Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matafaga o Nai Harn - o le sili ona tele matafaga i le itu i saute o Phuket

Pin
Send
Share
Send

Nai Harn (Phuket) o se tasi o matafaga sili ona matagofie e le gata i le motu, ae i Thailand atoa. O lenei nofoaga o le a avea ma se faʻaola moni mo i latou e mananaʻo i se tafaoga filemu ma e le manaʻomia se tele tele o faʻafiafiaga. Ae muamua mea muamua!

Faʻamatalaga i matafaga

A e vaʻai i le ata o le Nai Harn Beach, e mafai ona e vaʻai atu i le talafatai ma le umi o le talafatai o loʻo siʻomia e maupuepue (Kata ma Promthep capes) ma le sami tioata. I tafatafa ane o loʻo iai le paka tele a Casuarine ma laʻau aeolian tulaga ese, ma se tamai vaitoto masima, e alofagia e tamaiti. I lona agavale o loʻo iai se malae taʻaloga ma se malae taʻalo mafanafana.

O le matafaga o loʻo tu i se mamao mai le auala. Naʻo se tamaʻi taulaga auala e pasi faʻataʻamilo ai, o le mea lea e matua filemu lava, fuaina ma malu iinei. I le umi o le na o 700 m, Nai Harn e foliga mai e laiti. E fesoasoani tele i le lautele lautele, lea e le faʻamoemoeina i le alu atu ma le tafe.

Malumalu ma la malolo

E sili atu nai lo le natura paolo ii. E malu i le paka ma latalata ile vai e oʻo lava ile vevela. O le matafaga faamalu eria o loʻo i le ogatotonu. Totogiina o ietoga ma faamalu tau tusa ma le $ 6. Ina ia sefe le tupe, oe mafai i taimi uma ona faʻatau i soʻo se faleoloa i le lotoifale. Ae e mafai ona faʻaaoga potu malolo i le teritori o faletalimalo. E tusa ai ma le pulenuu o le taulaga, latou te faaleagaina foliga vaaia o le talafatai, o le mea lea ua latou i ai i lalo o se matua faasa ona faasa.

Mama, oneone ma ulu i totonu o le vai

O se tasi aoga taua o le Nai Harn Beach Phuket o lona tumamā - e toeititi lava leai se lapisi iinei. Pau lava tuusaunoaga o aso faigata, ae e oʻo lava i lena taimi, o le tagata asiasi mai i le matafaga e aoina i ato ma ave i le lapisi lapisi. A o le oneone, e magaugaugofie ma vaivai, e matua manaia lava i vae. O le ulufale i le vai iinei e agamalu, e leai ni suiga faʻafuaseʻi, o le loloto e faʻasolosolo malie. Ma o le mea e sili ona taua - e leai ni amu ma ni maʻa faʻamau! O le vai e mama, manino, o se matagofie azure lanu.

O afea le taimi sili e aau ai?

O le taimi sili ona talafeagai mo le aau 'o Tesema-Mati (o le taʻutaʻua maualuga vaitau). Ile vaitaimi lea, e toʻa le toʻafilemu ile sami, ma e mafanafana le vai ile vevela vevela. Ae i le vaitau o le vaitau (Aperila-Novema) o galu e matua tele lava e mataʻutia le aau iinei. O le talafatai tauagavale e papaʻu. I se faʻaopopoga, e leai ni āu i lalo ifo o le sami, e sili ona lelei mo ulugaliʻi ma fanau.

I luga o se tusi! O loʻo i ai tafega o vaitafe i luga o le matafaga o Nai Harn. O le mafuaaga lena e galulue ai le vaega laveaʻi iinei, ma o nofoaga e faasa ona aau ai, e faailogaina i fuʻa mumu ma upu "Aau iinei".

Atinaʻe i luga o Nai Harn

O atinae tetele a Nai Harn Beach i Phuket e matua leaga le atinaeina ma e maulalo lava i isi vaega o le atunuu. O mea taua sili ona taua o le totogi vai ($ 0.62) ma le tasi totogi WC ($ 0.31), ma e oʻo lava ia, talofa, aua le susulu i le tumama ma le tumama. O loʻo tu uma i le itu sisifo i tafatafa ole Nai Harn Hotel.

Faleoloa

O le tele o faleoloa o loʻo faʻatautaia i le matafaga o loʻo ofaina mai ai le tele o sapalai a turisi. Mo isi mea uma (e aofia ai lavalava, meaʻai ma oloa taua), e tatau ona e alu i le Rawai Street pe alu i le auala tele o Viset. E tele faʻatau faʻatau feaveaʻi ma supamaketi e lua - Marko ma Tesco-Lotus. Faʻailoga e tatala i Aso Toʻonaʻi ma Aso Sa mai le 15:00 i le 20:00.

Faleʻaiga ma faleʻaiga

I luga o le Nai Harn Beach, e mafai ona e mauaina ni faleʻaiga ma ni taseni o loʻo maua ai meaai Thai taugofie. Moni, o le toʻatele oi latou e tatau ona suʻeina i fafo atu o le matafaga - luga o le Rawai Street. O loʻo tumu moni lava i faleʻaiga eseese, faleʻaiga, faleʻaiga, burger, makashnitsa ma faleoloa i faleoloa o loʻo ofaina i sasaʻe ma Europa meaʻai (e aofia ai ma Lusia). Faʻatasi ai ma i latou o loʻo i ai foi ni mea e le masani ai "faʻataʻitaʻiga" - mo se faʻataʻitaʻiga, o se tusi ma pusi cafe. E i ai ni ulugaliʻi faleʻaiga ma menusisi meaʻai.

O supo, araisa, moa tunu, masani pad thai, salati ma fualaʻau aina e sili ona manaʻomia. Afai e manaʻomia, soʻo se tasi o nei ipu e mafai ona 'aia saʻo i luga o le matafaga, nofo i lalo o le pama. O tau iinei e le tau, ma o vaega o loʻo mataʻina i lo latou telē ma le faʻatusalia le tofo.

Fofo fofo

O le potu massage i Nai Harn Beach foliga faigofie. Lenei o se laina o masani fala fola i lalo o faamalu. E tele faʻapitoa - e toeititi lava leai ni laina.

Faʻafiafiaga

Nai Harn i Phuket e leai se ola fiafia i le po. E le gata i lea, e toetoe lava a toesea iinei. Ae mo faʻafiafiaga i le ao, latou te ufiufi toeititi lava o faʻatonuga uma. Ma, o le sili ona mataʻituina tatau ona totogia e asiasi i le autu motu tosina - o le Buddhist malumalu Naiharn, le nofoaga o Brahma's Promthep Cape ma le Windmill windmills.

Faʻapea foi ma le taua o 3 matamata tulaga:

  • Windmill View Point (maualuga 2 km mai le matafaga). E mafai ona e tiʻetiʻei luga o vae ma pasi, alu i le talafatai i le auala o Yanui;
  • Fafo Vaʻai i fafo (Promthep Cape, 3.5 km mai le matafaga) - faʻatagaina oe e fiafia i le sili ona matagofie panorama. E mafai ona e alu i lenei nofoaga matagofie i auala e lua - savali pe savali songteo. I le mataupu mulimuli, e tatau ona e alu i le auala auala i le Rawai Palm Beach Resort ma alu mo le isi 2 km;
  • Karon View Point (4.5 km mai le Nai Harn Beach i Phuket) - o se vaaiga matagofie i le matagofie autu o le motu e amata atu iinei.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e tiʻetiʻe i elefane, savali faataamilo i le vaituloto, fai yoga ma taʻaloga taʻaloga lauiloa (snorkeling, soka, maulu, volipolo), asiasi i le sea bazaar ma alu i se vaʻa malaga i se tasi o motu o le sami.

I luga o se tusi! E toʻaititi lava ofisa asiasi maimoa (aemaise lava i latou e tautatala i le gagana Rusia) i Nai Harn. O le sili ona faʻatuatuaina o nei o Alpha Travel ma Tripster. E i ai i 'upega tafailagi ia' upega tafaʻilagi e mafai ai ona faʻatau se maimoaga fiafia.

Faletalimalo matafaga

E ui i le lauiloa ma le toʻatele o turisi, o le filifiliga o mea e nonofo ai i le Nai Harn Beach e le mauoa. O le mea moni o le vaega autu o le fanua o loʻo tu i le matafaga o le Buddhist malumalu o le igoa tutusa, o lea e faigata ai ona fausia fale luga. Ona o nei faʻatapulaʻa, ua naʻo nai faletalimalo o loʻo faʻatautaia i le matafaga. Faʻatasi ai ma le sili ona lauiloa o:

  • Ole Nai Harn 5 * o se fale talimalo taugofie faʻaalia ai le maualuga o le mafanafana. Faʻaletausaga talimalo tagata auai o le tupu tautai folau. Tau o potu e amata ile US $ 200 i le aso. O le faletalimalo o loʻo faʻaauupegaina i mea uma e manaʻomia mo se nofo lelei. I se faʻaopopoga, malo mafai ona okaina se taʻavale i le malae vaʻalele poʻo se vaega o le taulaga;
  • Hotel All Seasons Naiharn Phuket 3 * o se fale talimalo sili ona lelei, lea ua toe faʻamaonia e ata o Nai Harn i Phuket. E taʻutaʻua i tagata fiafia i le filemu ma le filemu, ei ai lona lava matafaga ulufale. E ofaina potu mautotogi ma le sami / togālāʻau vaʻai, nai vaitaʻele, ma le tele o taumafataga filifiliga.

O nai isi villas, faʻaalia i le tulaga o se tamai nuu, o loʻo tu i le itu i gauta o le motu. O isi nofoaga uma (paketi faletalimalo ma fale tumaʻoti) tatau ona sailia i fafo atu o le teritori paia. Mai iina savali 15-20 minute i le matafaga. O le tau e tasi le po e nofo ai i le potu e lua o le faletalimalo e lima fetu e amata mai le $ 140 i le $ 470, i le faletalimalo e tolu fetu - mai le $ 55 i le $ 100.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu iina?

E tele auala e alu ai i Nai Harn i Taialani. Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

I le pasi (songteo)

Laʻititi lanumoana minibus ma le "Phuket-Town - Nai Harn" logo ese mai Phuket Town (Ranong Street) ma alu saʻo i le matafaga. E toʻatele lava tagata o loʻo iai i totonu, o lea ia e sauni mo le tumutumu ma faʻalavelave. E 40 minute le umi o le faigamalaga. O le tau o le tau e amata atu i le 30 i le 40 baht ($ 0.93-1.23). Ua talia e faʻamautu i le faitotoʻa e ala i le faʻaliliu atu o tupe i le avetaʻavale. I nisi tulaga, na te aoina le totogi e ia lava. Tele taimi o lafo - faʻatasi ile 20-30 minute, amata ile 6 ile taeao ae faʻaiʻu ile 5-6 ile afiafi.

Fautuaga! E leai ni taofi tumau ile auala. A e vaʻai i se pasi lanumoana, lagona le saoloto e togi i luga lou lima. Ina ia aluese mai le songteo, na oomi le logo.

O le isi pasi e alu i le va o Nai Harn Beach ma le faitotoʻa tele o le ea a le motu. Moni, i lenei tulaga, oe tatau ona suia vaalele i Phuket Town. O le malaga e 40 baht le tau.

I luga o se uila

E mafai ona e mautotogiina oe lava felauaiga e le gata i le malae vaʻalele, ae e latalata foi i maketi, faletalimalo ma isi nofoaga tumutumu. O le mea autu o le i ai o se laisene o le vaega "A" ma le itiiti ifo i le itiiti ifo le avetaavale poto masani. I le ala, a scooter mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma se laisene, ae i le tulaga o se faʻalavelave, e tatau ona e tali.

Mamao mai le malae vaalele i Nai Harn matafaga i luga. Phuket i Taialani - 62 km. Ona o le mamafa o auala feoaʻi, o le auala e 1.5 itula i le ao. E faigofie lava le auala - e tatau ona e alu i le auala tele i le itu i saute (e ui atu i matafaga o Kata, Patong ma Karon). A e taunuʻu i Rawai, mulimuli i le faʻailoga Promthep Cape - o le a ave oe i se vaitoto masima, tietie solo ma e te maua oe i luma tonu o Nai Harn Beach. O le tau o le totogiina o se uila e le sili atu ma le $ 8 i le aso.

Fautuaga! Afai e te fefe o le leiloa, download ni offline lugā talosaga.

Saunia e tuk-tuk (taxi)

O le paka o Tuk-tuk o loʻo tu i le auala i fafo. O le tau o le malaga e $ 12 poʻo le 900 baht. Umi umi - tusa o le itula. Mai Patong i Nai Harn o le a totogiina oe laʻititi laititi - mai le $ 17 i le $ 20, e tutusa ma le 600-700 baht.

Fautuaga! E sili le oka muamua o se taxi. Ina ia faia lenei mea, ua lava e valaʻau se tautua faʻapitoa ma taʻu i le tagata lafo lau au faʻamatalaga. O se avetaʻavale ma lona igoa igoa o le a faʻatali i le fale taunuʻu mai i soʻo se taimi o le ao po o le po.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga fesoasoani

A o e fuafua e asiasi i le Nai Harn Beach, ia maitau fautuaga na aumai mai upu a tagata tafafao maimoa:

  • O le aau i le sami e sili ona lelei ile taeao. Ina ua maeʻa le 'aiga o le aoauli, o loʻo tele numera o jellyfish ma utia plankton aliali i totonu o le vai;
  • O le a sili atu le taugofie e totogi ma 'ai i fafo atu o Nai Harn;
  • Aloese mai le faimalaga i Phuket ia Setema ma Oketopa - o loʻo iai le avanoa tele e te alu ai i le vaitau o timuga;
  • Mo i latou o loʻo i ai ni mea faigaluega vaivai, e sili atu le faʻafitia o felauaiga lautele. O le fealualuaʻi i luga e matua le toʻafimalie lava, aemaise i le ogatotonu o le aso.

Nai Harn Phuket faʻafiafiaina ma lona matagofie tulaga ese, ofoofogia o le natura, toafilemu, mama ma se fale matagofie. Ole filifiliga pito sili lea ona lelei mo i latou ua leva ona moemiti e fai se malologa mai le vevesi ma pisi ma pati a le autalavou. Sau vave - o loʻo talia oe e le tafaoga atoatoa!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Matafaga $2 by Michael Mamaia (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com