Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rotterdam o le sili ona tele taulaga i Europa

Pin
Send
Share
Send

O le uafu i Rotterdam e pito tele i Europa. O lona eria aapa 105 km2, ma o le umi o le talafatai o 40 km. O le uafu ua vaevaeina i itumalo e 5 ma 3 sone faʻatauaina; sili atu i le 40,000,000 tagata faʻatau o loʻo tautuaina iinei ma e ova atu ma le 400 miliona tone o oloa eseese o loʻo aveina i tausaga uma.

Ona o lona tulaga lelei nofoaga, Rotterdam ua avea ma sili taulaga i Europa. O loʻo tu i le gutu o le Rhine ma Meuse vaitafe (Saute Holland), lea e mafai ona e vave ma le saogalemu felauaiga uta mai Netherlands i Peleseuma, Farani ma Siamani. O Rotterdam o le tele o oloa na taunuʻu mai i Asia poʻo Amerika e oʻo atu i totonu o le konetineta o Europa.

O le a le aoga o le taulaga o Rotterdam mo turisi ma e mafai ona o mai iinei mo se tafaoga? O le a le mea i luga o lona teritori ma faʻafefea ona taunuʻu i ai? O tali i fesili sili ona taua mo tagata faimalaga o loʻo i lenei tusitusiga.

Talaʻaga

O uluaʻi manatua o le uafu o Rotterdam na amata mai i le faʻaiuga o le 13 seneturi, ina ua fausia se faʻatanoa vai i totonu o se tamaʻi fagotaga i le gutu o le Rhine River. I se taimi mulimuli ane, i le 1340, na eliina ai se alavai i lenei nofoaga, ua lauiloa o le "Rotterdam Schie", lea na avea mulimuli ane ma taulaga autu o le itumalo ma o le harbinger o Rotterdam.

O le isi laʻasaga taua i le talaʻaga o le uafu na amata i le vaitaimi o le tele o faʻafanua nofoaga mauaina. Ina ua maeʻa ona maua se auala puʻupuʻu o le sami i Initia, na amata ai ona atiaʻe vave fefaʻatauaiga ma vaʻa Dutch, ma avea ai Rotterdam ma taulaga faʻatau lona lua a le atunuʻu. I le 1873, na faʻalauteleina le uafu ma sao i le Sami i Matu; e le gata o vaʻa faʻatauvaa masani, ae o vaʻa tetele foi o le sami na amata folau iinei.

O le Taua Muamua ma le Lua a le Lalolagi na faʻaumatia sili atu ma le tasi vaetolu o nofoaga o le uafu, lea na o le tupu aʻe i le taua ma le atinaʻeina o pisinisi i le Ruhr. I le afa lona lua o le seneturi 20, Rotterdam moni "tulaʻi mai le lefulefu" tuua ina ua maeʻa le tele o pomu. I lona tulaga na fausia ai se aʻai atoa fou ma se aoga ma le le masani ai tusiata fale, ua avea le taulaga ma faʻatinoina o le lototetele atinae fou e faamemelo i ai le gata mai turisi, ae faʻapea foi ma se polofesa manatu.

Manaia le iloa! Mai le 1926 i le 1986, Rotterdam o le sili ona tele taulaga i le lalolagi atoa.

Taulaga i ona po nei

O le aso Rotterdam ua taʻua o le autu "faitotoʻa i Europa". O se tasi lea o uafu tele i le lalolagi e tusa ai ma tupe maua o oloa - e ova atu ma le 440 miliona tone o oloa e ui atu i ona fale teuoloa ma fale teu oloa i tausaga uma. E masani lava o oloa gaosi, ores, oneone, koale ma uta oloa o loʻo aveina atu i Rotterdam.

O le laufanua o Rotterdam na mafai ai ona faʻatutu auala ma nofoaʻavale fesoʻotaʻiga iinei, o le isi lea lelei o le uafu. I se faʻaopopoga, o lana teritori e taʻutaʻua i le i ai o ni fale e le masani ai, talu ai o nisi kamupani, o latou fale teu oloa ma ofisa o loʻo i ai i lenei nofoaga, na fausiaina atoa poloketi e fausia ai fale tulaga ese ma lautele galuega. O loʻo i ai foʻi le uafu i totonu o le Gataifale.

Se mea faʻafiafia! O le taulaga o Rotterdam e taʻua o le tupu o le fausaga o Dutch.

O le Port of Rotterdam o se nofoaga e leai ni po. E tatalaina 24 itula i le aso, 7 aso i le vaiaso, 365 aso i le tausaga. E ova atu i le 135,000 vaʻa ma e ova atu ma le 4 miliona turisi e omai iinei i tausaga taʻitasi, ma e manaʻo e asia e oe le uafu autu i Europa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. E i ai le fale i le uafu, lea seia oo i le 2008 na manatu o le sili ona maualuga i Netherlands.
  2. O se tasi o mataaga i Rotterdam o le Erasmus Bridge, o lona fausiaina e $ 110 miliona.
  3. Rotterdam o le lona 4 tele taulaga i le lalolagi. E tusa ai ma lona laufanua, e lona lua i le au maualuluga Asia: Shanghai, Sigapoa ma Ningbo.
  4. Tele o tagata fai mai o le taulaga o Rotterdam auai i le sili atu ma le tasi le atunuʻu. O tausaga uma lava e leiloa ai lona atunuʻu sili atu ma sili atu, pei o sui o kamupani mai le salafa o le lalolagi nonofo iinei.
  5. O le uafu e faʻafaigaluegaina tagata 180,000.
  6. E i ai fale kupita - o se manino faʻataʻitaʻiga o aso nei Dutch tusiata fale.
  7. O le sami tele ei ai lana lava 'upega tafaʻilagi www.portofrotterdam.com, lea e le gata e te mauaina ai sili atu tala fiafia e uiga ia te ia, ae faʻapea foi ona faʻatonu logistics, femalagaaʻi ma e oʻo lava maua paʻaga pisinisi.
  8. Ua sauni Rotterdam e avea ma uluai taulaga atamai i le lalolagi. Lenei o loʻo faʻailoa mai i le Port Vision 2030 development program, lea e faʻavae i luga o le mataupu o le "fetuʻunaʻi" ma le agavaʻa e vave fetuunai ai i suiga suiga.
  9. E tusa ai ma le tele o pisinisi tagata, Rotterdam o se lelei nofoaga e fou ai.

Malaga i Rotterdam

O le vaʻaia o le taulaga pito tele i Europa mai totonu o le miti lea a le tele o tagata faimalaga. Ina ia faʻataunuʻuina, Spido, o lona ofisa tutotonu o loʻo tu i tafatafa o le Erasmus Bridge, faʻatautaia sili atu nai lo 5 tafafao i aso uma i tafatafa o vai o Rotterdam.

O se tiʻetiʻega mataʻina i luga o le vaʻa saoasaoa o Speedo o le a faʻatagaina ai oe e te asia le mea e le aveina ai oe e se taxi ma e te le maua ai foi ou vae. O le a vaʻaia e ou lava mata foliga uma o lenei auala tele: o se vaʻa tafafao e pasia le Vaitafe o Meuse e ala atu i vaega autu o le uafu, o uafu ma faleoloa, e folau atu i tai o loʻo folau i le sami o loʻo tautuaina vaʻa ma vaʻa, o loʻo faʻaali mai ai i tagata femalagaaʻi fale sili ona manaia i Rotterdam.

O se maimoaga i le taulaga o le a manaia mo tamaiti uma ma tagata matutua. E 1.5 pe 2.5 itula e o faatasi ma faʻamatalaga i Dutch, Igilisi, Farani ma Siamani. Tuʻuga e toetoe lava o itula uma mai lalo o le Erasmus Bridge.

Fautuaga! Meaʻai ma vai inu i luga o le vaʻa e taugata tele, o lea e sili ai le faʻatau muamua. E le faasaina e le kamupani le aumaia o sanuisi, fualaʻau, ma uaina foi i luga o le vaa.

Faʻamatalaga aoga

  • O le tau o le folau e 12 euro. HollandPass cardholeki e iai le aia i se paʻu, e tatau ona faʻamanatu i le kesia;
  • E faʻagaioia le kamupani i aso uma mai le 9 i le taeao e oʻo i le 5 i le afiafi. E mafai ona e mauaina le taimi tonu e tuʻu ai le vaʻa i le taimi tonu lea, talu ai o le faʻatulagaga o le vaʻa Speedo e faʻamoemoe i le tele o galuega;
  • O se tasi o faleoloa faʻamanatu sili ona lelei i Rotterdam o loʻo tu i tafatafa o ofisa o tiketi a le kamupani. Lenei e mafai ona faʻatau le tele o mea mananaia meaalofa, mafuli i le sami autu;
  • Afai e te manaʻo e fiafia i le malaga mai luga o le fogafale i luga, fesili mo se palanikete muamua ma aua le galo se sikafu - o le vaʻa e fealuai i se saoasaoa maualuga ma o le matagi e agi pea i luga o pasese.

O le Port of Rotterdam o se uiga eseʻese o loʻo mataʻina i lona fua. Vaʻai i lona malosi ma le malosi i ou lava mata! Manuia lau malaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taute (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com