Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rijeka o se taulaga taulaga i Croatia

Pin
Send
Share
Send

Rijeka o le taulaga tele taulaga i Croatia, o le lona tolu sili ona tele i le atunuu ina ua mavae Zagreb ma Split. O loʻo tu i le itu i matu o Dalmatia, i tafatafa o le Istrian peninsula.

I le gagana Croatia "rieka" o lona uiga o le "vaitafe" - o le igoa lea na maua e le aʻai ona o le vaitafe Riecina na vavaeeseina ai.

E oʻo mai i le 2011, e 128,624 tagata e nonofo i Rijeka, ma le 83% o i latou o tagata Croats.

Rijeka e mafai ona avea ma taulaga sili ona talafeagai mo i latou e mananaʻo e tuʻufaʻatasia se tafaoga malologa i le matafaga ma le malosi o le aganuʻu olaga ma le vaʻai mataʻaga.

O faailo o Rijeka

O le a le polokalame faʻaleaganuʻu o loʻo ofaina e le taulaga o Rijeka i Croatia? E tele eseʻese tusiata ma faʻamanatu faʻamanatuina, fale mataaga ma ekalesia. Le isi, o le a matou talanoa e uiga i mea sili ona taʻutaʻua vaʻaia o loʻo aofia i le lisi o nofoaga e tatau ona vaʻaia.

I le auala, Aso Lua uma, Aso Tofi ma Aso Toʻona tagata fiafia i le lotoifale faʻatautaia se maimoaga taamilo i vaaiga sili ona manaia o loʻo tu i Rijeka - o le malaga e amata ile 10:00, e faʻaputuputu i le vaipuna i le Jelacic Square.

Auala o Korzo

O le ogatotonu o turisi olaga ma i le taimi lava e tasi le nofoaga faʻasolopito o Rijeka o le tagata savali auala Korzo ma latalata auala tuai. Nei o faleʻaiga sili ona lelei ma sili lelei kuka, sili ona lauiloa discos ma po pia, o loʻo iai faleoloa lelei ma faleoloa. A o e savali i Korzo, e mafai ona e vaʻaia le tele o fale tuai matagofie ma le tulaga ese fausaga mai vaitau eseese. O lenei auala o se nofoaga savali fiafia mo tagata tafafao maimoa ma tagata o le taulaga.

O le faʻatosina autu o Rijeka o loʻo tu tonu i Korzo Street - o le City Tower, lea sa avea muamua o se vaega o le faitotoʻa o le taulaga ma avea ma faitotoʻa i le taulaga mai le sami. O le 'olo e pei o se faʻataʻamilomilo siʻosiʻomaga, teuteuina i itula dials: i le ogatotonu o loʻo i ai uati ma Roman numera ma openwork lima, ma i itu uma o latou - ma Roman numera ma masani lima. O le pito i lalo o le fale ua teuteuina i le Baroque elemeni o loʻo iai ata o le ofutele o le tupu Austrian Lepold I ma Charles VI.

E i ai le isi faʻatosina tulaga ese i lalo o le uati autu o le 'Aai' Aai - le tuai faitotoʻa o Rijeka. Latou te foliga mai o se lautele lautele faʻaofuofu faia i maʻa tetele. O nei faitotoʻa o se tasi o taulaga sili ona leva o le aʻai o aso anamua, peitaʻi e le i malilie tagata faʻasolopito i le latou mafuaʻaga.

Fale Faʻafiafiaga a le Atunuʻu

Rijeka, Uljarska auala 1 - o lenei tuatusi o le nofoaga o le matagofie fale o le Croatian National Theatre. Ivan Zayts.

O le poloketi o lenei fale na atiaʻe e le tufuga tusi lauiloa o Fellner ma Helmer, o loʻo sili atu i le 45 fale lautele i atunuʻu o Europa. O le fale mataaga i Rijeka, pei o isi mea na latou faia, o se fale matagofie, ma le tuʻufaʻatasia ma le Renaissance ma le Baroque sitaili.

O le igoa o le taitai ma le fatupese o Ivan Zaitsev na tuuina atu i le fale faafiafia i le 1953. I le 1991 na maua ai e le fale faʻafiafia le tulaga o le National ma faʻaopopo i le lisi o fale tutusa e 4 i Croatia.

O loʻo faia e le fale faʻafiafia tala faʻafiafiaga opera, paleni ma tala faʻafiafiaga. E tatala ofisa o pepa ulufale i le Aso Gafua i le Aso Sa mai le 09:00 i le 19:00, ma le Aso Toʻonaʻi mai le 09:00 i le 13:00

I luma o le fale o loʻo i ai se paka matagofie ma fugalaʻau moega ma nofoa, lea e faʻatutuina ai se faʻamanatu ia Ivan Zaits.

Ekalesia Capuchin a le tatou Tamaitai o Lourdes

I Kapucinske Stube 5 (i tafatafa o le faitotoʻa autu i le uafu) o loʻo i ai le Ekalesia a le tatou Tamaʻitaʻi o Lourdes, o se tasi o faʻatosina autu i Croatia.

Na fausia i le va o le 1904 ma le 1929 e monike a Capuchin. O le monotaga o Capuchin o loʻo tu i tafatafa o le falesa - o le maʻa pa na vavaeeseina mai lona itu i sisifo.

Na muamua fuafuaina o le fale e tatau ona faaiu i se olo 75 m maualuga, ae i le taimi o le fausiaina lenei manatu na lafoaia. Ae e oʻo lava i ona foliga vaaia i le taimi nei, o lenei maota faʻapitoa e faʻaosofia ai tagata uma o loʻo vaʻaia. O le faʻafoliga, faia i se manaia neo-Gothic sitaili, teuteuina ma matagofie toomaga, mosaics, susua tioata faamalama. O atavali o loʻo i totonu o puipui o loʻo faʻaalia mai ai le au paia a Croatia.

Nofoaga Vaʻaia i fetu o Rijeka

I le 2009, i le fausiaina o le 'olo tuai o loʻo tu i Sveti Krizh 33, na tatalaina le Rijeka Aromatics Center.

Na o le pau lenei o le nofoaga tutotonu o lenei ituaiga e le gata i Rijeka, ae faʻapea foi i Croatia - o se nofoaga vaʻai ma se paneta e faʻatautaia iinei i le taimi e tasi. Eseese polokalame fesoʻotaʻi o loʻo faia mo tagata asiasi, e faia ni tautalaga, e faʻaali ata e uiga i le solar system ma le talaʻaga o le foafoaina o le mea vaʻaia.

O le tau o se tiketi e asiasi ai i le paneta e tusa ma le 3 €, le nofoaga e vaʻai ai - 1.4 €.

Maketi tutotonu

O le maketi tutotonu o loʻo tu i le ogatotonu o Rijeka. O loʻo nofoia fale Art Art Nouveau teuteuina i sitaili faʻamalosia sima ma lalaga tioata.

O le maketi o loʻo i ai le tele o ituaiga o aano o manu ma susu, o le tele o fualaʻau fou ma fualaʻau. O se faʻapitoa tele o loʻo faʻaalia i totonu Ribarnitz - latou te ofaina ni iʻa fou ma iʻa.

E sili pe a e sau i inei e faʻatau taeao, pe a faʻatoʻa taunuʻu mai oloa. O se tulafono, o fefaʻatauaiga uma e muta i le aoauli.

Rijeka Central Market e le gata o se lapoʻa ma tamaoaiga tele o faʻatoʻaga oloa. Lenei o se vevesi ma atoa faʻavae atemosifia o se sami 'aʻai taulaga, faʻaalia i lona atoʻaga lautele.

Itumalo Trsat

Trsat o loʻo tu mai luga o le lisi o mataaga i Rijeka ma Croatia. O lenei o se vaega o le taulaga o Rijeka, lea sa avea muamua o se eseʻese nofoaga, ma o lea tuʻufaʻatasia le tele o mea mananaia. O Trsat o se nofoaga taʻutaʻua o femalagaaiga mo tagata Katoliko, faapea foi ma tagata tafafao maimoa: o nisi mea taua o loʻo taulaʻi atu i lenei teritori: o le 'olo o Trsat, o le Ekalesia a le tatou Lady o Trsat, o le faasitepu lauiloa o Petar Kruzic.

Trsat olo puipuia luga o le maupuepue, talanoa Petra Zrinskog bb. Lenei e mafai ona e vaʻai atu e le gata i le puipuia lelei 13th seneturi maota, ae faʻapea foʻi ma faʻatafunaga o olo anamua. A maeʻa le maimoaga, e mafai ona e alu i le nofoaga e vaʻai ai tagata, o loʻo iai ni manatu i le taulaga, le sami, le motu o Krk, le vanu ma le vaitafe o loʻo tafe mai lalo - e mafai ona e puʻeina ata silisili o lau malaga i Rijeka ma Croatia. O le Trsat Fortress e matala i tagata lautele i aso uma o le vaiaso seʻi vagana ai Aso Gafua.

  • O le faasologa o galuega e faapenei: mai ia Aperila ia Novema - mai le 9:00 i le 22:00, mai ia Tesema ia Mati - mai le 9:00 i le 15:00.
  • E saoloto le faitotoʻa.

E mafai ona e aʻea i le tumutumu o le maupuepue o loʻo tu ai le maota i le pasi numera 2 mai le pasi nofoaga. Ae e sili atu ona manaia, e ui e sili atu ona faigata, ae aʻe i faitotoʻa o le 'olo i autafa o le lauiloa sitepu o Petar Kruzhich, lea e aofia ai 538 sitepu maualuluga. O sitepu o maʻa e amata i le itu i matu sisifo o le Titov Square, i lalo o le faʻamaufaʻaletagata manumalo. O le sitepu e tuʻu i totonu o se tumutumu tifato, faʻatasi ai ma tamaʻi falelotu i le au paia eseese. Fausia i le 1531 e ala i le faʻatonuga a Petar Kuzic, sa manatu e faʻafaigofieina le ala o tagata malaga i se isi tosinaga i luga o lenei maupuʻepuʻe - le Basilica o le Our Lady of Trsat.

O le Malumalu o le tatou Tamaʻitaʻi o Trsat (tuatusi Frankopanski Trg 12) o loʻo i ai le tulaga faʻaaloalo o le "minor basilica" - naʻo le fitu ekalesia i Croatia o loʻo iai lea igoa. Lenei o se tasi o le ulumatua nofoaga faʻalelotu i Rijeka na fausia i le 15 seneturi i luga o le nofoaga lea, e tusa ai ma tala faʻasolopito, se vavega na tupu: o le fale o le Taupou Maria na fausiaina. I totonu o le falesa o loʻo i ai se faʻamanatuga ia Pope John Paul II, o le na asia le maota tapuaʻi.

I tua atu o le basilica o loʻo i ai se le masani ai ma le amataga faʻafiafiaga o le ala o le satauro o Iesu Keriso. Faʻatusa faʻatusa fausiaina le solo a Iesu i luga o le mauga ma le satauro, ma pe a alu ifo i lalo o le maupuepue, oe mafai ona matamata vaaiga o le aveʻesea mai le satauro. O nei togafiti e puʻeina i maʻa faʻamanatuina laiti i totonu o le falelotu.

Kastav taulaga

Kastav o se tamai taulaga tuai o loʻo tu i le 10 km i matu sisifo o Rijeka. O loʻo tu i luga o se maupuʻepuʻe vavaeʻese 'ausia le maualuga o 378 m.

Afai e te talitonu i tala faʻasolopito, o le 'aʻai tutasi o le taulaga na susunuina ai le aitu vavalo mulimuli i Europa. Ae, e pei ona i ai, nei o se sili aulelei taulaga e tosina mai turisi mai fafo ma tagata faimalaga mai Croatia. Kastav e laʻititi, e mafai ona vaʻaia uma vaʻaiga i le afa aso. Le mea e vaʻai i ai:

  • pa puipui ma faitotoʻa o le 'aʻai;
  • Lokvin sikuea;
  • ekalesia tuai e leʻi maeʻa;
  • le ekalesia a St. Helena Krizharice, o loʻo tu i le mea maualuga o le taulaga;
  • falelotu o St. Michovil, St. Fabian ma St. Sebastian, St. Anthony le Sili, Paia Tolutasi.

E le mamao mai le taulaga i le motu o Krk o le Croatian National Park o le igoa tutusa. A iai se taimi, mafaufau e asiasi iai.

O matafaga sili ona lelei

E i ai le uafu tele i Rijeka, o lea e tatau ai ona e vaʻavaʻai mo matafaga lelei sili mamao atu. I le itu i sasaʻe o le uafu, Sablichevo, Grchevo ma Glavnovo e talafeagai lelei mo tafaoga, ma i sisifo o Rijeka - o matafaga o Kostanj ma Ploce. I le itu i sisifo, 10 km mai le taulaga, o loʻo i ai le nofoaga faʻataʻamilo o le Opatija Riviera ma le tele o maamaʻa ma matafaga matafaga.

Kostan matafaga

O lenei matafaga e tu latalata i le ogatotonu, e mafai ona e alu i ai i luga o le pisi auala i le 20 minute.

Kostanj matafaga na saunia i le 2008 - faatasi ai ma lana fesoasoani na taumafai ai le pulega o Rijeka e faatosina mai le toatele o turisi e mafai. I luga o lona teritori o loʻo i ai mea uma e manaʻomia mo se lelei tafaoga matafaga: timu ma suiga potu, tele faleʻaiga ma faʻamau, faʻapea foi ma taʻaloga nofoaga e maua ai vaʻa ma catamarans mo mautotogi. O le faʻaaliga iloga o le matafaga o lona fuafuaina mo tagata e le atoʻatoa tino.

Mo lona mama ma le saogalemu Kostan na faailogaina i le EU lanumoana fuʻa.

Matafaga Ploce

O sina mamao atu mai le taulaga tutotonu nai lo Kostanj o le Ploce matafaga.

E aofia ai le lautele o le 14 kilomita ² ma le matagofie laufanua laufanua: o le malae volipolo, tele faleʻaiga, taʻele, sui fale, faʻapea foi ma se vaitaʻele taʻutaʻua lauiloa.

O le agalelei i le siosiomaga ma le mama o le Ploče matafaga ua maua le EU lanumoana fuʻa.

Pei o le muamua, o lenei matafaga Rijeka mo Croatia mafai ona avea o se faʻapitoa tuʻusaʻo: e ufiufiina ma tamaʻi maʻamaʻa, ae le o maʻa poʻo poloka poloka.

Vaʻai foʻi i la matou filifiliga o nofoaga sili ona lelei i le matafaga i Croatia.

Matafaga opatija

O Opatija e i ai ona matafaga papaʻe, ma o tafatafa o le sami e laina i papa sima - o se mea masani lea i Croatia. O le Opatija Lungomar embankment e alu i le 12 kilomita i le talafatai, e le gata ona e savali ma faʻafiafia i matafaga, ae e iai foʻi se taumafataga manaia i se tasi o faleʻaiga tele, faʻatau ni faʻamanatuga i faleoloa e tele. O matafaga sili ona lelei i Opatija o Lido, Slatina, Tomashevac, Shkribici.

Faitau atili e uiga i le nofoaga o Opatija i luga o lenei itulau.

Tau mo aso malolo i Rijeka

Faatasi ai ma turisi, Rijeka e le lauiloa tele, talu ai o tau e sili atu le maualalo iinei nai lo isi taulaga o Croatia.

Apitaga

Mo se potu faʻalua i se faletalimalo e te manaʻomia e totogi mai le 60 €, o le nofo faʻavaalua i se faletalimalo mo le tasi tagata o le a tau mai le 15 €. Totogia se fale mautotogi ala Airbnb le tau 40-50 €, ma potu mai 25 €. I le auala, i le vaitau, o tau tumau i le tusa o le tutusa tulaga.

E le mamao mai le National Theatre. Ivan Zayts, o loʻo tu ai potu o Guver. Tagata ofo atu i Rijeka e ofoina atu fua Wi-Fi, o se umukuka saunia lelei ma se faletaele ma uma talafeagai faletaele. O le lua potu i le aso o le a tau mai le 90 €.

Mo le tau tutusa, e mafai ona e mautotogi i se potu i le 3 * Riva Potu, o loʻo tu foi i le lata ane o le Croatian National Theatre. O potu e i ai ea malulu, TV, pusaaisa, faletaele tumaoti. O loʻo iai foʻi le malu taeao.

Omladinski Hostel Rijeka na tatalaina i le 2006 ma o se matagofie matagofie mai le 1940s ua toe faʻaleleia mo lenei faʻamoemoe. Tagata asiasi e mafai ona filifilia se nofoa i lua ma ono-moega potu, ma tasi nofoa i le aso o le tau 18 €, ma mo le lua potu e te manaʻomia e totogi 43 €. O le fale talimalo o loʻo tu i le Setaliste XIII divizije 23.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

O le 'aiga aoauli mo le lua i le ogatotonu o faleʻaiga o le tau e tusa ma le 30 €, mo le ipu kofe poʻo se ipu pia e te manaʻomia e totogi ai le 3 €. I le McDonald's poʻo ni meaʻai vave faapena, e mafai ona e 'ai lelei naʻo le 5 €.

Malolo i Riev mafai ona faia sili atu paketi pe a fai e te faʻatauina saunia-meaʻai i supamaketi, pe kuka mai oloa faʻatau i le maketi. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1 kg o sisi sisi e mafai ona faʻatau mo le 7 €, ma le 1 kg o pateta mo naʻo 0.6 €. Faʻi ma moli o le a tau 1.6 € i le kilokalama, ma apu - 1.2 €.

Faʻafefea ona e alu i Rijeka mai Zagreb

O malae vaʻalele latalata i Rijeka o malaevaʻalele ia o Pula ma Zagreb. E mafai ona e alu i le taulaga i faʻafitauli o le tasi ma le isi manatu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E mafai ona e malaga mai Zagreb i Rijeka i pasi, nofoaafi poʻo taʻavale.

Faʻafefea ona sau mai Zagreb i Rijeka i le pasi - e leai ni faʻalavelave iinei. E alu le pasi i se auala na faʻatulagaina i le afa itula, o le taimi malaga e 2.5 itula. Tuʻua mai le nofoaga tutotonu pasi pasi Zagreb, taunuu - i le pasi pasi Rijeka.

E i ai le tele o feaveaʻiga, ae o pasi sili ona lelei pasi e ofoina mai e Autotrans (tiketi tau 9-10 €) ma Brioni (8-9 €). Oe mafai ona faʻatau tiketi i le ofisa tiketi o pasi pasi poʻo luga o le upega tafaʻilagi luga o le 'upega tafaʻilagi o le kamupani vaʻalele.

O le laina nofoaafi Zagreb-Pula e ui atu i Rijeka, o lea e mafai ai ona e oʻo i Rijeka i le nofoaafi. Ae naʻo le 3 vaʻalele i le aso, e 3.5 itula le malaga, ma le tau o tiketi e 13-19 €. I se faʻaopopoga, nofoaafi i Croatia e fai si tuai ma le toʻafimalie. Peitaʻi, o i latou e manaʻo e malaga i nofoaafi e mafai ona faʻatau se pepa pasi i le ofisa o nofoaafi nofoaga pasi poʻo luga o le upega tafaʻilagi o nofoaafi a Croatia.

Talu ai ona o femalagaaiga i luga o auala o Croatia e totogi, pe a e faimalaga mai le laumua o Croatia Zagreb i Rijeka i se taavale, o le ae totogiina e tusa ma le 10 €. O le mamao i le va o 'aʻai e 165 km, o kesi e manaʻomia 13 lita (e manaʻomia le suʻesuʻeina o le tau o le malaga). Ole taimi ole malaga e tusa ma le 2 itula.

I le auala, malaga i taʻavale mafai foi ona faʻatulagaina o se pasese. O le upega tafailagi blablacar o loʻo ofaina e sau mai Zagreb i Rijeka mo le 8-10 €.

Vitio: Croatia mai le vaai a le manulele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Things To Do In CROATIA. UNILAD Adventure (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com