Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona e le fefe e lele se vaalele - fesoasoani o loʻo i ai nei

Pin
Send
Share
Send

Toetoe lava uma tagata maua sina faʻaletino laʻititi ma le popole peʻa lele i luga o se vaʻalele mai lea taimi i lea taimi. Ae afai e malosi tele le fefe ma taumafai se tagata e aloese mai le lele, faʻafitauli osofaʻia le fefevale ma e masani ona fefe i se faʻalavelave, o loʻo tatou talanoa e uiga i aerophobia - fefe i mea maualuga.

E tusa ai ma le National Society of Transportation and Aviation Medicine, tusa o le 15% o tagata matutua e fefefe e lele. Faatasi ai ma i latou o loʻo lauiloa tagata ma i latou e tatau ona felelei masani mo galuega. Ae e te leʻi faitauina le fesoasoani i le auala e te le fefe ai e lele se vaʻalele, matou te fautua atu ia e faitau le tala moni o se aliʻi na feagai ma le popolevale e uiga i le lele.

Maʻeu loʻu manumalo i loʻu fefe i le lele

“Na amata ona ou lele vaalele a o ou matua. Na tatau ona ou lele mo galuega i le USSR, ma isi atunuu ese. O vaalele uma sa fai puupuu: le sili atu i le tolu itula. Sa ou lele soo, taimi i vaalele e pasia lava ma le le maitauina. Ou te leʻi fefe lava: Sa ou ulaula i luga o le laupapa (ona faʻatagaina lea), savali faataamilo i le fale, talanoa ma isi pasese. Ou te leʻi faʻaaogaina fusipau o nofoa i le taimi o le faigamalaga, ma o le vevesi e leʻi mafua ai se faʻateʻi ia te aʻu.

Na mavae tausaga, ma sa faasa le ulaula i vaalele, muamua i kamupani vaalele i Sisifo, ona sosoʻo ai lea ma vaalele. I tua atu, sa le mafai ona matamata i tifaga ma filifili musika e faʻalogo ai i mea faʻalogo i luga o vaʻalele. O le mea lea, na ou maua taimi avanoa i le lele, ma ou te le iloa le mea e fai i ai. Na amata ona ou mafaufau e le mafai ona ou faatosinaina le vaalele o vaalele, e uiga i le maualuga, e uiga i faalavelave. Sa ou manaʻo e faʻalogo pea i leo uma, mataʻi le gatete, ma masani ona mulimuli ile faʻagaioiga ole vaʻalele. O le taimi lena na aliali mai ai le muamua fefe. Na ou iloaina loʻu fefe e lele i se vaalele, ae ou te leʻi iloa le mea e fai i ai.

Ina ua mavae sina taimi, sa amata ona faateleina le fefe ma tulaʻi a o lei taitai tupu le faigamalaga. O le mea sili ona leaga na faia i le taimi na ou alu ese ai: Na ou oomiina i le nofoa, lagona le osooso o loʻu fatu ma oʻu afu o oʻu alofilima, ma oʻu tamatamailima uuina lima. I le taimi o le vaalele, sa ou faʻalogo ma le popolevale ma le fefe i le galuvave ma soʻo se "ese" leo. Sa ou le fiafia ona sa momoe isi pasese, ma mo se mafuaaga sa ou taumafai ai e pulea le vaalele. O le taimi lava na amata ai ona alu i lalo le vaalele, na mou faafuasei loʻu fefe.

Ina ia onosaia loʻu fefe, na amata ona ou inu ava malosi aʻo leʻi faia malaga. Ae e le o se filifiliga lea, aua sa ou lele soo, ma o le ava malosi na i ai se aafiaga leaga i loʻu manuia. Ona amata ai lea ona ou galue i laʻu phobia, e iloilo mafuaʻaga o le fefe. Na aliaʻe mai o le autu faʻafitauli o le le nofoia taimi i le taimi o le faigamalaga ma le fiu mai le i ai i totonu o se avanoa avanoa. Na ou iloaina e le mafai ona ou tautala saoloto i tagata pe alu i le fale pasi e faamafanafana ai. I le po o le pogisa i tua atu o le porthole mafua ai faʻalavelave.

Sa ou manaʻo e faʻafetauia le fefe, o lea na ou faitau ai tele i le autu o le auala e taofi ai loʻu fefe e lele i luga o se vaʻalele, na ou alu loa i se psychologist. I le aluga o taimi, na ou aʻoaʻo ai e faʻatonutonu oʻu lagona, fesuiaʻi lou mafaufau ma tausisi aʻu i le taimi o le faigamalaga. Ou te talitonu o lenei phobia e mafai ona tagofia: o le mea autu o le amata i le vave e mafai ai ae le amataina le faʻafitauli. "

Faʻafefea ona e le fefe e lele se vaalele: aoga fesoasoani

1. Tuʻu le 'ava malosi

Aua le inu 'ava malosi ae e te leʻi lele. Lenei o le a le faʻafilemuina oe i lalo, ae o le a toe solomuli. A e i ai i luga o se vaʻalele i le maualuga maualuga, i lalo o tuutuuga o le faʻaititia o le mamafa, ava malosi vave ulu i le toto ma mafua ai oʻona onā. Nai lo le faʻamalolo, oe o le a lagona le popole, itaitagofie, vaivai, ma le lotovaivai. I se faʻaopopoga, o le soʻona faʻatauaina o vaʻalele e mafai ona iʻu ai i le thrombosis o pito i lalo, ma le tele o kamupani vaʻai e tausisi i le "tulafono matutu".

E sili le faʻamalosi vai lauti poʻo vailaʻau faʻapitoa. O le a fautuaina oe e le fale talavai i vailaʻau talafeagai mo le faʻaaogaina i luga o le vaʻalele.

2. Suesue fuainumera, ae le o tala fou

Aua le sailia le initaneti mo faʻamatalaga e uiga i vaʻalele faʻaletonu, aua le vaʻai i faʻafefe ata, ma taumafai ia lelei. O fuainumera o le a fesoasoani ia te oe ia mautinoa o le vaʻalele o le sili ona saogalemu felauaiga. Mafaufau la i soʻo se sekone e oʻo atu i le sefulu afe vaʻalele i le ea.

Sili atu ma le 50,000 vaalele o loʻo faia i le lalolagi atoa i aso uma. I le tausaga e tasi, sili atu i le 5 piliona pasese e felelei i luga o vaʻalele, ma le averesi o le 300 tagata feoti i faʻalavelave faʻafuaseʻi i lenei vaitaimi. O lona uiga o le ono tupu o le oti i le vaalele o le 1 mai le 12,000,000. E le gata i lea, i Moscow lava, tusa ma le 30,000 tagata i le tausaga e maliliu i faʻalavelave faʻafuaseʻi o auala. Ua aliali mai o le faimalaga i le taavale e sili atu ona mataʻutia.

3. Malamalama pe o le a le vevesi

Ua faʻaalia mai i suʻesuʻega o le mafaufau, o le toʻatele o tagata o loʻo mafatia i le malae vaʻalele, e taʻitaʻia e le faʻailoga tagata. Afai e te le iloa pe aisea e tupu ai le vevesi, ma e te manatu o le vaʻalele ono faʻafuaseʻi ona piki i luga ma pa'ū, na o lenei e faʻaosoina le le faʻavaeina le fefe. Ina ia aua neʻi e fefe e lele se vaalele, e tatau ona e iloa le mea e mafua ai ona e lulu i le vaʻalele.

O le vevesi o se mea e masani ona tupu i le siosiomaga e suia ai le sūsū ma le mamafa. A le tutusa le maualuga o le ea, e tete le vaalele a o fealuaʻi i totonu. E le mataʻutia lenei mea aua ua fuafuaina mo sili atu maualuga avega. E leai se vaalele e tasi i le sefulu tausaga ua tuanaʻi na faʻaleagaina pe faʻaleagaina e le vevesi. Talitonu ia te aʻu, ua sauni pailate mo ia sone, o lea latou te taʻuina muamua ai i pasese.

4. Filifili le nofoaga saʻo

E mafai ona tuʻufaʻatasia le Aerophobia ma isi phobias. Malamalama pe o le a tonu le mea e te fefe ai ina ia mafai ai ona filifili le nofoaga saʻo. Afai e te fefe i mea maualuluga, aua le nofo i tafatafa o le pu. Afai e faʻafefe oe i avanoa avanoa, filifili se nofoa i luma o le fale. Afai e oso faʻafuaseʻi osofaiga pe a lulu, nofo i luma o le vaʻalele. O i latou e gafatia e ono fautuaina e faʻatau muamua pe fai pisinisi vasega tiketi. O iina e mafai ai ona e taʻoto faʻalelei ma o le a faigofie ona malolo.

5. Fausia ni tulaga mo le nofo lelei

Faʻafiafia oe i le fale. I totonu o le fale, fai ofu mafanafana, seevae tosotoso, fesili i le auauna tausimea mo se palanikeke ma se aluga. Faʻasu sina lauti mafanafana, se sukalati, poʻo seisi lava mea e te fiafia iai. Tumau pea i le mea e mafai ai ma taʻalo ni musika malolo e pei o leo o le natura e ala i au mea faʻalogo. Faitau se tusi pe vaʻai i le atunuʻu o loʻo e lele i ai. O le mea lelei, o nei mea uma e tatau ona fesoasoani ia te oe, pe a le o le moe, ona sili atu lea ona malolo ma toʻafilemu.

6. Taumafai e moe

Aua le inu kofe luga o le vaʻalele e aloese ai mai le faʻaosoina popole. Lelei tele le faʻaogaina o vailaʻau mo le moe i luga o vaʻalele (e mafai ona e faʻataua muamua i fale talavai). Afai e te mulimuli i le fautuaga muamua, o le a faigofie atu ia oe ona moe. Afai e le sau le moe, faʻalogo i musika i le pao malie ma manava loloto, ma malolo. Taulaʻi i le auala e te manava ai i totonu ma fafo. Taumafai e vaai faalemafaufau i le ea faatumuina lou mama ma tuua lou tino. Ole manava faʻapena e faʻaaogaina ile yoga.

7. Ave le pululamu poʻo le lole i le faigamalaga

A alu ese pe oʻo i le eleele, lamu pulu pe susu i lollipop. Lenei o le a fesoasoani i taliga popping ma minoi maʻi. Afai o loʻo e tigaina i le niniva i luga o le vaʻalele, inu muamua fualaʻau faʻamaʻi e teteʻe atu ai i luma atu.

8. Manava loloto i taimi o osofaʻiga o le fefe

O le taimi lava e te lagona ai le pei o le fefe, manava loloto ma lemu. Inu i totonu o lou isu ma manava mai i lou gutu i le toʻafilemu e mafai ai. Taulaʻi lau manava, mafaufau pe faʻapefea ona e faʻateʻaina uma fefe ma popolega mai le tino i le ea. I le sili ona lelei, o lenei faʻamalositino o le a fesoasoani ia te oe moe.

9. Faʻalogo i mea lelei

A e i ai i le solaaga, aua le mafaufau loloto e uiga i mala. Mafaufau poʻo fea le atunuʻu o loʻo e lele i ai. Mafaufau po o le a lau mea o le a fai pe a e taunuʻu mai: le mea e te alu i ai, le mea o le a e nofo ai, le auala e te malolo ai, ma o ai o le a e feiloaʻi ai.

10. Saunia mea faalavefau

Fausia ma saunia gaioiga i luma o le taimi e fesoasoani ia oe e faʻalavelave ai oe lava i le taimi o le vaʻalele. Matamata i se tifaga, talanoa i se tasi tagata faimalaga, faitau se tusi manaia, foʻia se crossword paso poʻo se paso. A e manaʻo e tusi se ata, ave sau api ma penitala (penivali). Soʻo se gaioiga e te fiafia iai o le a e faia. Tele o tagata e faʻalavelave tele i taʻaloga: faʻataʻitaʻiga, "Aai", "Fesoʻotaʻiga", ma isi.

11. Vaʻai se fomaʻi mafaufau

Afai o fautuaga ile auala e te le fefe ai e lele se vaalele e le fesoasoani ia te oe, o lona uiga o oe o se malosi ituaiga o aerophobia. I lenei tulaga, saili fesoasoani mai se psychologist. O le faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e saili le mafuaʻaga o le fefe ma feagai ai.

Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani a matou motuga ia oe ma o le a e fiafia i lou taimi i le faigamalaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E Lou Tama e Ua Faafetai - KFTS 2008 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com