Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ithaca - o se tamai motu Eleni i le Sami o Ionia

Pin
Send
Share
Send

O le motu o Ithaca e le mafai ona taʻua o se nofoaga e sili ona asiasi iai i Eleni, atonu ona e leai se malaevaʻalele ma e naʻo vaʻa e te taunuʻu ai i le atunuʻu o Odysseus. I le tepa muamua, Ithaca e le tu matilatila faasaga i le talaaga o isi motu i le Ionian Sea. Ae e aoga le alu i totonu o se laʻititi, mafanafana faga ma aunoa ma le faʻamalosia oe amata ona lagonaina le faʻafiafiaina faʻapitoa o Ithaca.

Faʻamatalaga lautele

O le motu e ona le pulega itulagi o Kefalonia. O lona vaega e naʻo 96 km. sq. O le pito laʻititi o motu uma i le Sami o Ionia. Laititi ifo i le tolu afe tagata nonofo iinei. O le laumua o le motu o le taulaga o Wathi (poʻo Wafi).

O le laufanua e maugā, ae le faʻaleagaina ai le tauagafau tauagafau a Ithaca. Ua maua e le au suʻesuʻeina mea mai le eleele le nonofo o tagata iinei mai le lona tolu afe tausaga o le TLM. u E foliga mai o le nofoaga lea na fai ma tupu le lauiloa Odysseus.

Ithaca ua leva na avea ma taua tau fefaatauaiga, ma o le mea moni lea na mautinoa ai le televave o le tamaoaiga ma le aganuu tuputupu ae o le nofoaga. E oo lava i le taimi muamua ma le amataga o le tatou vaitaimi, sa i ai Ithaca ola galue. Potuala na atiaʻe luga o le motu, 2 akeropoli na fausia.

Mulimuli ane i le motu o Ithaca i taimi eseese na pulea e Roma, Byzantines, Venetians, ma Farani. Mo sina taimi puupuu, o Ithaca sa avea ma vaega o le malo o Lusia. Ina ua maeʻa lena, i le 1807, na toe puʻeina foi le laueleele e fitafita Farani, ma i le 1809 na pulea ai e le Peretania le motu.

Naʻo le 1821 na auai uma tagata o Ithaca i le taua o le saʻolotoga mo le tutoʻatasi. Na tauivi le tauiviga mo se taimi umi ma naʻo le 1864, o le Ionian Islands na ofi uma mai i totonu o Eleni. Faʻailoga o le tele o aganuʻu ma le mauoa o aso ua tuanaʻi o le motu o loʻo iai i mita uma o le lalolagi.

Ithaca Aso Malolo

Ithaca i Eleni tosina tagata malaga ma ona manaia nofoaga - faʻasolopito vaaiga, malumalu ma falesa, falemataaga, matafaga, matagofie natura - o nei mea uma i luga o le motu. A faʻapea e te manaʻo i se aso malolo e toʻafilemu ai ma oe, asiasi i tamaʻi nuʻu, mautu saogalemu i luga o atumauga, faʻasusu i le la ma fealualuaʻi ma laʻau laʻau.

E toʻatele tagata tafafao maimoa mai i Ithaca e malolo i le mafanafana, ma i faga e mafai ona e faamemelo ai i ni seevae paʻepaʻe paʻepaʻe o le kiona, pe e te lisiina foi se tasi o ia fale.

O le filifiliga o mea e nonofo ai i Ithaca e laʻititi, ae ona o le maualalo o le lauiloa o le motu, tagata malaga e leai ni faʻafitauli ma le mea e nonofo ai. Oe mafai ona nofo iinei e oʻo lava i le maualuga vaitau, e ui lava e tatau ona e vaʻai mo paketi filifiliga. Mo le 45-80 euro i le aso e mafai ona e lisiina se potu lelei poʻo se fale mautotogi. Mo se faletalimalo potu i le matafaga lava, ma se sami vaʻaia ma se suamalie malu taeao, oe o le a totogiina mai 110 i le 200 euro.

O afea le taimi sili e asiasi ai i Ithaca? Masalo, ia Aukuso, o le a sili ona manaia ma mautinoa le le fiu. I lenei taimi, o se pisapisao ma le fiafia le uaina tausamiga faia iinei. Ma i tau o loʻo taʻu atu i luga, e mafai ona e faʻaopopo saogalemu ile 15-25%.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

E leai se fesoʻotaʻiga o vaʻalele ma Ithaca, o lona uiga o le auala e sili ona talafeagai e alu ai i le malae vaʻalele o le lele atu lea i Kefalonia ma mai iina ave se vaʻa e taʻi faʻalua i le aso: i le 6-35 ma le 16-45 mai le uafu o Sami. O le faigamalaga e 30 minute, o le taunuʻuaga o Pisaetos. Tau tiketi:

  • Matua - 2.2 €
  • Tamaititi (tausaga 5-10) - 1.1 €
  • Taavale - 9.7 €

O loʻo iai foʻi le vaʻa vaʻa i le va o le laueleele tele o Eleni ma le motu. E i ai vaʻa mai Patras i Ithaca i aso uma ile 13:00. taimi malaga - 4 itula. Tau tiketi:

  • Matutua - 15.10 €
  • Tamaititi (tausaga 5-10 tausaga) - 7.55 €
  • Taavale - 52.9 €

O le faasologa e mafai ona suia. Siaki le talafeagai o faʻamatalaga ma tau i le www.ferries-greece.com.

E sili ona talafeagai le alu faʻataʻamilo i Ithaca ile totogiina o felauaiga. E i ai femalagaaʻiga lautele - pasi, ae le masani. Faʻalele malaga mai Kioni ma Vati faʻalua i le aso. O le auala e ui atu i Stavros ma Frikes.

O femalagaiga i fafo ole vai e alu i taimi uma i le talafatai, e mafai ona e lisiina se vaa poʻo se vaʻa.

Tau ile itulau e mo Ianuari 2020.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mataaga ma faʻafiafiaga

E le masalomia, e sili atu le amataina o lou masani ma le Greek nofoaga mai le laumua, talu Vati o se tulaga ese faʻasolopito taua ma aganuu taua. O le taulaga e laʻititi, o le tele o fale o loʻo i totonu o le Venetian style. O le nofoaga o loʻo tu i le talafatai o se taulaga masani, o le sili ona tele i luga o le paneta. O magaala o le 'aʻai e faigofie ma i le taimi e tasi faʻapitoa e faʻamamaina: o auala e faʻasolosolo i maʻa faʻamamaina, o taualuga o fale e ufiufi i lanu mumu. I le laumua o Ithaca, e 2 fale mataaga - o le Archaeological (ulufale saoloto) ma le Cultural ma Ethnographic.

Ina ia oso i totonu o anamua tala faʻasolopito, ua lava le tuua Vati. E le mamao mai le taulaga, i le va o Cape Pisaetos ma Dexa Beach, o faʻatafunaina o le nofoia o Alalkomena. E tusa ai ma se tasi o talatuu, Odysseus nofo iinei, i le Archaeological Museum o loʻo iai faʻaaliga faʻaalia o se tupu. Ae ui i lea, e le o au archaeologists tutusa lenei manatu, o nisi e fautua mai o le fale mataaga faʻaaliga mauaina lena aso mai se taimi mulimuli ane o le fausiaina.

O le isi auala i matu o Wathi e tau atu i le ana nymphs Marmarospili... O le nofoaga e le itiiti ifo le lauiloa ma le lilo. Fai mai le tala, o iinei na nana ai e Odysseus meaalofa na lafo e le tupu o Faeacs Alkinoy, ina ua foʻi mai Troy. E i ai foi se faʻamatalaga o le ana moni mo le teuina o meaalofa o loʻo tu latalata i le matafaga. Afai e le fiafia ia te oe tala faʻafagogo ma tala faʻafagogo, na o le savali i tafatafa o le ana - o se nofoaga sili ona matagofie. I le tumutumu o Aetos Hill o loo i ai le Acropolis anamua.

O le malumalu sili ona taʻutaʻua Ithaca i tagata femalagaaʻi o le nofoaga o le Tina Paia o le Atua. Lenei le isi nofoaga ma le lelei vaʻaia vaʻaia. I le tau manino o le tau, e mafai ona e vaʻai atu i le isi motu o Eleni - Zakynthos ma le talafatai o le Pelloponnese peninsula.

Nuu Anogi... O le nofoaga o loʻo tu i le pito maualuga o le motu o Ithaca. Afai e te fiafia i le vaʻaia o faʻamaumauga ma vaaiga lautele, sau ii. E manaia foi le fealualuaʻi i luga o auala vaiti, i ona itu o loʻo iai fale felanulanuaʻi ua vali papaʻe. O le faʻatosinaina tele o le nuʻu o le Lotu o le Manatu o le Taupou, fausia i le XII seneturi. O le ekalesia Orthodox pito i leva i Balkans.

Aai o Stavros - o le lona lua sili ona tele i le motu o Ithaca i Eleni. O nisi tagata atamamai talitonu o Odysseus na nofo iinei. O se auala faʻataʻamilo i luga o mauga e tau atu i le nofoia, mai iinei o se ofoofogia vaʻaia matala. O le auala e alu i matu mai Vati, kolosi Stavros ona alu lea i sauté-sasaʻe agaʻi i Anogi.

Faʻafiafiaga ma faʻatasiga

I le masina o Me-Iuni, o le motu e talimalo i le Tausaga Faʻafiafiaga Taʻaloga. I ni nai masina mulimuli ane - ia Aukuso - o se uaina tausamiga faia i le nuu o Perahori. Ma i le masina muamua o le tautoulu, oe mafai ona auai i se semina tuʻufaʻatasia i galuega a Homer. Ia Oketopa, o le Marida Festival e faia i Polis Bay.

Peitai, o le Panigirya tausamiga e amanaʻia o le sili ona pisapisao ma fiafia. E le naʻo se aso malolo - o se tasi lea o mea taua a lotu ile taua o le motu. E iloa e tagata Eleni faʻafiafiaina, o faʻafiafiaga e faʻatulagaina i se tulaga maoaʻe, faʻafiafiaga, faʻafiafiaga ma, ioe, faʻamanatuga paia.

Afai o loʻo e fuafuaina se malaga i Eleni, faʻalogo i aso o faʻamanatuga.

I le avea ai o se tulafono, o le tausamiga amata i le taeao liturgy, lea e faia i le autu malumalu o nuʻu uma i luga o le motu. O faʻafiafiaga autu e faia i le nofoaga tutotonu, o loʻo faʻatulagaina ni faleoloa iinei.

Nei o aso ma nofoaga o tausamiga:

  • Iuni 30 - Faʻafuaseʻi;
  • Iulai 17 - Eksogi;
  • Iulai 20 - Kioni;
  • Aukuso 5-6 - Stavros;
  • Aukuso 14 - Anogi;
  • Aukuso 15 - Platrifia.

O aso malolo e mulimuli le tasi i le isi, ma o le mafuaʻaga lea e tele ai tagata tafafao e o mai i Ithaca i le nuʻu o Frikes ma mulimuli i le tausamiga i le motu atoa o Ithaca, auai i konaseti uma ma faʻatasiga.

Matafaga Ithaca

I luga o le faʻafanua o Eleni, o le motu o Ithaca foliga mai o se talafeagai tafaoga nofoaga. Ma o loʻo iai. O matafaga iinei, o se tulafono, e ufiufiina i tamaʻi maʻamaʻa, o le vai e mama, ma o le numera o turisi e le mafua ai se faʻalavelave.

Filiatro

O le numera 1 matafaga lea i le motu o Ithaca. O loʻo tu i tafatafa o le taulaga o Vati i le itu i sasaʻe o se faga i le va o mauga maualalo. O le filiatro e laʻititi lona tele - 150 mita le umi. Ufiufiina i tamaʻi papaʻe papaʻe, e toʻa le sami, e aunoa ma galu. Lenei e mafai ona e mautotogi i le la lounger ma le faamalu (4 euro mo le 1, 10 euro - mo le 2 sun loungers ma le faamalu). Ave au meaʻai ma vai inu, aua e leai ni faleoloa poʻo ni faleʻaiga lata ane. O le auala i le matafaga i le taʻavale e 7 minute le umi, ma savali - a itiiti mai e 40-45 minute (mai le ogatotonu o Wafi - 3 km).

Agios Ioannis

Nofoaga 9 km mai le laumua o le motu. E te taunuʻu atu i ai i se taʻavale totogi poʻo se taxi. O le matafaga e le amanaʻia le isi motu o Eleni - Kefalonia, lea e omai tagata i ai. E le lava mea totino a Agios Ioannis, ia e ave la au mea taua - faʻasoa i vai ma meaʻai mo le aso.

Piso Aetos

O lenei matafaga e taʻutaʻua i le au faifaiva ma le auvaa vaa. E tele vaʻa ma vaʻa e mafai ona mautotogi mo folauga folauga. O le matafaga e lilofia i papaʻe papaʻe ma e lelei ona faʻatulagaina. Manatua o Aetos o se vao mataʻutia, o lea o le matafaga o le a fetaui ma tagata fiafia i le vao, pei o le tele o isi nofoaga i Ithaca.

Dex

O le matafaga o loʻo tu i tafatafa o le laumua o Ithaca, o le 30-minute savali. E tuʻufaʻatasia vai mama ma tamaʻi maʻamaʻa. O le tagata tamoe i le matafaga e vaapiapi, ae e mafai ona e nofo lelei i lalo o laau i le togavao. O le matafaga e talafeagai mo snorkelling, ae o nei uiga, pei o le potu malolo, e naʻo le lisiina i luga o le 'upega tafaʻilagi i le tumutumu vaitau. I le vaitaimi o totoe o le tausaga, ua matua tuufua lava ma e leai ni faʻafiafiaga. Tagata fiafia i le le faalauaiteleina o le a fiafia iinei.

Gidaki

Nofoaga 3.5 km i matu o Vathi. Ona o le mea moni e le faigofie ona o i Gidaki, o le matafaga e toetoe lava a tuʻufua. A e taunuʻu i le amataga ma le iʻuga o le vaitau, e foliga mai o le a tuʻua na o oe i luga o le matafaga. O le auala savali e ui atu i laueleele laufanua, i le iʻuga o le ae mauaina se auala vaapiapi i totonu o conifers. Ia mautinoa e fai ou seevae lelei. Ae oi latou na iinei na autasi i le lotogatasi fai mai o le taumafaiga e aoga. E mafai foʻi ona e oʻo i Gidaki ile taxi taxi, e alu ese mai Vati.

O le matafaga e lilofia i papaʻe papaʻe, e manino le vai turquoise. Ave mea uma e te manaʻomia ma oe, aua o atinaʻe tetele e le atiaʻe iinei. E tasi le tamaʻi cafe i luga o le matafaga, e na o le vaitau maualuga e tatala ai.

Mnimata

O le a tu i ni nai kilomita mai Vaki. O se matafaga matagofie ma toʻafilemu e siʻomia e toga olive. O vaa ma vaa e masani ona taofi i le faga. O le oneone oneone o se nofoaga malolo fiafia mo turisi. E sili pe a e sau ii i le taeao ma le afiafi, a e toʻaitiiti tagata ile matafaga.

Matafaga Poli

O le matafaga o loʻo tu i tafatafa o le nofoaga o Stavros, i tua atu o le maʻa maualuga. O le matafaga mafai ona ausia i le 10 minute i vae. Tasi lenei o nai matafaga i Ithaca o loʻo iai cafe ma faʻamau, e ui lava i nai numera. Suʻesuʻe potu ma faletaele o loʻo avanoa foi iinei, e mafai ona e lisiina le lua sun loungers ma le faʻamalu mo le 6 Euro.

E uiga i malologa i luga o se isi motu o le Ionia Sea - Corfu - faitau pea lenei itulau

Tau ma le tau

Lenei motu o Eleni ei ai lona masani Metitirani tau. O taumafanafana e vevela ma mago, toeititi leai se timuga. O le sili ona mafanafana o le ogatotonu o le taumafanafana - Iulai. O le vevela o le ea i lenei taimi ua alu i le 33 tikeri. O le vevela o le sami vai e oʻo i le 25 tikeri.

I le taumalulu, o le maualalo o le vevela i luga o le motu o le +10, ma o le maualuga o le +15 tikeri. E i ai aisa, ae matua seasea lava.

Autumnal Ithaca e pei o se motu tagi, aua e masani timuga iinei. O le timu e faʻatolu taimi nai lo seisi lava vaega o Eleni.

I le tautotogo, o le ea vevela o +20 tikeri, i le taimi nei laʻau o loʻo olaolaola iinei. O le motu atoa o loʻo faʻatofuina moni i le manogi o fugalaʻau.

O le motu o Ithaca e eseʻese, o tagata uma e omai iinei i tafaoga e mauaina se mea taua, latalata i lona fatu.

O vaʻaiga, matafaga ma isi mea o loʻo faʻailoa mai ile tusitusiga ua makaina ile faʻafanua ile Lusia .. Ina ia vaʻaia igoa o nofoaga uma, kiliki le faʻailoga ile itu taumatau agavale.

Mo se vaaiga lautele o le 24 matafaga o Ithaca i Eleni, vaʻai i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Inspiration til at opleve Vathi by på Ithaca (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com