Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o meaafale taavale, o le a

Pin
Send
Share
Send

O taʻavale, uila afi, vaʻalele e le gata o felauaiga, ae faʻapea foʻi ma mea masani e mafai ai ona e faia meaafale taʻavale, e aoga ma e matua le masani ai i foliga vaaia. O se tasi o faia ata taʻutaʻua o Jake Chop. Na ia gaosiaina meaafale taavale talu mai le amataga o le 60 o le 20 seneturi. Taʻitasi o ana oloa o se faʻataʻitaʻiga o le auala e mafai ai ona fausia se moni totonu teuteuina mai fasi uʻamea.

O le a

O taʻavale e le manaʻo e vaelua ma a latou ua le toe faʻatulagaina (ona o se faʻalavelave poʻo le matua) taʻavale, uila afi, faʻapea foi ma isi taʻavale, mafai ona latou maua le ola lona lua, faʻaaogaina latou o se teuteuga elemeni. O le kamupani laititi a le Mini Desk, na faʻatuina e Glynn Jenkins, o loʻo galue faʻapitoa i le gaosiaina o kesi o ofisa mai le Morris Mini 1967, na faʻalauiloa ai.

O tisaini ma tufuga o loʻo aʻafia i le gaosiaina o meaafale taʻavale e tuʻuina atu ni oloa ua maeʻa saunia mai taʻavale i tagata uma, ma o loʻo faʻatinoina foi galuega i galuega faʻapitoa. E mafai foʻi ona malilie le tagata faʻatau ile teuteuina ole masini o le potu atoa (e masani ona leʻo nofo ai): o se faleʻaiga, pa, cafe, fale faʻatau, taʻavale, poʻo faleoloa poʻo ni taʻavale. I totonu o Lusia, o loʻo faʻagaioia foʻi ni aʻoaʻoga meafale i lenei itu, ma o le tele o ia oloa ua teuteuina i le tusi a le aliʻi.

O a mea e mafai ona fai mai vaega o taʻavale

E tele lava filifiliga mo le faʻaaogaina o taʻavale (i le atoa poʻo ni vaega) i totonu o fale, ona o le tele o sitaili, o le tele o lapopoʻa ma foliga o vaega na faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona liua i meaafale pei o:

  • sconce poʻo le moli moli (shock absorbers poʻo disc discs mai uila afi e masani ona faʻaaoga mo lea);
  • kofe poʻo le kofe laulau (i lenei tulaga, oe mafai ona faʻaaogaina le radiator taʻavale);
  • fata;
  • ulo fugalaʻau;
  • laulau ofisa poʻo le piliati;
  • laulau i autafa o le moega;
  • nofoa nofoa;
  • sofa;
  • avanoa taʻitasi ofisa (o lenei e manaʻomia se taʻavale tele);
  • tamai taʻavale afi (potu taʻalo mo tamaiti poʻo ni fale moni foʻi).

O nofoa taʻavale e sili atu ona talafeagai mo le fausiaina o nofoa, ma o le afi faʻailaina e masani ona avea ma faʻavae mo se laulau. Moega masini mo tamaiti ua leva taofi le avea ma se mea fou i le meafale maketi. E mafai lava ona fausia se faʻataʻitaʻiga tutusa mo tagata matutua i le iai o femalagaaʻiga lemu. O le sofa mafanafana e mafai ona faʻatulagaina mai le pulou o le taʻavale, ma moli uila e mafai ona faʻaaoga e fai ma moli uila. Ae ui i lea, toʻaitiiti tagata faʻatapulaʻaina latou lava i le sili manino filifiliga a o fausiaina meafale meafale.

I nisi tulaga, o ia mea e le avea ni avega mamafa, ae e faʻaaogaina i totonu o fale naʻo le teuteuina o le puipui poʻo le foloa.

I se faʻaopopoga i meaafale moni mo taʻavale, vaega faʻaleoleo ma taʻavale uma, e mafai ona faʻaaoga a latou faʻataʻitaʻiga i ituaiga eseese. I lenei tulaga, matou te le o talanoa e uiga i le le fiafia o lē sa anaina muamua, ae e uiga i le manaʻo e faʻailoa le manatu o le saoasaoa, le le mauaina o mea o loʻo tupu, pe naʻo le tau faʻataʻitaʻia ia avea ma nofoaga sili ona faʻavae. O mea e faʻaaoga e fausia ai ni meaafale taʻavale e matua eseʻese lava: fafie, uʻamea, palasitika. E i ai foi faʻatusa maeʻa potopoto mai le fausiaina LEGO.

O a sitaili e talafeagai mo

Talu ai o vaega taʻavale e le masani ona laʻititi, o ia meaafale taʻavale e ofi lelei i potu tatala, ma le aofaʻi maualalo o vaega, faʻamalama lautele, ma le faigata-faʻatulagaina faʻamalama moli.

Mo le fausiaina o ia meaafale, o taʻavale e faʻaaogaina e le o faʻatulagaina lelei, ae o na fausaga e foliga mai e fai lava onapo. O taʻavale tuai e mafai ona faʻaaogaina i ni sitaili eseese i le taimi e tasi, lea e totogi ai se vaega taua o le uaʻi i le ituaiga ma isi foliga o mea o loʻo faʻaaogaina.

  • o le sitaili "loft" o le ata o fale gaosi piliki gaogao i Niu Ioka i le 1940, lea o le mativa bohemian o na taimi, i le tele latou te mafaia, suia i nofo nonofo. Lenei o lenei mamanu e faʻaaogaina pe a teuteuina masani fale mautotogi faʻafanua ma taʻavale meaafale. O le tuʻuina atu i le potu o foliga manaʻomia, sima, piliki, fafie, uʻamea ma mea e faʻataʻitaʻia ai latou e masani ona faʻaaogaina;
  • Hi-tech (tekonolosi maualuga) - o lenei tusiata faʻataʻitaʻiga na fausia i tua i le 70s o le seneturi talu ai ma i lena taimi na manatu o ultra-po nei, e ui o le moni lauiloa ma aloaʻia na oʻo i ai i le isi sefulu tausaga. E leʻo atagia mai i foliga vaaia i fafo o taulaga, ae naʻo foliga vaaia i totonu o fale ma ofisa, lea na ave ai le faʻamamafa i lanu o pastel, faʻapea foʻi ma le faʻamanatuina, faʻatasi ai ma fomu faigata. Glass, palasitika ma elemene uʻamea elemeni na faʻaaogaina e fausia ai se ata o se maualuga-tech fale. Lenei faʻatagaina taʻavale meaafale e avea ma sili lelei filifiliga mo maualuga-tekonolosi totonu teuteuga;
  • steampunk (steampunk) - muamua steampunk na o se tusitusiga sci-fi faatonuga, musuia e le aitia o ausa malosiaga ma faaaogaina faatufugaga o le 19 seneturi. Mulimuli ane na ia faʻaalia o ia lava i le tusiata fale. O lona autu vaega o le faʻailogaina o le Egelani o le Victorian vaitaimi: o le tele o levers, ili, kia, vaega o le ausa auala, afi. O le mea lea, meaafale taʻavale o se lelei fofo mo potu e manaʻomia teuteuina i se steampunk style. Mo le teuteuina o sea totonu, 'apamemea, paʻu, laupapa faʻafoligaina i se susulu e faʻaaogaina. O le atoa foliga mai o le nofoaga e tatau ona talanoa e uiga i le teena atoa o pisinisi alamanuia, ae o meaafale taʻavale o le a talafeagai iinei.

E ui lava o nei sitaili faʻaalia ai le uiga o meaafale taʻavale i le tele lautele, e le o lona uiga e le talafeagai le faʻaogaina i se isi mea.

Faʻafefea ona ofi i totonu o totonu

Tusa lava poʻo le a le sitaili filifilia, o ia meaafale e mautinoa e tosina mai i ai le mafaufau. O le mea lea, e sili atu ona talafeagai e vave faia sea ituaiga meaafale faʻatulagaina le ogatotonu o totonu. O le auala sili ona faigofie e faʻataunuʻuina ai le manaʻoga o le faʻamamafaina o le oloa e faʻaaogaina moli (natura poʻo ni mea e gaosi) E tatau foi ona e amanaʻia le fetaui lelei o meaafale taʻavale ma nofoaga lata ane i le lanu, ituaiga ma le sitaili.

Masalo o le tasi mea tele, pe atonu e tele elemene laiti. I soo se tulaga, o le ea siosiomaga e faʻasaoina faʻafetai i auiliiliga (o lenei faʻatatau masani lava i faʻata o faʻata, moliulu ma isi iloa elemeni) A aunoa ma latou, o nisi mea faitino e faigata ona iloaina o taʻavale meaafale. Afai e te amanaʻia nei faigofie faigofie, ona faʻafaigofie lea ona ofi uma meaafale a le taʻavale i soʻo se pito lava o totonu.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Evison Matafale - Olakwa Ndani (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com