Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻatonuga mo le tosoina o meaafale paʻu, fautuaga faʻapitoa

Pin
Send
Share
Send

I le aluga o taimi, o le tele o tagata amata ona ave le fiafia i meaafale na faia mai mea masani, e aofia ai le paʻu. O se gaioiga e pei o le tosoina o meaafale paʻu e manatu e leʻo se mea faigofie, manaʻomia ni tomai ma agavaʻa. O lenei mea e faʻaputuputu ifo le pefu, e faigofie ona fufuluina ma e matua manaia lava pe a paʻi i ai. Paʻu faʻatagaina oe e seti se ituaiga sitaili mo totonu o loʻo i ai. Ae ova taimi, oe o le a manaʻomia se sili maualuga lelei tosoina o meaafale ma paʻu.

Vaega o galuega

O ia oloa, faia i le paʻu, e mafai ona siʻitia ai le tulaga o le ana ma faʻaali atu le maualuga o lona manuia. O le tosoina o tautua e manaʻomia tele ma o loʻo aofia i le lisi o tautua e manaʻomia tele. O isi taimi e okaina ai e tagata le fuʻa o suede poʻo mea e fai i ie, a o latou e filifilia le paʻu e fai ma mea e faʻafefeteina. O ia mea e fai lava si umi, manaia i le paʻi i ai, mafanafana ma anagata. O le faʻasologa auala e aofia ai le tele o laʻasaga taua.

Faʻateʻaina le casing tuai

Ina ia taofia le tuai ufiufi, e tatau ona aveʻese le atoa tipi. Ina ia toe faʻaleleia luga o ou lima, pe a mafai, e tatau ona e taumafai e faʻasao uma avanoa teuteu elemeni, pei o le mimigi ma suʻi. Afai o faʻamau na faʻaaogaina o se tasi o elemeni teuteuina, ona tatau lea ona manatua le latou saʻo tele ma le numera. O le a manaʻomia i latou mo nisi constrict o paʻu meaafale. Uma fusi e tatau ona tumau i o latou nofoaga, aua o le a manaʻomia i le lumanaʻi mo saʻo constrict.

O mea lauiloa e faʻaaoga mo meaafale meaafale:

  • paʻu suede;
  • faasao paʻu;
  • jacquard;
  • veloveta;
  • lafu mamoe;
  • silika;
  • lipine.

A maeʻa ona aveʻesea le casing, e siakiina meaafale mo ni faʻaletonu ma faaletonu. I le taimi o le asiasiga, kelu toega, o se faʻaletino faʻavaa ma masaesae paʻu paʻu mafai ona maua. E fautuaina e aveese atoatoa i latou aʻo leʻi amataina le galuega manaʻomia i ou oe lava lima. O le laasaga muamua o le aveʻese faigofie mea o loʻo avanoa. Ina ua maeʻa lena, e tatau ona aveʻese le fausiaina kilipa, pe a fai e i ai. E fautuaina e puʻe ata uma laʻasaga. O ata e maua mai o le a fesoasoani e suʻe saʻo vaega taʻitasi o mataupu. Ina ia mafai ona fuafua le aofaʻi manaʻomia o mea fou, e tatau ona fuaina ma le faʻaeteete fasi tuai o le sheathing. Mo le faigofie o le faʻagaioiga, e fautuaina e aveese le sofa i vaega eseese.

Mamanu faia ma suʻisuʻi

E tusa ai ma le saʻo o ata talafeagai, e leai ni faʻamatalaga saʻo. Ae ina ia mafai ona faia se mamanu ma ou lava lima, e sili atu le faʻasoa i luga o mea faʻaaoga. O le ufiufi e le tatau ona tutusa tutusa ma le sofa. E faʻatagaina ona tuʻu se tamaʻi laina ile tafa ma autafa. O se tasi o masani ona masani ona faʻaaoga o le teuteuina o le faia lea o se pito i lalo faʻamago e nana ai sofa vae. E mafai ona faʻalautele meaafale ma le eco-leather.

Taitasi oloa e tutasi i lana lava auala. Mo faigofie o le faʻagaioiga, e fautuaina e vaevaeina i ni tele autu vaalele. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e te mafaufau loloto i auiliiliga taʻitasi eseese ma mafaufau e uiga i se polokalame e mafai ona ufiufi ai alofilima.

O le a se faʻavae e mafai ona faia mai:

  • atigipusa;
  • laupapa faigata;
  • polyethylene;
  • pepa;
  • mataupu tuai;
  • pepa puipui;
  • ata tifaga faʻateleina.

A faia se mamanu, tele alauni e tatau ona tuua. Lenei o le a faʻatagaina ai mea e faʻalautele ma magoto i nisi nofoaga. A maeʻa ona faʻataʻatia ia tulaga talafeagai, e mafai ona aveʻese ese ma le faʻaeteete vaega e sili atu. O ata talafeagai e faʻaaogaina i luga o le polyethylene luga, pepa poʻo le pepa puipui tuai. Ina ia maua se lapotopoto foliga, o vaega taʻitasi e ufiufi i pepa. Uma vaega mafai ona faʻamau i le mea faʻapipii, lea o le a mafai ai ona faʻapipiʻi ia latou luga o le oloa. Afai e ofa faʻatasi mea uma, ona faʻaopopo lea o le 1.5 cm i faʻamaʻi, ma le faʻamamaina e tusa ma le 6 cm. Afai e leai se poto masani i le fausiaina o ni mamanu, ona mafai lea ona e gagauina le ufiufi o loʻo i ai i ni vaega ma faʻatulaga vaega autu, ona e alu lea i le tulimanu.

O le tosoina o meaafale paʻu i le fale e manaʻomia le tele o le poto masani ma le onosaʻi. O le i ai o faʻamau o le a le maalofia, o lea e le tatau ona e fefe ia latou. Ina ia fuafua mea mo gaugau i le va o nofoa ma le pito i tua, e mafai ona e faʻaogaina se mop e fesoasoani e tuʻu le suia i le tulaga sili ona lelei. Tuʻu sina tamaʻi ie ina ia ofi faʻalelei le ufiufi. Afai e tele ni paʻu o totoe pe a maeʻa le faʻalavelave, e mafai ona e faia ni aluga i fafo.

Faʻamatalaga suʻisuʻi

Fuataga

Faʻalelei

Sui le poloka tautotogo

Mo le maualuga o le faʻasaoina o le moni, o le suia o le tautotogo poloka e tatau ona faʻatinoina faʻavae i luga o tekonolosi na faʻaaogaina i le gaosiga. O se vaega taua o soʻo se meaafale toe faʻaleleia poʻo toefausiaina. Muamua e te manaʻomia le sailia o le tikeri o laei o vaipuna taʻitasi. E ono tupu e na o le lua i le tolu vaipuna e mafai ona suia, ae leʻo le poloka. Afai e sili atu ma le tolu vaipuna na faʻaleagaina, e fautuaina e sui le atoa vaega. A leai, o le isi manaʻoga o le a manaʻomia i se taimi lata mai.

Bonnel o le tutusa poloka o vaipuna. E i ai se faʻavaʻa masani ma lima coil ma vaipuna. Ina ia tumau le moni, e fautuaina oe e siaki le tausaga o gaosia o au oloa muamua. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e saili le maualuga tonu ma le tele o vaipuna na faʻaaogaina i le gaosiga. Ina ia suia le tasi vaipuna, o le poloka atoa e tatau ona faʻateʻia. A maeʻa ona fai le sui, e mafai ona e amata amataina le faʻamalama. Ina ia mafai ona aloese mai le tuʻituʻi i le lumanaʻi, o loʻo faʻataʻatia luga o le fola o lagona. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i meaafale tuai, ona tatau lea ona fai se fuʻa.

Suia suia

E fai lava si faʻafitauli le sui o na mea i ou oe lima. I le aluga o taimi, o le au tumu tumu ma faʻaputuputu. O le paʻu paʻu faʻaaogaina e le matele i le efuefu faʻaputuputuga, ae ui i lea, e tuʻuina atu meaafale le faigata talafeagai, oe o le a manaʻomia mea ma le mafiafia o le sili atu 5 cm.

Ituaiga o foam faaaoga:

  • faigata;
  • masani ai;
  • Orthopedic;
  • vaivai;
  • tulaga faatonuina;
  • maoae vaivai.

O lona faʻalelei e faʻalagolago i le tele o le vailaʻau na faʻaaogaina. O le paʻu paʻu o loʻo i ai lona lava makaina, lea e aʻafia ai le faʻailoga o lona mafanafana. O se tagata faʻatumu e mafai ona tufatufa tutusa le avega, taofia lona foliga ma e sili atu nai lo le mafanafana, i ai o se sela sela ma permeability ea. Sili atu eletise ituaiga e sili atu le taugata nai lo mea masani, ae o le faʻamafanafanaga faʻailoga e matua maualuga atu.

Ina ia mafai ona toso le sofa, ua vaevaeina le galuega manaʻomia i ni nai laʻasaga:

  • faʻamavaeina meaafale;
  • aveʻesega o le tuai vaega o le tapega;
  • aveʻesea o tuai mea na faʻatumu;
  • lipeaina o upholstery fou;
  • potopotoga

I soʻoga, o le faʻaaoga paʻu paʻu ua fautuaina e faʻatulagaina i ni faaputuga. Faʻamauina e faia i se faʻavae faleoloa. Mo nisi avanoa, oe mafai ona ufiufi le foam i se folau ie. E talafeagai i taimi uma le auai i le toefuataiga o meaafale anamua, lea e mafai ona aoga, mo tagata taʻitasi o le aiga ma mo tagata faʻatau anamua.

Faʻateʻaina

Aveʻeseina o le upholstery

Faʻateʻa ese

Mauga

Fono Aoao Faitulafono

Faapipiʻiina o se ufiufi fou

Ina ia mafai e le tosoina o meaafale ufiufi ma paʻu ia pasi e aunoa ma ni mea e ofo ai, e tatau ona e mulimuli i laʻasaga ma lea laasaga faʻatonuga. Afai e te mulimulitaʻi i fautuaga ma le le maluelue, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona ia mauaina se iʻuga lelei. A maeʻa ona aveʻesea mea le manaʻomia ma vaipuna, oe mafai ona amata faapipii se fou ufiufi. O le mea na faʻaaogaina e maeʻa vaʻaia e fai se faʻataʻitaʻiga lelei. A maeʻa lena, o soʻoga uma e maeʻa maeʻa lelei, e tatau muamua ona latou sausauina i le vai.

O le susu faʻasusu e toso malie i luga o le sofa. E fautuaina e faʻaaoga se faʻataʻitaʻiga faʻavae e taofi mau ai itu ma itu. Faʻapitoa mataituina tatau ona totogia i le taimi nei atatusi, e pei o le taimi o le faapipiiina o se fou ufiufi, lona faʻaletonu ono tupu. E tele ni tagata e faigaluega. Le kulupu o latou e faʻalauteleina le paʻu ma i latou o le a taofia faʻatasi.

A suia se ufiufi paʻu tuai, e le mafai i taimi uma ona tago i mea uma i ou oe lava lima. I le tele o tulaga, o le tele o tomai ma poto masani e manaʻomia. Ma i mea tulaga e sili atu ona vave saili fesoasoani mai faʻapitoa:

  • pe a fai na faʻaiʻuina e faʻaaoga ni mea taugata pe faʻapitoa mo mea e teu ai meaʻai;
  • tele tupe na totogi mo le sofa;
  • pe a fai o le oloa e mafai ona faʻamaeʻaina atoatoa, ae le o ona lava elemeni;
  • afai o le mamanu o le sofa e faigata tele, lea e mafai ona taʻitaʻia ai i ni numera o faʻafitauli i le taimi o le potopoto poʻo le faʻamavaeina.

Nuances o le galue ma le paʻu

O lenei mea ua faʻavasegaina o le natura. A o le i faʻataʻitaʻia, e siaki le paʻu mo vaʻaiga le atoatoa. Naʻo le koluse vaega e faʻaaoga e faʻaloaloa ai le paʻu, o lea e tatau ona tipi faʻataʻitaʻi i le laina tuasivi. A o faia se mamanu, oe tatau ona mulimuli i le faʻatonuga o le faʻaputuga, lea e tatau ona "vaʻaia" i le tasi itu. A maeʻa suʻisuʻi, e le toe mafai ona toe suia se mea ona o le tuʻi i luga o le paʻu. Mo elemeni faʻaipoipoga, e te manaʻomia ni paga se lua mo ni foliga tutusa (faʻatonuga faʻatutu). Mo le tuʻufaʻatasia o vaega paʻu, e manaʻomia le faʻaaogaina o se vae faʻapitoa mo se masini suʻisuʻi, o lona lauulu e tatau ona avea ma Teflon. O le taimi o le suʻi e feololo.

Afai e faʻaaogaina le paʻu manifinifi, e mafai ona faʻaaogaina se nila nila lelei. Afai o le mea mafiafia, o le a sili atu le faʻatau o se faʻapitoa nila ma se faʻamaʻaina sili lau.

O le paʻu mafai ona uʻamea i se mafiafia o ie i le va o mea ma le uʻamea. E sili le faʻaogaina ole naifi mo le tipi. O le mafiafia o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi tatau ona tusa ma le 1 cm. Ae o le lautele o alauni o le a faʻalagolago tuusaʻo i le mamao o le a faʻaiʻuina laina o le ai ai. E tatau ona faʻaaogaina se penitala malamalama faʻapitoa e tusia ai laina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Learn Tagalog - Part 25, Useful Everyday Phrases (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com