Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Casa Batlló i Barcelona - o se poloketi malosi a Antoni Gaudi

Pin
Send
Share
Send

O le Casa Batlló, lea e masani ona faʻaigoaina o le House of Bones, o se tasi o galuega e sili ona faʻamalosi a Antoni Gaudi, o se tasi o tusi ata sili ona lelei e le gata i Sepania, ae i le lalolagi atoa. O le aofia ai i le lisi o mataʻupu vaʻaiga a Barcelona, ​​o loʻo faʻaalia ai le atoaga o le agavaʻa gafatia o le na foafoaina ma faʻatagaina oe e faʻamasani i le autu tu ma aga o le amataga modernism.

Faʻamatalaga lautele ma puʻupuʻu talaʻaga

O Casa Batlló i Barcelona o se maafaamanatu tulaga ese i le ogatotonu o le taulaga. O le talaʻaga o lenei nofoaga na amata i le 1877 i le fausiaina o se fale mautotogi masani na fuafuaina e le taʻutaʻua Sipaniolo tusiata Emilio Sala Cortez mo le ie gaosia Josep Batlló y Casanovas. I lena taimi, Paseo de Gracia Street, lea, o le mea moni, o lenei fale o loʻo tu, na faasolosolo avea ma auala tele, lea na toetoe lava o kulimi uma a le sosaiete a Barcelona na moemiti e nofoia. O se tasi o i latou o Batlló, o le na tuuina atu le fale e le gata i lona igoa, ae na avea foi ma se tasi o lauiloa taʻutaʻua i Sepania. Ina ua maeʻa ona nofo i lenei maota mo le toeititi 30 tausaga, na filifili loa Josep o le fale ua maeʻa matagofie e manaʻomia se toe faaleleia tele, lea e le tatau ona faia e seisi lava Antoni Gaudi, o se tagata aʻoga ma se e mulimuli ia Emilio Cortez. Ma ina ia leai se avanoa laititi e teteʻe ai i galuega, o le pule o le fale na tuʻuina atu i le matai talenia le saolotoga atoatoa.

E tusa ai ma le uluaʻi ata, o le fale na faʻatafunaina, ae o Gaudi e le avea ma sili tusiata o lona taimi pe ana ia le luʻiina e le gata ia Josep Batlló, ae o ia foʻi. Na tonu ia te ia e sui fuafuaga ma, nai lo le fausiaina o se fale fou, faʻataunuuina atoa le toe fausiaina o le tuai. E 2 tausaga le umi o le galuega, ma na matua ese lava le fausaga na faʻaalia i le faʻamasinoga a tagata o Barcelona - faʻatasi ai ma le faapaologa faʻafouina i talaatu o le iloa, o le lautele o le lotoa ma le suia o totonu, o totonu e mafai ona tauva ma galuega lauiloa o faatufugaga. I se faʻaopopoga, na faʻaopopoina e Gaudi ni elemeni fou - o le potu i lalo, o le mezzanine, o le falealuga ma se taualuga. O le tusiata na vaʻaia foʻi le saogalemu o ana tagata faʻatau. Ma, i le tulaga o se afi ono mafai, na ia fuafuaina ni faʻalua faʻaputuga fafo ma le atoa faʻasologa o faasitepu.

I le 1995, o le aiga o Bernat, o e na umiaina le fale i le ogatotonu o le 60, na tatalaina faitotoʻa o Gaudí's Casa Batlló i tagata lautele. Talu mai lena taimi, e masani ona talimalo e le gata i tafaoga, ae faʻapena foi ma agaifanua eseese. O Casa Battlo o loʻo avea nei ma Faʻaaliga Artistic o Barcelona, ​​o le National Monument ma le UNESCO World Heritage Site i le vaega o le "Creations of Antoni Gaudí".

Fale tusiata fale

E i ai le manatu i tagata o le foliga mai o le falemataaga toetoe lava atagia moni le tala a St. George, tosoina se tarako tele i lana pelu. O le mea moni, o le vaʻai atu i le ata o le fale o Batlló, e mafai ai e se tasi ona maitauina o lona taualuga e pei o le tala faʻasolopito e fiafia iai Gaudi, o chimneys - o se au o le au na faʻapaleinaina i luga o le satauro o St.

E oʻo lava ile mezzanine pou e teuteuina i ponaivi ma ulupoʻo. Moni, a latou otootoga mafai ona mateʻia na o se suʻesuʻe vavalalata ma le faʻaeteete o le laualuga. O le aafiaga e faʻalauteleina e mosaic "una" faia o malepe tile keramika ma faʻaaogaina mo teuteuina puipui. Faʻamoemoe i le tau ma le malamalama anotusi, e feilafi i lanu uma o le nuanua - mai le auro i le pogisa lanumeamata.

O le lotoa o le Maota na teuteuina i le tutusa faiga. Pau lava le 'eseʻesega na faʻaaoga e Gaudí lanu eseese o lanumoana, paʻepaʻe ma lanumoana e teuteuina ai. Faʻafetai ile tufatufaina atu ma le poto o nei maa, na mafai ai e le aliʻi ona faia se taʻaloga faʻapitoa ole malamalama ma le paolo, o lona malosi e faʻaititia ile foloa mulimuli ane.

O le isi uiga taua o le Casa Battlo o le leai atoa o laina saʻo. Na suia e curved, wavy ma arcuate curls i ai i le toeititi lava teuteuina elemeni o le faafoliga. O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona maoaʻe o lenei metotia ua manatu o faʻamalama faʻamalama i luga o le fogafale muamua, amata toeititi lava i le foloa lava ma laina ma se matagofie mosaic mamanu. Na latou fai mai latou te ofaina se matagofie vaaiga o auala o Barcelona.

Laʻitiiti o poletito, e manatua ai le pito i luga o le ulupoo ma mata o mata ae le o pupuni, mafua ai le itiiti ifo le fiafia. Ia, o le elemene mulimuli o le Maota o Ivi, fuafuaina e Antoni Gaudi, o se taualuga le masani ai, lea, i le faʻaopopoina i lona tuusao faʻamoemoega, faia foi se taua taua gaioiga. O elemene autu o lenei fausaga o loʻo avea ma ogaumu oumu e faia i foliga o puloua, ma le mea e taʻua o le asotea, o se tamai potu matala na faʻaaogaina e avea ma nofoaga e vaʻai ai.

O le tafe o foliga ma le lavelave o tisaini e faʻamatagofie ai lenei fale i soʻo se taimi o le aso, ae e sili ona mataʻina i le afiafi, pe a susulu mai le la i le goto ifo o le la ma le tele o moli e susulu i luga o auala o Barcelona.

O le a le mea i totonu?

Antoni Gaudí's foafoaga e lauiloa i le lalolagi atoa mo a latou matua maoae tonu auiliiliga ma uluaʻi tala. Casa Batlló i Barcelona e leai se tuusaunoa. O tufuga sili ona lelei o lena taimi na galulue i totonu o lona fale. O faʻamalama tioata na faia e le aliʻi tioata o Josep Pelegri, o elemene pepelo - e uso Badia, o maa - na tusia e P. Pujol ma S. Ribot.

I totonu o le Casa Batlló, faʻapea foi ma fafo, e mafai ona vaʻaia e se tasi "una o le tarako", "ponaivi" ma le tele o faʻamalama pepelo. Faʻapitoa mataʻituina tatau ona totogiina i faʻalo - latou foliga mai o ie maanuminumi. O le foloa e teuteuina i faʻataʻitaʻiga o laulaʻila e tele lanu. Tele turisi e maofa i le moli moli. O loʻo iai i le fale fale nei:

  1. Faʻamatalaga a le tagata lava ia o le sa i ai muamua le fale gaosi lavalava, o loʻo tu i luga o le mezzanine. O se tamaʻi potu ae matua matagofie lava, e mafai ona e alu ai i le lotoa i totonu. O le mea e malie ai, faʻafetai i le faʻaaogaina o lanu mafanafana i le teuteuina o puipui, o lenei vaega o le fale e foliga mai e masani ona tumu i le susulu o le la.
  2. Faleoloa I totonu o lenei potu, na talia ai e le au talimalo malo ma talimalo i taumafataga o le taumafataga. E iloga le faleoloa i le mea moni o loʻo iai faʻamalama tioata tetele e le amanaʻia le auala Passeig de Gràcia. Oe tatau foi ona uai atu i le faʻalo - e foliga mai o se pepa faʻamaonia.
  3. Falealuga O le potu lea e sili ona māmā ma laʻititi ile fale. I le taimi muamua, sa i ai le potu ta lavalava, ae o lea ua tasi le laulau.
  4. Asotea o se avanoa avanoa i luga o le taualuga o le Casa Batlló. O lenei vaega o le fale e leai se mafuaʻaga tuʻusaʻo, ae o tagata e ana e fiafia e malolo iinei i le afiafi. Faʻalogo totoʻa ile mamanu o chimneys - e tai pei o puloua.

O ata puʻeina i totonu o le Casa Batlló e manaia tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaafale, o nisi o loʻo i ai pea i totonu o le fale i aso nei, na fuafuaina ma fausia e Antoni Gaudi lava ia. Nei o laʻau laupapa faʻalua, laulau Farani matagofie ma lamepa ma vali vali tioata.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Casa Batlló e Antoni Gaudí, tu i Passeig de Gracia, 43, 08007 Barcelona, ​​Sepania, e matala i aso uma mai le 09:00 i le 21:00 (o le ulufale mulimuli i le fale mataaga e tasi le itula ae leʻi tapunia).

O le tau o le masani tagata matutua pasi faʻamoemoeina i le asiasiga polokalama:

  • Asiasi i Casa Batlló - 25 €;
  • "Magic Night" (po taʻamilosaga + konaseti) - 39 €;
  • "Ia muamua" - 39 €;
  • Asiasiga i tala faʻasolopito - 37 €.

Tamaiti i lalo ole 7, Club Super 3 sui usufono ma se tagata faʻatasi ma se tagata asiasi tauaso e agavaʻa mo ulufale fua. Tamaiti aʻoga, tamaiti laiti 7-18 ma matutua nai lo le 65 e agavaa i se faʻapitoa. Mo nisi faʻamatalaga, vaʻai i le 'upega tafaʻilagi aloaia -www.casabatllo.es/ru/

O tau ile itulau e mo Oketopa 2019.

Manatu Moni

Tele mea moni e fesoʻotaʻi ma Casa Batlló i Sepania. Nei na o ni nai o latou:

  1. E toʻaitiiti tagata e iloa, ae o Casa Battlo ma le Chupa Chups ituaiga e ana le tagata e tasi. Enrique Bernat mauaina le kamupani mo le gaosiaina o lauiloa lauiloa i le 90s. 20 Art.
  2. Antonio Gaudí sa auai e le gata i le toefausiaina o le Maota o Ivi, ae na fausiaina le tele o meaafale sa i ai. O faʻamaoniga o lana galuega e mafai ona maua i luga o nofoa, potu teu ofu, faitotoʻa o fale ma isi mea i totonu.
  3. I le tauvaga mo fale sili ona lelei i Barcelona, ​​o se tasi o mea taua a le taulaga na leiloa i le Condal aoga. O le pule o le fale mataaga na ia faamatala lona toilalo i le mea moni e faapea e leai ni tagata fiafia i mea faaonapo nei i totonu o le au faatonu.
  4. O Casa Batlló o se vaega taua o le mea ua faʻaigoaina o le "Quarter of Discord", o se fale tulaga ese tulaga faʻapitoa na aliaʻe mai ona o le maualuga o le tauvaga i le va o le mita o le tusiata fale.
  5. O tile, o mosaic panels, o mea na fai i uamea ma isi mea teuteu sa i ai i le ata o le fale na fausia e tagata sili ona lelei i Sepania.
  6. I le avea ai o se tasi o faʻailoga iloga o Barcelona, ​​Casa Battlo e le faʻatupeina e le setete. Masalo, e le o le mafuaʻaga lea mo le tau maualalo o ulufale ulufale.
  7. Fai mai le au faitio, o le galuega i lenei poloketi na avea ma suiga i le galuega a Gaudi - ina ua maeʻa, na tuʻulafoaʻia e le tusiata taʻutaʻua soʻo se canons ma amata ona faʻamoemoe i lana lava vaʻaiga ma ona mafaufauga. Na avea foi ma na o le fausiaina o le lauiloa tusiata, faia i le sitaili o le mama faʻaonapo nei.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

A e alu i le Maota o Ivi, aua neʻi galo e faitau le tele o aoga faʻaoga:

  1. E te manaʻo e vaʻai i se tasi o foafoaga tele a Gaudí i se mea na o oe? Sau i le taeao, i le aoauli siesta (tusa o le 15:00) pe i le leva o le aoauli - e toalaiti sili atu tagata asiasi i lenei taimi nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogatotonu o le aso.
  2. O le Casa Battlo e tele ona nofoaga e mafai ai ona e puʻeina ni ata matagofie ae le masani ai, ae o le mea sili e pito i luga o le taualuga ma se tamaʻi poletito i luga o le foloa, o loʻo faʻaauupegaina i se meapueata faapolofesa. Moni, mo nei ata o le fale o Batlló i Barcelona e tatau ona e totogia se aofaʻi mautinoa.
  3. Ina ia aua le maimauina le taimi i le le aoga, faʻatau se tiketi ma pasi vave - o le a latou faʻatagaina oe faʻamavae le laina ma ia. O se filifiliga ia te ia o le a avea ma se tiketi mo le asiasiga tala. I le ala, latou na mafai ona faʻatau lugalaina.
  4. E mafai ona e ave ma le saogalemu au oe lava mea i le potu teu oloa, ma afai e i ai se mea ua leiloa, faʻafesoʻotaʻi le leiloa ma mauaina ofisa - mea uma galo e tagata asiasi e teu mo le masina.
  5. E 4 auala e o ai i le falemataaga - i le metro (laina L2, L3 ma le L4 i Passeig de Gràcia), le Barcelona Tourist Bus, le Renfe faʻaitulagi nofoaafi ma taulaga pasi 22, 7, 24, V15 ma H10 ...
  6. A o e savali i totonu o le fale mataʻaga, ia mautinoa e siaki le fale faʻamanatu mea e mafai ai ona e faʻatau ai tusi, mea teuteu, pepa faʻasalalau ma isi aitema e fesoʻotaʻi ma Barcelona ma Gaudí. O tau iina, e taʻu ai le mea moni, utia, ae le faʻalavelave ai le toʻatele o tagata asiasi mai i le Maota.
  7. Ina ia faʻamasani ma se tasi o mataʻaga taua a Barcelona, ​​e sili le aveina o se atamai leo faʻatonutonu e fesuiaʻi leo ala e faʻamoemoe i le itu o le fale o loʻo e (avanoa i Lusia).
  8. O le Casa Batlló e matala e le gata i tagata tafafao maimoa, ae faʻapea foi i tagata asiasi mai e i ai manaoga faapitoa. O loʻo i ai se lifi faʻapitoa, polosiua tusia i le gagana Patupatu ma tusi lolomi mo le faʻaletonu o le faʻalogo.

Faʻamatalaga aoga mo turisi e uiga i Casa Batlló:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Complete Gaudí Tour Casa Batlló, Park Guell u0026 Extended Sagrada Família Tour. Walks (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com