Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le filifiliga o mea pupula i totonu o le potu malolo, o le lelei o ia ituaiga ata

Pin
Send
Share
Send

O le potu malolo faʻaonapo nei e tuʻufaʻatasia le sui tulaga, matagofie, ma le mafanafana i le fale. O le potu lenei mo le taliaina o malo, potopoto uma tagata o le aiga, faia aso malolo. Tele tagata e ona taumafai e fai se faʻafiafiaga ma le faʻaaloalo foliga i le potu malolo, ae e taua tele o le ata o le potu malolo o loʻo tuʻufaʻatasia ma le mafanafana, o se lagona o le faigofie mo tagata o le aiga ma tagata asiasi, ma ma le mafanafana, ina ia mafai ona lagonaina le mafanafana o le faʻafiafiaina i totonu. E masani ona manaʻo le au e vaʻai meaafale i lo latou fale faʻalelei ma faʻaonapo nei, e toʻatele e filifilia le potu malolo i pop art style, art decor, ma modern minimalism. Uma nei potu potu tisaini faiga i maketi o aso nei o loʻo lagolagoina e faʻafetaui oloa mai le sili gaosi oloa. O le mea lea, o le tagata faʻatau maua le avanoa e filifili ai meaafale i le tele o sitaili, mai le lelei tuai Retro poʻo le faʻaali alofa i le sili atu le fefe, e oʻo lava i le soona faʻatauvaʻa i le matata o tisaini fofo. O se tasi o tali saʻo o le a avea o ni meaafale pupula mo le potu malolo, lea o le a maua ai le potu se atemosifia o le tulaga muamua ma fausia ai se faʻata e pei o se faʻataʻitaʻiga.

Vaega ma faʻaaogaina

I le lata fou vaifofo vaʻaiga, iila Art Nouveau potu malolo meaafale e masani ona faʻaaogaina, fausiaina ai se lagona o le alofa tunoa, tamaloloa ma se ituaiga o chic. O meaafale pupula e tuʻufaʻatasia ma le ata o pupuni, pepa puipui, faʻapea foʻi ma isi faʻaopoopoga (atavali, tuʻusaʻo, faʻamanatuga, tuugalamepa ma isi), o le fofo auala o le potu malolo atoa e mafai ona galulue faʻatasi ma le tagata faʻatau. O le faʻata susulu o mea pupula i le ao vaʻaia e faʻatuputeleina ai le tele o le potu malolo. I se faʻaopopoga, o le faʻatonutonu aafiaga faia malamalama atili ai le potu, aemaise lava pe a fai o le facades faia i moli malamalama. I le tauafiafi o le afiafi, o ia meaafale e feʻilafi ai i paolo eseese, fausia ai se miti faʻafiafiaga ata, o le mea lea, faʻapitoa filifilia moli, foloa moli ma sconces o loʻo faʻaaogaina foi e teuteuina potu malolo.

Tele tagata faʻatau e mananaʻo e okaina mea pupula mo le potu malolo e popole ile aoga. O tekinolosi o le taimi ua tuanaʻi na iloa na o lacquered meafale laupapa, aʻo le varnish mafai ona mago, taʻetaʻe, faʻaletonu foliga mai pe a faʻaalia i le le manaʻomia vailaʻau, ma oloina faʻalelei ina ia mafai ai ona toe faʻaleleia le mata luga na le masani ona faʻatagaina le mauaina o le manaʻoga aafiaga. Tekonolosi faʻaonapo nei faʻatagaina le mafai ona fausiaina ma le fesoasoani a le leisa se ituaiga lamination, ina ia mafai ai e le polymers ulu loloto i totonu o le alava fafie, aunoa ma le fausiaina delamination ma mago i fafo.

O ia meaafale e anagata, e sili atu ona aoga nai lo mamanu tuai. O tamatamai lima e le o maitauina tele i luga o ufiufi pupula o ona po nei, e ui lava o lenei e mafai ona mafua mai i le le lelei o le susulu meaafale. O le Gloss e maaleale foʻi ile faʻalanuina o poloka ma e oʻo lava i ni mataua o le vai, o lona uiga o meaafale i totonu o le potu malolo mo se aiga e iai tamaiti laʻititi atonu e le talafeagai. I se isi itu, i le faʻatutuina o se faleoloa ata, lea e masani ona potopoto ai tagata matutua e matamata i se ata tifaga poʻo le taina o musika, o sea ituaiga siʻosiʻomaga mafai ona matua talafeagai.

Gaosiga mea

O foliga pupula ua vaevaeina i:

  • varnished;
  • faʻamoeina;
  • palasitika

Peitaʻi, o meaafale pupula e mafai ona aofia ai e le gata o mata, ae faʻapea foi ma mataupu latou te faia i mea faʻaonapo nei - chipboard, MDF, faʻatagaina ai le tele o fofo o ata. Faʻapitoa lava le maaleale i laʻititi faʻaletonu mai faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo maosi luga luga chipboard luga - ae ui i lea, o lenei mea o se tasi o le taugofie. Masalo, pe a filifilia, e sili atu le fiafia i luga mai sili atu MDF aoga. Faʻasaga foliga faia o MDF, coated ma varnish ma vali, e le afaina i le susu, tetee atu i vevela vevela. Chips mai masini faʻaleagaina ono aliali mai i luga ia latou, ma le faʻaumiumi le faʻaalia i le la, latou ono suia sina lanu. Latou te le malamalama foi i le susulu o le la.

O laupapa palasitika e lava le teteʻe atu i aʻafiaga, latou te le matele i maosiosia. Ae o palasitika panels mafai ona leiloa le susulu o latou uluaʻi lanu i le aluga o taimi.

Ituaiga

Malamalama e mafai ona faʻapipiʻi i le potu malolo:

  • pa;
  • kapeneta;
  • ofu e fai ai ofu;
  • laulau;
  • laulau i autafa o le moega;
  • laulau komepiuta;
  • fata;
  • aʻo isi mea

O se puipui pupula i totonu o le potu malolo o le a foliga manaia, ae o nofoa, ma o isi taimi o aso taʻitasi laulau, e mafai ona filifilia mai sili atu aoga mea - o ia fasi meaafale e sili atu ona faigofie ona ofuina ma loimata, e tatau ona toe faʻaleleia i taimi uma, e iai a latou faʻamaʻi ma maosiosi. Faigofie ma aoga o mea faʻaonapo nei meaafale kapeneta, e faʻatagaina ai le faʻapitoa fofo ma eseʻese tisaini, e aofia ai ie ie ufiufi ma faʻaali pupula. O le numera o modules ma o latou natura mafai ona fesuiaʻi mai le mataupu i le mataupu. O le feaveaʻi o meaafale, mama mama ma faigofie i le toe faʻatulagaina o se taua taua. O vaega masani lava e masani ona faʻapipiʻi ai meaafale potu malolo masani o le vaega lea e matamata ai i le TV poʻo le fale fai fale, e mafai foʻi ona tuʻuina atu se vaega o le komipiuta e faʻaaoga e iai ni kapoti ma ni fata. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e tuʻufaʻatasia pisinisi ma fiafia, matagofie foliga o le komepiuta tulimanu.

O nisi taimi, pe a filifilia ni meaafale pupula mo le potu malolo, tagata faʻatau ma tagata mamanu e faʻaaoga mea e fetuunai ai: latou te le teuteuina le potu malolo atoa i se pupula foliga, ae naʻo ona elemeni taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laulau kofe o loʻo tu i se mea mamao ma ufiufiina i le iʻuga o le a le faatupuina ai ni popolega tele mo e anaina, ae o le a foliga lelei atoatoa ma le ie iila o le kapeneta. Nisi, mo le sili atu le malosi, faia le pito i luga o le potu malolo puipui pupula, ma le pito i lalo tasi matte, ia faʻataʻitaʻiga mafai ona vaʻai i le ata.

O nisi taimi na o le tasi malamalama susulu "faʻaali" o le potu malolo totonu e mafai, sili ona masani ai o le totonugalemu tasi, ae o le toe vaega o meaafale o le a avea matte lanu, sili atu taofiofia paʻu lanu, faia o sili atu aoga mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei faʻaaliga e mafai ona avea ma se laulau kofe uliuli tuu i le ogatotonu. O sea mamanu o le a fausia ai se susulu tuʻufaʻatasiga "puleʻaga", faʻaopopo se lagona o le malamalama i totonu atoa o le potu malolo.

Pa

Kesi komepiuta

Kapoti

Pusa toso

Laulau

Maʻa maa

Fata

Fata

Le mea e vaʻai i ai pe a filifilia

A filifilia meaafale i totonu o se faleʻoloa, e tatau muamua lava ona vaʻai totoʻa i mea ma tekinolosi; o le lelei o le laminated vaega e taua tele i le tulaga o le aoga. I tua atu i na mea uma, o faʻatonuga o manaʻoga le manaʻomia - chips, maosiosi - o le a vave ona vaʻaia, o ia faaletonu o le a amata ona vave puʻeina le mata faʻasaga i tua o se matagofie siʻosiʻomaga. O le mea lea, atonu e manaʻomia e sui le atoa meaafale facade i le tulaga o faaletonu. Ae o nei le lelei uma itu mafai mafai ona faʻaititia pe a fai e te faʻatau mai maualuga-lelei mea faʻaonapo nei mai talitonuina, faʻatuatuaina kamupani. Nisi gaosi faʻamatalaina auiliili le gaosiga o tekonolosi a latou oloa, tuʻuina atu fautuaga i le tausiga ma le faʻaaoga tatau. Avea le fiafia i auiliiliga uma, tusa lava pe mafaufau i le tau o le faʻamamaina o mea ma le tele o taimi o latou faʻaaogaina - atonu e le tatau ona sefe i luga o le amataga tau o meaafale ona o le faʻalavelave e ono tulaʻi mai i le taimi mulimuli ane o le tausiga o ia.

Filifilia o mea pupula mo lona potu malolo, e tatau i le tagata faʻatau ona taulaʻi atu i tulaga maʻoti, fua, potu faʻatulagaina. E tele ituaiga o meaafale meaafale o loʻo feagai ma pupula mata, o lea a filifilia se seti faʻapitoa, o e ana se fale mautotogi poʻo se atunuʻu fale o le a maua le avanoa e tuʻufaʻatasia ai modula faʻalagolago i uiga taʻitasi o le potu. O se atamai, matagofie e mafai ona ofi i totonu o se tamaʻi taulaga fale ma se fale le masani ai ma meafale faʻalelei e iai ona foliga pupula. O le filifiliga o moli ma moli moli e taua tele foi pe a fuafuaina se seti, aua o le susulu mafai ona faia ni ata e mafai ona i ai se le manaʻomia aafiaga i malo. Afai mo nisi mafuaʻaga e le lava le mafanafana i totonu o se potu e matagofie teuina, oe le manaʻo e nofo ai i totonu, e tatau ona e taumafai e suia le nofoaga o lamepa. E iloa o le malamalama e suia uma lanu lanu malamalama, ina ia oʻo lava i meaafale masani e mafai ona "taʻalo" i se auala fou e faʻasaga i se pupula o talaaga.

Paʻepaʻe sinasina e talafeagai mafaufauina o se tasi o sili ona matagofie ma mananaia lanu. O ia totonu e mafai ona faia i le Scandinavian style, pe i le Art Nouveau style. Glossy meaafale ei ai se atagia aafiaga, lea e faʻateleina ai le aotelega malamalama o le potu, ae mafai ona fausia ai se lagona o le malulu. O le pupula paʻepaʻe matagofie ma onapo nei atonu e foliga malulu tele i nisi. Masalo o se aʻafiaga e mafai ona faʻafilemuina e meaafale teuteuina e ufiufi i paʻu paʻepaʻe, poʻo pupuni e faia i le silika masani i totonu, teuteuina i tamaʻi mamanu poʻo teuteuina faʻanatura. O nisi auiliiliga totonu e mafai foi ona ufiufi i silika masani:

  • moega teuteu;
  • laulau i autafa o le moega;
  • taumafataga;
  • tamaʻi sofa;
  • nofoa;
  • nofoa nofoa;
  • ottomans

fausiaina o se nofoaga i se faiga alofa poʻo se malo. O vaega e sili ona maaleale i scuffs ma faaletonu ono le faʻaaogaina i aso uma olaga, ae tu i tafatafa pe teu ese faʻapitoa, aemaise lava mo faʻapitoa taimi.

White glossy Art Nouveau meaafale mafai ona tuʻufaʻatasia ma eseesega pupuni o le faʻafeagai (uliuli, pogisa enaena) poʻo lanu felavasaʻi - matagofie lanu viole, malamalama lanumeamata ma isi. O ituaiga eseesega lanu e mafai ona lalelei i tagata e anaina o latou taumafai e le tuʻuina atu i latou potu malolo foliga "malulu", talu ai o le susulu lava ia e i ai se "malulu" aafiaga, ma o le a taumafai e faʻaopoopoina le potu malolo teuteuina i totonu elemene i totonu o mafanafana lanu. O le ata o potu malolo e faʻaaoga ai meaafale e laina i MDF panels e mafai ona faia i le tele o lanu eseese - olive, lanumoana, lanu viole, poʻo le tuʻufaʻatasia o eseesega lanu lanu. Uila uliuli foliga foliga, aulelei ma faʻaonapo nei i totonu: laumei tusi, laulau i moega, fata, tu mo se komepiuta poʻo fale fale, laulau kofe ma isi ituaiga o meaafale mafai lelei eseesega ma papaʻe pupula malamalama i totonu o totonu.

Tausiga vaʻaiga

O meaafale iila e faigofie ona fufulu, faigofie ona faʻamama ma faʻapolopolo, ae e maaleale lava. E tele foʻi le taimi e manaʻomia e tausi ai meaafale aila nai lo meafale e fai i fale. A faʻamama, aua le faʻaogaina ni oloa malosi mai le faleupega o vailaʻau a le aiga, e le talafeagai:

  • pauta ma alkali;
  • acid;
  • solvents;
  • omomi faigata;
  • pulumu;
  • ie masaesae poʻo ofu masaesae.

Manatua o le taimi na aveʻese ai le ata puipui puipuia, maualuga gloss coatings e le manaʻomia se faamamaina mo le muamua fa vaiaso. I le lumanaʻi, o na laualuga e soloiesea i solo faapitoa - e oʻo lava i omomi ma masaesae masani e le aoga ii. O vali MDF vali e faʻamamaina i le fasimoli vai faʻaaogaina se ie vaivai. Ona e manaʻomia lea e solo le mea faʻafolafola i le vai mama ma soloi i se ie mago vaivai. O foliga e ufiufiina i le ata tifaga a le PVF e mafai ona soloiesea mai le efuefu ma se ie mago vaivai, e mafai ona aveʻesea stains ma le agamalu o le ava malosi, vai fasimoli poʻo se vailaʻau o loʻo i ai le etanol (mo le fufuluina o faʻamalama)

Manatua o le ata e mafai ona fulafula mai le faʻaumiina faʻaaogaina o le ava malosi fofo, o lea ia faʻaaoga ia fofo ma le faʻaeteete.

O le valiina o le acrylic i luga o meaafale e faigofie ona fufulu, ma afai e tupu ni faaletonu, e mafai ona faaiila le laualuga. O luga palasitika mafai ona soloiese ma fufuluina e aunoa ma le popole i o latou foliga vaaia. Mo le tausiga, faʻaaoga se ie vaivai ma le fasimoli vai poʻo se mea taua mo le tausiga o palasitika. Polesi, meaʻai e aofia ai le 'ava malosi mo palasitika tausiga e le talafeagai. E fautuaina foi le togafitia o mata pupula ma vailaʻau antistatic. I se faʻaopopoga, lelei ea ea i totonu o le potu o le a faʻaititia ai le aʻafiaga o le faʻaleagaina o maaleale luga. Uma faʻamamaina ma tausiga oloa e tatau ona faʻamaʻoti mai i faʻatonuga mo le faʻaaogaina pe a faʻatau meaafale. Ina ia faʻaopopoina malamalama, o oloa faʻapitoa e gaosia - faʻamamaina ma le faʻaopopoina o le solo. O nisi o oloa tausi e faʻaigoaina faʻapitoa "mo luga iila". Faʻaoga naʻo ituaiga lelei mea tausi oloa mai ituaiga talitonuina. Ona o lau fou meaafale o le a taofia lona matagofie foliga mai mo se taimi umi.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: - Moomooga ft. Siva Palota Official Video (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com