Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bronchitis - togafitiga ma tagata ma vailaʻau

Pin
Send
Share
Send

Bronchitis o se faʻamaʻi eo mai ma le fulafula o le laʻititi bronchi i tagata matutua ma tamaiti. Masani ai, o le vaʻaia o le faʻamaʻi ua siitia e sikaleti, vaivai puipuia ma faʻafuaseʻi tetete i le maalili. E mafai e tagata uma ona feagai ma se faʻafitauli, o lea e sili ai le iloa pe faʻafefea ona faʻamalolo le bronchitis ma fofo a tagata i le fale.

Oe mafai ona teteʻe maʻi i le fale ma le fesoasoani a vailaʻau vailaau ma fualaʻau a tagata. O le toe faʻaleleia vave o le a aumaia ai se auala tuʻufaʻatasia.

O le maʻi o le bronchitis e taʻua o le fula o le bronchi. E tele taimi o tamaiti ma tagata e masani ona aʻafia ile faʻamaʻi. O faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faʻamaʻi, ae o le mafuaʻaga o le ogaoga o le bronchitis o siama, tali atu i le faʻamaʻi o le tino ma sela o le manava o loʻo i ai kesi ma vailaʻau oona e afaina ai le soifua maloloina

O le faʻailoga iloga o le tumau o le bronchitis o le faʻaauau pea le tale, faʻatasi ai ma le faʻaliloliloina o siaki i le tele o aofaʻi. A o tupu le faigata, ua atili ai ona faigata mo le tagata maʻi ona manava, aemaise lava i le taimi o le faʻamalosi tino. Mulimuli ane, ona o le leai o se ea i le toto, o le paʻu ua bluish. O le fulafula o le tino e masani ona maitauina. O le faʻasolosolo foliga e i ai ni faʻalavelave matautia: pulmonary emfema, congestive le lava.

Mea vitio

Afai e oso i luga le vevela o lou tino, ua faʻaititia lou mafai galue, ua e tigaina i vaivaiga ma se tale mago, lea mulimuli ane susu, o loʻo i ai le avanoa o le bronchitis.

Togafitiga o le bronchitis ma fofo a tagata

Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona togafitia le bronchitis ma fofo a tagata i le fale. O fesoasoani e fesoasoani e faʻaleleia ai lou soifua manuia ma manumalo ai i le osofaʻiga.

Togafitiga e tatau ona amata i le moega malologa, mafanafana meainu ma le maeʻa atoa o sikaleti. Ina ia faʻavavevave le toe faʻaleleia, o se tasi e tatau ona faʻaaoga i taimi-tofotofoina tagata fua.

  • Sap... Liligi se ipu o beeswax, fualaʻau suauʻu, meli ma resin i totonu o se feololo vaʻa. Liusuavai mea e fai ai, ae aua le faʻapuna. I le auala i fafo, oe maua se lita o le paluga e te inu. Inu sina tamaʻi sipuni i luga o le manava gaogao ma ti poʻo susu susu. Teu le oloa i totonu o le pusaaisa.
  • Faʻi... O se starchy oloa e faʻamalieina tale oso i le bronchitis. Fai pateta palu mai le tele o faʻi, ausa ma le vai pupuna, faʻaopopo sina suka ma 'ai.
  • Lauti lauti... Faʻafefiloi vaega e lua o le uliuli elderberry ma le vaega o le hay fenugreek, vaega e fa o le lime fuga, o le tutusa aofaʻi o tricolor violets, tasi sipuni o fennel fualaʻau ma tolu sipuni o licorice aʻa. Liligi se sipuni o le paluga ma se ipu vai pupuna, tuʻu mo le itula ma ave le afa ipu i le 6 taimi i le aso. O le fofo o le a fesoasoani e tauivi ma tale ma faʻaleleia le tulaga.
  • Anise... Liligi 250 kalama o aniseisi i le 0.85 lita o le vai ma faʻapuna sina. Faʻaopopo sina tamai meli, sina uaina malosi ma se sipuni o suauʻu eucalyptus i le kalama ua uma ona faʻamamaina. A uma ona faʻagaeʻe le supo, inu tasi le sipuni i le taimi pe a maeʻa le tolu itula.
  • Plantain... Ina ia faʻafetaui le bronchitis, o le palu e aofia ai le meli ma le sua o le plantain e mafai ona faʻaaogaina o se expectorant drug. Faʻafefiloi mea e fai i itusa tutusa ma kuka mo le tasi vaetolu o le itula. Ave sipuni faʻatolu i le aso.
  • Laʻau afu... Afai e tumau pea le bronchitis, taumafai e faʻafefiloi se sipuni o laʻau afu ma laulau e lua o le marshmallow root ma se sipuni o coltsfoot. Liligi se sipuni o le paluga ma le 0.25 lita o le pupuna o le vai, faʻamalosi ma inu afa afa i le aso mo le 20 aso. Afai e tatau ai, toe fai le vasega ile vaiaso.
  • Dandelions... Oe mafai ona togafitia le faʻamaʻi ma dandelion syrup. Ina ia sauniuni, ao mai le 4 selau ulu dandelion, sasaʻa i le 1.75 lita o vai, faʻaopopo e tusa ma le kilokalama o suka, faʻapuna ma faʻapogisa sina laititi. A maeʻa ona faʻamama, faʻaopopo tolu sipuni o le syrup i le ti.
  • Pia ma le meli... Faʻafefiloi lua sipuni o lime meli ma se ipu pia faʻamafanafanaina e oʻo atu i le 60 tikeri ma faʻaoso. Ina ia togafitia ile fofo faʻatolu ile aso, 0.3 ipu peʻa maeʻa le taumafataga. O le umi o togafitiga e 5 aso.
  • Horseradish ma le meli... O le fofo fesoasoani i le taua faasaga i le bronchitis ma mama faʻamaʻi. Tufa vaega e fa o le horseradish i totonu o le grater, palu ma 5 vaega o le meli. Ave le sipuni se tasi pe a uma le 'aiga.
  • Faʻanoanoa... Liligi se ipu o pateta fugalaʻau ma le lita o le sunflower suauʻu ma finau i le pogisa mo le tusa o le sefulu tausaga. Ae e te leʻi alu i le moega, olo le fatafata ma toe foi ma le fufui, ona afifi lea o oe i se ie mafanafana mafanafana.

Ua ou iloiloina se le maeʻa lisi o vailaʻau fai fale e mafai ona fesoasoani e faʻafetauia ma le faʻamaʻi. Ae, o mea nei e sili ona aoga fua.

Vitio fesoasoani

O auala lisi e tasi lava le masani faʻaopoopo - le leai o ni faʻafitauli. O togafitiga e faʻatulaga i faʻafitauli ma e le faʻatupuina ai le tulaga.

Ae ia manatua, o le mea taua o le faufautua i le natura ma e le tatau ona tuʻulafoaia le alu i le fomaʻi.

Togafitiga ma vailaʻau

Mafaufau auiliili i le togafitiga o le bronchitis ma vailaʻau. O fale talavai e ofoina atu le tele o vailaʻau o loʻo faia i totonu ma fafo, o lea e le afaina ai lou malamalama i le mataupu.

I le bronchitis, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e o faʻatasi mai le spasm o maso lamolemole ma le fulafula o le mucous membrane. O lona iʻuga, o loʻo maua mai ai le mucus viscous i le tele o aofaʻi, ma o le pigi o le bronchi, e le faʻatagaina le ea e oʻo atu i le alveoli e le faʻalavelaveina. O le mea lea, o le tale e ofi foliga mai, ma manava avea faigata tele.

I le amataga o le tusitusiga, na ou fai atu o le matuitui ma le faaumiumi bronchitis ua iloga. Tele taimi, faʻamaʻi e pipisi i le natura ma aofia ai togafitiga ma vailaʻau ma fualaʻau a tagata. O le umi o togafitiga saʻo ma taimi tatau e tusa ma le 10 aso. I se tulaga ogaoga, togafitiga mafai ona tele ni vaiaso. E masani lava, o faʻamaʻi bronchitis e o faʻatasi ma faʻamaʻi itu, e aofia ai: laryngitis, tracheitis, fulū. E mafua mai i siama ma siama.

Bronchitis faaumiumi o se komplication o le sese ma tuai tolopoina o se matuitui analogue. E mafua mai foʻi ile faʻaumiumi ole faʻaalia ile mea e aliali mai ai.

  1. Faʻatasi ai ma le bronchitis, e fautuaina e usitaʻi i se faʻasaoina regimen ma ave vailaʻau anti-inflammatory ma expectorant. Le muamua vaega o vailaʻau aofia ai aspirin, ibuprofen ma paracetamol, le lona lua - ambroxol, lazolvan ma bromhexine.
  2. O le tagata maʻi ua faatonuina se seti o tupe faʻatatau i le teteʻeina respiratory ma malulu. E aofia ai ma mea inu vaiinu, faʻainuina e faʻafaigofie ai le manava, vailaʻau antipyretic e faʻaititia ai le vevela o le tino.
  3. Togafitiga aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻafomaʻi o le anti-inflammatory ma vailaʻau e puipuia ai le faʻaputuputuina o le pupū i le ana o le isu. Afai o le faʻamaʻi ua alualu i luma poʻo siama i le natura, o le fomaʻi o loʻo fautuaina ai vailaʻau.
  4. Afai o le nasopharynx ua afaina, o le faigata o vailaʻau lisiina ua faʻalauteleina ma aerosols, aofia ai cameton, inhalipt ma isi. Faatasi ai ma le spasm o le bronchi, o vailaʻau o loʻo ave e fesoasoani i le faʻalauteleina o le bronchi ma le faʻateʻaina o spasms.
  5. O vailaʻau e poloka ai nofoaga o le tale e faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele i le bronchitis. A leai, o le osofaʻia o le choking ono tupu, mafua mai i suavai faʻaputuina i le bronchi, lea e le tale.

E mafai ona e tau i le bronchitis ma le metotia a tagata ma fualaʻau e tetee ai i le mumusu, e mafai ona e faʻatau e aunoa ma se talavai. Afai e leai se alualu i luma, ma le ala o le faʻamaʻi eo mai ma spasms ma purulent lafoa, oe le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi.

Bronchitis i tagata matutua: faʻailoga ma togafitiga

Tele taimi, bronchitis aliali mai faʻasaga ile malulu, e aofia ai fulū ma SARS. O le faʻamaʻi mafai mafua mai i le faʻaalia i vailaʻau poʻo itu tino o se agavaʻa faʻanatura. Nei o efuefu, vali vali, acetone ma penisini.

O le tele o taimi, o le faʻamaʻi o se natura viral poʻo siama ma e o faatasi ma le fulafula o le bronchi, lea e mafua ai le foliga mai o se maʻi tiga. O lenei faʻailoga tiga e matuaʻi lelava mo se tagata, ma o lona umi e fuafua i vaiaso.

Lenei vaega o le tusitusiga tuuto atu i le peculiarities o le foliga vaaia, atinae ma togafitiga o le bronchitis i tagata matutua. E tumau pea le aoga o le mataupu e oʻo lava i le tau mafanafana, pe a fai o le ono maua se malulu e laititi. Faʻanoanoa, e leai se tasi e puipuia mai le bronchitis, e mafai ona aliali mai i soo se taimi.

Faailoga autu

  • I le amataga laasaga o le atinaeina o le faamai, se tagata aafiaga vaivaiga, malaise, lelava ma vaivaiga. Faʻailoga e masani ona o faʻatasi ma ulu tiga. Ina ua mavae ni nai aso, o loʻo i ai le mamafa, tiga le lelei, o le mumu lagona i le pusa ma le tale.
  • O le tale e le aoga tele aua e leai se phlegm e gaosia. O le iʻuga, latou te o mai ma le tiga o le fatafata. O le tale ogaoga mafua ai le ulu, faʻateleina toto toto ma le vevela i subfebrile tulaga.
  • A maeʻa ni nai aso, e aliali mai le maama, faʻamalolo mafatiaga. O le tale susu e le tiga tele. I le taimi muamua, o le sputum e malamalama, ae i le aluga o taimi e maua ai se uiga lanu. Lenei talanoa e uiga i le pupū o le siama microflora.
  • O le umi o faʻailoga i se tagata matua e lua vaiaso. Peitai, talu ai nei na i ai se aga masani e faʻaumiumi le umi o le faʻamaʻi.

Afai e sosolo le pupuga i le tamaʻi bronchi, e mafai ona liua le faʻamaʻi i le bronchopneumonia. I le leai o se taimi faʻafomaʻi talafeagai, e ono aliaʻe le niumonia - o se faʻamaʻi faigata tele.

Togafitiga lelei

Ua oʻo i le taimi e uaʻi ai i le togafitiga o le faʻamaʻi. I tulaga taʻitasi, e faʻaaoga ai togafitiga faʻapitoa, ae o mataupu lautele ole finau e le suia.

  1. Muamua lava, e tatau ona e tuʻu le ulaula, aveʻese isi masaniga leaga, le aofia ai le nofo i tulaga ma leaga tulaga. Lenei o le a faʻateleina ai le aoga o le togafitiga.
  2. Fomaʻi faʻatonu vailaʻau e faʻalauteleina le bronchi, faʻamalieina poloka ma tuueseese phlegm. Mo lenei faʻamoemoe, Teopek, Euphyllin, Venterol ma isi vailaʻau e talafeagai.
  3. Ole laʻasaga e sosoʻo mai o le faʻaaogaina o fualaʻau expectorant, lea e faʻaalu ai le puputa i lalo ma mafiafia. O loʻo faʻaaogaina vailaʻau, e aofia ai Doctor IOM, Thermopsis ma isi. O vailaʻau gaosi gaʻo o Bromhexin ma Lazolvan o loʻo faʻaaogaina foi.
  4. Afai e tumau le maualuga o le vevela o le tino pe faʻateleina e ui lava i le faʻaaogaina o vailaʻau, anti-inflammatory therapy ua faʻatonuina, lea e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi.
  5. A aliaʻe loa le faʻailoga muamua o le faʻamaʻi, e le o faatonuina ia vailaʻau. O le mafuaʻaga o le ogaoga o le bronchitis o se siama siama, lea e le afaina i fualaʻau. Ile tulaga ole bronchitis faaumiumi, o vailaʻau faʻafomaʻi e talafeagai mo faʻaaliga ole papupuni.
  6. O se vailaʻau vailaʻau e filifilia faʻavae i luga o le ituaiga o pathogen. Afai e saʻo le filifilia o togafitiga faʻafomaʻi, o le a amata ona faʻaletonu ia faʻailoga pe a maeʻa ni nai aso.
  7. Afai o le bronchitis e mafua mai i siama, latou e togafitia ma antiviral agents, e aofia ai Kipferon, Interferon, Genferon ma isi. O le umi o togafitiga antiviral o 10 aso.

I se faʻaopopoga i vailaʻau o loʻo lisiina atu, togafitiga o se fesoasoaniga fesoasoani poʻo faʻailoga ua faatonuina, lea e aofia ai le faʻaaogaina o le fatu ma fualaʻau antipyretic, vitamini ma antihistamines.

O se aoga faʻaopoopo i le autu togafitiga o vailaʻau masani ma decoctions, infusions ma herbal sauniuniga. Mustard plasters ma faletupe ma le bronchitis e le faʻaalia se iʻuga mautinoa.

Bronchitis i tamaiti: faʻailoga ma togafitiga

Masani lava, bronchitis aafia ai le pito i lalo manava auala. Afai o le saʻo togafitiga e leʻi amataina i se taimi faʻatulagaina, le tamaitiiti ono maua i le bronchial sela poʻo le niumonia.

Masani ai, o le bronchitis e amata ose malulu ma e o mai faatasi ma le isu o le isu ma mago. E maua e le tamaititi maʻi vaivaiga, tiga o le fatafata, ma le fiva. O le le lava o le manava e masani ona i ai faʻatasi ma faʻailoga.

Mulimuli ane, ua amata ona o faʻatasi le tale ma le gaosia o le sputum. O le ituaiga o faʻamaʻi e faʻamaonia e le ituaiga o siʻu. Afai o le lafoa o le malamalama, o lona uiga o le bronchitis e matuitui. Purulent mataupu faʻailoa mai le atinaʻeina o le tumau bronchitis.

  • E le aoga le togafitia o oe i le maʻi. Naʻo se fomaʻi e mafai ona vave faʻaleleia le faʻafitauli. O se fomaʻi agavaʻa o le a fuafuaina le togafitiga togafitiga ma tusia i luga se lisi o vailaʻau ma fualaʻau.
  • E mafai ona e tauina le faʻamaʻi i le fale i lalo o le vaʻavaʻaiga a se fomaʻi. Afai ua maua le pepe i le fiva pe ua i ai foi le avanoa e ono faaumiumi ai le maʻi, e manaʻomia ona ave le tamaititi i le falemaʻi, aemaise pe a fai e le atoa le tausaga. I lenei tausaga, o le totoga o le respiratory system ua le lelei atiina ae ma tui ono manaʻomia e masani ai le vevela.
  • Faʻaaogaina lelei togafitiga, oe mafai ona aveʻesea le bronchitis i se tamaititi i le lua vaiaso. Afai e maeʻa le masina o le togafitiga e leʻi maua ni faʻaiuga, faʻaopopo suʻesuʻega e tatau ona faia i se taimi vave e mafai ai.
  • E le o se mea e masani ai mo se fomaʻi ni talavai vailaʻau. O vailaʻau tatau ona aveina faʻatatau e tusa ai ma faʻatonuga. O le togafitiga e fautuaina, faʻatasi ma le faʻamalosi tino, lelei taumafa ma vailaʻau vailaʻau.
  • O vailaʻau faʻaopoopo e faʻatoa tuʻuina atu i tamaiti pe a fautuaina le fomaʻi.
  • E faʻasaina le au faʻataʻavale mo tamaiti i lalo o le tasi le tausaga. Aloese foi ma vailaʻau ma codeine. Aua le tuulafoaʻia vailaʻau masani.
  • O meainu mafanafana faʻaalia ai sili ona lelei iʻuga. O le susu mafanafana ma le mataua o le meli ma le pata e talafeagai lelei mo le faʻamaluluina o tale. O se lelei aʻafiaga e maua mai i le manava faʻavae i laʻau ma le soda.
  • Aua le tusi ese auala o le mafanafana ma olo uiga. Ae le i alu i le moega, olo vae o le tamaititi i le laumei kulimi, tuu i totonu o totini ma ufiufi i se palanikeke mafanafana.
  • Mustard plasters e tuʻuina atu i tamaiti e ala i se napekini, a leai o le a aliaʻe le mu. E faʻasa ona tuu i luga o le pusa le sinapi i le vaega o le fatu.
  • Decoctions faʻavae i luga o pine laʻau poʻo thermopsis laʻau o loʻo faʻaalia e se ofoofogia faʻamalologa aafiaga. O le plantain ma marshmallow infusions mimita se expectorant aafiaga.

Vitio fautuaga mai ia Dr. Komarovsky

Tamaiti e sili atu ona aʻafia i tali atu i le papala ma le onā, o lea la, aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau ma vailaʻau, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi!

Taumafa ma inu i taimi o maʻi

Faʻasaga i le talaaga o le faʻamaʻi, o le fua faatatau i aso uma o le inuina o vai e tatau ona faʻateleina i le 3.5 lita. E fautuaina e inu ti, jelly, sua, alkaline fualaʻau inu poʻo susu vevela. E le afaina le suia o meaʻai i aso uma, e aofia ai le tele o vaitamini ma polotini. Fualaʻau ma fualaʻau o le a maua ai le tino ma mea aoga.

I le maualuga o le vevela ma faʻailoga o le onā, e mafai ai ona e faʻaeteete i sina anapogi, peitaʻi i le tuutuuga e manaʻomia e le tino. Manatua, o se taumafataga e faʻatapulaʻaina se mea i le tulaga o maʻi e faʻavasegaina faʻavasega.

Bronchitis o se faʻamaʻi ogaoga, lea e masani ona o faatasi ma ni faʻafitauli ogaoga e ono avea ma faʻamataʻu i le gafatia o le galue, soifua maloloina e oʻo lava i le ola. O le togafitia e oe lava o le faʻamaʻi e aunoa ma se suʻesuʻega maeʻaeʻa i se falemaʻi ma le vaʻavaʻaia o se fomaʻi e mafai ona taitai atu ai i le fesuiaiga o le faʻamaʻi i se maʻi masani.

E i ai taimi pe a le iloa e se tagata o lalo o le foliga o le bronchitis, ua maua o ia i le fiva poʻo le kanesa. E le tatau ona tuʻua le faʻafitauli e aunoa ma le vaʻaia. Togafitiga aofia ai le faamalosia malologa moega.E ui lava i lenei, tele "toa" faʻaauau pea ona galulue, lea e matua faʻaopopoina ai le ono ono maua o se fatu faʻalavelave.

I luga o lenei tusi, ua ou maeʻa le tala i le auala e faʻamalolo ai le bronchitis i le fale. Talosia o le fesoasoani mai o fautuaga o le a mafai ai ona e toe faʻafoʻi le soifua maloloina ma toe foʻi i se soifua maloloina. Aua le maʻi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How To Cure Bronchitis In 1 Minute (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com