Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona filifili le saʻo setete poʻo le iunivesite pisinisi

Pin
Send
Share
Send

I le taumafanafana, iunivesite maua ai se taimi vevela - o le taliaina o talosaga. Mo tamaiti aʻoga maualuga - o le muamua faʻaiuga matua, o le muamua sitepu i se fou, matutua olaga. Seia oʻo i le taimi mulimuli, o le toʻatele o tamaiti aʻoga e le mafai ona filifilia se iunivesite. Lenei mafua ai le popole, e tau atu ai i le isi popolega (o le muamua o loʻo pasi le suʻega).

O le filifiliga e faia i taimi uma i luga o fautuaga a matua, aua latou te iloa lelei le tamaititi agavaʻa ma mea e fiafia i ai. O isi taimi e faʻatosina ai e matua le tamaititi pe a filifilia se iunivesite. O le soʻona tauanauina ma le unaʻi e le taitai atu ai i se mea lelei; tagata talavou ono faia le filifiliga sese ma le toe aʻoga. Filifiliga a le tagata lava ia e aumaia ai le tele o tiutetauave mo le aʻoaʻoina.

Faʻafefea ona filifilia e le tamaititi aʻoga le iunivesite saʻo? Tele faʻauʻu ua mautu ma le faʻatonuga faigofie - latou te filifilia le mea latou te fiafia iai. Afai latou te fiafia i le computer science i le aʻoga, latou te filifilia polokalame, matematika e faigofie, latou te filifilia le Faculty of Economics.

O lea, o faaiuga: e filifili se iunivesite, filifili i lau lumana galuega. Oe mafai ona avea ma se fomaʻi, leoleo, tausitusi, faletupe, tamaoaiga, lōia, gagana. Poʻo le faʻauiga le fanua o gaioiga e te manaʻo e galue ai. Faʻamoemoeina i le filifilia matata, filifili filifiliga mo aʻoga tulaga. Filifili ni iunivesite, o lenei o le a fesoasoani inisiua oe lava faasaga i le ulufale.

Tulaga o aʻoga ma ituaiga o aʻoga

Ae e te leʻi talanoa e uiga i iunivesite, tatou mataʻi i tulaga o aʻoaʻoga maualuga.

  1. Faʻailoga tikeri. Toleniga mo le 4 tausaga. E maua e le tagata faʻauʻu le tikeri o le tagata malaga - o le faʻavae o aʻoaʻoga maualuga. O le tamaititi aʻoga polokalame sauniuni agavaa faʻapitoa faʻapitoa mo tulaga faʻapitoa. E maua ai foi le atinaʻeina o tomai faʻapitoa i le tele manaʻomia mo le faʻatinoina o le tele o lautele lautele specialities poʻo vaega.
  2. Faʻapitoa. Aʻoga tumau 1 tausaga pe a maeʻa le tikeri tikeri. O le tipiloma o aʻoaʻoga maualuga atu ua tuuina atu mo se tagata tomai faapitoa o se vaapiapi faʻapitoa ma se maualuga faʻailoga.
  3. Matai tikeri. Ina ua maeʻa le tikeri o le tagata malaga, latou suesue mo le isi 2 tausaga. O le tagata faʻauʻu mauaina se tikeri o le matuaofaiva Lenei laasaga manatu a loloto loloto specialization, ma faauu mafai ona foia sili faigata faʻafitauli i se faapitoa vaega o gaioiga, e auai i suesuega ma auiliiliga galuega. Le polokalame a le matai, mo le tele o vaega, saunia saienitisi ma pedagogical tagata faigaluega.

Vitio fesoasoani

O le ituaiga o toleniga faʻalagolago foi i agavaʻa o le tamaititi aoga. Iunivesite ofoina fomu:

  • Aʻoga tumau (taimi tumau).
  • Afiafi - taimi-taimi.
  • Fesootaʻiga.
  • Mamao.
  • Fafo.

A filifilia se ituaiga o toleniga, amata mai le agavaʻa e aʻoaʻo tutoʻatasi - e eseʻese ai nei ituaiga mai le tasi. I luga o le tumau-taimi atoa-taimi faʻavae, e manaʻomia le tamaititi aʻoga e alu i lauga i aso uma, faʻalogo i le faiaoga. O le externship faʻatagaina oe e taunuu i le iunivesite i le taimi atofaina ma lipoti pe faʻafefea le lava-sauniuniga alu, ina ua maeʻa talanoa ma faiaoga.

E manino i laʻasaga o aʻoaʻoga ma ituaiga o toleniga. Ona filifili lea poʻo le fea tulaga e fetaui ma oe, ma e totoe e filifili se talafeagai iunivesite. Aʻoga aʻoga ua vaevaeina i:

  • setete (faʻavae setete),
  • pisinisi (o faʻavae o tagata taʻitoʻatasi, faʻavae, faʻalapotopotoga lautele).

O le fea iunivesite e sili atu mo oe e filifili. E faalagolago tele i mea tau tupe a le aiga, o fautuaga e le talafeagai. Mafaufau i se isi mea: o tusi pasi mai aoga a le malo e sili atu lona taua nai lo mea faapisinisi. Peitai, afai tatou te talanoa e uiga i le aʻoaʻoina o tagata faʻapitoa, o le tele o iunivesite e le o ni setete o loʻo taʻimua i tulaga o setete.

Faʻafefea ona filifili se iunivesite?

Ae e te leʻi amata filifilia se iunivesite, fua au filifiliga ma mafaufau pe faʻafefea ona pasi lau suʻega mulimuli. Mo le a lenei mea? Le fuafuaina pe mafai ona lesitala i luga o tala faʻatatau o le tupe pe o le ae totogiina pili pili. Soʻo se iunivesite ua pasia tulaga faʻamaonia aloaʻia ei ai se aofaʻi faʻapitoa o paketi (leai se totogi) nofoaga. E tele na nofoaga i le malo nai lo nofoaga faʻapisinisi.

O le isi laʻasaga o le faʻamalamalamaina lea o ni vaega taua filifilia. Muamua:

  • Tau o aʻoga.
  • Tau o le olaga.

O vaega taua e taua tele:

  1. Faʻamatalaga o tamaiti masani.
  2. Le nofoaga faʻafanua o le aʻoga faʻalapotopotoga.
  3. Atinae Eseese (faletusi saunia lelei, faletaalo, fale mautotogi)
  4. Maualuga agavaʻa faiaoga aʻoaʻoina.
  5. Meafaigaluega faʻapitoa a le iunivesite.
  6. Vaega o le militeli.
  7. Fuafua pe a maeʻa le faʻauuga.

12 auala e filifili ai se iunivesite ma matata

Faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i iunivesite o loʻo avanoa i luga o latou lava 'upega tafaʻilagi. Aua neʻi galo e suʻesuʻe ma le totoʻa le lisi o pepa e manaʻomia mo le taliaina. O nisi tama filifilia le USE mataupu. I se faʻaopopoga i le gagana Rusia malosi ma le matematika, e mafai e le tamaititi ona suʻea ni suʻega filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga: fisiki, talaʻaga, aʻoaʻoga lautele, laufanua, biology, ma isi.

I luga o 'upega tafaʻilagi o iunivesite o loʻo iai faʻamatalaga e uiga i le lata i le numera o togi mo lesitalaina. O le faʻamatalaga mulimuli i togi pasi na faia i luga o faʻavae o tusi talosaga uma na tuʻuina mai ma le averesi togi o i latou na pasi le suʻega. Lenei auala o filifiliga e sili ona faigofie, o lea e sili ai le filifiliina o le faʻapitoa mea e manaia ai le suʻesuʻe ma le mea e mafai ona faʻaalia atoatoa ai ou manatu.

Iunivesite faapisinisi

E tele faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona fautuaina se iunivesete faʻapisinisi. Muamua lava, saili:

  1. E i ai tulaga faʻamaonia, o le a le mea ma tulaga faʻapitoa tulaga, o loʻo i ai nei po nei ituaiga ma metotia o le aʻoaʻoga gaioiga ma faʻafefea lauiloa o faiaoga.
  2. Maliliega maliliega ma lauiloa iunivesite i le atunuu po o fafo atu. Lenei faʻaalia ai le maualuga tulaga o le aʻoga faʻalapotopotoga.

Vitio fesoasoani

Ulufale i iunivesite faapisinisi e eseese. O nisi tagata talosaga e lesitalaina e tusa ai ma iʻuga o le suʻega, o iʻuga o tauvaga poʻo le mataupu o le Oliva, o isi e lesitalaina pe a maeʻa se talanoaga, suʻega poʻo le maeʻa o se iloiloga atoa.

E leai se tauvaga faʻapena. Soʻo se tasi na filifilia pe na tuʻuina se tusi talosaga ae le i faʻatapulaʻaina e talia. O nisi taimi, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le aofai o tagata talenia talosaga, o le faʻaleaʻoaʻoga faʻavae vaega faʻaopoopo, ma le taliaina o talosaga e faia i ni laʻasaga.

Totogifuapauina pili e faʻatoa totogiina pe a maeʻa le lesitala. E leai se totogi mo le auai i suʻega ulufale. Tele iunivesite faʻatagaina oe e totogi se pili mo le tausaga i vaevaea vaevaega; faalemasina totogiina faia, lea e sili aoga mo matua o le lumanaʻi tamaiti aʻoga. Lenei faiga e faʻataʻitaʻia faʻapitoa lava mo teine, tama e tatau ona totogi i le semesa pe taʻitasi tausaga. Ma oe mafai ona mautinoa se malologa mai le ami.

Tau o aʻoga

O le tau o toleniga faʻamoemoe i le itulagi o le nofomau. I Moscow ma St. Petersburg e sili atu le taugata nai lo isi taulaga o Lusia. I nisi tulaga, naʻo tamaiti o milionea e mafai ona ulufale i le iunivesite o Moscow. O le isi itu afaina ai le tau o le faʻatumuina o le maketi ma nisi specialities, mo se faʻataʻitaʻiga, "tausitusi ma suʻetusi". Faʻamaumauga faʻamaumauga faʻamaonia mai o le tuanaʻi 5 tausaga sa i ai le paʻu o totogi mo lenei faʻapitoa.

Aofaʻi o nofoaga paketi

E fia nofoaga o paketi e tuʻuina atu e le iunivesite e tasi? O le kuota mo paketi-faʻatupeina nofoaga ua fuafuaina e pulega faʻapitoa o le mataupu o le feteration, faʻatasi ai ma le faʻalapotopotoga aʻoaʻoga i luga o se faʻatauvaga tulaga. O le maualuga o le togi pe a pasi lau suʻega, o le tele foi o le avanoa e te ulufale ai i paketi nofoaga.

Iunivesite a le setete faʻatautaia le faʻatagaina o tamaiti aʻoga, peʻa iai se tauvaga eseʻese mo nofoaga. O Quotas ua faʻatulagaina i le feterale tulaga ina ua maeʻa maliega ma le Matagaluega o Aoga ma Saienisi. O le iunivesite saunia faʻapitoa i luga o se totogi faʻavae i le faʻamaeʻaina o se maliega ma se tumaʻoti pe faʻaletulafono kamupani e totogi mo toleniga.

E eseese tulafono mo le faʻaulufaleina, o lea ia e suʻesuʻe ma le faʻaeteete i tulafono a iunivesite taʻitasi e te talosaga ai.

Iunivesite a le setete

E tatau ona usitaʻia e ofisa o aoga a le Setete le tulaga faamalosia o aʻoaʻoga o loʻo i ai i le tatou atunuʻu, o lea la, e 5 tausaga talu ona faʻamaonia e le setete.

O le setete iunivesite e sili atu ona tele avanoa, lea e vaʻaia mai le munital paketi mo aemaise talenia tamaiti aʻoga, mafaufau i iʻuga o le ulufale suʻega. Na latou ola mo se taimi umi, aua o le amataga o aʻoaʻoga uma na seteteina, ma aʻoaʻoga saoloto. Peitai, sa sili atu ona faigata ona ulufale ona o le maualuga o le tauvaga. I le taunuʻu mai o le-setete aʻoaʻoga faʻalapotopotoga, ua faʻaititia faʻaititia. I le taimi nei, o iunivesite a le setete o loʻo iai matagaluega faʻapisinisi, e faʻaititia ai tauvaga i le va o tagata talosaga.

Setete aoga faʻalapotopotoga ua faʻasaoina le talafaʻasolopito ma tu ma aga o aʻoaʻoga, saunia maualuga-lelei vasega faʻaleaʻoaʻoga, ae o suiga fou e le o ese ia latou foi. O le numera oi latou o loʻo iai le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga mo tamaiti aʻoga i fafo, o se polokalame fesuiaʻi tamaiti aʻoga, o loʻo iai le maliega ma nisi pisinisi e tuʻuina galuega peʻa maeʻa faʻauuga.

Pe a filifilia, mafaufau i le mea moni o le lelei aʻoaʻoga e saunia e le setete ma le-setete iunivesite, faʻapea foi ma maualalo-lelei. A maeʻa ona maua lau tusi pasi, lagona le saoloto e maua se galuega ma fausia se galuega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sila daw ang nagpapatupad ng batas kayo na ang humosga (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com