Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie fuga Pelargonium Milfield Rose ma a capricious amio

Pin
Send
Share
Send

Ole eseese o ituaiga pelargonium e faigata ai ona filifili se mea e sili ona teuteu ma ile taimi e tasi e le faʻaleagaina ituaiga.

Na matou filifili e faʻafaigofie mo matou aufaitau ona faia se filifiliga faigata, ma fautuaina Pelargonium Milfield Rose o se teufale - matagofie fuga ma ma le le capricious amio.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa ai i foliga vaaia o le tuputupu aʻe o Milfield rose, saili pe faʻafefea ona toto saʻo se laʻau, pe faʻafefea ona tausia.

Faʻamatalaga

Pelargonium Milfield Rose - ituaiga eseese, tuʻufaʻatasia o meatotino a le zonal ma le ivy-leaved species (mo faʻamatalaga e uiga i ituaiga o meaola, toe gaosia ma isi tausiga o le ivy-leaved pelargonium, faitau iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le faʻatoʻaga o ituaiga zonal). O le ituaiga e matele lava i le faia o se tele foliga, ae ui i lea, o le a fuga sili sili atu le taugata i le tulaga o se masani togavao. O le mafuaʻaga lena e manaʻomia ai e Milfield Rose teuteu masani ma agavaʻa - o le sili lea ona taua tulaga mo lona tele fugalaʻau.

I luga o se tusi. O le ituaiga e le faʻamatalaina, e mafai ona faʻatagaina se fai si uumi la la.

Manatua o Milfield rose o le a le vave faʻaalia lona atoa teuteuga gafatia - o le laʻau manaʻomia taimi mo lenei. O le tausiga o lenei pelargonium e le faigata - e oʻo foi i se tagata amata e mafai ona tupu ia Milfield Rose.

Foliga Vaaia

Talu ai o Milfield Rose o loʻo tauaveina meatotino uma ivy ma zonal pelargonium, o lenei mea moni na atagia mai i foliga vaaia o le laʻau. Ma, o foliga o laulaʻau ma o latou lanu faʻailoa mai ai o le ituaiga e faatatau i ituaiga oona, ma le natura o le tuputupu aʻe ma foliga o le laʻau - e uiga i le ivy-leaveved "tuaʻa" o le laʻau.

O fugalaʻau e lapoʻa ma tele, e maua ai e le laau le pupula ma le teuteuina o aafiaga. Ona o le ogaoga o fualaʻau, e manaʻomia e le laʻau se garter, faʻapea foi ma le teuteuina o taimi. - A leai o le a avea Milfield rose ma avea ma se tele laʻau, ma o lona fugalaʻau o le a avea laititi lafulemu ma tele.

O laulaau e lapoʻa, susulu, matagofie foi ma teuteuina i la latou lava auala. I moli susulu, o se uiga enaena enaena i luga o laulaau avea maitauina, e faʻailoa mai ai o le laʻau e faatatau i ituaiga oona.

Ata o fugalaʻau laʻau

I le ata, matagofie fuga mai sui o lenei ituaiga:




Tulaueleele

O a manaʻoga o Pelargonium Milfield Rose i tuutuuga o lona taofia - o le a tatou suʻesuʻeina atili.

Moli ma le nofoaga

Pelargonium Milfield na tulaʻi, pei o le tele o ituaiga uma, e le faʻamatalaina. O le autu aiaiga mo le manuia fugalaʻau ma le tuputupu ae o le saʻo tuʻuina o le ulo ma le laʻau. Lenei pelargonium manaʻomia lava malamalama, o le mea lea, e tatau ona tuʻu i luga ole faʻamalama malamalama i totonu ole fale.

I le taumafanafana, e mafai ona ave le laʻau i fafo i le ea fou: luga o le poletito, terrace, i le togalaau. I lenei tulaga, o le tele o le susulu o le la ma le ea mama o le a taʻitaʻia ai i se lauolaola, tele fugalaʻau o le laʻau.

Faalogo! O le susulu o le la i le tulaga o le totoina i totonu e afaina ai Milfield Rose - i le aoauli, o le mea lea, o le laʻau manaʻomia le paolo.

E leʻo se faʻafitauli mo le faʻatoʻaga i fafo.

Le palapala

Milfield rose o le a tupu olaola lelei ma fuga i se lava lelei lelei ma le faʻatapulaʻaina substrate. E mafai ona faʻatau fanua ma ua uma ona sauni i totonu o le faleʻoloa, pe mafai ona e faia e oe lava le palu. I le mataupu mulimuli oe manaʻo e ave mea nei:

  • laueleele peat - 1 vaega;
  • fanua faʻasolo - 2 vaega;
  • humus substrate - 1 vaega;
  • oneone mageso oneone / perlite - 1 vaega.

Aua neʻi galo e uiga i le alavai - e tatau ona tuʻu faʻalautele 'ele poʻo tamaʻi maʻamaʻa, piliki malepe i lalo o le koneteina.

Afai e manaʻomia le tipiina pelargonium, o se ipu fou mo ia tatau ona aveina sina lapoʻa lapoʻa nai lo le muamua - moni, e 1.5-2 cm. O le mea moni o lena i totonu o ulo lapisi o Pelargonium Milfield rose e le fuga lelei.

Tausiga vaʻaiga

Tatou faʻamasani i manatu autu o le tausiga o lenei matagofie pelargonium.

Faasusu

E manaʻomia e Milfield rose le faʻasusu masani, ae aunoa ma le suaina o le palapala. Ae ui i lea, o le soʻona faʻatamaia o le eleele koma e le manaʻomia foi, talu ai i lenei tulaga o laʻau o le laʻau paʻu'ū ese, lea e matua faʻaititia ai lona teuteuina aʻafiaga.

E le taliaina le suavai, ona e pala le aʻa ona o le sua o le vai - i lenei tulaga, masani e le mafai ona sefe le laʻau. E fautuaina e faʻasusu le fugalaʻau pe a faʻamago le eleele mai luga, ma i le taumalulu o le taimi o le faʻasūsū e tatau ona matua faʻaititia.

Suavai mo le faʻasusu o lenei pelargonium tatau ona vaivai (faʻamautuina) ma maua potu vevela. O le faʻasusu i le vai malulu e mafai ona pala ai aʻa o laʻau, o lea e sili ai le aloese mai lenei.

Faʻaaliga! E le tatau ona faʻasusu le laʻau, ae tatau ona solo ese le efuefu mai laulaʻau mai lea taimi i lea taimi.

Faʻaaoga sina ie susu mo lenei faiga, ma vave faʻamago lelei le fugalaʻau i le susulu o le la.

Laʻei pito i luga

Ina ia mafai ona fuga matagofie Milfield Rose mo se taimi umi, e manaʻomia e le laʻau meaʻai faʻaopopo. E fautuaina e faʻaoga ma le faʻaeteete ni faʻalailaau. - e sili atu le aua le faʻaopopoina o ni faʻavae elemeni nai lo le soona faia i lenei tulaga.

I le tautotogo, o le a tali atu ma le faʻafetai Milfield Rose i le fafagaina o le nitrogenous, ma faʻafetai ia te ia, o le a avea lauolaola, susulu laulaʻau. Ae le i fuga, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le nitrogen, fesuiaʻi e fafaga ma le potassium ma le phosphorus. Lenei suiga i le "taumafataga" o le a faʻatagaina ai le laʻau e fausia fua tele inflorescences.

Faʻaoga faʻapitoa vailaʻau fatuga fatuga faʻatau atu i faleoloa e fafaga pelargonium. O vaega i totonu o nei faʻalavelave ua uma ona filifilia i se auala sili ona lelei. Manatua o le taumalulu, Pelargonium Milfield Rose e le manaʻomia ni meaʻai faʻaopopo.

Teuteuina

Ina ia mafai e le togavao ona fausia mafiafia ma puʻupuʻu, Pelargonium Milfield Rose e manaʻomia ona teuteuina mai lea taimi i lea taimi. O le faʻataʻitaʻiga e faʻamalosia ai le ola lauusiusi o le laʻau, tausi lona faʻalelei foliga, ma faʻafouina.

E manaʻomia le mataʻituina o le tosoina o laʻau i le aluga o taimi tuputupu aʻe, ma le taunuʻu mai o le tautoulu, e fautuaina e faia le teteʻeina o le soifua matua. O le taualumaga mulimuli e aofia ai le aveʻeseina uma uma, mago ma mamaʻi lala.

Taumalulu

Pelargonium Milfield Rose tatau ona faʻatagaina se malologa vaitaimi i le taumalulu, i le taimi e tatau ona seasea faʻasusu ai pe faʻapalaina le fugalaʻau.

O le taimi e le moe ai e tumau mai ia Novema ia Fepuari: o le taimi lava e malamalama ai le umi o itula ao, o le a amata ona ala mai le laʻau. I le taumalulu, e tatau ona taofi pelargonium i le faʻaititia o le vevela o le ea (+ 12-15 tikeri), talu ai o le vevela feololo e faʻatagaina ai le laʻau e fausiaina le tele o laʻau fualaʻau.

Manatua lena i le taumalulu, o le teuteuina o Milfield rose pelargonium ua matua faʻaititia, ae le tatau ona e fefe. O se laʻau leai, leai ni fugalaʻau, sina laʻititi o laulaʻau feoti: o nei mea uma o le a matagofie ma toe olaola i le taimi lava e amata ai le vaitau ola i le tautotogo.

Faʻafitauli

O a faʻafitauli e ono aliaʻe mai pe a tuputupu ae Milfield Rose, o a faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona taufaʻafefe ia - o le a tatou iloiloina auiliiliina i lalo.

Leai o fugalaʻau

O nisi e ana lenei pelargonium faitio e uiga i le le lava fugalaʻau o le laʻau, ma o nisi taimi e oʻo lava i lona leai. O se mafuaʻaga masani o lenei faʻafitauli o le Pelargonium e tausia mafanafana tele i le taumalulu.

Manatua: mo le manuia faʻavaeina inflorescences, o le laʻau i le taumalulu e tatau ona tausia i se feololo vevela - mai +12 i le +15 tikeri.

Laʻau samasama

Afai o le pito i lalo laulaʻau liliu samasama, o lona uiga o le leai o le susu., ma i le tulaga o laʻau samasama vaivai - e uiga i le sili atu susu. Faʻailoa poʻo le a le faʻafitauli ma a le o le faʻasusuina o le laʻau pe faʻaititia le aofaʻi ma le tele o le susu.

Blackleg

O lenei aʻa pala o se faʻamaʻi ogaoga e tupu i le pelargonium ona o le tele o le susu, faʻapea foi ona o le le-faʻamama eleele. Manatua o le uliuli vae o se faʻamaʻi le mafai ona togafitia, ma pelargonium i lenei tulaga o le a tatau ona faʻaleagaina. O lenei aa pala e naʻo le faʻasusu lelei o le laʻau, faʻamamaina lelei le palapala aʻo leʻi totoina.

Faʻatagaina

O iniseti leaga o le sili matautia lamatiaga i Milfield rose o aphid ma whitefly. O sauniuniga iniseti e fesoasoani e faʻafetauia ai faʻamaʻi.

Toe gaosia

E fautuaina e faʻasalalau Pelargonium Milfield Rose e ala i tipi: i lenei tulaga, o le talavou laʻau e mautinoa le mautofi i ona matua uiga. Le isi, o le a ia tuʻuina atu se auiliiliga algorithm mo le faʻalauteleina o lenei laʻau e ala i tipi.

  1. Tipi se au i le tautotogo poʻo le taumafanafana mai se maloloina uterine toto malosi. Manatua i le taumalulu Milfield rose e le faʻasalalauina, pei o isi ituaiga uma o teuteu pelargoniums. O le au e tatau ona mai le lima i le fitu senitimita le umi, ma i luga o lona ogalaau mai le tolu i le lima totonu, ia le itiiti ifo i le fa lau.
  2. O fualaʻau ma laulaʻau e tipiina mai le pito i lalo o le mea na vaeluaina ina ia latou le pala i lalo o le eleele. O le fana e aʻa i totonu o le paluga o oneone / perlite ma palapala. O le suavai ola o aʻa i lenei tulaga e le taliaina, aua o le tele o taimi i lenei auala o le tipi pala, leai le taimi e avatu ai aʻa.
  3. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ipu malamalama palasitika mo le aʻa o le laau - e mafai ona e vaʻai atu ia latou puipui pe a amata ona tutupu aʻa. Aua neʻi ufiufiina le fana i se taga i luga, ona o le tele o le susu e mafai ai ona pala.
  4. A maeʻa le lua i le tolu vaiaso, ona sosolo lea o le tatupu, ona sosoʻo lea mai le ipu palasitika i totonu o le tanoa.

Faaiuga

Na matou suʻesuʻeina uiga eseʻese o le faʻatupuina o se tamaʻi vaʻaia matagofie pei o Milfield Rose Pelargonium. E pei ona mafai ona e vaʻaia, faʻatasi ai ma le maualuga tele o uiga teuteuga o lenei laau e unpretentious i le tausiga. O nei taua meatotino faia Milfield Rose a sili ona manaʻomia mauaina mo so o se grower, aofia ai le galueaina o lenei pelargonium ma se amataga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Rose geranium - Repotting and Pruning - #PlantHunter (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com