Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻalauteleina le le lelei le mauaa o le begonia? 3 auala ma tulafono ole tausiga ole fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O le mauaa begonias o se masani masani i le au totō fugalaʻau. I le aofaʻi, e lua auala autu o rooting: rooting i le vai, poʻo i le substrate. Aua neʻi galo o lenei o se umi umi gaioiga e mafai ona oʻo atu i le tolu vaiaso, e ui lava i nisi tulaga o lenei vaitaimi ono faʻateleina. O le gaioiga mafai ona faʻataunuʻuina uma i le tautotogo ma le tautoulu.

E aoga foi le mataʻituina o tulaga masani i le taimi o le rooting, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e faʻatulagaina tipi ina ia paʻu tonu le la i luga o latou, ma e aoga foi le le faʻasusu soo i ni auala e mauaa ai.

Faʻamatalaga fale

Begonia e le o se sili ona taatele le totoina i fugalaʻau, ae leai se aoga, aua e alofa tele i totonu o tulaga, ma faatasi ai ma le tausiga lelei o le a faʻafiafiaina lē e ona mo le tele o tausaga (faitau pe faʻafefea ona toto begonia i le fale iinei). Faʻapitoa lava, o le begonia lava e ana le Begoniev aiga, ma na maua ai lona igoa faʻafetai i le Kovana o Haiti M. Begon, ae a le mo ia, semanu o lenei laʻau semanu e tumau le le iloa, aua Begon tutoʻatasi faʻatulagaina suʻesuʻega i Initia. Begonias mafai ona faʻalua faaletausaga ma tumau.... Sa matou talanoa e uiga i lenei i se isi tusitusiga. Ole tele ole begonias ole mutia tumau. Oe o le a aoao e uiga i le ituaiga o begonias i lenei tusitusiga.

Rooting auala

E pei ona taʻua i luga, begonias mafai ona mauaa i lua auala. Seʻi tatou taʻu atu ia te oe nisi mea e uiga ia i latou.

I totonu o le vai

  1. E tele tipi mai le 10 i le 12 senitimita e aveina, pe a maeʻa ona filifilia, e tipi uma laulaʻau ma laʻau, seʻi vagana ai laʻau pito i luga.

    E tatau ona tuʻua 3-4 lau i le pito i luga o le tipi.

  2. E le gata i lea, o vaega uma e gaosia ma le sua o le aloe, ona maeʻa ai lea o le tipiina o ia lava i totonu o le vai, ma o le vai aloe e faʻaopopoina foʻi.

    Mo le 100 milligrams vai uma, e 20 mataua o le vai aloe e faʻaopopoina.

    E fautuaina le tuʻuina o tipi i totonu o se konateina ma ni puipui malamalama ina ia oʻo atu ai ave o le la i le laʻau ma totonu o le vai. O le vai vevela e le tatau ona sili atu i le 20 tikeri Celsius.

  3. A maeʻa ona aliali aʻa, e mafai ona toe tipiina ia lala i totonu o le eleele, o le aʻa e tupu pe a ma le tolu vaiaso.

I le substrate

O le gaioiga e tutusa lelei lava pe a oʻa i le vai, ae tipi vave nofo i le substrate. E eliina se tamai pu i totonu o le ulo, ma tuu i ai ni tipitipi. Faʻapea foi, le lalolagi mafai ona liligiina i le vai ma le aloe sua, faʻavaivaia i le tutusa vaega. Rooting faia foi i totonu o 3 vaiaso.

I luga o se tusi. Rooting mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga, o lea e le tatau ona e popole tele i ai.

Begonia. Faʻasalalau e tipi:

Pepa

E tele auala e faʻalautele ai begonias, peitaʻi, o le faʻalauteleina o lau o le auala eseʻese lea o le faʻalauteleina.

  1. Amata i, filifili le sili ona maloloina lau.
  2. Le isi, e tatau ona e tipiina i sikuea. O sikuea e tatau ona sili atu ma le lua senitimita.
  3. E le gata i lea, o nei fasi mea o loʻo tu i luga o le substrate, lea peat ma le oneone e fefiloi i tutusa vaega.
  4. O mea uma e ufiufi i le polyethylene film.
  5. O le mea lelei, a maeʻa le lua pe tolu vaiaso, e tatau ona mauaʻa le petioles, seʻia oʻo i le taimi nei e le mafai ona paʻi i ai, ae e masani ona aveʻesea.
  6. Ina ua maeʻa le tolu vaiaso, i le tulaga o le aʻa o laulaʻau, e mafai ona e tatalaina le ata ma faʻasalalau i latou, ae le sili atu i le 30 minute, ma i faʻasalalauga taʻitasi o le taimi ua faʻateleina.

O le a le mea e fai pe a maeʻa?

E naʻo le mauaa i le vai e manaʻomia ai se taotoga. A maeʻa le taotoga, o tulafono nei e tatau ona mataʻituina:

  • E manaʻomia le totoina o le tipiina i se loloto pu, talu ai i le amataga laʻasaga o le begonia ei ai se matua vaivai aʻa aʻa i le amataga o laasaga o atinae.
  • Usitaʻi i tulafono faʻainu. A faʻasusu, aua le faʻatagaina le vai e paʻu luga o laulaʻau - e le fiafia le begonia i lenei.
  • Lavalava pito i luga 2-3 vaiaso talu ona toto. Faitau e uiga i le auala e fafaga begonia mo tele fugalaʻau iinei.
  • Faʻataga begonias e alu i fafo i le susulu o le la, talu ai begonia alofa tele ia i latou. E mafua lenei mea, talu ai e le faigata ona mateina, le amataga o le laʻau, talu ai, pei ona taʻua i luga, o le nofoaga fanau o begonia o Initia.

Tulaueleele

Faʻapea foi, aua neʻi galo e uiga i se taua tele gaioiga, pei o le tulaʻi. Ou te manaʻo foi e matau vave, o nei manaʻoga uma e talafeagai mo uma tipiina ma se matutua laau. Muamua, tatou faʻamatala mea uma i le lautele faaupuga.

Lona uiga, totoina soʻo se teuteuina laʻau e faigata, ae a ulufale i le matou malo, o ia foi e taʻua o "le le faʻaaloalo tagata mai fafo", e aoga le mataʻituina manaʻomia manaʻoga.

  • O aʻa e tatau ona togafitia i totonu o se faʻapitoa vai mo disinfection, talu ai le aloe e le fasiotia uma afaina meaolaola.

    Tusitusiga. O se sauniuniga sili ona lelei mo le faʻagaioiga o se kulimi, o faʻavae mo le faʻateʻaina e mafai ona maua i luga o le afifi. O gaioiga e tatau ona alu ai le 20-40 minute.

  • E le tatau ona loloto le ulo, talu ai o aʻa o le a le umi i le lumanaʻi (faitau e uiga i le filifilia o se fugalaau ma e uiga i begonias i totonu o se ulo iinei). O le alavai e tatau ona faataatia i lalo o le ulo. O le alavai e le tatau ona faʻatumu sili atu i le 10% o le fagu leo.
  • O le eleele e tatau ona matala ma tele foi le ea. E mafai ona e faʻatauina na fanua i faleoloa faʻapitoa. O lapisi e pei o maʻamaʻa poʻo fasilaau e tatau ona aveʻese. E le manaʻomia le taliaina o le fanua, o le looser ia, o le sili atu lea. O le a le soʻosaʻo e faʻaopopo vermiculite.
  • Seia vagana ua tupu malosi le begonia, o le faʻasusu e faia i le pito.
  • Oe le mafai ufiufi ma ipu e fausia ai se aafiaga oona.

E mafai ona e faitau atili e uiga i tulafono o le totoina, toe tipiina ma isi tausiga mo begonia i seisi tusitusiga.

Tausiga

Ina ua maeʻa totoina se mauaa begonia, e aoga le mulimuli i ni tulafono mo le tausiga o lenei laʻau.

  • O le vevela sili ona lelei e amata mai le 13 i le 22 tikeri Celsius.
  • Ae ui i lea, aua neʻi galo e faʻatumauina le malulu o le ea i le ea. Ole maualuga ole maualuga ole susū ole 60 pasene.
  • Talu ai o le tatou begonia o se vao afu, o le setete o le moe tumau mai ia Oketopa ia Fepuari. Ina ia faʻaliliu atu le laʻau i lenei setete, o le faʻasusu e faʻaititia ma o le a sosolo ese lala.
  • O nisi tagata atamamai fautuaina le teuina o begonia tubers i le pogisa i le vevela o le 10 i le 12 tikeri Celsius e oʻo atu i le lua masina.
  • O le sili tuputupu aʻe meatotino aliali mai pe a o le laʻau o loʻo paolo le paolo.
  • E faʻatoa faʻataunuʻuina le faʻasusu pe a uma ona mago uma le pito i luga ole lalolagi.
  • Ina ia avatua begonias ma le susu e manaʻomia mo ia, e tatau ona tuu le ulo i luga o se fata vai, ae ina ia le o le ulo lava ia i totonu o le vai, pe tuu i luga o laufanua peat. Ina ia aua neʻi i totonu le vai i totonu o le vai, e sasaʻa faʻamaʻa i luga o le fata, pe o le ulo lava ia e tuu i luga o se ipu fuli. E mafai ona e mauaina nisi fesoasoani mo le potoa begonia tausiga ii, ma e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ona fesoasoani i se fualaʻau laʻau pe a mamae.

    Faalogo! Afai e maualuga tele le maualuga o le susu, o le a pala le begonia, o lea aua le soona faia.

  • I aso vevela o le taumafanafana, e sausauina le ea i tafatafa o le begonia, ae ina neʻi alu le vai i luga o laulaʻau.
  • O le potu e tu ai le begonia e tatau ona faʻaleleia i lea taimi ma lea taimi, ae ina ia aua neʻi sosia e le laʻau lava ia se faʻataʻitaʻiga.
  • Fesuiaʻiga e faʻataunuʻuina naʻo taimi e matua manaʻomia ai.

I le aotelega, ou te fia fai atu ai ole begonia e le aofia ai faʻapitoa laʻau totino, faʻafetai o le a avea ma se sili ona lelei mea totino mo uma amataina ma tagata tomai faapitoa totoina fugalaʻau. O begonias lava latou e sili ona lalelei, ma o taumafaiga uma e faʻatatau i la latou tausiga o le a le avea maumau.

E le gata i lea, o le tele o tagata totō o le a fiafia e le gata e taumafai e faʻasalalau begonias faʻaaogaina laulaau, ae faʻapena foi ona tupu ia latou mai nodule naʻo latou.

O le vitio o le a taʻu atu ia te oe e uiga i begonias fanafānauga metotia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sāmoan Proverbs # 2: Muāgagana u0026 Alagāupu (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com