Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eria o Amsterdam - o fea e nofo ai mo turisi

Pin
Send
Share
Send

Amsterdam o se 'aʻai o faʻatusatusaga, lea e tuʻufaʻatasia ai sitaili eseese sitaili, vaitau ma faʻaaliga o tu ma agaifanua i le taulaga. O le taulaga o le fale e tusa ma le 850 afe tagata, ae o itumalo taʻitasi o loʻo i ai se atemosifia, tulaga muamua ma le tofo. Ua matou saunia mo oe se aotelega o itu uma o le laumua o Netherlands, ina ia mafai ai ona e tutoʻatasi faia le filifiliga saʻo ma fuafua le mea e sili ona lelei e nofo ai i Amsterdam.

Faʻamatalaga lautele e uiga i vaega o le laumua o Netherlands

E tatau ona maitauina o tau i faletalimalo o loʻo manatu e sili ona maualuga i Europa. A faʻapea e paʻu le tau i faletalimalo, e vave ona tusi faʻavaea fale mautotogi, o lea e sili ai le fuafua o lau tafaoga ma, pe a mafai, tusi se potu a itiiti mai e tasi le masina ae le i alu le malaga.

Taua! O le manaia le poto masani o le nofo i le laumua o Holland faʻamoemoe i le mea e te nofo ai. E oʻo lava i se 'aʻai tamaoaiga ma toʻafilemu, e iai vaega e le fautuaina e tuʻu i lalo. O fea e nofo ai i Amsterdam e faʻalagolago i le tagata e fiafia iai ma lau paketi.

O le tau maualalo o fale i le nofoaga tutotonu o Amsterdam o le 50 €, mo lenei tau e mafai ona e nofo i totonu o se potu e le sili atu ma le 15 m2. O se nofoaga i totonu o se fale talimalo e totogi foi 50-60 €, o se potu i le faletalimalo tau mai 80 €. Vateatea potu tau mai le 120 €, e nofo ai i se fale mautotogi atoatoa, oe e tatau ona totogi 230-500 € i le aso.

I le itu i saute o Amsterdam, o tau mo mea e nonofo ai e faʻapea:

  • o se nofoaga i le fale talimalo tau e tusa ma le 40 €;
  • o se potu i se faletalimalo taugofie o le a tau ai le 60 €;
  • o se potu i se faletalimalo taugofie tau tusa ma le 300 €;
  • fale mautotogi mafai ona pikiina mo le 110 €.

Afai e te manaʻo e nofo i le itu i sisifo o le laumua, o tau nei:

  • potu potu potu - 100 €;
  • potu mo le lua - 60 €.

Lelei e iloa! I le itu i sisifo o le taulaga, tele nofoaga nofoia e faʻalauteleina, o lea e leai ai ni faletalimalo iinei. Ole nofoaga taugofie e sili ona maua ile Nieuw Sisifo.

I le itu i sasaʻe o Amsterdam, e ofaina e tagata le tau o ni fale mautotogi - o se potu mautotogi mo le toʻalua e mafai ona totogi mo le 80-85 €, peitaʻi, o potu faletalimalo e taugata tele - e mafai ona e nofo i le faletalimalo tutotonu mo le 550 €.

Itumalo tutotonu iloga o le taulaga o Amsterdam

E te manaʻo e malamalama atoatoa ile siʻosiʻomaga o Holani? E sili le saili o se faletalimalo i itumalo faʻasolopito o le laumua. O le nofo ai i le ogatotonu e tele ona lelei:

  • o se tele filifilia o faʻasolopito ma faʻusaga ata i totonu o le savali mamao;
  • tele faleʻaiga ma faleʻaiga;
  • sili atu ona faigofie femalagaaʻi.

Taua! O le itumalo tutotonu o Amsterdam e masani ona taulaʻi i le savali, e faigata tele ona faimalaga i totonu o se taʻavale, ma e sili atu foi i le sailia o ni paka - mafaufau i lenei mea moni pe a fai e te fuafua e nofo i nofoaga mamao ma e te manao e totogi se taʻavale.

Aiga ma tamaiti e tatau ona mafaufau faʻalua aʻo leʻi filifilia ni faletalimalo o loʻo tu i totonu o le taulaga mo ni mafuaʻaga - o se toʻatele numera o tagata tafafao maimoa, pisapisao ma tumu. Ia e sauniuni foi mo le mea moni e faapea, ua fai lava si taugata o tau mo potu faletalimalo i le ogatotonu o Amsterdam ua faateleina i le tele o taimi.

Afai ua e filifilia ma le mausali e sili atu le nofo i se tasi o itumalo tutotonu o Amsterdam, faʻalogo i:

  • Auala tetele;
  • O le Plantage o se vaega e nofotupu ai le siosiomaga faʻafuaseʻi; iinei oe mafai ona asiasi i le Botanical Garden ma le Zoo;
  • O Jordaan o se nofoaga taugata ma taugata; o sui o bohemia ma tagata faʻatau fale fiafia latou te nonofo iinei.
Saili se faletalimalo i le eria

Saute o Amsterdam

Falemataaga kuata

Lenei vaega o le laumua na fausia i le lona lua afa o le 19 seneturi, tele lava mo le mauoa tagata nonofo i Amsterdam. O meaafale na faʻailoa saʻo mai French chic, e pei ona matauina e le tele o turisi - i le aluga o taimi, e leʻi leiloa le tamaoaiga, matagofie matagofie o fale ma auala lautele na faʻasaoina iinei. O le Falemataʻaga Kuata o loʻo tu i tafatafa o le nofoaga faʻasolopito, lata ane e mafai ai ona e savali faataamilo i le Museum Square ma faleoloa i luga o P.C. Hooftstraat, lea e faʻatautaia ai faleoloa sili ona lelei i Amterdam, ma malolo ai i le matagofie Vondelpark. Mafaufau o le Museum Quarter e tu latalata i le ogatotonu o le laumua, o tau o fale ma fale e fai si maualuga iinei.

Itumalo Oud Zuid pe Old Saute

O se tasi o vaega sili ona lelei i Amsterdam, lea e oʻo lava i aiga ma fanau e mafai ona nonofo ai. E i ai le lautele lautele boulevards lanumeamata, paka ma faleoloa faʻavae. Tele faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga e faʻatauaina i lenei itu o le taulaga.

Rivierenbuurt

Lenei vaega o le taulaga ua faʻataʻamilomiloina e lua embankments ma le RAI Exhibition Center. O iinei na nofo ai Anne Frank. E fiafia e nofo i le eria? E sili atu le filifilia o faletalimalo o loʻo tu i le itu o le fale faʻaaliga ma le South South - e iai le siosiomaga manaia, fale e teu lelei. Afai o loʻo e sailia se nofoaga taugofie e te nofo ai i Amsterdam, siaki fale ma faletalimalo i tafatafa o le Vaitafe o Amstel.

De Pijp

O le eria e sili ona faʻaigoaina o le bohemian nofoaga ma le tele o fale 'ai e tuʻuina atu ai fualaʻau eseese a le atunuʻu. Lenei e mafai ona e mauaina fale taugofie i totonu o fale tuai. De Pijp o le fale o le laumua sili ona tele maketi Albert Cuyp. E mafai ona e asia i aso uma ma filifili fou oloa inexpensively. I tafatafa o le ogatotonu tutotonu o Amsterdam o loʻo iai se tosinaga felanulanuaʻi - o le Heineken brewery.

Buitenveldert

I fafo atu, o le eria foliga sili atu ona pei o se taulaga - o loʻo tu i fafo ma tuaoi i le nofoia o Amstelwein. O lenei vaega o le taulaga e fai si toʻafilemu ma lanumeamata. Ae mo fale, e mafai ona e mautotogi i se fale taugofie tele ii. Tagata tafafao maimoa filifilia Buitenveldert aua e tele filifiliga o fale taulaga. O lenei vaega o le taulaga e fesoʻotaʻi ma isi itumalo e le tele o laina taʻavale ma le numera numera 51.

Lelei e iloa! O Buitenveldert e tuaoi ma Amstveten, ua latou tuʻufaʻatasia e se tele, matagofie paka.

Filifili mea e nonofo ai i le eria

Sisifo o Amsterdam

Mai le vaaiga o le lisiina o mea e nonofo ai tagata tafafao maimoa na o mai i Amsterdam mo ni nai aso, o lenei vaega o le taulaga e le o se sili ona lelei, talu ai o loo i ai le tele o tagata malaga mai le itu i matu o Aferika. E te fiafia e nofo i le itu i sisifo o le laumua? E sili le filifili o le vaega lea:

  • Oud Sisifo;
  • De Baarsjes;
  • Westerpark.

Oud West o loʻo aloaʻia o se sili ona taʻuleleia ma faʻaaoga lelei, e tuaoi i le mataʻaga o Amsterdam, faʻapea foʻi ma le Museum Quarter. I lenei itu o le taulaga, fale o loʻo faʻaalia i le lautele o tau. O se nofoaga fiafia mo tafaoga o Vondelpark, o loʻo tu i le Museum Quarter, e tuaoi ma Oud Sisifo.

A faʻapea o le tala o le tupe e taua tele i le fesili pe o fea e nofo ai i Amsterdam, faʻalogo i le taugofie o le eria sisifo.

Filifili mea e nonofo ai i sisifo o Amsterdam

North o Amsterdam

O itulagi i matu e manatu o se 'aʻai na o filifiliga; o tagata o loʻo nonofo i le lotoifale e manatu o se isi' aʻai. Ina ia e agaʻi atu i itulagi i matu, e tatau ona e faʻaaogaina le folauga. O le mea moni, o le tele o turisi le amanaʻiaina le amanaʻia le itu i matu o Amsterdam, peitaʻi, e tele foʻi nofoaga mananaia iinei. I se faʻaopopoga i le vaʻa, e mafai ona e tiʻetiʻe i pasi i le auala i lalo o le sami.

O le autu tosina i le itu i matu o le taulaga o le tele Het Twiske tafaoga nofoaga. Ma iinei oe mafai ona vaʻai i le faʻavae o le lauiloa lakapi kalapu Ajax. Mafaufau tagata i le itu i matu o Amsterdam o le sili ona le mautonu ma le le mafaamatalaina vaega o le taulaga.

Itulagi i Sasaʻe

Metropolitan tagata nonofo valaʻau le itu i sasaʻe o Amsterdam a patchwork quilt. O le mea moni o itulagi i sasaʻe e eseese lanu, atunuʻu ma aganuʻu lanu. I lenei itu o le taulaga, e tele taugofie, ae le lelei le faʻatulagaina o ituaiga o tagata, lea e sili ai turisi le le mautotogi fale:

  • Oosterparkbuurt;
  • Indische buurt;
  • Transvaalbuurt.

Peitaʻi, o le itu i sasaʻe o le laumua o Dutch e mafai ona faʻateʻia oe i le taugata, faʻalapotopotoga ma faʻamamaluina itumalo o Plantage ma mataʻina mataʻina:

  • o le matagofie Frankendael Park;
  • malae taʻalo Middenmeer ma Drie Burg;
  • folasaga Weesperzijde tuaoi ma le Oud Zuid.

Zeeburg o loʻo tu i tafatafa o le nofoaga tutotonu o nofoaafi ma i le taimi e tasi e tuʻua ese mai le vevesi ma le pisi o le ogatotonu kuata. Afai e te le maasiasi i le laʻititi aofaʻi o lanumeamata avanoa, o le autu o sima, vali tā, vai, ma e te manaʻo e saili taugofie fale, oe mafai ona filifilia se potu mautotogi poʻo le faletalimalo potu i lenei kuata.

O le itumalo o Ijburg o se tasi o nofoaga pito sili ona mamao, lea o loʻo i ai fale fou, e mafai ona e mautotogi i se fale taugofie ma le faʻataʻitaʻiga, e iai foʻi le matafaga o Blijburg.

O Java-eiland ma KNSM-eiland itu ua fausia i luga o se atunuʻu motu i IJ Bay. Uiga, ma onapo nei fale ua fausia i auala e vaʻaia e pei o Venetian. E le mafai ona maua ni fale taugofie iinei - e taugata fale mautotogi, ma o le auala e faʻatosina mai ai Amsterdam e umi ma tuai.

O le eria o Amsterdam-Zuidoost o loʻo iai se tala faʻanoanoa, o le mea moni o iina na faʻatulagaina ai le uluaʻi Dutch ghetto. O loʻo taumafai le pulega faʻalotoifale e faʻaleleia lenei vaega o le taulaga ma faʻatosina mai tagata tafafao. O le lelei o le Amsterdam-Zuidoost eria e le taugofie nofoaga ma se metro o le a ave oe i le faʻasolopito nofoaga o Amsterdam i minute.

A filifilia le mea e nofo ai i Amsterdam, faʻalogo i tele mea:

  • mamao mai mea mataʻina;
  • olaola o le eria;
  • paketi

O le latalata atu o oe i le ogatotonu o nofoaga, o le sili atu ona taugata ma sili atu ona laumei fale, i nofoaga maotua oe mafai ona maua ai se faletalimalo potu po o se fale mautotogi i se fale nofomau taugofie, ae fai lava mafanafana. Afai e te manaʻo e malamalama atoatoa i le tofo i le lotoifale ma le faʻamaoni o Amsterdam, e sili atu le filifilia o nofoaga mamao.

Ina ia sailia le sili atu le mafanafana auala i le taulaga taulaga, faʻatau se faʻafanua o le laumua ma uaʻi atu i se turisi tiketi, e faʻatagaina ai oe e malaga i soʻo se felauaiga lautele mo le 1 pe 2 aso.

Filifiliga lelei apitaga filifiliga i Amsterdam.


Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Miti I Ou Foliga (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com