Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻasaʻo, faʻaletonu ma manifinifi-faʻafefeteina ituaiga o marigolds: tausi mo laau afu i le fanua tatala

Pin
Send
Share
Send

Marigolds e fiafia i ai tagata totō fugalaʻau. O latou fugalaʻau e amata mai i le amataga o Iuni (i lalo o le amataga totoina o fatu) ma faʻaiʻu i le muamua aisa o le tautoulu.

O i latou o se sili lelei teuteuga mo soʻo se fugalaʻau moega, o le mea lea, latou te matua lauiloa uma i le amataga i le fugalaʻau faʻatasi ai ma laufanua faʻapitoa polofesa. Tatou faʻamasani i ituaiga o lenei laʻau, saili foliga o le vaʻaia ma tulafono mo le teuteuina o se matagofie fugalaʻau moega.

Faʻamatalaga fugalaʻau

Fugalaau Marigolds e faaletausaga ma tumau. Faʻamoemoe i le eseesega, o laʻau e ono eseese i le tele ma le lanu o le fugalaʻau. O le maualuga o le mafuaʻaga e ese mai le 20 i le 130 senitimita. E mafai ona valivali le fugalaʻau i lanu uma o lanu samasama ma moli: mai lemoni i Moroccan tangerine.

O le laʻau na aumai mai Amerika Tutotonu, lea na sili ona lauiloa i ituaiga Initia. I Lusia, o marigolds na maua o latou igoa mo a latou petals, ia e tali tutusa ma velvet.

Ola i fafo

Marigolds o ni unpretentious laau. Latou te aʻa faʻalelei, onosaʻi i le lāmala ma isi leaga faʻalavelave tau. O le mea lea, faʻatupuina i latou i lau oe togalaʻau poʻo se taulaga fugalaʻau moega mafai tele.

O le totoina i fafo e mafai ona amata i le amataga o le tautotogoo le taimi lava na uma le faʻamataʻu o le aisa.

E mafai ona toto le laʻau ma laʻau toto na ola muamua i totonu o le fale vevela poʻo le fale. E mafai ona e lulu fatu i le eleele (faitau e uiga i foliga vaaia o le ola o marigolds mai fatu iinei). I nisi tulaga, o le maeʻa laʻau o loʻo sausauina i le eleele ma le vaʻaiga lelei latou e aʻa mataʻutia.

Vaega:

O Marigolds o ni moli-e fiafia i laʻau, ae i le paolo latou te fiafia ai ma o latou susulu malamalama susulu lanu. O le faʻasusu tele e mafai ai ona faʻaleagaina le soʻona susu... O le efuefu suia o le a aliali mai luga o fugalaʻau, o le a latou le toe fuga.

Pe a faʻatupuina marigolds i totonu o se moega fugalaʻau, o le umi o le au e tatau ona amanaʻia, talu ai nisi ituaiga e stunted ma tatau ona totoina i le pito o le fugalaau moega. Faitau uma auiliiliga o totoina ma tausia marigolds fafo fafo.

Ituaiga o laau afu mo le eleele matala ma se ata

Ona o le lautele lautele lauiloa o fugalaʻau, aso nei, o se tele numera o marigold ituaiga ua fafagainao le a faʻamalieina le tofo ma manaʻoga o le sili atu fastidious florist.

MANATUNATUGA. O laulaau marigold e matua manogi lava. O le mea lea, latou mafai ona mafua ai allergy.

Lalo oe mafai ona vaʻai i le faʻamatalaga ma ata o fugalaʻau i le fanua tatala.

Teena (Farani)

O le ituaiga e sili ona lauiloa i faʻatoʻaga. Farani marigolds o laʻau vao afu, pe a ma le 50 senitimita le tele. Fuga mai i le amataga o le taumafanafana i le faaiuga o Oketopa. Fugalaau e laʻititi, e oʻo atu i le 4 senitimita le lautele... E i ai so latou pupula, lanu eseese.

O le ituaiga o teena, poʻo French marigolds, o loʻo faʻatusalia e ituaiga e pei o Vilmorin, Gold Ball, Golden Ball, Carmen, Queen Sofia, Orange Flame, Fireball.

Tulai (Aferika)

O lenei ituaiga o marigold e iloga i lona tele tele. O le togavao e mafai ona oʻo i le maualuga o le tasi mita. O laulaau e lapoʻa tele, o fugalaʻau e susulu, monochromatic. O le fugalaau mafai ona oʻo atu i le 15 senitimita le lautele... Lenei ituaiga o marigold foliga sili ona ofoofogia i nofofua togalaau. Tele tuputupu ae mo le tipi. Fugalaʻau tu i totonu o se tuʻugamau mo se taimi umi lava.

O le ituaiga o loʻo faʻatusalia e ituaiga eseese pei o Alaska, Bolero, Yellow Stone, Golden Dollar, Golden Light, Lemon Prize, Solar Giants, Eskimo.

Manifinifi (Mekisiko)

O laʻau e laʻititi, e tupu e oʻo atu i le 40 senitimita le maualuga. O laulaʻau e laʻititi, manifinifi. E le lapoʻa fugalaʻau... Mexico marigolds mafai ona maua i soo se mea. E maua foi i latou i autafa o auala pefua, e tutupu tutoʻatasi. E fetaui lelei mo vaipanoa e iai le eleʻele.

O marigolds manifinifi faʻavae o ituaiga ia pei o Golden Ring, Gnome, Golden Ring, Lulu, Paprika.

DIY teuteuga

A o teuteuina se moega fugalaʻau i ou lava lima, e tatau ona e filifili muamua poʻo a fugalaʻau o le a fausia ai le tuʻufaʻatasiga. Mo fugalaʻau fou, o le filifiliga pito sili ona lelei e avea ma moega fugalaʻau o marigolds ma petunias... O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o nei laʻau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e faʻapalepale i soʻo se ituaiga o eleele ma mauaʻa toeititi lava soʻo se mea.

Ina ia mafai e se moega fugalaʻau ona aumaia le fiafia i lē ana ia, e tatau ona e manatuaina ni nai faigofie tulafono:

  1. Saunia le eleele mo le lumanaʻi fugalaau moega ae leʻi totoina... O le laueleele e tatau ona faʻasūsū, faʻamaluluina, ma faʻapipiʻi faʻalautele i le palapala.
  2. Mafaufau i se tulaueleele fuafuaga muamua... Filifili luga o se fugalaʻau moega mamanu. O le a faigofie ia oe ona totoina fugalaʻau i le laina tusia.
  3. Filifili ile lanu lanu... Manatua a totō fugalaʻau i se vevesi faiga, le fugalaʻau moega ono liliu atu e sili atu felanulanuaʻi.
  4. Mafaufau i le aofaʻi o fogafale o laʻau... Fugalaʻau e lapoʻa tele i le maualuga e tatau ona tuʻuina i le ogatotonu o le togalaʻau faʻatoʻaga. Laʻititi-tupu, o le mea e taʻua o fugalaʻau tuaoi, o le a foliga fealofani i le pito o le fugalaau moega.
  5. Amata totoina fugalaʻau mai le ogatotonu o le moega fugalaau... O lenei auala e te le faʻaleagaina ai laʻau na totoina faataamilo i le taamilosaga.
  6. Mafaufau i le mamao i le va o fatu... Fugalaila e le tatau ona tuu latalata tele i le tasi. O a latou aʻa e lautele lautele. A o latou tutupu aʻe, o le a latou fesoʻotaʻi ma faʻalavelave i le tutupu aʻe o laʻau tuaoi. O lona iʻuga, o fugalaʻau o le a laʻititi ma le mafaamatalaina.

    Taua. O le mamao sili ona lelei mo le totoina petunias ma marigolds o le mamao o le 20 senitimita i le va o le togavao.

I le ata oe mafai ona vaʻaia foliga o se fugalaʻau o marigolds ma petunias foliga:

Tulaga ma le tausiga

A maeʻa ona toto le moega fugalaʻau ma fugalaʻau, e tatau ona vaʻaia lelei. A leai, o au taumafaiga uma e le taitai atu i le manaʻoga taunuʻuga. Marigolds e le o laʻau sili ona faigata. O le mea lea, tausiga o latou o le a le faigata. O gaioiga autu pe a fai e teuteuina se moega fugalaʻau o le:

  • faʻasusu;
  • ofu pito i luga;
  • tatalaina

E faʻafia ona faʻainuina marigolds i le fanua matala e ala o latou tuputupu aʻe. I le taimi muamua ina ua maeʻa totoina, o fugalaʻau tatau ona faʻasusu faʻamalosi. E faʻapena foi mo le tuputupu aʻe o le taimi o laʻau. Ae i le vaitaimi o le nonoa o fugalaʻau ma fugalaʻau lava ia, e taua le aua le soona faia. A leai, o fugalaʻau ono aʻafia se faʻamaʻi e pei o le aʻa pala. Faitau pe faʻafefea ona faʻasūsū ma faʻafefea ona faʻalelei le laʻau mo le tele ma fugalaʻau matagofie i lenei tusitusiga.

I le tau mafanafana, e sili atu le faʻasusu i le afiafi pe a goto le la.... O nisi tagata totō na faʻasuina o latou fugalaʻau ile taeao ile taeao. Ae o le taeao o le taumafanafana o se vaitaimi sili ona vevela, e mafai ona faʻamama le susu e aunoa ma le i ai o le taimi e faʻasusu ai aʻa.

O le faʻamama foi e manaʻomia ona faia pe a manaʻomia. Afai ua mautu le eleele, ona tatau lea ona e faʻafefeteina luga, aunoa ma le faʻaleagaina o aʻa o le laʻau.

Eseese fetilaisa e mafai ona faʻaaoga e fai ai lavalava i luga, seʻi vagana ai ma otaota.

Fautuaga

  1. O Marigolds o ni moli e fiafia i le malamalama. Ioe, e mafai ona latou tutupu i se paʻu paʻu. Ae, afai e te manaʻo e ausia taunuʻuga lelei, e sili atu le filifilia o se eria mo le tuputupu ae e tatala i le la.
  2. Luga ofu e tatau ona faia ae leʻi totoina i le eleele ma i le vaitaimi o le ogaoga tuputupu aʻe. O le fafagaina soo e taitai atu ai i le fuga umi o le togavao.
  3. I nofoaga o fugala matala, atonu e aliali mai fou. Ae o le a tupu lenei mea pe a fai e teuteuina le marigolds.
  4. A faʻasusu tele le eleele, e mafai ona pala le mea totō. O pusi ma slug e mataʻutia foi mo marigolds. Afai e aliali mai, ona tatau lea ona e aveʻesea. E manaʻomia foʻi ona taofi le faʻasusu mo sina taimi ina ia mago le 'eleʻele. Faitau atili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o marigolds i lenei tusitusiga.

A e mulimuli i nei faigofie tulafono mo le totoina ma le vaʻaia marigolds, o lou fugalaʻau moega o le a fiafia le mata mo se taimi umi. Faʻatumu lau togalaʻau i se susulu o le loto lea o le a mulimuli ane pasi atu ia te oe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Бел ауруының алдын-алу (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com