Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea na mago ai aʻa o le orchid ma ua liu samasama samasama, ma faʻafefea ona sefe le laʻau?

Pin
Send
Share
Send

E le faigata ona iloa se orchid maʻi. O ona lau e liu samasama ma paʻu, faʻamago matala, aʻa suia lanu, o le togavao nofo le mautonu i totonu o se ulo.

Fai mai le au popoto, o le tele lava o mea le manaia e tutupu ona o faʻamaʻi o le aʻa. E taua le iloa o mafuaʻaga i le taimi ma tali atu.

Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe aisea e suia ai a latou lanu i aʻa, o le a le mea e fai ai, faʻapea foʻi ma le faʻailogaina o se fugalaʻau maloloina mai se maʻi, le mataʻutia e mafai ai, ma o a puipuiga e mafai ona faia.

Toto ola taamilosaga

O le Orchid o se laʻau totino i le vaomatua, e faʻasusu ai ma vevela... Faʻamoemoeina i mea e nonofo ai, o fugalaʻau e i ai lona tulaga ese fausaga. O se vaega o aʻa orchid o velamen vailaʻau. O se tino mageso e leai se ola ua tumu i le ea.

O le velamen e pei o se ufiufi e ufiufi aʻa. Gaoioiga o lenei vailaʻau: ia mitiia ma taofi vai, mea lelei. Ona o le natura o le tau o le tau, o loʻo faʻamamaina ai vaega o le suavai i le ea, lea e mitiia ma faʻamalosia ai e le velamen le laʻau i taimi o mugala.

I le le lava o le susulu o le la, o le mea masani e le faʻamago uma, o se iʻuga o le umi o le tulaga o le susu, e amata ai le faʻagasologa o le pala.

Faalogo! O leisi mea e afaina ai le tulaga o aʻa o le leai o se fesoʻotaʻiga ma le ea siosiomaga.

Aisea na suia ai e rhizome le lanu?

E tupu o le orchid rhizomes suia lanu, liliu samasama... E tupu se mea faʻapea e tupu ona e leai se malamalama o aʻa, e pogisa. Masalo, pe a toe tui, latou te loloto loloto i le eleele, pe tuʻu le ulo i se nofoaga pogisa. Ma mo se tamaloa aulelei tagata ese, o lenei e le taliaina.

O le root system e tatau ona lava le malamalama ma le ea avanoa. A leai, o le gaioiga o le photosynthesis e taofi, ona o pigment na mafua ai le lanu lanumeamata e gaosia. O le mea lea, e taua tele le totoina o orchids i totonu o se pusa malamalama ma le eleelea, manava palapala.

O se faʻafitauli ogaoga pe a oʻo iʻa samasama o le amataga lea o le pala... I lenei tulaga, o le a sili atu ona faigata ona feagai ma se faʻamaʻi pipisi. Ae, pei ona uma ona matauina, o le mea taua o le iloa le mafuaʻaga i le taimi.

Faʻafefea ona vaʻaia se fugalaʻau maloloina mai se maʻi?

Ina ia malamalama pe i ai ni faʻafitauli ma aʻa pe leai, e tatau ona e uai atu i foliga o le laʻau.

  1. Laʻau tulaga... A pala le aʻa, e lanu samasama le pito i luga o le lau, ona aliaʻe ai lea o pogisa, ma e leʻi umi ae uma atu.
  2. Fuga umi... O fualaʻau ua malepe, o se fugalaʻau ma maʻi ua le mafai ona fafaga latou.
  3. Mausali ulo... Afai e faʻalagolago le orchid i le tasi itu, nofo filemu i totonu o le ulo, leai se paleni, ona faʻavaivaia lea o aʻa.

Afai e te mauaina ia faʻailoga, e tatau ona e aveʻese le laʻau mai le ulo ma suʻesuʻe aʻa. O fualaʻau mago o aʻa, o le mea moni, e le aumaia se aoga i le laʻau. Ae ia faʻamautinoa pe o ola lenei gaioiga pe leai, e faigata i nisi taimi e oʻo lava i le aufaifaʻatoʻaga poto masani. Latou eseese:

  • I le lanu... O rhizome maloloina e malamalama i le lanumeamata lanumeamata i le lanu. Mago, pala aa - sesega samasama, enaena, uliuli.
  • E ala i fausaga... O aa ola e mafiafia, lamolemole, ma mafiafia. O vaega ua faʻaleagaina e malulu, matala, faʻapipiʻi ma se tamailima, a o le suavai e tafe mai ia latou.

Fautuaga! Ina ia mautinoa o ola le aʻa, e aoga le aveʻese o le laʻau mai le ulo, tuʻu i totonu o le vai mo ni nai itula. O vaega maloloina o le a i ai le foliga vaʻaia faʻamatalaina i luga. Lagona le saoloto e aveese le mago, faʻapalapala, paepae faʻagasologa.

O le a le mataʻutia o le suia o lanu?

O aa o se mea taua totoina o laʻau, aemaise lava orchids... Latou te fafagaina le laau i vai, minerale, auai i le photosynthesis, kesi fesuiaʻi. O nei gaioiga e taua tele mo le fugalaʻau, ma afai e mamai totoga, o lona uiga o le tulaga lautele e sili atu ona leaga.

O Orchids e lauiloa e iai aʻa o le ea ma totonu. Lanu samasama o nisi rhizome o se faʻailoga e le maloloina le laʻau. Oe tatau ona vave malamalama i mafuaʻaga ma amata togafitiga. A leai, o le a liu samasama ma mago aa, ma o le fugalaʻau o le a oti. Ma mafai ona toe faʻaleleia se orchid e aunoa ma ni aa, ae o le faiga e umi ma e le o taimi uma e manuia ai. O le mea lea, e sili atu le aua le aumaia i lenei, aua o faʻafitauli ma aʻa o loʻo tumu i iuga ogaoga.

O mafuaʻaga autu o le samasama ma mea e fai i ai

Faʻafefea ona sefe se fugalaʻau pe a faʻaliu samasama laulaʻau ma mago aʻa? O le yellowness o le root system e mafai ona avea ma faʻailoga o le tele o mea. Tulaga masani - o tulaga sese o le taofia. O isi taimi e tupu e faʻaletonu e tagata e ana le orchid le ola ma le le ola aʻa. O lona iʻuga, latou te faia le mea sese o le tipi ese o se aʻa maloloina. I ia gaioiga, o le laʻau e mafai ona matua faʻaleagaina, afaina ai i faʻamaʻi.

Afai e maua aʻa samasama,:

  1. Faʻamamaina le teuteu meafaigaluega.
  2. Aveese le fugalaʻese mai le ulo.
  3. Faʻasusu ia aʻa i le vai mafanafana ma mama.
  4. Vaʻai ma le faʻaeteete ma lagona uma aʻa.
  5. Tipi ese mea faʻaleagaina, malūlū, mago ma le kuka, maʻai mea faigaluega.
  6. Ia togafitia ia vaega ma se vailaʻau e leai se 'ava malosi (ground cinnamon, efuefu faʻagaoioia le carbon).
  7. Ina ia faʻaleagaina pe puipuia ni faʻamaʻi pipisi, togafitia le fugalaʻau i se fungicide.
  8. Tuʻu le orchid i totonu o se ulo fou, e tatau ona malamalama ma laʻititi.
  9. Faʻamalosia le iai o se alavai.
  10. Lulu le laau i le eleele fou ma le tamaoaiga o minerale.
  11. E mafai ona e faʻamalieina pe a maeʻa le 2 vaiaso, ma sauniuniga e faʻavaivai lemu
  12. Faʻaleleia le tupuola o tulaga, aua e mafai ona toe faʻaolaola se fugalaʻau naʻo se siʻosiʻomaga lelei.

Taua! Ae e te leʻi aveeseina se aʻa mago, ia mautinoa e le o ola.

O faʻailoga faʻapenei e mafai ona tupu ona o le le talafeagai o fesuiaʻiga, tafe o le vai, faʻamaʻi ma se siama poʻo siama siama. I lenei tulaga, oe manaʻomia:

  1. Matou te aveʻese le orchid mai le fugalaʻau.
  2. Matou te faʻamamaina mai le palapala.
  3. Matou te tuua aʻa i totonu o le vai mo ni nai itula e faʻatumu i vai.
  4. Matou te suʻesuʻeina le aʻa faʻavae mo le i ai o nofoaga nonofo.
  5. Aveese aʻa le maloloina i se naifi maai.
  6. Na matou tipiina foi laulaʻau mago i mea maloloina.
  7. Matou te faʻaleagaina le tipiina o nofoaga.
  8. Matou te tuʻuina le fugalaʻau i totonu o se fale vevela ma le maualuga o le susū, tuu se omomi susu i lalo.
  9. Matou te faʻaavanoaina le nofoaga faʻanatinati i aso uma mo le 15 minute.
  10. Ina ua mavae ni nai aso, o le pito i lalo o le laʻau e togafitia i se mago sauniuniga "Zircon" e faʻaosofia ai aʻa fausiaina.
  11. Matou te vaʻaia foliga o aʻa, ma le tulaga o le fugalaʻau.
  12. A aʻa aʻa i le 2 cm, tatou te tipiina i totonu o le substrate.

O le samasama samasama o se faʻafitauli masani lava mo tagata faʻatoʻaga teu oloa. O matou tagata atamamai o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le mafuaʻaga o sea faʻasoesa ma faʻafefea ona faʻaleleia ia. Faitau tala e uiga i le mafuaʻaga ma le peduncle liliu samasama ma pe faʻapefea ona fesoasoani i se mativa laʻau.

Puipuiga

Ina ia aloese mai ia tulaga le lelei e naʻo le vaʻaia lelei o le orchid e mafai ai.

  • Faatumauina o se mafanafana mafanafana i le taumafanafana: + 22-25 ° C, i le taumalulu + 16-18 ° C. Ole eseesega ile eseesega ole vevela e le tatau ona sili atu ile 5 ° C.
  • Moli e manaʻomia faʻasalalau, ma le aso umi o 14 itula.
  • Filifili se ulo e fetaui ma le tele o le fugalaʻau.
  • Sūsū i le tulaga o le 50-60%. Ia mautinoa ia faʻasusuina le potu i taimi uma.
  • Faʻafouina le substrate uma 2-3 tausaga.
  • Vai tasi ile vaiaso, ile va, e tatau ona mago uma le eleele.
  • O le vevela o le vai e tatau ona 35-40 ° C.
  • Fana 5 taimi i le aso. Tuʻuʻese le faʻasologa i le vaitaimi o le fuga.

Poʻo le a lava se tala a se tasi, ae a aunoa ma le faʻavae tulafono mo le tausiga, e le mafai ona totō se laʻau matagofie ma maloloina. O le mea lea, ae le i faʻatau, siaki ia manaʻoga mo le totoina o oketi.... O le mea lea, o le ae sefeina le gata i le fugalaʻau mai eseese faʻafitauli tau soifua maloloina, ae faʻapea foi ma lou neula.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sama sama tayo (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com