Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bangalore city - "Silicon Valley" o Initia

Pin
Send
Share
Send

Bangalore, Initia o se tasi o sili ona pisi ma sili ona pisi taulaga i le atunuʻu. E aoga le sau iinei e faʻatau lelei lavalava Initia, savali i le pisapisao o turisi auala ma lagona le siosiomaga o Initia.

Faʻamatalaga lautele

Bangalore o se 'aʻai Initia ma lona faitau aofai o 10 miliona i le itu i saute o le atunuʻu. Faʻatautaia se vaega o le 741 sq. km O le gagana aloaia o le Kannada, ae o Tamil, Telugu ma Urdu o loʻo tautalagia foi. O le tele o le faitau aofai o tagata Hinitagi, ae e iai uma le au Mosalemi ma le au Kerisiano.

O Bangalore o le ogatotonu lea o mea tau eletise ma inisinia i Initia, ma talu ai ona o le tele o kamupani IT, e masani ai ona faʻaigoaina ole Asia "Silicon Valley". O le isi mitamita o pulega i le lotoifale o 39 iunivesite (sili atu - na o Chennai), lea toleni lumanai fomai, faiaoga, inisinia ma loia. O le sili lauiloa o le Iunivesite o Bangalore.

O le lona tolu o sili ona faitau aofaʻi taulaga i Initia ma 18 i le lalolagi. Bangalore ua taʻua foi o le sili ona televave nofoia nofo i le atunuu (ina ua maeʻa New Delhi), aua i le tuanaʻi 5 tausaga o le faitau aofai ua faateleina e 2 miliona tagata. Peitai, i tulaga masani a Initia, o le taulaga o Bangalore e le mativa pe solomuli. Ma, naʻo le 10% o le faitau aofai o tagata e nonofo i nofoaga faatafuna (i Mumbai - 50%).

O le taulaga na mauaina lona igoa faaonapo nei i le taimi na avea ai o se kolone o le Malo o Peretania. I le taimi muamua, o le eria na taʻua o Bengaluru. E tusa ai ma le tala, o se tasi o pule o Hoysala na leiloa i togavao o le nuu, ma ina ua ia mauaina se tamai fale i le pito i tua, na togafitia o ia e le tamaitai talimalo i pi ma vai. Na amata ona taʻua e tagata lenei nofoaga o le "nuu o pi ma vai", lea i le gagana Kannada e pei o BendhaKaaLu.

Mataaga ma faʻafiafiaga

Wonderla Amusement Park

Wonderla Amusement Park o le sili tele faʻafiafiaga paka i Initia. O le numera tele o mataʻaga, sone faʻasologa ma faleoloa o faʻamanatuga o loʻo faʻatalia uma tamaiti ma tagata matutua. E mafai ona e faʻaaluina le aso atoa iinei.

Gauai atu i mea taua nei:

  1. O le toe faʻafouina o le afi uafu faʻafuaseʻi e oso i le 80 km / h.
  2. Korneto o se umi vai tafasolo mai lea o le ae alu ifo ai i se valea saoasaoa.
  3. Le valea o se lapoʻa carousel ma faleʻie faʻataʻamilomilo i itu eseese.
  4. Maverick na o le pau le tosina i le paka e mafai ona tiʻetiʻe 21 tagata i le taimi e tasi.
  5. Y-alaga o se uili Ferris e vili i le saoasaoa vave.
  6. Boomerang o se tupuʻaga ofoofogia mai se vai vai i luga o se faamalu inflatable.

O nisi mataʻaga e faʻatagaina mo tamaiti i luga ole 12 tausaga ma matutua. E taua foʻi lou maua o le soifua maloloina lelei ma le toto masani aʻo le i malaga.

Tele turisi faʻailoa mai o Wonderla Amusement Park faiaʻina i le tele o Europa faʻafiafiaga paka, ae i le faʻatulagaina Initia o se sili malu nofoaga. O le isi le lelei o lenei nofoaga o queues umi. O loʻo aofia ai ma le mea moni e i ai le tasi tiketi i le paka, o lona uiga e leai se manaʻoga e totogi mo faʻatosina taʻitasi eseese.

  • Nofoaga: 28th km Mysore Road, Bangalore 562109, Initia.
  • Itula faigaluega: 11.00 - 18.00.
  • Tau: 750 rupees

Art of Living International Center

O le Art of Living International Center o se tasi o faʻailoga taua o le fausaga o Bangalore i Initia. O le fale e taʻutaʻua i lona taualuga faʻapipiʻi foliga ma e masani ona faʻatautaia vasega mo i latou e fia manatunatu loloto.

E aofia ai potu e lua:

  1. Vishalakshi Mantap o se fale mafaufau loloto e masani ona taʻua o le Lotus Hall.
  2. O le falemaʻi Ayurvedic o se nofoaga e faʻaogaina uma ai tu ma aga masani faʻamalologa ma faʻataʻitaʻiga faʻaleagaga.

O tagata tafafao maimoa e na o le pau le mea e manaʻomia e vaʻai i foliga o le faʻatosinaina ma le tuaoi tuaoi, ae o i latou e fiafia i faʻataʻitaʻiga agaga mafai ona faʻatau se pasese mo vasega. Mo tagata mai fafo, o lenei fiafia e $ 180. Oe o le a mafaufau loloto, siva ma faʻataʻitaʻi yoga mo ni nai aso.

  • Nofoaga: 21st Km Kanakapura Auala | Udayapura, Bangalore 560082, Initia.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 20.00.

Cubbon Park

Cubbon Park o se tasi o greenest nofoaga i Bangalore. E sili le lelei o le malolo ii ile vevela - faʻafetai i laʻau, e le faʻasusu ma e faigofie ona e lafi ile paolo.

O se tasi o sili paka tele i le taulaga ma aofia ai o nei sone:

  • vao mafiafia o ofe;
  • lanumeamata sone;
  • auala maʻa;
  • togalaau;
  • auala nofoaafi;
  • fola siva.

O le paka masani talimalo tusiata, tauvaga ma faʻafiafiaga. Sili atu le sau i inei ile afiafi pe a muta le vevela vevela.

Nofoaga: MG Road, Bangalore, Initia.

Fale o le Malo (Vidhana Soudha ma Attara Kacheri)

O le fale o le malo Initia na fausia i le ogatotonu o le 20 seneturi, i le taimi o le nofoaiga a Jawaharlal Nehru. Nei o le malo itulagi nofo ai i totonu. E le mafai ona alu i totonu o le teritori, ma e sili atu nai lo totonu o le fale.

Ua maitauina e turisi o se tasi lea o fale sili ona malualii ma maoaʻe i le taulaga, o loʻo tu matilatila mai lava i talaatu o fale tauagafau. E tatau ona vaʻaia lenei tosina atu.

Nofoaga: Cubbon Park, Bangalore, Initia.

ISKCON Malumalu Bangalore

ISKCON Temple Bangalore o se tasi o pito sili ona tele malumalu Hare Krishna i Initia, fausia i le 1997. O le tosina foliga foliga ese lava - o le masani stucco suia i luga o le faafoliga alu lelei ma le tioata puipui. E 6 fatafaʻilagi i totonu o le malumalu, o nei mea taʻitasi e tuʻuina atu i se atua faʻapitoa.

E feteʻenaʻi iloiloga a turisi. Tele o tagata fai mai o lenei o se matua ese lava fausaga, ae o lenei malumalu e le o iai se siʻosiʻomaga talafeagai ona o le tele o faleoloa o faʻamanatuga ma pisapisao tagata faʻatau.

Nisi nuances:

  1. Seevae tatau tatau ona aveʻese ae le i ulufale atu i le tosinaga.
  2. O le a le faʻatagaina oe i totonu o le malumalu i ofuvae pupuu, ofuvae pupuu, e leai ni tauʻau ma leai ni ulu.
  3. I le faitotoʻa o le faitotoʻa, o le a talosagaina ai oe e totogi le 300 rupe, ae o se saofaga ofo fua ma e te le tau totogia.
  4. E mafai ona tuʻua le mea puʻe ata i le fale i le taimi nei, aua e le faʻatagaina i totonu o le malumalu.
  5. Tagata talitonu e mafai ona okaina se tatalo (puja).

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga: Chord Road | Hare Krishna Hill, Bangalore 560010, Initia.
  • Taimi amata: 4:15 am - 5:00 am, 7:15 am - 8:30 pm

Faʻatoʻaga Vaʻa (Lalbagh Botanical Garden)

Lalbagh Botanical Garden - o se tasi o tele tele i Initia, e aofia ai le lautele o le 97 hectares. O loʻo iai ma se tasi o faʻaputuga tele o laʻau vevela i le lalolagi.

E tele aso e asiasi ai i mataaga uma, e toʻatele tagata tafafao maimoa mai iinei i le tele o taimi.

Ia mautinoa e te asiasi i mea nei:

  1. Vaomatua ofe. Lenei o se tasi o tulimanu sili ona mafanafana o le paka Iapani, lea, i le faʻaopopoina i le ofe, oe mafai ona vaʻaia se tamai vaituloto ma vai lili, laititi Saina gazebos ma alalaupapa i le isi itu o le vaitafe.
  2. O le Glass House o le faʻapaologa autu o le togalaau aina, lea e tupu ai le sili ona seasea ituaiga laau toto ma fugalaʻau faaaliga masani ona faia.
  3. Kempe Gouda Tower, fausia e le na faavaeina le Bangalore.
  4. O se tele aluna, totoina e Gorbachev.
  5. O le auala autu o loʻo ola ai le selau o fugalaʻau.

O le Botanical Garden i Bangalore e naʻo le pau lava le nofoaga i le taulaga e mafai ai ona e malolo mai le toʻatele o tagata. Ona o le mea moni e totogi le faitotoʻa iinei, e masani lava ona filemu iinei ma e mafai ona e litaea.

  • Nofoaga: Lalbagh, Bangalore 560004, Initia.
  • Itula faigaluega: 6.00 - 19.00.
  • Tau: 10 rupees
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: http://www.hortikultura.kar.nic.in

Bannerghatta National Park

Bannerghatta o le paka tele a le atunuʻu i le setete o Karanataka, tu 22 km mai le taulaga o Bangalore. E aofia ai vaega nei:

  1. O le zoo o le sili ona asia vaega o le atunuʻu paka. O mai turisi mai fafo ma tagata i le lotoifale tagata o mai iinei.
  2. Butterfly Park o se tasi o le sili ona le masani ai eria o le faʻasao. I luga o le teritori o le 4 eka, 35 ituaiga o butterflies ola (o le aoina e masani ona toe faʻatumuina), mo le mafanafana ola o ia na faia uma tulaga. O loʻo iai se fale mataaga butterfly lata ane.
  3. Safari. Ole pito sili lea ona lauiloa ile polokalame e fiafia iai turisi uma. O taʻavale a le Matagaluega o Vaomatua a Initia o le a ave oe i nofoaga e sili ona manaia, faʻaali atu ia te oe le auala e ola ai manu feʻai.
  4. O le Tiger Reserve o le sili puipuia vaega o le atunuʻu paka, lea, peitaʻi, na asia e le tele o turisi.
  5. O le Elephant Bio-Corridor o se faʻailoga mataina faʻanatura na fuafuaina e faʻasao ai elefane Initia. O le vaega puipui lea e le mafai ona maua e se tagata.

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga: Bannerghatta Auala | Bannerghatta, Bangalore, Initia.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 17.00.
  • Tau: 100 rupees

Visveswaraia Falemataaga o Alamanuia ma Tekinolosi

O le Fale Mataaga o Visveswaraya o Alamanuia ma Tekinolosi o se tasi o pito sili ona matagofie i Bangalore mo tamaiti. Tusa lava pe e te le fiafia i tekonolosi ma e le iloa lelei talaʻaga, sau pea. I le falemataaga o le a e vaʻai ai:

  • Faʻataʻitaʻiga vaalele a Wright uso;
  • vaʻalele faʻataʻitaʻiga;
  • aisa locomotives o le 19 ma le 20 seneturi;
  • laau toto;
  • masini eseese.

I se faʻaopopoga i ni mea faʻapitoa, i totonu o le fale mataaga e mafai ona e vaʻaia ai le aoga ma le malamalama o le mafaufau "aoga", faʻamasani ma le biotechnology ma aʻoaʻo i le tele o mea mananaia e uiga i tainasoa.

  • Nofoaga: 5216 Kasthurba Auala | Cubbon Park, Gandhi Nagar, Bangalore 560001, Initia.
  • Itula faigaluega: 9.30 - 18.00.
  • Tau: 40 rupees mo tagata matutua, tamaiti - leai se totogi.

Alatele Faʻapisinisi

O le Street Street ose tasi lea o auala autu mo turisi a le taulaga o Bangalore i Initia, e te maua ai mea uma e manaʻomia e turisi.

  • selau faleoloa ma faleoloa;
  • ofisa fesuiaʻi;
  • faʻamau, faleʻaiga ma faleʻaiga;
  • faletalimalo ma fale talimalo.

E toʻatele tagata o loʻo i ai, o lea e le mafai ai ona e savali filemu. Ae e mafai ona e faʻatauina mea uma e te manaʻomia i tau talafeagai. O le mea sili ona taua, aua le fefe e faʻatau.

Nofoaga: Alatele Faʻapisinisi | Tasker Town, Bangalore 560001, Initia.

Malumalu o Bull

O le Malumalu Bull o loʻo tu i le ogatotonu o Bangalore. O le sili ona tele malumalu i le lalolagi faapaiaina mo le tupua Nandi. O le fale lava ia e le ofoofogia, ma o lona autu foliga o le faʻatagata o le povi poʻa, tu i le faitotoʻa o le malumalu.

O le mea e mataʻina ai, o le faatagata sa avea muamua ma apamemea, ae talu ai o le mea moni e masani ona oloina i le suauʻu ma malala, ua liu uli.

E le mamao mai le mea e faʻatosina mai o loʻo iai se faleoloa faʻamanatu lelei e mafai ai ona e faʻatauina maneta taugofie, ofu silika, pepa faʻasalalau a Initia ma ata o Bangalore ma isi mea mananaia.

Nofoaga: Bugle Hill, Bull Temple Rd, Basavangudi, Bangalore 560004, Initia.

Fale

Ona o Bangalore o le lona tolu sili ona tele taulaga o India, e ova ma sili atu i le 1200 nofoaga e nonofo ai. O le sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa o 3 * faletalimalo ma tamai fale talimalo.

O le po i le faletalimalo 3 * mo le lua i le vaitaimi o le maualuga o le tau e $ 30-50, peitaʻi, afai e te tusi muamua, e mafai ona e maua ni potu taugofie, o tau e amata ai i le $ 20. I le avea ai o se tulafono, o le tau e aofia ai le sili ona lelei tautua, momose meaʻai, faʻaliliuina o malae vaʻalele, ulufale atu i le faletalimalo faʻamalositino nofoaga autu uma ma talafeagai fale mea faigaluega i totonu o potu.

Nofoaga i se 4 * faletalimalo o le a sili atu taugata - tau mo le tele o potu amata i le $ 70. Ae peitaʻi, afai e te mafaufau muamua e uiga i le resitaraina o mea e nonofo ai, e mafai ona e mauaina ni filifiliga sili atu. E masani lava o le tau e aofia ai le faʻaliliuga, Wi-Fi, malu taeao ma le potu tele.

Afai o 3 * ma le 4 * faletalimalo e le o se filifiliga sili ona talafeagai, e tatau ona e uaʻi atu i fale talimalo. O le potu faʻalua e 15-25 tala le tau. O le mea moni, o le potu lava ia o le a laʻititi nai lo le faletalimalo, ma o le tautua e foliga mai e le lelei, ae leai se Wi-Fi, paka ma se malae vaʻalele vaʻaia o le a avanoa.

Eria

Ma o lenei o le mea sili ona taua o le auala e filifili ai le eria e nonofo ai. E i ai ni filifiliga, aua o Bangalore e vaevaeina i vaega e 4:

  • Basavanagudi

O se pito sili ona laʻititi ma filemu le eria i Bangalore e mafai ona e fiafia ai i le siosiomaga Initia. E tele maketi, faleoloa o faʻamanatuga, faleʻaiga ma faleʻaiga ma meaʻai a Initia, faleoloa. O tau i totonu o faleoloa e le maualuga, faia lenei eria sili lauiloa i tagata tafafao maimoa. Pau lava le leaga o le leo faifai pea e le taofi e oʻo lava i le po.

  • Malleswaram

Malleswaram o le sili ona leva itumalo o le 'aʻai o loʻo tu i le ogatotonu vaega o Bangalore. E fiafia tagata tafafao maimoa i lenei nofoaga ona e tele faleoloa e mafai ona faʻatau ai ofu Initia ma Europa. O le malleswaram bazaar e sili ona lauiloa.

Lenei itu e lelei tele mo umi afiafi savali ma maimoaga, ae afai e te le fiafia i auala tumutumu ma leo faifai pea, oe tatau ona vaʻai mo se isi nofoaga.

  • Alatele Faʻapisinisi

O le Commercial Street o leisi nofoaga pisi lea i totonu o Bangalore e faʻatau ai. E eseʻese mai isi itumalo talu ai ile leai o ni mea faʻafiafia ma tau maualalo mo lavalava, seevae seevae ma oloa a le aiga. E le toʻatele tagata e fia nonofo i lenei itu - ua pisa tele ma palapala.

  • Chickpet

Chikpet o se isi nofoaga ola latalata i le ogatotonu o Bangalore. Lenei oe o le a maua ai le tele o maketi ma mafai ona vaʻai i le Maketi Lotoa - o se tasi o faʻailoga o le taulaga.

Meaai paleni

I Bangalore, pei o isi taulaga i Initia, e mafai ona e mauaina le tele o faleʻaiga, faleʻaiga, faʻapea foʻi ma auala e faʻatutu ai meaai vave.

Faleʻaiga

Bangalore e sili atu i le 1000 faleʻaiga o loʻo tautuaina le lotoifale, Italia, Saina ma Iapani. E tele 'eseʻese faleaiga mo vegetarian. O le sili ona lauiloa o Time Traveller, Karavalli ma Dakshin.

Ipu / inuTau (tala)
Palak Panir3.5
Vaʻai Navratan3
Wright2.5
Thali4
Faluda3.5
Kapatusi1.70

O le taumafataga mo le toalua i le faleaiga o le a tau ai le $ 12-15.

O se cafe

Bangalore o loʻo i ai le tele numera o tamaʻi aiga faleʻaiga ua sauni e faʻafiafia turisi ma le lotoifale poʻo Europa meaʻai. O nofoaga taʻutaʻua o The Pizza Bakery, Tiamo ma WBG - Whitefield Bar and Grill (o loʻo tu lalata ane i mea faʻatosina).

Ipu / inuTau (tala)
Pizza Italia3
Hamburger1.5
Thali2.5
Palak Panir2
Vaʻai Navratan2.5
Tioata pia (0.5)2.10

O le taumafataga mo le lua i totonu o le cafe e $ 8-10 le tau.

Meaʻai vave i faleoloa

Afai e te lagona le fia faʻataʻitaʻia o ni meaʻai Initia moni, alu i fafo. O iina o le a e mauaina ai le tele o numera o faleʻoloa ma ala savali o loʻo faʻatau atu ai taumafa masani a Initia. O fale lauiloa i lenei tau o Shri Sagar (C.T.R), Veena Store ma Vidyarthi Bhavan.

Ipu / inuTau (tala)
Masala Dosa0.8
Mangalore Badji1
Vada sambar0.9
Idli1
Caesari Baat2.5
Kaara Baat2

E mafai ona fai sau 'aiga aoauli manaia ile faleoloa ile 3-5 tala.

Uma tau luga o le itulau e mo Oketopa 2019.

Faʻafefea ona faʻataʻamilo i le taulaga

Talu ai Bangalore o se sili tele taulaga, e sili ona talafeagai le faimalaga mamao i pasi e tamoe masani. Ole toʻatele o latou e faʻaauupegaina ea i le ea malulu, o lea e mafai ai ona mafanafana le malaga. O le tau faʻatatau e mai le 50 i le 250 rupees, faʻalagolago i le ala.

Afai e te manaʻomia le ufiufi o se mamao puʻupuʻu, mataala i pasika - ua tumu le taulaga ia latou.

Aua neʻi galo e uiga i se taxi - o le sili lea ona taugata, ae o le sili ona faigofie ma vave auala e alu ai i lau taunuʻuga. O le mea taua a o le i amataina le faigamalaga, malilie ma le ave taxi e uiga i le tau mulimuli.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Bangalore o se 'aʻai e sili ona toʻafilemu, ae e le fautuaina tagata tafafao maimoa e asiasi i nofoaga e momoe ai i le po. Faʻapea foi, ia faʻaeteete i le felauaiga - o loʻo i ai le tele o pikiapu.
  2. Faʻaaloalo i tu ma aga a tagata o loʻo nonofo i le lotoifale ma le faʻaaloalo, ma aua le alu e savalivali i ofu tatala, aua le inu ava malosi i auala o le taulaga.
  3. Aua le inu vai paipa.
  4. E sili le vaʻai ile vaʻaiga ile taeao po ole goto ole la - o le taimi lea ole aso e sili ona matagofie ai le taulaga.
  5. O le tipi e le masani ai i Initia, ae e avea pea ma mea lelei e faʻamalie ai le aufaigaluega.
  6. E tele potu peʻa tatalaina i Bangalore e fiafia tagata tafafao e maua ai ni peʻa ma se tuʻi manatua. A o le i faʻatautaia, ia mautinoa e fesili i le matai e uiga i le laisene.
  7. Afai e te fuafua e femalagaaʻi solo i le atunuʻu, ia mautinoa ia tui puipuia mai le mumu.
  8. E sili le fesuiaiga o tala ile tupe i fale faʻapitoa e faʻafesuiaʻi. Ae ui i lea, faʻalogo e le gata i le vasega - vaʻai pea i le komisi.

Bangalore, Initia o se 'aʻai mo i latou e fiafia faʻatau, tafafao ma fia faʻamasani ma le sili ona atiaʻe nofoaga o le Republic.

Asiasiga o mea taua na faʻaosofia i Bangalore ma asiasi i le maketi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Global MegaTrends - AgriFood Innovations. Dr. Frank-Andreas Hatzack. Entire Discussion (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com