Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O mea uma e uiga i le Novalis rose: faʻamatalaga ma ata, faʻatoʻaga ma le tausiga, o le nuances o transplantation ma isi foliga o le ituaiga

Pin
Send
Share
Send

Talu ai nei lava, i le 2010, na mafai ai e le aufaifaʻatoʻaga ona aumaia se lagi lanumoana. O le fugalaau na igoa novalis rose. O le rosa e ofoofogia e le gata mo lona lanu e le masani ai, ae faʻapena foi mo ona lapopoʻa.

Mai lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tausia lelei, faʻalautele, teu ma teu le Novalis rose. O le a matou taʻu atu foʻi ia te oe faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona afaina ai lenei fugalaʻau ma o a auala e tatau ona faia e faʻasao ai.

Faʻamatalaga ma le ata

Rosa Novalis auai i le vasega floribunda... O le lanu o le fuamoa fualaʻau e lanu viole, o le fugalaʻau lava i le faʻatamaia atoa o le lilac sesega. O le mou ese atu o petals ua lanu efuefu. O le tele o le fugalaau e 8-10 cm, o le aofaʻi o petals e oʻo atu i le 60. O le togavao lava ia e mafiafia, o laʻau e tilotilo i luga. O le lautele e mafai ona oʻo i le 80 cm ma o le maualuga e 90 cm.

I le ata oe mafai ona vaʻaia foliga o le fugalaau.





Tulaga e lelei ai ma mea e leaga ai

O le lelei o Novalis aofia ai:

  • Tausiga le mafaufauina.
  • Le faʻamoemoe ile filifiliga ole eleele.
  • Fetuunaiga lelei i tulaga eseese o le tau.
  • Fuga umi.
  • Faʻamaʻi ma faʻafitauli o faʻamaʻi.
  • Tetee aisa.
  • Tetee i le lāmala.

O le le lelei o le rosa o lona manogi vaivai.

Uiga o uiga

Umi, faʻaauau fugalaʻau. Maualuga teteʻe atu i efuefu agamalu ma lanu uliuli. Ole ituaiga e ese mai le malulu, e teteʻe ile -23 ° C. Teteʻe ile timu.

Talaʻaga o le amataga

O le rosa ua faaigoaina i le tusisolo o Georg Philip Friedrich von Hardenberg, le sui o le amataga o le alofa i Siamani. O le tusisolo sa i ai le igoa igoa "Novalis", o lona uiga i le Latina "o le na te totoina ni fanua fou taupou." O le lanumoana fugalaʻau i le galuega a Novalis o se faʻailoga o se le mafai ona ausia lelei. I le 2010, na faalauiloa ai e le aufaifaatoaga a le kamupani Siamani Cordes se ituaiga fou o rosa floribunda (faitau e uiga i ituaiga floribunda uma iinei) Na faaigoa ia "Novalis".

Eseesega mai isi ituaiga

  • Floribunda (ma Novalis, o se sui o le vasega) ese mai isi ituaiga o rosa i le tele o latou fuga.
  • O le pogai o Novalis e tele inflorescences.
  • E fuga pea Novalis.
  • Toe manuia vave mai le faʻaletonu o le malulu.
  • Mafai ona totoina uma i le togalaau ma i totonu o le ulo.

Fuga

O afea e tatala ai?

Fuga ae i luga. Fuga olaola ma faaauau pea i le vaitaimi atoa. O le amataga ma le faʻaiuga o le fuga e faʻamoemoe i tulaga tau o le tau. O le fuga e oʻo i le 40-60 petals. O le rosette fugalaʻau mafai ona aoina i inflorescences o lua pe tolu puʻupuʻu, pe foliga faʻatasi.

Tuua aʻo leʻi oʻo mai fuga

O le teuteuina o le tautotogo e faʻamalosia ai le fuga... Ae le i fuga, e faʻasusu fugalaau i le sodium humate solution (2 lita i lalo o le togavao). O vaevaega o fofo e 1 sipuni i le 40 lita o vai. Ina ua maeʻa le fuga muamua, o minerale faʻalauteleina o loʻo i ai elemeni o loʻo tuʻuina atu.

A totōina i le tautotogo, e le faʻatagaina le rosa ona fuga, o pupuni uma e 'oti, faʻatonutonu uma malosiaga o le fugalaʻau i le fausiaina o le aʻa aʻa ma le atinaʻeina o le togavao lava ia. Naʻo le lata i le tau e toʻulu ai lau o laʻau, e totoe (1-2 i fualaʻau taʻitasi), seʻia maeʻa fualaʻau. E fesoasoani lenei i le rosebush i le taumalulu saogalemu.

Tausiga pe a maeʻa fugalaʻau

Aveʻese fugalaʻau ua mou atu. Tipi le 5-7 cm i luga aʻe o se pupula malosi .. E tatau ona i ai i le fuga se laulaʻau faʻapipiʻi ma liliu i fafo o le togavao.

Faʻafefea pe a le faʻavaivaia?

Atonu e le fuga mai le rosa mo mafuaaga nei:

  1. Sese filifilia nofoaga totoina (le malamalama moli, matua mafiafia).
  2. Tauvaga o laau tuaoi. O isi laʻau e taofi le rosa, mo se faʻataʻitaʻiga, lilac, mock orange.
  3. Faatoaga sesē I le tautotogo, e le mafai ona faʻataunuʻu malosi, naʻo le malamalama, tipi ese tumutumu o laʻau i luga o se fualaʻau malosi.
  4. E le aveʻese fugalaʻau mago.

E mafai ona e mauaina fugalaʻau, faʻataʻitaʻia e le tulafono a faʻatoʻaga Egelani: e le tatau ona i ai ni laʻau e manifinifi nai lo se penitala i luga o se rosa pupula.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

Novalis mafai ona faʻaaogaina i soʻo se ituaiga sitaili. O ia rosa faia pupuni matagofie, latou te faʻaaogaina e teuteu ai togalaʻau auala ma tuaoi. Toto i totonu o se fugalaʻau, Novalis o le a teuteuina se gazebo poʻo se veranda. O se tasi laʻau lauolaola o le a foliga matagofie i luga o se lanumeamata lanumeamata.

Tuputupu ae

Filifilia o se nofoaga i luga o le 'upega tafaʻilagi

Tuutuuga mo le filifilia o le tulaga saʻo:

  • Malamalama.
  • Failafi.
  • Lē faʻap mafiafia.
  • Nofoaga latalata ile vai ile eleele.

Taimi

O le taimi sili ona lelei e amata mai ile ogatotonu o Aperila e oʻo ile faaiuga o Me. I tau mafanafana, o gaioiga totoina e mafai ona faia i le tautoulu ia Setema, Oketopa. O le laau toto totoina i le tautoulu o le a i ai le taimi e mauaa ai muamua aisa.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

O le eleele e tatau ona lafulemu, tatalaina, ma le le mautonu acidity... E fefiloi palapala eleele ma le oneone o le vaitafe, faapalaga. Bone taumafataga ma superphosphate (40 g i le fossa) ua faʻaopopo. Afai o le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi e oneone, e tatau ona e faʻaopopo le eleele eleʻele ma le humus. Ina ia faʻaititia ai le acidity o le eleele, fafie fafie poʻo le dolomite falaoa. O le otaota poʻo peat o loʻo faʻaaogaina mo le faʻamaʻaina o le tino.

Metotia totoina

E tele auala e mafai ona faʻasalalau ai le rosa:

  • Fatu.
  • Tipiina
  • Tulimanu.

Mo Novalis, talafeagai metotia faʻalautelega o tipi ma suluina fatu.

A filifilia ni fualaʻau, e tatau ona e filifili poʻo le fea e ave iai le fiafia i - faʻapipiʻi pe faʻavaeina oe lava ia. Afai e faʻapipiʻi le fatu, e tatau ona saili poʻo le a le rosa, o a uiga o le faʻasoa. E sili le filifili o se fatu o lona aʻa e tasi le tausaga le matua ma le tasi le tausaga le matua faʻasoa. O sea fatu o le a maua ia le itiiti ifo i le tolu lala.

E mafai ona tatalaina pe tapuni aʻa aʻa... I le tulaga o se matala, e tatau ona faʻaeteete ina ia mautinoa e le i leva ona eliina le laau ma e le faʻaleagaina aʻa. O laulaau e le tatau ona pisia, o le paʻu e tatau ona lamolemole, aunoa ma le afaina. A faʻapea e faʻatauina fualaʻau i le tautotogo, e tatau ona le moe fuga. O tamaʻi laʻau na faʻatau i le tautoulu e mafai ona teuina i le potu i lalo ma le eliina i le oneone susu seʻia oʻo i le totōina o le tau. A o leʻi totoina, o aʻa ua faʻaleagaina e aveʻese, o aʻa uma e tipiina i le 30-35 cm O le tipiina o le lanu o se aʻa maloloina o le kulimi.

Vevela

E toto laau i le eleele matala pe a mafanafana le eleele e oʻo i le loloto e tutusa ma le maualuga o le omea koma i luga o aʻa o le fatu. Faʻatoaga galuega mafai ona amata i le ea vevela o le 0 i le 7 tikeri.

Ole maualuga ole vevela ole eleele mo le totoina o le rosa ole 10-12 ° C.

Faasusu

E faia se puipui eleʻele i le togavao, e taofia ai le sosolo o le suavai. Vai Novalis ma vai mafanafana, mautu mo togavao taʻitasi i luga o se pakete vai. A faʻasusu, e le afaina laulaʻau. Aua le faʻasusu i le vevela. Faʻasusu masani - tasi ile vaiaso, ile tau mugala - faʻalua... E oʻo atu i le tautoulu, ua latou le toe faʻasusu, o le vao e tatau ona lava timuga. E i ai se tuusaunoaga o itu i saute o itulagi, lea o Setema o loʻo avea pea ma taumafanafana masina.

Laʻei pito i luga

Lavalava pito i luga e amata mai le lona lua tausaga o le ola olaga. O le tuʻufaʻatasia o mea manaʻomia minerale minerale o le a ese faʻamoemoeina i le vaitaimi o le atinaʻe fugalaʻau.

  • Taimi o le fuga ma fuga - nitrogen fertilization.
  • I le tautoulu - fosforoseta-potasiila fetilaisa.

Vele vao

O le veleina e faʻataunuʻuina ile tau matutu ina ia vave ona mago le vao... E manaʻomia le faʻatonutonuina ole vao, aʻo latou aveina meaʻai ma susu.

Faʻamamaina

Faʻamamaina e faia i le taimi lava e maeʻa ai le muamua teuteuina i le tautotogo. E manaʻomia e oe le faʻaloloa papau (le loloto ile 10 cm) ina neʻi faʻaleagaina aʻa.

Faafilemuina

A o le i faʻapipiʻiina, aveʻesea vao, faʻasusu le laʻau. O le mafiafia o le mulch layer o le 4-8 cm O le mulch e le latalata i laʻau. Peat, compost, pala lapisi, paʻu, fafie fafie mafai ona avea ma mulch mo se rosa. A maeʻa le pala, ona palu faʻatasi lea ma le palapala pe a faʻaloloa ma toe faia le gaioiga.

Teuteuina

Puipuia

O le teuteuina tuufaatasi e fautuaina mo floribundamama mo laiti au ma sili atu ona malosi mo matutua. O le teuteuga autu e faia i le tautotogo pe a uma ona tutupu mai fuga. O tui e tipi i luga o le lima fuga. Lenei faʻaosofia ai le rosa e fuga muamua.

E mamafa le teuteuina pe a manaʻomia le toe faʻafouina o se laʻau matua. O lala e vavae i luga o le lona lua fuga. O lenei faiga faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o laʻau fou basal, faʻamautinoaina faʻaauau fugalaʻau.

Faʻatulagaina

I le taumafanafana, e teuteu le togavao, aveʻese ese fugalaʻau ma faia se pale... O le teuteuina o le taumafanafana e puipuia ai le tutupu mai o fualaʻau malosi.

Tumama

O le teuteuina o tumama e faia i le tautoulu. O laulaʻau ma laʻau e le manaʻomia e aveʻesea.

Faʻatagaina

Mafuaʻaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • leaga filifiliga o nofoaga mo le laʻau (paolo pe sousou);
  • matua totoina togavao (o se faʻaiuga, leaga le ea i le togalaʻau faʻatoʻaga);
  • e le masani ai le tau (vevela vevela, pe timu uumi).

O le tele o taimi, o rosa e maua i faʻamaʻi o le supa.

Powewy pulupulu

O le efuefu paʻu o le maʻi masani o le rosa... Faʻailoga - paʻepaʻe paʻe fugalaʻau. O le faʻamaʻi e faʻateleina e le maualuga o le susū. O le faʻamaʻi sili ona lamatia o le tuputupu aʻe talavou. O le sau laulu e mimilo ma pa'ū. Le mea e tatau ona fai:

  1. Faamama le togavao o laulaʻau afaina ma au.
  2. Susunuina i latou.
  3. Fana le rosa:
    • efuefu fofo;
    • mullein;
    • decoction o le nettle;
    • 30% fofo o ferrous sulfate (300 g i le pakete vai);
    • 2-3% Bordeaux suavai;
    • 2-2.5% apamemea-fasimoli emulsion (500 g apamemea sulfate, 1 kg o fasimoli i pakete vai).

Lanu uliuli

Faʻailoga - uliuli, enaena ila i luga o laulaʻau. O le mafanafana ma le susū o le tau e fesoasoani i le faamai, leai se potassium i le laau... Lea e liliu samasama i luma o taimi ma paʻu ese. Le mea e tatau ona fai:

  1. Aveʻese ma susunu laʻau ua afaina.
  2. Fana le vao i le emulsion apamemea, 1% Bordeaux suavai, poʻo le decoction o le nettle, horsetail.

Ele

Faailoga - oona leaga i luga o au i laʻau, i le itu i luga o lau. O le faʻamaʻi e tupu i le tautotogo ma maualuga maualuga susu... O laulaʻau e liu samasama ma paʻu ese, o lala e mago. Le mea e tatau ona fai:

  1. Sasae ese ma tipi ese itu ua afaina o le togavao.
  2. Ia mautinoa e susunuina.
  3. Fofo le togavao i le vai apamemea-fasimoli, 2% Bordeaux suavai, nettle decoction (wormwood).
  4. Asiasi le pito i lalo o le laulaʻau, pe a mafai ona sosolo i ai pupula o faʻamago.

Efuefu efuefu

Faailoga:

  • Fuga fugalaʻau efuefu i pito o au ma laulaʻau.
  • E le matala le puaʻa ma paʻuʻu ese.
  • E lanu samasama foi lau ma paʻu ese.

O le foliga mai o efuefu suia suia:

  • susū;
  • faʻasusu i le leva o le afiafi.

O le a le mea e tatau ona fai:

  1. Aveʻese vave mea leaga ua leaga.
  2. I se vaitau o timuga, faʻapala faʻatasi ma le manganese.

O faʻamaʻi masani a rosa o le green rose aphid, leafworm, piniki fua iniseti, apogaleveleve mite, anufe, tosoina pene.

Green rose aphid

  • Faʻaalia i le tautotogo i kolone atoa.
  • E vave faʻatele.
  • E afaina ai laʻau, laulaʻau, laʻau e leʻi tatalaina.
  • E 'ai i luga o sua o laʻau, matua faʻavaivaia ai i latou.

Togafitiga:

  • O iniseti Inisetiuti Aktellik, Aktara.
  • Broths o tapaa, pepa, kaliki.

Fua o le fua a Michurin:

  • fofo fasimoli;
  • se ipu o lefulefu ma le karasini;
  • sina supa o le tapaa.

Fana fana rosa i lenei vaifofo.

Luga o le lau o le Rose

Mai anufe o lenei pepe, o le laufaʻi laulaau i foliga o se sika. Togafitiga:

  • sauniuniga siama;
  • decoctions o kalapu, tapaa ma aniani.

Iniseti fua Rosaceous

O iniseti laʻitiiti ma faʻasiasia e 'aʻai i le sua o le laau. Scabbards faatelegese le atinaeina o le rosa, taitai atu ai i le leiloa o lau... Latou taumafai e aveʻese iniseti iniseti, faʻagasologa:

  • fualaʻau Aktara, Fufanon;
  • sukalati kaliki, fofo aniani fasimoli.

Apogaleveleve mite

Laʻititi arachnids o samasama poʻo lanu enaena. Lalaga se apogaleveleve i lalo o le lau. O le faʻasalalauina o le Mite e alofagia e tulaga matutu.

  • O la ua afaina ua susunuina.
  • O togavao e togafitia i iniseti iniseti.

Slobbering penny

E inu e larvae a Pennitsa le sua o le laau, e vaivai le au, gagau, e paʻu ese laulaʻau. O le pulupulu e ola ai le laʻau e aveʻese e lima pe mulumulu i se vaitafe mai se faʻagaau.

Medvedka

O se iniseti lapoʻa e nofo i lalo o le laueleele. Faʻaleagaina aʻa. Puipuiga - tatalaina le palapala, le faʻaaogaina o vailaʻau. Medvedka o le a tuua le eria o le a tutupu ai marigolds.

Toe gaosia

Rose Novalis e faʻalauteleina e tipi, lea e selesele pe a maeʻa le galu muamua o le fugalaʻau. Filifili malosi talavou laʻau ma afa-laʻau au. O tipi e tipiina le 8 cm le umi.O le tipi i luga e faia saʻo, o le pito i lalo tipi i le tulimanu o 45 tikeri. Laʻau e toto faʻasolosolo. O le loloto o pu o le 15 cm, o le mamao i le va o le tipi o le 30 cm.O tipi o le afa afa ufitia i le lalolagi.

O tamaʻi totoina e ufiufiina i se ata ae le i mauaʻa... O le ata e tatalaina mai lea taimi i lea taimi, e faʻasusuina laʻau, e faʻamaluluina le eleele. O fualaʻau muamua e veleina, faʻatonutonu uma malosiaga o le fugalaʻau e fausia ai le aʻa aʻa. E tatau ona ufiufi mo le taumalulu.

O le rosa togavao ua toe totoina i se nofoaga tumau i le lona tolu tausaga.

Faʻaliliuga

  1. O le tanu lua ua saunia muamua. Lautele - 45-50 cm, loloto - 50 cm.
  2. Ua aveʻese le pito eleele lafulafua luga.
  3. O le paluga o le eleele ma faapalaga ma humus ua tuu i lalo.
  4. Aʻo leʻi totoina, o aʻa aʻa ua faʻafouina e le 1-2 cm ma teuina mo ni nai itula i totonu o le vai ma le tuputupu ae stimulator.
  5. Ua tanu le kola aʻa 3-5 cm i lalo o le eleele.
  6. O le laufanua o loʻo totoina le laʻau o loʻo toulu ma faʻasusu.
  7. Lulu le fatu i luga ma susu eleele maualuga.

Sauni mo le taumalulu

I luma o le malutaga:

  1. aveʻese ia lau o loʻo totoe;
  2. tipi le togavao i le maualuga o 40 cm;
  3. ufiufi i le lalolagi i le 30 cm.

Ufiufi i lala pisi poʻo laʻau lau mai luga. E le mafai ona faʻaaogaina le ie lalaga. Novalis, o se matagofie rosaliʻi ma se matagofie solo solo igoa, o le a avea ma faʻailoga o le togalaau. O le taumafaiga faia i le tausiga o le laʻau o le a faʻamanuiaina i le faamemelo a isi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ГОЛУБЫЕ РОЗЫ, Топ 7 лучших сортов! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com