Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Spathiphyllum, oona mo se pusi pe leai? O le a le mea e fai pe a fai oona lau fagafao?

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona fealofani pusi ma laʻau i totonu o le fale? E masani ona uia fugalaʻau e tagata taufeʻai faʻamalosi: latou te gagau lau, ona latou tiaʻi lea o le ulo.

E tele fugalaʻau ma laʻau matautia e matautia i pusi. O lenei spathiphyllum pe leai? Ma o le a le mea o le a tupu pe a fai o le pusi ulu i totonu o le ulu e lamu i ai? Tali atili.

O le a matou taʻuina atu foʻi ia te oe le mea e fai pe a fai o loʻo tumu pea lau fagafao i lenei laʻau, faʻapea foi ma le auala e amata ai ona puipuia le manu mai lenei ituaiga faʻafitauli.

Aisea e matautia ai le laʻau mo fagafao?

Spathiphyllum, o se mea e sili ona ofoofogia, e leai ni au, ae aofia ai toetoe lava o laʻau, lanceolate-oval i foliga (faitau e uiga i laʻau toto iinei). Laʻau pupula ma fugalaau samasama puaʻa faʻataʻaliʻoliina e le paʻu paʻepaʻe o foliga iloga ia o lenei laʻau. O le a le mea matautia i ai? O sua o loʻo iai le kalasiala oxalate e lamatia ai. Ma, na o le fluffy manu e na o le manava o laulaʻau o le spathiphyllum ina ia faʻapona ai ia lava ma faʻaleagaina ai lona gutu, faʻapea foi ma le manava.

Na matou talanoa auiliili atili e uiga pe o le spathiphyllum e oona moni, faʻapea foi ma penefiti ma lamatiaga o le laʻau mo tagata ma manu, i lenei tusitusiga.

Faʻamatalaga o mea leaga

Ina ia malamalama i le mataʻutia o se vailaʻau, e tatau ona muamua malamalama i le uiga o mea uma. Calcium oxalate (Ca (COO) 2) o se masima o le oxalic acid, leaga le mafai ona faʻalu i le vai ma nofo i le pelvis fatugaʻo (mafua ai urolithiasis).

Tusitusiga! O le oxalic acid lava ia e feololo lona oona, o lona uiga, o ona masima na maua mai ai foʻi lenei uiga.

O a ni faʻaiuga pe afai e 'ai laʻau se fagafao?

Ole a la le mea e tupu pe a lamu e le fagafao lau o le spathiphyllum? Muamua lava, o le calcium oxalate o le a faʻaosoina aʻa o le mucous, ma e oʻo loa i totonu o le manava, o le a mafua ai le ulu i totonu o le manu. Lona lua, e mafai ona mafua ai faʻaleagaina lagona, faʻatasi ma le edema ma le fulafula (tele o le digestive system).

O le a le mea e fai pe a tupu se mea oona?

O le tali i lenei fesili e manino lava. Afai o le pusi ua 'ona, ona o se manaoga faʻanatinati e faʻafesoʻotaʻi le veterinarian. Ae faʻafefea ona malamalama na tupu lenei mea (le mafaufau i le laʻau laʻau)? Faʻailoga o le oona i se manu e mafai e pei ona taʻua i lalo:

  • Manava vave.
  • Manava, puaʻi.
  • O le tulaga moe, o le manu e le toe toaga nai lo le mea masani.
  • Fiainu.
  • Takyhardia.

Togafitiga i le fale e mafai, ae e mafai lava e sili le faʻaali atu o lau fagafao i se faʻapitoa, ae le faʻataʻitaʻia metotia eseese a tagata... Ae o le fesoasoani muamua e aoga.

Muamua e te manaʻomia le fufuluina o lou gutu i le paluga o le vai ma le masima (oe mafai faʻafefiloi vai ma le tali o le hydrogen peroxide i tutusa tutusa) ina ia faʻamamaina pe faʻaititia ai le aʻafiaga oona. E tatau ona mafanafana le vai. E mafai ona fesoasoani le faʻafefiloi o susu, fuamoa papaʻe ma le suauʻu fualaʻau e faʻamamaina pe puipuia le puta o le manava mai le oʻo atu.

Faʻapea foi se enema poʻo se laxative tatau ona avatua i le manu... E masani lava, e avane pusi ile 500 mg o malala ola ile kilokalama o le mamafa o le tino. A maeʻa ona avatua se fesoasoani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi manu, i le mea e te manaʻo ai e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi e uiga i auala na faia.

Taua! E leai se mea e tatau ona e faʻamalosi puaʻi. E mafai ona atili ai ona leaga le tulaga!

Faʻafefea ona puipui saogalemu lau manu?

O le filifiliga lelei e le o le i ai o le spathiphyllum i totonu o le fale pe a fai e i ai sau pusi. Ae i ai isi metotia e sefe uma ai le fulufulua fagafao ma le laʻau.

  • Faatulaga fugalaʻau i se nofoaga e faigata ona oʻo i ai se fagafao... Lenei mafai ona avea o se poletito (pe a faʻatagaina e le tau), ma e mafai foi ona tautau i luga o le faʻalo poʻo luga o se puipui e leai ni mea latalata ane ina neʻi oso le pusi ia latou.
  • Fafasi laulaʻau i se mea manogi leaga lava (pe tuʻu foʻi le peleni pepa i ona tafatafa) ina neʻi iai se manaʻo o le manu e faʻalatalata i le ulo.
  • Saunia lau fagafao ma lava vitamini... O le a le na o le veloina o fugalaʻau, ma o le taimi lava e amata ai, ua leai ni vitamini. Oe mafai ona faʻaleleia lenei e ala i le faʻatauina o laʻititi o laʻau o laʻau poʻo galu, faʻapea foi ma le savali (pe a fai o le tulaga lea i le taumafanafana). Vitamini o loʻo avanoa foi.

Faaiuga

Pusi e matua fiailoa meaola, naunau e faʻataʻitaʻi mea uma i nifo. Latou te manaʻomia le vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete ina ia latou le oʻona ma tumau maloloina. Matau puipuiga, ma tausi foi le soifua maloloina o le pusi, ona le tulaʻi mai ai lea o le fesili o le oona.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How To Grow A Peace Lily, Growing Peace Lily, Peace Lily Care (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com