Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a vailaʻau i luga o laʻau tototo ma faʻafefea ona feutanaʻi ma meaola faalafua?

Pin
Send
Share
Send

O le Thrips o ni iniseti laiti ia e mafua ai le afaina tele o laʻau i totonu. Afai e maua ni faʻamaʻi, e tatau loa ona e amata tauina ma latou.

Afai e le faʻatamaʻia thrips i le taimi, o le a mate le laʻau. Oe mafai ona tau thrips ma le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo le sili agamalu auala saunia oe lava.

O loʻo faʻamatala auʻiliʻili mai e le tusitusiga mafuaaga o mafuaʻaga e aliali mai ai le faʻamaʻi, o a faʻailoga o le faʻamaʻi, faʻafefea ona feutanaʻi ma ma auala, faʻafefea ona faʻatonutonu lelei laʻau, ma o a auala puipuia e faia e aloese ai mai faʻalavelave.

O le a lea, o fea e sau ai le faʻamaʻi fugalaʻau?

E tele auala e mafai ai e Thrips ona oso i luga ole teu fale.

  • Mai se fale faʻatau.
  • Faatasi ai ma se sikiona aveina mai uo.
  • Ma le palapala. E mafai ona faʻatau, aoina i le togavao poʻo le togalaʻau.
  • Ma tipi ese fugalaʻau mai le togalaau.
  • Fa lele i le faʻamalama pe a fai o loʻo i ai se togalaʻau latalata ane.

O le tau mugala ma le vevela e faʻapea o se vaitaimi ua faʻateleina le aʻafiaga. I le taimi nei, o thrips e malosi lava ma mafai ona feʻaveaʻi saoloto mai le tasi laʻau i le isi.

O vailaʻau - latou faʻamatalaga, tau ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina

E i ai ni vailaʻau faʻapitoa e teteʻe atu ai i iniseti o iniseti. E mafai ona faʻatauina i soʻo se faleʻoloa mo tagata teu fugalaʻau ma tagata taumafanafana. O le faʻateʻaina o thrips o le a fesoasoani i vailaʻau pei o:

  • Aktara;
  • Fitoverm;
  • "Confidor";
  • Actellik.

O le afifiina o vailaʻau e tatau ona taʻu mai ai e talafeagai mo le togafitia o totonu o laʻau.

"Aktara"

Aktara o se iniseti e faʻaopoopo ai faʻafesoʻotaʻiga ma gaioiga gaioiga. E faʻatau atu i le tulaga o granules i sachets o 4 g pe i se fagu o le 250 g. Mo le togafitiga o totonu totō, 4 g ua lava.

"Aktara" amata faamamaluina 20-30 minute pe a maeʻa le apalai. E le fefe o ia ile vai ma o le mea lea e mafai ai ona faʻasūsū le laʻau faʻatau e pei ona masani ai. O lenei vailaʻau e tutusa lelei le aoga i le maualalo ma maualuga le vevela, maualuga susū ma vevela vevela la.

"Aktara" toeititi lava maeʻa togafitiga amata amata ona ulu i totonu o laulaʻau ma palapala. Pe a faʻasusu, e tumau le laʻau i lalo o le puipuiga a le vailaʻau mo le isi 18-20 aso, ma pe a faʻapipiʻi le palapala - tusa o le 40-60 aso.

O lenei vailaʻau e faigofie ona faʻaaogaina. 4 g manaʻomia 5 lita o vai ma le vevela o le +25 tikeri. O lenei aofaʻi o tali e lava mo tusa ma le 125 laʻau. Afai e i ai ni nai fugalaʻau i totonu o le fale, ona mafai lea ona e paluina le 1 g o le "Aktara" i le 1.25 g o le vai.

E le mafai i taimi uma ona faʻasusu laʻau. I lenei tulaga, oe mafai ona faʻasusu le fugalaʻau ma le faʻaletonu sauniuniga. Ina ia faia lenei mea, 1 g ua faʻavaivaia i le 10 lita o le vai vevela i le 25 tikeri.

Faʻamoemoeina i le gaosi oloa, 4 g o le "Aktara" tau mai le 140 i le 200 rubles.

Fitoverm

Fitoverm o se vailaʻau faʻatefua. O lona vailaʻau Aversectin C e le faʻaputuputu i laʻau laʻau ma pala i totonu o le 12 itula. Galue o se faʻafesoʻotaʻi ma le biopesticide i totonu o le manava.

Fitoverm puipuia le laʻau mo le 20 aso pe a maeʻa le faʻaoga. Ae faʻatoa mafai pe a fai o le potu vevela e maualuga. Afai e tupu le laʻau i se nofoaga malulu ma susū, ona mafai lea ona faʻaititia le umi o le vailaʻau i le 1 vaiaso.

E naʻo lou manaʻomia le faʻaoga o se tali fou. Faatasi ai ma le uumi teuina, leiloa ana meatotino.

"Fitoverm" o loʻo faʻatau atu i ampoules o 2, 4 ml poʻo fagu mai le 10 i le 50 ml. O lenei vailaʻau e le taugata: 4 ml mafai ona faʻatau i le tau o le 10 i le 50 rubles, faʻamoemoe i le gaosi oloa.

Ina ia aveʻesea thrips, e tatau ona faʻapipiʻi 2 ml o Fitoverma i le 200 ml vai. Oe manaʻomia le faʻapipiʻi le laʻau i totonu o le 1 itula pe a maeʻa ona saunia le tali. Fitoverm e le fuafuaina mo le faʻasusu o le eleele. Toe fautuaina e fautuaina pe a maeʻa le 4-5 aso.

"Confidor"

Confidor o se iniseti faʻapitoa. O le vailaʻau puipuia le laʻau mo le 1 masina. Mo le faʻagaioiga o fugalaʻau i totonu o fale, e faigofie ona faʻaaoga le "Confidor" i foliga o le pauta (granules). O le efuefu e faʻatau atu i taga o le 1, 5 g.

O le "Confidor" e leʻo mafai ona sua i vai faigata.

Mo le puipuia ma faʻamaʻi laʻititi faʻamaʻi, o se metotia o le 1 g i le 10 lita o le vai ua lava lea. Afai e tele iniseti, ona tatau lea ona e faʻasusu le 2 g o fualaʻau i le 10 lita o le vai.

1 g "Confidor" i totonu o le faleoloa e mafai ona faʻatau i le tau e 40 i le 60 rubles.

"Actellik"

O le vailaʻau "Aktellik" o se vailaʻau faʻasolitulafono o se vaega o le kulupu o iniseti o totoga o le totoga. E i ai fesoʻotaʻiga ma manava afaina i iniseti. O le puipuiga puipuiga o le vailaʻau tumau 1-2 vaiaso. A maeʻa lenei vaitau, e fautuaina e toe faʻagasolo le laʻau.

"Actellik" e avanoa i ampoules o le 2, 5 ml ma i fagu o le 50 ma le 100 ml. I totonu o se faleoloa, 2 ml o Aktellika e mafai ona faʻatau mo 10-27 rubles, ma le 5 ml mo le 25-45 rubles.

Ina ia togafitia totonu o laʻau mea totō mai faʻamaʻi, e tatau ona e faʻapipiʻia le 2 ml o fualaʻau i le 1-1.5 lita o le vai. O le fofo saunia e vave ona faʻasusu luga o le laʻau pe o laulaʻese e solo i itu uma e lua.

E le mafai ona teu ma faʻaogaina le vailaʻau ua faʻavaivaia i le lumanaʻi.

Fuafua togafitiga fugalaʻau ma fualaʻau

E manaʻomia se auala faʻatulagaina e faʻafetauia lelei ai thrips. O le tasi togafitiga e le maua ai le manaʻoga taunuʻuga. Manatua lena:

  • o le a leai se aoga o le faʻagasologa o laʻau i le vevela i lalo ifo o le 18 tikeri;
  • pe a fai o le averesi o le vevela i aso uma i le va o 22-24 tikeri, ona toe faʻagasologa tatau ona faia i le maeʻa ai o 7-8 aso;
  • i le averesi o le vevela o le 25-28 tikeri, o le laʻau ua toe faʻagasolo pe a maeʻa 5-6 aso;
  • gaosi e toe faia ina ua mavae 10-12 aso, pe a fai o le vevela ua seti i totonu o le 20-15 tikeri.

Ina ia faʻaleagaina pest, e tatau ona e togafitia le laʻau ma vailaʻau 3-4 taimi. E le manaʻomia le tuʻuina o le laʻau i totonu o se taga palasitika peʻa faʻasusu.

Taua! Afai e maua ni faʻamaʻi i luga o le tasi fugalaʻau, e tatau ona togafitia uma vailaʻau i totonu o le fale ma vailaʻau.

Faʻafefea ona aveʻese ma fofo a tagata?

O vailaʻau e aoga ae e oʻona. A faʻapea e maua ni nai mea faʻalafua oe mafai ona maitauina sili agamalu fale-faia oloa:

  1. Faʻaopopo le 1 sipuni o tipi aniani poʻo kaliki i le 200 ml o le vai. I se aso, o le a sauni le tincture ma e mafai ona faʻagasolo le laʻau.
  2. Faʻatumu se afa-lita fagu i faʻamago marigold fugalaʻau ma tu mo le tele o aso. O le vaega eleele o le fugalaʻau e faʻataʻitaʻia ma le faʻamama totoga.
  3. 50 g o dandelion lau fou ua sasaaina ma le 1 lita o vai mafanafana, i le maeʻa ai o le tolu itula e faʻamamaina ma mafai ona faʻasusu le laʻau.
  4. Faʻaopopo 100 g fugalaʻau chamomile mago i le tasi lita o vai ma tuʻu mo le 12 itula. A maeʻa ona faʻamamaina, 5 g o fasimoli lanumeamata e faʻaopopoina i le paluga ma solo ai vaega ua aʻafia. A maeʻa le 24 itula, e tatau ona fufulu ese le paluga mai le laʻau i le vai mafanafana.
  5. O le fugalaʻau aʻafia e mafai ona togafitia ma le faʻasusuina o le fugalaʻau celandine. Ina ia faia lenei, 50 g o le celandine sasaa ma le tasi lita o vai ma finau mo le aso.
  6. 100 g o tapaa mago faʻamamaina totoina i totonu o le 1 lita o vai. O le isi lita o le vai e faʻaopoopoina i le faʻavasegia fofo ma le mea ua afaina fualaʻau sausau.
  7. 50 g o laulaau tamato mago e sasaʻaina i le 200 ml o le vai ma totoina mo le tolu itula. A uma ona faʻamamaina, 800 ml o vai e faʻaopopoina ma togafitia ai le laʻau.
  8. O se tamaʻi koneteina e faʻatumuina i le kaliki kalama poʻo le karapine, tuʻuina i totonu o le ulo ma le laau afaina ma ufiufi i se taga palasitika mo le tolu itula.

Faʻamatalaga ma le ata o faʻailoga o le faiaina, metotia o tauiviga

Mo uma laʻau, e i ai faʻailoga masani o thrips faʻaleagaina:

  • laʻititi uliuli pe leai ni togitogi e aliali mai luga o laulaʻau;
  • e magumagu vave le laʻau, e amata ona laitiiti ia fualaʻau, laʻau, poʻo, fugalaʻau e faʻaletino;
  • e fuga mai le siliva poʻo se faʻamaʻa paepae;
  • i luga o laulaʻau ma fugalaʻau, o le streaky mesh, enaena ma pogisa nofoaga ua fausiaina.

Thrips o feaveaʻiga o faamaʻi viral e mafai ona aafia uma laau i le fale.

Le isi, o le a faʻamatalaina pe faʻapefea ona vaʻai lenei pest i fugalaʻau eseese, o loʻo faʻaali atu se ata ma o le a taʻuina atu ai faʻafefea ma faʻafefea ona faʻagaoioia ia laʻau.

I Vaioleti

Thrips larvae pipisi le anther o Vaioleti fugalaʻau. O le mea moni o thrips ua amata i luga o le Vaioleti mafai ona malamalama i ai e pei o faʻailoga e pei o:

  • paʻu lau;
  • faʻamago nofoaga tutotonu;
  • pito maanuminumi;
  • malepelepe pollen.

Afai e maua faʻailoga o faʻamaʻi, e tatau i le fugalaʻau:

  1. Vavae ese mai isi laau ma togafitia i iniseti.
  2. E mafai ona e ufiufi le Vaioleti i le taga palasitika mo le aso.
  3. A maeʻa lua vaiaso, e manaʻomia le toe faʻagasologa.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i faʻailoga o le aliaʻe o thrips i luga o se viole ma le metotia o togafitiga mai le faʻamaʻi:

I luga o le ficus

O le faʻailoga iloga na mapuna aʻe ia ficus i luga ole ficus o le samasama o laulaʻau. I le aluga o taimi, latou mago ma paʻuʻu ese. O le laau ua aʻafia e tatau ona vavae ese mai isi ma sausau i iniseti faʻatele i ni taimi.

I rosa

Thrips alofa e nofo i le le faʻasalalauina rosebuds. O lona iʻuga, latou te le fuga mai ma mago. O fualaʻau e maua ai le fusi e tatau ona tipi ese loa. O le aʻa faiga o rosa tatau ona togafitia i le tele o taimi ma le va o le 10 - 14 aso.

Phalaenopsis

I orchids, thrips faʻaleagaina faʻaalia ia lava i le fausiaina o se manifinifi ata tifaga luga o laulaʻau, sosoʻo ai ma lo latou mago ma le oti. O le sitepu muamua o le aveʻese o vaega ua afaina. Ae le i togafitia le phalaenopsis ma vailaʻau, e fautuaina e fufulu i le vai mafanafana. O le laʻau e faʻasuina i le 10 aso seʻia oʻo ina toe faʻaleleia atoatoa.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i faʻailoga o foliga vaaia o thrips i luga o phalaenopsis ma le auala o togafitiga mai le faʻamaʻi:

Cyclamen

O se vaega iloga o lesi cyclamen ma thrips o le agai i luga mimilo o lau. O faʻamaʻi e faʻatamaia i luga o le cyclamen faʻapea foʻi ma le orchid:

  1. E tatau ona aveʻese uma laupepa faʻamamaina ma faʻasologa.
  2. Ma a uma ona aau i le vai mafanafana, togafiti ma iniseti faʻateʻa i vaitaimi o 2-3 taimi i le vaiaso.

Mafai e siama cyclamen aafia ai?

Thrips mafai ona teuina larvae i cyclamen fatu. I le maualuga o le vevela ma le maualalo o le susū, latou amata amata ona o ese ma toaaga uluola.

Faitau atili e uiga i mafuaʻaga o thrips ma metotia o le feagai ma latou iinei.

Fuafuaga puipuia

O le auala pito sili e puipuia ai le faʻatupuina o laʻau i totonu o fale o le puipuia. E aofia ai ni gaioiga:

  1. O le laʻau fou e tatau ona faʻaleaʻoaina. O se fugalaʻau faʻatau pe aveina mai uo e tatau ona tuʻu ese mai isi laʻau mo 2-3 vaiaso e iloa ai faʻailoga o le faʻamaʻi.
  2. A maeʻa ona faʻataʻitaʻia laʻau mamaʻi, e tatau ona mulumulu lima i le fasimoli ma le vai.
  3. Tausia mama o laʻau i totonu.
  4. E le fiafia le fusi i le ea susū ma le maualalo o le tau, o aso la e matutu ma vevela ai, e tatau ona e vaʻaia ma le totoʻa le tulaga o fugalaau.
  5. O le tautau o mea faapipii pipii o le a sefeina ai laau mai lele lele.

E vave tele ona faʻatele. Afai e te le amataina se taua ma latou i le taimi, e le mafai ona sefe le laʻau. O le mea lea, e tatau ona e asiasia fugalaʻau e sili atu i taimi uma e iloa ai faʻailoga muamua o siama.

O isi taimi e sosolo ai le fugalaʻau i totonu o fale ma ina ia mafai ona feagai ma latou, e tatau ona e iloa e le gata i metotia, ae ia e amanaʻia foʻi o iniseti e eseese ituaiga.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le ituaiga o faʻamaʻi - thrips o, o faʻailoga faʻailoa lona aliali mai, ma faʻapefea foi ona feagai ma ia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 12 HOURS of Studio Ghibli Sleep Music NIGHT VERSION スタジオジブリスリープミュージック (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com