Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sigmund Freud Museum - o se faʻailoga iloga i Vienna

Pin
Send
Share
Send

O le Freud Museum i Vienna o se tasi o nofoaga sili ona le malamalama ma le masani ai i Austria. I le asia o le ofisa lea na faʻamanuiaina ai ana tagata gasegase i le lauiloa faiaʻoga o le mafaufau, e mafai ona e alu i le ea i na vaitaimi ma lagona le olaga na soifua ai Sigmund Freud.

Faʻamatalaga lautele

O le Sigmund Freud Museum (Vienna) o loʻo tu i luga o le auala tuai o Bergasse, i totonu lava o le fale na nofo ai ma faʻataʻitaʻia ai le tagata lauiloa na faʻatulagaina mafaufauga. O iinei na ia faʻaaluina ai le tele o lona olaga, ae ina ua maeʻa le pulega a le 'au Nasi i le 1938, na faʻamalosia le aiga Sigmund e sosola ese mai Vienna i Lonetona, lea na faʻaalu ai e Freud masina mulimuli o lona olaga. I le 1971, na tatalaina ai se falemataaga i lona fale i Austria.

O loʻo iai Sigmund Freud fale mataʻaga i taulaga uma e tolu na nonofo ai le faʻavae o le mafaufau: i Pribor, Vienna ma Lonetona. O loʻo iai foʻi le fale mataʻaga o miti a Freud i St. Petersburg, e le faʻapitoa mo Sigmund lava ia, ae mo ana sailiga faʻasaienisi.

Faʻaaliga

O le Sigmund Freud House Museum i Vienna e iai potu e tele sa nonofo ai ma galue ai le aiga o le psychologist. O le foloa muamua o le potu malolo e faʻaalia ai a Freud o ana meatotino ma ata puʻe. Lenei oe mafai ona vaʻaia lavalava ofuina e le Austrian psychoanalyst, faʻapea foʻi ma mea i totonu mai na taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se seti laupapa anamua, se sofa veloveta ma le tele o faʻamanuiaga e le masani ai. I luga foi o le fola o le eleele e mafai ona e vaʻaia ai nisi talaʻaga faʻafanua. Ae paga lea, o le tele o faʻaaliga matagofie na ave e le aiga i Egelani, o le mea lea, pe a faʻatusatusa i le London Museum, e matua toʻatele lava mea tulaga ese i Vienna.

O malo o le fale mataaga latou te maitauina, i le faʻaopopoina o faʻaaliga, latou te manatua le faitotoʻa autu i le fogafale lona lua: o se sitepu faʻataʻavalevale mananaia ma se kapeta veloveta vave fausia ai le siosiomaga talafeagai.

O le fogafale lona lua o le avanoa faigaluega lea na atiaʻe ai e Freud lona talitonuga o le mafaufau. O le faʻaaliga o loʻo fai ma sui o se kesi, mea faigaluega ma isi mea e faʻaaoga e le mafaufau. I le Fale Mataaga o Freud, e mafai ona e vaʻaia foliga o ofisa o fomaʻi o mafaufau ma mafaufau i le 19 ma le 20 seneturi. E manaia foi le tilotilo i le potu faʻatalitali le tagata maʻi. Ae paga lea, o le faʻaaliga sili ona taua ma manaia - o le nofoa, lea na talia ai e Sigmund ana tagata asiasi, sa i le Freud Museum i Lonetona talu mai le 1938.

O le mitamita autu o le Fale Mataʻaga i Vienna o le sili ona tele faletusi i Europa, o loʻo aofia ai sili atu i le 35,000 tusi e uiga i faʻafitauli ma talitonuga o le mafaufau. O nisi lomiga e tuʻuina atu i tagata asiasi fale mataaga, ae o isi o loʻo teuina i se potu faʻamaumauga. I le auala, faʻafetai i se tele faletusi, o le fale mataaga masani ona faia fonotaga faʻasaienisi ma fonotaga o psychoanalysts.

Faʻamatalaga aoga

Tuatusi ma pe faʻafefea ona e alu iina

O le fale o Freud e tu i Berggasse 19 i se fale masani e nonofo ai. O lenei o se turisi eria o le 'aʻai, o lea o le alu i matamata e le faigata. E mafai ona e savali mai le Iunivesite o Vienna ile fale mataaga ile 11 minute, mai le Liechtenstein Palace - ile 10. O nofoaga o metro e latalata ane o Schottentor ma Rossauer Land.

Itula faigaluega: tatala mai le Aso Gafua i le Aso Toʻonaʻi, mai le 10.00 i le 18.00 Aso Sa o se aso malolo.

Asiasi tau:

Tiketi a tagata matutua12 Euro
Tagata litaea11 Euro
Tamaiti aʻoga (18-27 tausaga)7.50 EUR
Tamaiti aʻoga (12-18 tausaga)4 Euro

Mo le au Vienna Card, o le tau e € 8.50. Mo Kalapu Ö1 o loʻo umiaina le € 7.50.

E mafai foʻi ona e tusi tusi taʻamilo i le fale mataʻaga. O lona tau o le:

Tagata matutua, mai le 5 i le 25 tagata3 €
Matutua, mai 5 tagata3 €
Tamaiti aʻoga, mai le 10 i le 25 tagata1 €
Tamaiti, mai le 10 tagata1 €
Taʻaloga tumaoti afiafi mo 1-4 tagata160 €

O tafaoga e faia i le na o tofiga, faia ia le itiiti ifo i le 10 aso muamua atu. I le fesoʻotaʻiga ma le toefausiaina o le falemataaga, amata mai ia Mati 2019, malaga o le a faia na o le maeʻa itula - mai le 9.00 i le 10.00 ma mai le 18.00 i le 20.00.

Nofoaga aloaia: www.freudud-museum.at

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Oe le mafai ulufale i le falemataaga ma ato ma lapoʻa afifi - e tatau ona tuua i totonu o lavalava i le avanoa. E le sefe tele, o lea e sili ai le aveina o mea sili ona taua ma oe.
  2. O tau i le fale faʻatauga i le Sigmund Freud Museum e taugata tele, o lea e sili ai le faʻatau o mea mananaia i se isi mea.
  3. I le faitotoʻa o fale faʻaaliga, o loʻo iai se taʻitaʻi leo faʻapitoa ma se tusi e faʻamatalaina ai faʻaaliga na saunia (avanoa i le Igilisi, Lusia, Italia, Sipaniolo, Siamani ma Farani).
  4. Talu ai e tele tagata tafafao maimoa i le falemataaga, 5-10 tagata e faʻatagaina i le fogafale lona lua ma le va o 10 minute.
  5. I le faʻaopopoga i le faʻaaliga tumau, o loʻo faia foʻi i le fale mataaga ni faʻaaliga le tumau e faʻatatau i le psychoanalysis.

O le Falemataʻaga o Sigmund Freud i Vienna o se atemosifia ma manaia nofoaga o le a tosina atu i tagata uma o le a itiiti ifo sina masani i le talaʻaga o le lauiloa psychoanalyst.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: City of Dreams Vienna 1900-1935: Sigmund Freud (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com