Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie hoya Matilda: faʻamatalaga o le fugalaʻau, faʻafouina metotia ma tulafono o le tausiga

Pin
Send
Share
Send

Hoya o se fagafao matagofie i luga o le windowsill, mafai ona faateʻia ma le tele o ituaiga ma ituaiga.

O le fugalaʻau e talafeagai mo le totoina i potu mautotogi ma ofisa, aua e le manaʻomia ni faʻapitoa tulaga mo le tausiga ma tomai. E le gata i tagata totō fugalaʻau poto masani, ae faʻapea foi i tagata amata o le a mafai ona tausia se matagofie laʻau.

Matou te faʻaali atu ata o se laʻau matagofie ma faʻamatala uiga o le ituaiga. Mafaufau i foliga vaaia o le toe gaosia o fugalaʻau e ala i tipi, fatu ma laulaʻau. Faʻapea foʻi ma tulafono mo le vaʻaia o se tama aulelei Ausetalia.

Faʻamatalaga ma uiga vaʻaia o Hoya Mathilde

O le lauʻeleʻele o le hoya o le vao vaomatua o atumotu o Ausetalia. O le susū o le tau ma le tele o le susulu o le la e faʻatagaina ai le laʻau i tu masani ona oʻo atu i le umi e oʻo atu i le 10 m.

Hoya o se multifaceted ma faafetai i le fale, lea ua manumalo i le faʻatuatuaina ma le alofa o le tele o fai togalaau. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le fugalaʻau e matagofie uma i le taimi o fugalaʻau ma i malologa. Fugalaʻilaʻila pupula, faʻaputuputu i fuifui, pei o fetu i foliga ma faʻatumu le potu i se manogi floral manogi.

Taua! Ole umi ole fuga ole hoya matilda e faʻamoemoe ile umi ole ao: o le tele o le fugalaʻau e maua le malamalama, o le umi foʻi o le fuga taimi.

O le Hoya Matilda splash o se liana ma ona lau eseese felanulanuaʻi ma fugalaʻau papaʻe ma le pupula mūmū fetu i le ogatotonu, aoina i mafiafia faamalu. O laulaʻau ma fugalaʻau e faʻatumuina i tamaʻi tamaʻi villi ma iila iila... O le faʻafoliga luga faia le fugalaʻau foliga foliga o se susulu faʻapitoa teuteuina.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o lenei fugalaʻau.




Faʻatupuga auala

Hoya ese mai isi laʻau i lena hoya mafai ona faʻasalalauina i le tele o auala.

Tipiina

O le sili faigofie auala auala mo lenei laau o le teuteuina o 'auʻotiina.

MANATUNATUGA! E le mafai ona sosolo aʻa o se 'au ua tot planted i lalo.

Mo le rooting ina ia manuia, lua o le sili ona taua itu e aʻafia ai le atinaʻeina o le aʻa faiga tatau ona amanaʻia: o le tausaga o le tipiina ma lona tele.

  1. O iʻuga sili ona lelei e mafai ona maua mai le tipiina i ni nonoa se lua ma ni paga se lua o laulaʻau. O sea tipiina o le a vave tupu fou tatupu, e le pei o paʻaga ma le tasi pe tolu node.
  2. O le lumanaʻi laʻau e tuʻu i totonu o se pesini pogisa faʻatumuina i le vai, faʻatofu le pito i lalo i le vai, pe a uma ona tipi ese ia laʻau mai ia.
  3. A maeʻa le lua vaiaso, ona aliali mai lea o aʻa manifinifi, ma uma ai ona toto le laau i le eleele. O le aʻa o le tamaʻi laʻau e laʻititi, e tatau foʻi ona faʻaeteete pe a toto. O le moli e le tatau ona lavea ai aʻa o le tipiina, o lea o ipu e le tatau ona manino.
  4. O le mauaa i le palapala e sili atu ona faʻatuatuaina, talu ai o le faʻaleagaina o le aʻa e le aofia ai pe a toto le laʻau i le eleele.

O le lelei o lenei metotia o le vave rooting ma mauaina se fou fugalaʻau, ma le le lelei o le leaga rooting i le tautoulu ona o le leai o le susulu o le la.

Vitio faʻatonuga ile faʻalauteleina o laʻau e ala i tipi:

Fatu

O ituaiga uma o hoya e tuʻuina atu fatu pe a maeʻa le fuga., ae seasea lava ona faʻaputuputuina e se tasi, pei o tagata e fiafia tele i fualaʻau 'otiʻoti. Ae o lenei auala faʻafailele e mafai.

O le seleseleina o fatu e manaʻomia ai se tau taua mai le tina.

  • E tatau ona faʻatali mo le faʻavaeina o poloka, e matua ai fatu.
  • O fatu e mamago ma vave totō i le eleele saunia. O fatu mo le totoina e tatau ona fou.
  • E vave ona pepesi le fatu, ae o laʻau e matua vaivai ma vave oti ma soʻo se faʻaletonu mai tulafono o le tausia.

O le aoga o lenei metotia o le tele o fugalaʻau mafai ona maua mai fatu i le taimi e tasi ma le tausiga lelei.

O mea le lelei e manino: o le tele o taimi e feoti ai fatu ma le faʻaaogaina o malosiaga taua a le tina laʻau mo le fausiaina o maloloina fatu.

Pepa

O le sili ona umi ma sili ona faigata metotia o le faʻatoʻaina ma le hoi lau ua manatu:

  • O le lau, pe a totoina i le eleele i le tulimanu o le 45 tikeri, e mafai ona aʻa i totonu o ni nai vaiaso.
  • I lenei laasaga, lona atinaʻe mafai ona taofi ma e mafai ona faʻamalosia le tuputupu ae o laʻau na o le fesoasoani o faʻapitoa sauniuniga.

O mea lelei o lenei metotia e naʻo le maua i taimi uma o mea toto.

Le lelei - e faigata ona ausia se atoatoa maloloina laau.

O Hoya o le a le gata na teuteuina lou fale, ae o le a fausiaina foi se matagofie ma mafanafana siosiomaga, e toatele e mananao e maua lenei lalelei. Matou te fuafuaina e faʻamasani ma ia ituaiga o Hoya pei Kumingiana, Obovata, Vayeti, Multiflora, Macrophylla, Crimson Queen, Retuza, Gracilis, Compact. Ma atonu atonu o le a faʻaopoopoina se isi laʻau matagofie i lau togalaʻau fale.

Tausiga

O le laau hoya Matilda Splash e le faʻamatalaina, ae ina ia mafai ona ausia lelei fugalaʻau, nisi tuutuuga tatau ona faia mo ia.

FIAFIA! O le taʻele e mafai ona faʻaosofia ai le fuga o le hoi.

O Hoya o se tagatanuu o le teropika, o lona uiga o le susū e tatau ona maualuga. E mafai ona faʻasusu lau laʻau ile faʻasusu pe taele.

  1. O le maualuga sili ona vevela o le 20-25 C.
  2. I le taumalulu, e fautuaina e tuʻu i lalo le vevela ma le susu ina ia mafai ai ona maua le laʻau ma se vaitaimi le mautonu.
  3. Pe a faʻainuina se fugalaʻau, e tatau ona manatuaina o le hoya o le a faʻapalepale laʻititi le soʻona faʻamaʻaina o le eleele, ma o le suaina o le vai e oʻo atu ai i maʻi poʻo le oti o le fagafao.
  4. Luga ofu e talafeagai i le taimi o le vaitaimi o toaga ola ma fuga.
  5. O le teuteuga e faia mo mafuaʻaga tumama: aveʻese laulaʻau mamago ma fugalaʻau, pe fai ai togavao.
  6. O le tele o taimi, o le hoya e tu i totonu o tamaʻi ulo e tautau.

I le taimi o fugalaʻau, e tatau ona taofi le faʻasusu, ona o le a vave mou atu mata. O se laʻau maʻaleʻale e fefe i togitogi ma le suavai o le palapala, oe tatau foi ona puipuia lau fagafao mai le susulu o le la.

O mea leaga i luga o le hoi, latou te faʻamalosi e osofaʻi:

  • aʻa nematode;
  • talita;
  • mealybug.

I le usitaʻia o tulafono faigofie o le tausiga, e mafai ai ona e maua se laʻau olaola fugalaʻau vevela i le fale. I tulaga o 'eseʻese mai tulafono, o le fugalaʻau o le a le oti, ae afai e le fiafia i se mea, o le a tolopoina fugalaʻau faavavau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Special Hoya Greenhouse visit - Paul Shirley Succulents. Plant with Roos (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com