Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uma e uiga i le matagofie Blue Moon wisteria: faʻamatalaina o le ituaiga, nuances o tausiga ma ono faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

Wisteria Blue moon o le sili ona matagofie laʻau i totonu o perennial vines. O faʻaputuga o fugalaʻau pupula e pei o se afu malulu manogi i le ao, ma feilafi ma se malulu, siliva lanu i le po. E le o se mea tupu fua le igoa o lenei lalelei o le Blue Moon poʻo le Blue Moon. O le laʻau e faʻaaogaina malosi e fugalaʻau mo mea teuteu. O le a teuteuina soʻo se poletito, gazebo, terraces, fale puipui, pa.

Wisteria - Wisteria macrostachya Blue moon (Witseria macrostachia Blue moon) o se teuteuina teuteuina vine o le aiga legume. Na aumai i Lusia mai Amerika.

Faʻamatalaga botani

O le igoa Latina mo Wisteria macrostachya blue moon o Wisteria macrostachya Blue moon. O le laʻau mafai tupu oʻo i le 6-7 mita pe sili atu. Fugalaau ei ai se foliga le masani ai, faʻalagolago i le eseesega, o latou:

  • lanumoana malamalama;
  • lavender lanumoana;
  • piniki ma le lanu viole.

O le ua o fugalaau e samasama samasama. E aoina i fuifui 15-30 cm le umi.O lau laualuga e iila, lanu uliuli lanumeamata i le lanu. Leaves, o le numera o lea mai le 6 i le 14, e pinnate, i le amataga o lo latou atinaʻe latou maua sina laʻititi. Latou te ola ae le sili atu i le 35 cm le umi.

O fualaʻau enaena e pei o pi e aoina i totonu o poloka. O lenei laʻau ei ai le aʻa malosi aʻa. Wisteria macrostachia lanumoana masina o le sili ona malulu-maʻaʻa o uma vine. E mafai ona tatalia ia malulu na oʻo ile vevela ile -40 ° C.

O le talaʻaga o le tulaʻi mai o lenei laʻau na amata mai le taimi na amata ai ona faʻatupuina e Bridget ma Harvey Bachita. I se tasi itu na mafai ona latou mauaina se fualaʻau mai ia Wisteria macrostachya. Seʻia oʻo mai i le taimi lea, ua le taunuʻu taumafaiga uma e faʻamasani Asia wisteria ile maualalo ole vevela. I se faʻaopopoga i le mea moni o le iʻuga fatu na i ai teteʻe ese aisa, na fiafia ai le aufaifaʻatoʻaga ma toe fuga - 3 taimi i le vaitau.

Faʻafefea ona aofia ai?

Wisteria macrostachia lanumoana masina, pei o laʻau uma, manaʻomia se tausiga:

  1. Vevela O lenei ituaiga o mea fetolofi e le faʻatonuina i le vevela, ae e tele ni fesoasoani e fautuaina ai oe e faʻalogo. O le a toto fugalaʻau lelei i le maualuga o le vevela. I le tulaga o le ola ola, e manaʻomia e ia le vevela i luga atu o le 20 ° С, i le taumalulu e tatau ona le itiiti ifo i le -40 ° С
  2. Susulu. Totoina i le togalaau, Wisteria macrostachia lanumoana masina fetuʻunai lelei i le vevela o Rusia, seʻi vagana ai eria ma matagi malulu. E manaʻomia le totoina o lenei laʻau i se nofoaga susulu lelei e puipuia mai le vaʻa ma matagi malosi.
  3. Le palapala. O le eleele e tatau ona mama, maualuga permeable, ma maualalo susu. E fautuaina e faatumu le Wisteria lanumoana masina totoina pu:
    • fanua faʻapala;
    • peat;
    • humus;
    • oneone
  4. Faasusu. E le taliaina e lenei laau le eleele suavai. Ina ia aua neʻi tupu lenei mea, e mafai ona e faʻapipiʻi lau ma fugalaʻau. I le masina o Setema, tatau ona faʻaititia le faʻasusu, ma i le taumalulu, taofi atoa.

    E manaʻomia lava e le Macrostachia wisteria le lava vai i le taimi o le fugalaʻau. I le tulaga o le ola ola, o lenei vine e manaʻomia faʻasusu tasi i le 7 aso.

  5. Teuteuina O le teuteuina o se vaega taua tele i le tausiga o wisteria. E fia fugalaʻau o le a aliali mai luga o le vine o le a faʻamoemoe i le saʻo o lona faʻatinoina. Prune wisteria 2 taimi ile tausaga.
  6. Laʻei pito i luga. Manatua o le tele o le fetilaisa o le a afaina ai Wisteria. Mo le faatumuina o laulaʻau ma le felanulanuaʻi o fugalaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina:
    • fetilaisa o minerale;
    • tali kapisi;
    • faapalaga
  7. Faʻaliliuga O se tamaʻi laʻau e vaivai lona aa e faʻatagaina ona toe toto i tausaga uma. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o sea faiga e le galue lelei i luga o lenei fugalaʻau, mulimuli ane o Wisteria e malolo mo se taimi umi. Faatasi ai ma le malosi tuputupu aʻe o le aʻa faiga, o se taotoga e le mafai ona faia, talu ai o le tele o taimi o se tagata matua toto mate.

Vaega o le toe gaosia ma totoina i luga o le auala

O uiga eseese o le totoina i le laueleele matala Wisteria lanumoana masina e na o se tamaʻi toto e tatau ona avea ma totoina mea. E mafai ona e faʻatau mai i kamupani e faʻapupuina ia ituaiga laʻau pe totōina oe lava mai fatu. Ina ia faia lenei mea, o fatu e manaʻomia le fausiaina o se maualuga sūsū ma le vevela, seʻi vagana ai le susulu o le la.

Fuga e tatau ona faʻatali mo le 5 tausaga, peitaʻi, o sea laʻau o le a teteʻe i le le lelei o le tau. E fautuaina e toto se fualaʻau i se nofoaga susulu, ma ina ia mafai ona tupu tetele inflorescences, latou manaʻomia le faia o se 12 itula aso. O le vave tupu o le a mafai e ala i le i ai o alavai. E tatau ona faʻasūsū i aso uma.

Taua! A maeʻa ona faʻasūsū, e mafai ona sasaʻa faʻapipiʻi mutia faʻataʻamilomilo i le Wisteria seedling macrostachia lanumoana masina, ae ina ia leai ni fatu i totonu. Lenei o le a fesoasoani e faʻatumauina le susu i le eleele i le taimi o le fausiaina o le aʻa tino.

Ole aoga ole tausiga ile fafo

A maeʻa ona totoina, vaʻaia le taumalulu-malo malulu wisteria aofia ai i le faʻatumauina o se malu susu, i aso uma feololo faʻasūsūina, fafagaina ma faʻasusu le ea faʻataʻamilo i laulaʻau, e manaʻomia e teuteu. Lenei auala o le a fesoasoani e fausia ai se mama mama. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona tipi ese uma na vaega ia ina ua maeʻa 5 malosi maloloina axillary fualaʻau. Soʻo se isi spring, e manaʻomia e aveʻese vaega faʻamama pe faʻamaʻaia. I le tautoulu, ua teuteuina le masina masina o Wisteria e sauniuni ai mo le taumalulu.

O lenei fugalaʻau, aʻo leʻi oʻo mai le malulu, e tatau ona faʻamama. O le faʻataʻitaʻiga e faʻaititia i le tuʻu faʻamamilo o aʻa. E mafai ona avea peat po o limu. E manaʻomia lenei mea e laau e toto mai le vao. I le mea na tupu e leʻi maua se taimi o le lala e toto malosi ai ma maua se tulaga faʻavae, e ufiufi foi latou mo le taumalulu ma se tasi o nei mea.

Fuga

O le vaitaimi o susulu ma tele fugalaʻau o Wisteria macrostachia lanumoana masina amata mai le faaiuga o Me ia Iuni. Ia Iulai, ua amata ona fuga mai i le taimi lona lua, ae le tele. I itulagi ma le agamalu ma le mafanafana tau, o le laʻau mafai mafai ona fuga e oʻo lava i le ogatotonu o le tautoulu. E taua tele le tipi ese o latou pupula ua pala.

Se ata

E le gata i lea e mafai ona e vaʻai atu i le ata, o loʻo faʻaalia manino mai ai le matagofie uma o le fugalaʻau lanumoana Blue Moon:




Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le laau e tetee i faamaʻi. Talu ai e oona, e seasea osofaʻia e faʻamaʻi - e mafai ona:

  • anufe;
  • puletupe tupe iti;
  • aphid lanumeamata.

O anufe na tuua ni pu i luga o laulaʻau, ma ona o le tupe iti, latou avea apamemea i le lanu.

Ituaiga faapena

  1. I Wisteria o Saina, o fugalaʻau e lanu viole ma o isi taimi e paʻepaʻe. E tupu aʻe i le 15-20 m .. E fuga mai toetoe lava o le taumafanafana uma. Fausia ai fualaʻau i foliga o pi. E mafiafia ona lau ma inflorescences, o ona pulumu ia tupu 30 cm le umi.
  2. O Iapani Wisteria e i ai fugalaau papaʻe. E le aulelei ma maaa e pei o isi ituaiga. Tele o taimi e maua ai i le Black Sea talafatai o le Caucasus.
  3. Fugalaʻau fugalaʻau fugalaʻau pe tele faʻugalaʻau Wisteria fugalaau ma Vaioleti-lanumoana fugalaʻau. O ona pulumu e mafai ona tupu aʻe i le 50 cm le umi. E amata ona fuga i se taimi mulimuli ane nai lo le Saina tasi i le 14-21 aso (oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i le tele wisteria iinei).
  4. I le vao Wisteria, o fugalaau e lanu viole-lanumoana. O lenei laʻau e oʻo i le maualuga o le 12 m.E mafai ona tupu i totonu o se koneteina.
  5. Matagofie wisteria faʻamalieina le mata i lanu viole ma paʻepaʻe lua fugalaʻau. E mafai ona tupu aʻe i le 10 mita. O fualaʻau e oʻo atu ile umi ole 20 cm, e tutusa le lapoʻa o fualaʻau.

Nisi faʻamatalaga e uiga i ituaiga ma ituaiga o wisteria mafai ona maua iinei.

Frost-hardy Wisteria macrostachia lanumoana masina, ma le tausiga lelei, ono amata amata fuga i le tausaga lona lua. O lenei laʻau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le mea taua o le totoina i se nofoaga lelei, mulimuli i tulafono faʻasusu ma fesoasoani ia ola i le malulu o le tau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ou te talitonu (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com