Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faia se meaalofa tulaga ese mo aliʻi ma fafine? Tekinolosi DIY mo le faia o se rosa i totonu o se fagu vai

Pin
Send
Share
Send

E manaia i taimi uma le tuʻuina atu ma le taliaina o se meaalofa le sili ona lalelei masiofo o fugalaʻau - se rosa. Ae o teufaigofie masani e puʻupuʻu - i le maeʻa ai o ni nai aso, ua amata ona mou atu fugalaʻau, ma naʻo manatua e totoe mai se meaalofa matagofie.

Faʻafefea mafai ona faʻaolaola fugalaʻau mo se taimi umi? E faigofie lava le tali - fai se rosa i totonu o se fagu vai i ou lava lima. O sea meaalofa o le a faʻafiafiaina ai lē e ana mo ni nai tausaga.

Gaosiga o lima

I le faʻatau atu e mafai ona e mauaina le tele o filifiliga mo rosa i tioata - mai taugofie i taugata, mai taugata i le sili ona taatele. Ae o le mea moni, o le faia o se meaalofa na oe lava e le faigata.

I le taimi muamua, sa le mafai ona faia lenei mea i le fale, talu ai mo le rosa na manaʻomia e tuʻuina se lagona gaogao i le fagu ma faʻamautinoa le maopoopo o le vaʻa. O ia mea faigaluega e faigata ona maua mo le faʻaaogaina i le fale. Ae o lenei uma mea e fai mo le rosa i totonu o le fagu e le faigata ona maua.

Tulaga e lelei ai ma mea e leaga ai

  • O se tasi o aoga aoga o gaosiga i le fale o le aoga tau.
  • O le lona lua lelei o le tulaga ese - oe mafai faʻatino soʻo se miti ma manatu ma se rosa o soʻo se lanu ma le lapoʻa, faʻapea foi ma le filifilia o se eseʻese fagu.
  • Faatasi ai ma le agavaʻa agavaʻa ma le saʻo, e mafai ona suia lenei faiga i se tamaʻi pisinisi e maua ai tupe maua.

O tamaititi, e mafai ona tatou taʻuina le mea moni, a le mulimuli le tekinolosi, e amata ona magalo ma mago le rosa i le ipu tioata.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

O le a le mea e te manaʻomia?

O mea e faʻalagolago i le auala e faia ai le tuufaatasiga ma le faʻamautuina o le rosa... Oe o le a manaʻomia:

  • o le rosa lava ia;
  • greens poʻo le limu;
  • O se fagu poʻo se ipu vai tioata;
  • fugalaʻau stabilizer - glycerin, wax poʻo hairspray;
  • vali (pe a talafeagai ai);
  • vai;
  • tweezers;
  • filo

O le fugalaʻau mo le tuufaatasiga e filifilia ma le faʻaeteete tele. E tatau ona lalelei le rosa, fou, ua fuga atoa, ma lona ogalaau malosi ma mafolafola petals. Roses ola i Ekuatoa e fetaui lelei mo lenei faʻamoemoe.

Faamautuina

Faatasi ai ma le glycerin

Ole auala sili lea ona lelei pe a taofi e petals o latou natura masani ma susulu.

  1. Se fugalaʻau faʻatoa tipiina manaʻomia e faʻamago sina taimi mo ni nai itula. I lenei tulaga, o le tipi o le rosa e tatau ona fa senitimita i lalo o le fuga.
  2. Glycerin i le aofaʻi o fagu e lima o loʻo faʻasusu i le vai mafanafana vela i vaevaega 1: 1. Lanu e mafai ona faʻaopopo pe a manaʻomia.
  3. Matou te tuʻuina le rosa i se fofo o le vevela o le potu, a o le faʻatofuina atoa e le talafeagai - o le rosa mitiia glycerin ala i le ogalaau.
  4. Taʻi lua aso uma, ma se naifi maʻai, e tatau ona e tipiina faʻasolosolo le au o le rosa i le tasi senimita, a o oe e mafai ona vaeluaina le pito o le au mo le ulu lelei i le fofo.

O le vaitaimi o le tu i le tali e mai i le vaiaso i le lua... A maeʻa lena, e mafai ona e amata tusia le fatuga.

Lolo

O se fualaʻau mamago ma mama e aveina i tweezers ma faʻafofuina atoa i le meli solo, mulimuli ane ona tuʻuina lea i le vai malulu. I lenei auala, oe mafai ona maua se malosi lava fugalaau mo le tuufaatasiga.

E fefefe le solo i le susulu o le la ma le maualuga o le vevela.

Polani mo lauulu

  1. O isi petals e aveʻese mai le rosa ma tuu i totonu o se koneteina ma araisa poʻo semolina mo le vaiaso e aveʻese sili atu susu mai le laʻau.
  2. A maeʻa lena, o le rosa e tele lava ona sausauina i le lauulu, ona tautau lea o le au ma faʻataga e faʻamamago.

I lenei tulaga, o le rosa e le malosi tele ma e tatau ona puipuia mai le pefu ma masini faʻaleagaina.

Faia o se vaʻa

E mafai ona faʻatau se fagu faʻapitoa ma se tapuni mai fale teu fugalaʻau, ae e mafai ona e faia le vaʻa oe lava. Mo se tamaʻi fagu i le lumanaʻi, e tatau ona e filifilia se koneteina faia i tioata tioata, aunoa ma ni chips poʻo taʻei.

O ia tioata o le a puipuia le rosa mai vevela soʻoga ma paʻu'ū efuefu. O le koneteina tatau ona i ai se ua faʻamau.

O le vaʻa e fufuluina, mago ma faʻamamaina faʻatasi ma se tuʻufaʻatasiga faʻapitoa... O se pamu lagona gaogao faʻapitoa e manaʻomia e aveʻese ai le ea. Afai e leai se mea, o lona uiga o tekonolosi mo le faia o le tuufaatasiga o le a fai si eseesega. E tatau foi ona filifili se tapuni e tusa ma le tele o le vaʻa ina ia tapunia mau.

Tuufaatasia vaega

  1. O le faʻamautuina rosa ua faʻamau i le pito i lalo o le fagu, faʻaopopo greenery poʻo faʻamautuina limu mo matagofie.
  2. Ma, faʻaaoga se pamu lagona gaogao, pamuina ese le tele o le ea mai le tamaʻapaʻapa ma tapuni le tapuni.

    Talu ai o le rosa ua faʻamautuina, atonu e le pamuina le ea i fafo, ae i lenei tulaga e i ai le aʻafiaga o le vave tuai o le tuʻufaʻatasiga.

E mafai ona e faʻaalia le faʻavae ma tautau le rose i luga lalo:

  1. Afifi le pito o le au i le filo, ma faʻamau le filo i le pito i luga o le fagu i le kelu.
  2. E mafai ona e nanaina le filo i lalo ole limu pe sau ma se isi teuteuga.

E i ai le isi auala e faia ai se rosa i totonu o se fagu, talafeagai mo se glycerin-faʻamautuina fugalaʻau:

  1. I lenei tulaga, o le rosa sauniuni ua tuʻuina i totonu o se tali o le glycerin (3: 1) atoa, ufiufi i se tapuni ma tuu i totonu o se pogisa malulu nofoaga.
  2. Afai e faʻaititia le tali, e tatau ona faʻaopopo.
  3. A maeʻa le lua vaiaso, ona fufulu ese lea o le vailaʻau glycerin, ma mulumulu le rosa.
  4. Ona sasaʻa lea o se vaifofo fou, e faʻatulagaina petals ma tweezers ma o le flask e mulimuli ane tapunia ma se tapuni.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio pe faʻapefea ona faʻaputuputu se mea e fai ma se rosa i totonu o se fagu vai.

Faafitauli ma faigata ono tupu

Aua le le fiafia pe a fai o le tuufaatasiga e leʻi potopoto i le taimi muamua - Oe manaʻomia le tomai ma lelei sauniuniga o le rosa ma le matauila.

  • Faʻamolemole manatua o le fagu e tatau ona matua mago, mama ma leai se gaʻo.
  • O le rosa e tatau ona suʻesuʻeina mo soʻo se isi lava petala laʻititi.
  • Mulimuli ane, o le tuʻufaʻatasiga tatau ona puipuia mai tuusaʻo o le la, vevela soʻoga, efuefu ma masini faʻaleagaina. A leai, o le mea o le a faʻaleagaina, suia ma malepe.
  • O le ulufale i totonu o se vaega faʻamau faʻamau faʻamau i totonu o se potu ma le maualuga o le susū e lamatia ai le suia o foliga o le rosa.

E manaʻomia le faʻatumauina ole vevela ole ea mai le + 5-35 ° C. E tatau ona solo ese le efuefu i se ie vaivai poʻo se palasi. E mafai ona e faʻaaogaina se masini faamago e faʻaalu ai le pefu, ae ia e mautinoa e le vevela le ea.

Teuina o Vaitau

Mataupu i tekinolosi gaosiga o le a fiafia le tuʻufaʻatasiga ma ona foliga mai mai le tolu i le lima tausaga... Afai o le rosa mumu ma leaga, faʻalogo i le vevela pulega ma mamao mai le la o lau tuufaatasiga.

Oe mafai ona faitau atili e uiga i le fata olaga o se rosa i totonu o se fagu iinei.

O le rosa i totonu o le fagu vai o se meaalofa manumalo lea mo tamaʻitaʻi ma aliʻi. E matua faigofie lava le faia o se masiofo o fugalaʻau, ofu i tioata, na o oe lava, ona avea lea o lau meaalofa ma mea moni moni ma tulaga ese. Mulimuli ia matou fautuaga ma o le mea e fai o le a tumau susulu ma fou mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Bongkar pasang bushing racksteer tanpa harus buka roda, penyebab bunyi tak-tak (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com