Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le lalelei lalelei na tulaʻi Nina Weibul - o uiga o le eseʻese, fesoasoani mo le tausiga ma ata o le laʻau

Pin
Send
Share
Send

Rose o le lalolagi-aloaʻia masiofo o togalaʻau, fugalaʻau moega ma greenhouse. E felanulanuaʻi lanu, e tele ituaiga o laʻau, o fugalaʻau umi - o nei mea uma e avea ai le rosa ma mea teuteu teuteu lauiloa i isi sui ole lalolagi fugalaʻau.

E tele taimi nai lo isi ituaiga, o le floribunda Nina rose e maua i togalaʻau ma a latou lava taupulepulega, talu ai e oʻo lava i se tagata fou faʻatoʻaga mafai ona tausia le fugalaʻau.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai le faʻamatalaga o fualaʻau, o le tala faʻasolopito o le mea na tupu, saili pe faʻafefea ona ese mai isi ituaiga, ma suʻesuʻe faʻatonuga mo tausiga.

Faʻamatalaga botani

O lenei ituaiga o se laʻau mama lala ma lala lanumeamata lanumeamata. Fuga mumu mumu, aoina i pulumu o 3-4 pcs. ufiufi le mea teuteu teuteu seʻia oʻo i le leva o le tautoulu, ma gaugau i le amataga o le aisa. O le aganuʻu e oʻo atu i le maualuga o le 90 cm, i le lautele o lala o le togavao e oʻo atu i le 0.5 m.O lenei ituaiga o rosa e talafeagai mo le tele o totoina i nofoaga tetele.

O mea lelei o le faʻatupuina o le Nina ituaiga o mea taua ia:

  1. Puipuiga i le fugalaʻau o faʻamaʻi o le fungal amataga: lanu uliuli ma le paʻu poloka.
  2. Fuga uumi i le vaitaimi atoa.
  3. Tetee i le aisa.
  4. Faigofie o le tausiga.

Unpretentiousness i faʻasusu ma teteʻe atu i fafo faʻanatura mea na faia ai lenei eseʻese lauiloa i le poto masani ma tagata fou faʻatoʻaga. E i ai ni leaga e ono fetaiaʻi ma se masiofo o lanu lanu uma:

  1. O fualaʻau o le laʻau e togitogia i vao tuitui maamaʻai e faʻalavelaveina ai le tausiga lelei o le rosa.
  2. O le manogi matagofie manoa i lenei ituaiga o teuteu laau e toesea.

Se ata

O loʻo faʻaalia i le ata le ituaiga rosa e taʻua o Nina Weibul.




Talaʻaga o le amataga

A o kolosiina le polyanthus, musky ma hybrid tea roses, na maua mai se laau ofoofogia, fesuiaʻi i le malulu o le tau malulu, e tele fuga mai i mumu ulaula ma e le manaʻomia ni poto faapitoa ma le poto pe a tupu.

Mo le taimi muamua, o le tupuga o le aso nei floribunda tulaʻi na faʻalauiloaina atu i mata o faʻatoʻaga fiafia i le 1903 e Peter Lambert. O loʻo faaauau pea le galuega ile atinaʻeina o ituaiga fou e oʻo mai i le aso.... O le vasega floribunda amata amata aofia ai faʻataʻitaʻiga maua mai o se faʻaiuga o filifiliga e i ai uiga e tutusa ma polyanthus ma lauti-laʻau aganuu (faitau atili e uiga i sili sili ona lelei ituaiga ma ituaiga o Floribunda roses iinei, ma mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai tulafono mo le tausiga ma le totoina o se rosa o lenei fugalaʻau). O se tasi o iʻuga o galuega faʻafofoa o le ituaiga Nina Veibul.

O a eseesega mai isi ituaiga?

O se vaega iloga o lenei sui o le vasega floribunda o le tutumau, teteʻe atu i le faʻaleagaina e ituaiga eseese o fungus, le mafai ona totoina fugalaʻau i eleele matala i itulagi ma ogaoga tulaga tau. O le ituaiga Nina Weibul e taʻutaʻua tele i Scandinavia, Finelani ma Iceland.

Fuga

Fugalaʻau Floribunda fuga Nina Weable uma vaitau, ma le tausiga lelei, o nisi inflorescences ua suia e isi i luma o le amataga o le aisa.

  1. O fualaʻau muamua e aliali mai i luga o togavao i le ogatotonu o Iuni, ma mulimuli ane o faʻaauau pea fugalaʻau seʻia oʻo ia Novema.
  2. Ina ia mafai e lenei ituaiga rosa ona faʻamalieina tagata e ana ma le tele o fualaʻau i tausaga uma, ae le i fuga, e tatau ona e fafagaina vao ma le sodium humate i le vaega o le 1 kulimi. sipuni mo le 40-50 lita o vai. Liligi 2 lita o sea fofo i lalo o togavao. I le faaiuga o le fuga o le rosa, e tatau ona fafagaina fualaʻau ma le maualuga faʻatulagaina o faʻasologa elemeni ma prune.
  3. Afai o le rosa Nina Weibul e le manaʻo e fuga, e tatau ona e faʻanatinati auiliiliina tulaga mo le teuina o le fugalaʻau, saili mafuaʻaga mo le leai o fuga ma galue i luga o mea sese.
    • E ola lelei Floribunda Nina ma fuga i luga o le eleele loamy, o le acidity o le eleele e le tatau ona sili atu 7pH.
    • Afai na afaina le togavao mai le malulu o le malulu, ona tupu ai lea o laʻau ma laulaʻau lanumeamata i le taimi nei, ma fugalaʻau o le a aliali mai i le tausaga a sau, i lalo o le manuia taumalulu.
    • Ina ua maeʻa fugalaʻau, e manaʻomia ona tipi ese lala ma faʻamamago fuga ina ia le laau le maimauina le malosi manaʻomia e fausia ai fou inflorescences luga ia latou.

      Tusitusiga. Ina ua uma ona tuiina, o le rosa togavao feagai ma fetuunaiga ma i lenei vaitaimi e leai ni fatuga faia.

  4. Roses Nina Weibul foliga sili ona lelei ile mamanuina o rosa togalaʻau ma togalaau tisaini. O laʻititi feololo o le Nina rose e ufiufiina i laʻau mumu mumu i le vaitaimi atoa. O le fuga o le togavao e faʻaauau ma o le kulupu o rosa foliga sili atu i le talaʻaga o laʻau maualalo-totoina o le juniper. O fugalaʻau Floribunda Nina o loʻo tumau pea lo latou pupula ma e le mou i le la.

Faatonuga tausi

Floribunda Nina o se tasi o sili sili undemanding ituaiga e tausi mo., ae ina ia mafai ona fuga mai pea vao seʻia oʻo i le faʻaiuga o le tautoulu, e tatau ona e iloa faʻafefea ona tausi faalelei i latou.

Filifilia o se nofoaga mo le tuputupu ae

O le totoina saʻo o le a maua ai le togavao ma le atinaʻe lelei ma le faʻatulagaina o le tele o fua.

  1. A filifilia se nofoaga mo se rosa, Nina Weibul, e tatau ona e amanaʻia o lenei ituaiga, pei o rosa uma, e fiafia tele i le malamalama. O le aofaʻi o le susulu o le la o se mea taua e mautinoa ai le le motusia fugalaʻau o le togavao.
  2. O le nofoaga o le a tupu ai le rosa e tatau ona puipuia mai matagi ma sitaili.
  3. E te le tau totoina se togavao i le paolo o laau, talu ai e le gata i le susulu o le la, o le a latou aveʻesea mea aoga mai le fugalaʻau.
  4. E sili le filifili o se nofoaga e tusa pe laʻititi lava maupuepue, talu ai o loʻo iai se mataʻutia o matagi i luga o se maupuepue, ma le tele o le susū faʻaputuputuina i le eleele maualalo ma le toʻa vai vai.
  5. O le nofoaga na ola ai rosa mo le 8-10 tausaga e le talafeagai mo le totoina.

Le palapala

O le eleele mo se rosa o lenei ituaiga e tatau ona faʻamamaina lelei.... Aloʻese mai eleele ma le tele o mea i totonu o masima poʻo nofoaga e tele vai. O le filifiliga lelei o le a avea ma acidic, lelei-faʻafouina eleele poʻo uliuli eleele. Eleele acidity mafai ona tuʻuina i lalo e ala i le faʻaopoopoina lefulefu poʻo le limu, ma faʻateleina ma peat ma otaota.

Totoina o fatu

Totoina o le rose a Nina ma fatu o se mea manaia, ae le o se faigofie.

  1. O fualaʻau pula e tatau ona tipiina i ni afa ma o fatu e tatau ona fufulu ese mai le pulp, lea o le a puipuia ai germination.
  2. O fatu ua faʻamamaina e tatau ona faʻamamaina i le togafitia o i latou i le hydrogen peroxide.
  3. Ave ni pulupulu se 2 e faʻasusu i le hydrogen peroxide ma tuʻu le fatu rosa i le va o latou. Ona tuu lea o tisiki i totonu o se taga ina ia aloese mai le vave soso eseina o le hydrogen peroxide. I luga o le taga, tusi ai le igoa o le ituaiga mai le aoina o fatu.
  4. Tuʻu taga fatu i totonu o se pusaʻaisa pusa teu mo fualaʻau fualaʻau.
  5. Fatu e tatau ona siaki taimi; afai e aliali mai le suia, aveʻese ia faʻamaoniga faʻasolosolo ma suia ia cotton pads.
  6. 45-60 aso pe a uma ona faʻataʻoto fatu, fofoa tamaʻi totogo.
  7. E tatau ona totō fatu totō i totonu o ulo.
  8. Ina ia maua ni laau malosi, e tatau ona e tuʻuina ia laʻau i le 10 itula o le malamalama.

Mai le taimi e toto ai le fatu germination i se laʻau laititi, 2-3 masina pasi.

Vevela

Nina Veibul o se ituaiga eseʻese o le aisa, ae o nei togavao e ola lelei i le vevela o le +10 - +18 o. E le taliaina e rosa le vevela tele, ma i malulu o le malulu, e manaʻomia le ufiufi lelei o laʻau.

Faasusu

Ina ia mautinoa se togavao ola lauolaola, e tatau ona faʻasusu lelei.

  1. O le tau vevela ma le savili malosi e faʻamago ai le eleele i se saoasaoa nai lo le masani ai. I taimi faʻapena, faʻasusu e faia i aso uma.
  2. I le tau masani, o le rose Nina e faʻasusu faʻatasi ile 4-7 aso.
  3. Talu ai nei na totoina ai vao iti manaʻomia tele tele ma tele faʻasusu, ona o latou aʻa faiga e le lelei atinaʻeina.

E sili le sasaa o le rosa ma le tele o vai 1 taimi nai lo laititi ma masani.

Laʻei pito i luga

Ina ia mafai e laʻau mananaia ona teuteuina le togalaau 'aina mo se taimi umi ma aua le mafua ai ni faʻalavelave, e tatau ona e fafagaina i latou i se taimi faʻatulagaina.

  1. O le fafagaina muamua ma le amonium nitrate o loʻo faʻataunuʻuina 10 aso pe a uma le teuteuina o le tautotogo aʻo leʻi fuga mai lau.
  2. O le tutusa fetilaisa tatau ona fafagaina i le togavao i le taimi o le fuga faʻavae.
  3. Organic fetilaisa mafai ona faʻaopopo ae le i fuga. A 1:10 dilute mullein o le a faia.

Aʻo leʻi amataina le taumalulu, e mafai ona faʻaopopo le supaphphate ma le potassium masima i lalo o togavao taʻitasi.

Teuteuina

Nina rose teuina ua fuafuaina e mautinoa ai faʻaauau fugalaʻau:

  1. Ae e te leʻi totoina se togavao, e tatau ona e aveʻesea lala vaivai ma aʻa mamago.
  2. O le teuina o le tautotogo e faʻaititia i le faʻapuupuuina o autu autu e 4-5 buds, o le mamao mai le faʻavae i le tipi e tatau ona 20 cm.
  3. O lala vaivai o le itu e tatau ona aveʻese. O le faʻavaeina o au fou amata i le ogatotonu o Me.
  4. E amata ona teuteu laau laiti i le faʻaiuga o Mati, ma tipiina ni lala fou i le lona tolu.
  5. I le tautoulu, pe a maeʻa fugalaʻau, e manaʻomia le tipiina uma autu autu, tipi ese laulaʻau lanumeamata uma ma faʻatupu.

I le taimi o le mafanafana vaitau, oe tatau ona tipi ese uma maʻi ma oti laʻau.

Faʻaliliuga

O le totoina o le masiofo o le togalaau, Nina Weibul, na faia mai le ogatotonu o Aperila i le ogatotonu o Me. I totonu o le pu lautele saunia, e tatau ona e feʻaveaʻi se togavao ma se lapoʻa eleele. A maeʻa ona tuiina, e manaʻomia ona e tuʻuina ni laulaau e 3 i luga o fana e tasi, tipi ese uma isi mea. E tatau foi ona e aveʻese ia laʻau e ola i totonu o le togavao. Pe a tuiina Floribunda Nina, tatau ona faia le tele o taumafaiga e faʻatumauina le faʻamaoni o aʻa.

Sauni mo le taumalulu

Ae le i oʻo i le taumalulu malulu, e tatau ona tipiina le rosa laʻau ma le eleele e tatau ona matua faʻamamaina.

  1. E tatau ona taofi le faʻasusu mai le ogatotonu o Setema.
  2. Ina ia faʻateleina le teteʻeina o le rosa i le malulu, e tatau ona faʻaoga faʻalaʻau potash i le tautoulu.
  3. Tipi ese laʻau vaivai, lau ma fuga.
  4. O le ufiufi o rosa e amata i le amataga o le malulu o le tau.
  5. Lulu le eleele faataamilo i le togavao ma se vaega o lefulefu.
  6. Liligi eleele matutu poʻo luga i le 1/3 o le maualuga o le laʻau.
  7. A maeʻa lena, ufiufi rosa i paina pe faʻapipiʻi lala. O lenei ufiufi o le a puipuia ai le togavao mai le matagi ma le susu.

E tatau ona fai togavao paolo i le tau matutu.

Toe gaosia

O le sili ona lauiloa auala o le faʻatupuina o le rosa o lenei ituaiga o tipi.

  1. Mai i tagata matutua na fausia, o tipi e 10 cm le umi e tatau ona tipi.
  2. O le pito i lalo e tatau ona faia i se tulimanu, ma o le pito i luga e faʻatatau i le ogalaau.
  3. E tatau ona aveʻese uma laʻau lanumeamata ma vao tuitui.
  4. Taulima le pito i lalo o le tipiina ma le aʻa.
  5. O le va i le va o totoina o 20 cm.
  6. Ufiufi lala tipiina i le pepa laʻau ma lagolago ia aua neʻi paʻi le fale i le pito i luga o tipi.

Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona e aveʻese le ata mo le ea ma faʻasusu.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le flibibunda variety Nina e tetee i le tele o faamai oona, ae faʻatasi ma le le faʻalelei tausiga, o le laʻau e afaina i nisi faʻamaʻi.

  1. O le lanu uliuli e tupu i le afa lona lua o le taumafanafana ona o le tele o le vevela o le ea.
  2. O le ele e afaina ai laulaʻau ma laʻau i le amataga o le tautotogo ma salalau i le maualuga o le susū.
  3. E tigaina rosa mai le polotogi malulu pe a fai o le tau e malulu ma susu mo se taimi umi.

O le faʻasusuina o le mullein, decoction o solofanua poʻo le nettle o le a fesoasoani e faʻasaga i le ele ma le uliuli. E le fiafia le pauta popo i le gaosiga o le lefulefu.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, le rosa Nina Weibul seasea maʻi, ola mo se taimi umi ma fiafia i fugalaʻau ofoofogia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E sili lou lalelei i le lili o le vanu (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com