Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Graceful roses Pink Mondial: ata ma faʻamatalaga o ituaiga, tulafono o le tausiga, faʻafailelega foliga ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

O rosa sa sili ona matagofie ma lauiloa fugalaʻau mo le tele o tausaga.

Mo se taimi umi, o tagata e faʻaalia rosa o se faʻailoga o le faʻamatalaina o latou lagona moni o le tasi mo le tasi. I le taimi nei, o rosa o loʻo faʻatusalia e le maoaʻe tele o ituaiga ma paolo. Ae o le Mondiale roses o taʻimua i lo latou lalelei ma le agalelei.

Faʻamatalaga o le 'eseʻese

Rose Mondial e auai i le aiga o hybrid tea roses vasega maoaʻe Totogi. O fualaʻau o lenei 'eseʻese e lapopoʻa, ipu inu, e oʻo atu i le 8 cm le lautele, e aofia ai 40-45 petals ma uaʻi piʻo piʻo. O rosa a Pink Mondiale e i ai le pastel-matte piniki lanu ma le tuaoi o le olive faataamilo i pito o petala.

O le maualuga o le laʻau e oʻo atu i le 60-90 cm.O le lala lava ia e atoatoa saʻo ma malosi, o le vaotuitui e toeititi toesea. O laulaau e lapoʻa, lanumeamata lanumeamata. O le laʻau e feololo lona lautele, lauiti ma faʻasaʻo, ma mafiafia ma iila lau.

E iai se manogi faʻalilolilo ma manogi o Rose.

Se ata

E le gata i le ata oe mafai ona vaʻaia foliga o le Pink Mondial rose ma isi ituaiga o lenei ituaiga foliga.





Talaʻaga o le amataga

1993 - le tausaga fanau mai o lenei ituaiga rosa, nofoaga fanau mai - vasega pepe "Cordes", o loʻo tu i Siamani. O le tuaa o le Mondial ituaiga o le paepae rosa, mulimuli ane tupufaʻafa aumaia isi pupuni o le ituaiga, faʻatasi ai ma Pink Mondial, Gray Mondial, Fantasy Mondial faʻaali.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

Rose Pink Mondial e i ai le tele o tulaga lelei e iloa ese ai mai isi ituaiga:

  • foliga fuga atoatoa;
  • uumi uumi ma le malosi;
  • fuga umi;
  • tetee aisa;
  • faateleina tetee i faamai eseese.

Ae e i ai foi le numera o le le lelei:

  • e manaʻomia e le laau le teuteu taimi saʻo, a leai o lala ma le maualuga tele o le a oʻo, o le a atili ai ona leaga foliga o le laʻau;
  • o le tele o le susu e mafai ona mafua ai ona paʻu'ū ese fugalaʻau.

Fuga

O afea e solo ai ma faʻafefea ona tupu?

Rose Pink Mondial e fuga umi ma lauolaola, e amata mai i le amataga o Iuni e oʻo i le faaiuga o le tautoulu. O fualaʻau i luga o le togavao, pei o tipiina fugalaʻau i se teu afu, pe a ma le lua vaiaso.

Features o le tausiga muamua ma pe a maeʻa fugalaʻau

O mea taua o teuga o le fafagaina ma teuteuina.... Faʻamoemoeina i le masina o le vaitau, e i ai uiga eseʻese o le fafagaina ma teuteuina, o le a faʻamatalaina atili auiliili i lalo.

Faʻafefea pe a le faʻavaivaia?

O mafuaʻaga autu mo le le lava o fugalaʻau rosa e fesoʻotaʻi ma le le tausisia o tulafono o laʻau tausiga:

  • o le nofoaga e taunuʻu ai e le lava le malamalama pe matagi foi;
  • le eleele saunia lelei mo le totoina pe o le laʻau e le loloto loloto pe a totoina;
  • teuteu sese o lala;
  • leaga le faʻatotoina o le togavao ile malulu aisa;
  • e mafai foi ona avea ma se leaga leaga uiga o le mafuaʻaga.

I le mulimuli ai i tulafono ole tausiga ma, masalo ole tanuina ole laʻau ile mea fou o le a fesoasoani ile fuga ole fuga ile taimi.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

O lenei ituaiga ua mauaina le lautele lautele lauiloa i laufanua mamanu - o le togavao o lenei ituaiga foliga lelei uma o se ese ese laʻau toto, ma faatasi ai ma fanua mutia ma isi fugalaʻau. I se faʻaopopoga, Pink Mondial e masani ona faʻaaogaina e fausia ai pa puipui.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Filifiliga nofoa

E mafai ona e faʻauigaina tulaga ia o loʻo manaʻomia i luga o le tulaga:

  • lava le malamalamaina o le 'upega tafaʻilagi, aʻo le vevela o le la i luga o fugalaʻau e faʻafitauli;
  • o le nofoaga e toto ai e tatau ona faia i luga o se tamaʻi mea maualuga ina ia a faʻasusu le vai e le stagnate ma aʻa e le pala;
  • o le rosa e tatau ona totoina i se nofoaga puipuia mai matagi malosi ma togitogi, ae i le taimi lava lea e tasi lava ea.

Le palapala

O le Chernozem poʻo le eleʻele palapala ma le acid-base tali o le 5.6-7.3 pH e sili ona lelei mo Pink Mondial rose, talu ai e manaʻomia se vaivai acidic, lelei ma palu le palapala e faigofie faʻatagaina ea i aʻa.

Tulaueleele

O le masina sili ona lelei mo le totoina o le rosa o le amataga o Me, pe a o le eleele ua uma na faʻamafanafanaina lava. A e taunuʻu, e tatau ona e faia le mea lea:

  1. Eli se pu 60 cm le loloto, sasaa alavai 10 cm mafiafia i lalo (tamaʻi maa, maamaa, oneone talatala).
  2. Faʻatumu ile eleele lafulemu fefiloi male faapalaga.
  3. Faatofu le fatu i vai poʻo le omea fofo mo ni nai minute. Afai ua faʻaleagaina aʻa, ia aveʻese.
  4. Ina ia fausia ni au faʻavae i luga aʻe o le sulu, e tatau ona tuʻu i lalo le fualaʻau i totonu o le pu ina ia mafai ai ona i ai i le pu le aʻa o le lua senimita i lalo o le eleele.
  5. Afai e mago le lua, sasaa i ai tusa ma le 2 lita o vai i totonu.
  6. Faʻatumu le vaieli i le laʻau, faʻamama lemu, ma sasaʻa le vai i le vevela o le potu. Afai e tatau ai, faʻaopopo le lalolagi pe a fai o le eleele ua mautu.

Afai na faʻatau le fualaʻau i ni nai vaiaso aʻo leʻi totoina, e mafai ona tuʻu i totonu o se atigipusa, sausau ma sina tamaʻi oneone, pe toto i totonu o se ulo. Afai na faʻatau le fatu i le taumafanafana poʻo le tautoulu, e aoga le aveʻese i se nofoaga pogisa, malu seʻia oʻo i le tautotogo, peʻa maeʻa tuʻuina i totonu o se atigipusa ma faʻatumu atoa i le oneone susu.

Vevela

O Rosa Mondial e tupu olaola lava i itu o saute. Ma le isi, o le rosa o le a fuga lelei i le ogatotonu laina ma i le tele o itu i matu.

Faasusu

I aso vevela ma le eleele matutu, faʻasusu tatau ona faia i le afiafi, ma ia masani ma tele - o le averesi o le 10 lita i le vao. Afai e susū le tau, faʻasusu tasi i le vaiaso ua lava.... E oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, ua faʻaititia le faʻaititia ma taofi uma ia Setema.

Laʻei pito i luga

A filifilia se pito i luga ofu mo Pink Mondial rosa, oe tatau ona faʻaaoga manure, deciduous humus poʻo isi laʻei masani. O lenei mea o le a fesoasoani puipuia le laʻau mai faʻamaʻi, mago ma pala. E sili atu le fafagaina o le rosa ma nitrogen fetilaisa i le tautotogo, ma potasiuma ma phosphorus i le taumafanafana ma le tautoulu.

Teuteuina

O le teuteuga e taua tele i le tausiga o le rosa ona e faʻateleina le fugalaʻau sili ona lelei. I le tautotogo, ae le i fugaina, e tatau ona tipi le togavao i le 15 cm, ma tuua 2-3 fuifui i maloloina ma malosi laʻau - o le a faʻatagaina ai oe e fiafia i le muamua fuga o le togavao ia Iuni.

O le teuteuga e tatau ona faia e le aunoa pe a maeʻa le fugae ala i le aveʻeseina o fugalaʻila ua magumagu ma se vaega laʻititi o le fana - o le a saofagā i le tele fugalaʻau. I le taimi o le tautoulu o le tautoulu ua teʻa, e toʻesea uma lala ma faʻamamaina, ae aua le tipiina tele, ina neʻi afaina ai le laʻau.

Faʻaliliuga

O le taimi sili ona lelei mo le tuiina o rosa o le amataga o le tautotogo ma le amataga o le tautoulu. Ina ia mafai e le laʻau ona tofo i le sili atu le faʻamamafa, e manaʻomia ia tuutuuga i le nofoaga fou ia latalata latalata i mea na muamua.

  1. O le lua totoina e tatau ona saunia 2-3 vaiaso ao le i totoina.
    • aveese vao;
    • tuʻu alavai;
    • sausau laueleele lafulemu.
  2. E te manaʻomia le eliina o se rosa ma le sili ona tele lalolagi mafai clod. A uma ona eli le togavao, ona tatau ona tuu le polo eleele i luga o se fasi ie ma toso i se nofoaga fou. O le loloto o le lua totoina e tatau ona avea o le togavao ufiufi i le lalolagi i le tutusa tulaga pei o le muamua nofoaga.
  3. Le isi mea, e manaʻomia le faʻasusu o le palapala ile vai ma faʻaopopo le eleele pe a fai na faʻalelei teisi le eleele.

Sauni mo le taumalulu

I le taumalulu, o malulu i lalo i -7 tikeri e le mataʻutia mo le rosa ma o le a fesoasoani ia te ia e sauniuni mo le taumalulu.

  1. I le amataga o le tau malulu faifai pea, o le teuteuina togavao e tatau ona faaputuputu i luga ma faapalaga, humus po o le masani togalaau eleele i le maualuga o le 20 cm.
  2. Ona fai lea o se faʻavaʻa o faʻaputuga o potu mafanafana (20-30 cm le maualuga i luga aʻe o le laʻau).
  3. Faʻapipiʻi mea faʻamama.
  4. Tosolo le afifi palasitika i luga, ae tuʻui faitotoʻa itu.

Toe gaosia

Roses e faʻasalalauina e tipiina, talu ai naʻo lenei tulaga o le laʻau taofiofia ai ona varietal uiga. Tipiina e seleseleina mai laʻau malosi laʻau pe a uma le muamua galu o le fugalaʻau:

  1. taʻi tasi (aveʻese lau ma laʻau tuitui) e tipiina i tipi mai le 15 i le 30 cm le umi, ma tolu fualaʻau i luga o taʻitasi;
  2. o le pito i luga o le tipi e faia saʻo, tasi centimita luga luga o le tumutumu fatugaʻo, ma faʻamau i le paraffin mai se moligaʻo; le maualalo tipi tatau ona i ai i se matuitui tulimanu tasi senimita i lalo o le mulimuli fatugaʻo;
  3. ona tatau ai lea ona tuʻua le tipi mo le aso i le tali aʻa, potassium permanganate poʻo le honey solution;
  4. a maeʻa, e mafai ona tanuina tipi i totonu o se fugalaʻau i le fale poʻo se paolo nofoaga i le togalaau, ma ufiufi i se palasitika poʻo se ipu tioata;
  5. o le taimi lava e aliali mai ai le muamua fana (pe a ma le tasi le masina), e mafai ona e aveʻesea ia pusa mo sina taimi puʻupuʻu, faʻateleina le faʻateleina o le taimi faʻaalu i fafo (amata mai le 5 minute), talu ai o laʻau laiti e matua mataala i le la, matagi ma le malulu o le ea;
  6. a maeʻa le faʻafouina o laʻau, e mafai ona totoina ni tamaʻi tipi i se nofoaga tumau i le masani ai.

Atonu e te fiafia e vaʻai i le faʻamatalaga ma ata o ia ituaiga rosa e pei o Pink Floyd, Leonardo da Vinci, Coco Loco, Midsummer, Aspirin, Novalis, Pomponella, Mona Lisa, Floribunda, Anniversary o le Prince of Monaco.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava o Rose Pink Mondial e faʻateleina lona puipuiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e aoga le faʻataunuʻuina o le puipuiga i le faʻaogaina o fofo faʻapitoa ma paluga... Ma o le marigold na totoina i ona tafatafa o le a avea ma fesoasoani i le faʻatonutonuina o faʻamaʻi ona o le tatalaina o faʻapitoa enzymes.

O le iloaina uma faigata o le tuputupu aʻe ma tulafono o le tausiga o le Pink Mondial rosa, oe mafai ona ausia sili lelei taunuʻuga ma faamemelo i le tele fugalaau togavao i le taimi atoa o le taumafanafana. Maʻeu matagofie matagofie o lenei ituaiga o le a faʻafiafiaina oe mo se taimi umi i luga o togavao i le togalaʻau ma tipiina fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fresh flowers of pink roses and tullips,. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com