Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga pe faʻafefea ona toto se tipolo mai le fatu i le fale

Pin
Send
Share
Send

E toʻatele faʻatoʻaga ma tagata totō fugalaʻau e manaʻo e taumafai e totō lemoni i le fale. O lenei gaioiga e le faigata tele, ae e mafai ona e totoina lelei ma totō se tipolo pe a e mulimuli i ni laʻasaga i lea laʻasaga.

Oe o le a faitau atili e uiga i lenei i lalo. I se faʻaopopoga, oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausia lelei fatu ma vaʻai i le ata o se matua laʻau.

Faʻafefea ona filifili ma faʻatupu saʻo fatu i le fale?

E taua tele le filifilia o fatu lelei mo le totoina. i le eleele. E mafai ona e aumaia mai i se fua matua, matagofie o lemoni. E sili le saili o ni fatu lapopoʻa. Faʻapea foi fatu e mafai ona faʻatau.

Ae mo le sauniuniga o fatu mo le totoina, e mafai ona na o le totoina i se tulaga susu (a le o lea o le fatu e le faʻagafua ma totogo mo se taimi umi).

Ae ina ia mautinoa ai le tulaʻi mai o laʻau, e mafai ona faʻagasolo fatu... Mo lenei, soʻo se biostimulant e maua ai vave germination e talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, Epin. O le tali ua saunia e tusa ai ma faʻatonuga o le vailaʻau, o fatu e totoe i totonu mo le itiiti ifo i le 12 itula, ae e mafai mo le aso. O ni tagata totoina fugalaʻau latou te faʻaaogaina se vaivaiga fofo o le potassium permanganate mo nei faʻamoemoe.

O le a le eleele e tatau ona toto ai le tipolo?

O lenei e tatau ona e saunia maualuga-lelei eleele mo le germination o tipolo fatu.

O le eleele e tatau ona lafulemu ma tatalaina. E mafai ona e faʻatauina le kesi ua maeʻa faia pe fai e oe lava.

Mo lenei mea e tatau ona e ave:

  • palapala ie;
  • humus;
  • ni peat ma le oneone e faʻafaigofie ai.

O le a le agavaʻa manaʻomia: foliga, lapoa, mea

E mafai ona faʻatau faʻapitoa tamaʻi ulo mo fatu, o loʻo faʻatau atu i fale teu fugalaʻau. Lelei tele mo lenei o:

  • ipu tiaʻi;
  • Pusa mo yogurt, kulimi oona;
  • tipi fagu palasitika;
  • tamaʻi koneteina.

O le mea taua o le koneteina e laʻititi ma papaʻu. Ia mautinoa ia faia ni pu i le pito i lalo o le koneteina ina neʻi pala le fatu, ona faʻataʻoto ai lea o le alavai.

Styrofoam, nati atigi e talafeagai e pei o alavai, tamaʻi maʻa, vaega o le vermiculite (tusa o le 1 cm).

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga: faʻafefea ona toto lelei fatu i le fale i totonu o se ulo ma i le fanua tatala?

  1. O le eleele e tatau ona muamua faʻasūlūina, ona tatau lea ona folasia ponaivi i totonu o koneteina.
  2. O fatu e manaʻomia le tanuina pe a ma le lua senitimita. E mafai ona totoina i le tele o aofaʻi i le taimi e tasi, talu ai e le mafai ona totogo uma. Ma o lenei auala o le a e filifilia ai le sili atu toʻafuga mo sili piki.
  3. E mafai ona ufiufi le koneteina i le ata tifaga poʻo se pulou fagu palasitika e fausia ai se aafiaga oona. Tuʻu foi ulo i se nofoaga mafanafana.

E totoina tipolo tipolo i le eleele matala, latou te muaʻi totogoina ile fale poʻo luga ole poletito.

O le sauniuniga o fatu ma la latou totoina o loʻo faʻatinoina i le tutusa faʻasologa e pei ona uma ona faʻamatalaina i luga. E taua foʻi le faʻasūsau o laʻau i le taimi tatau ma faʻamama le palapala. I le taumafanafana, e mafai ona teuina tipolo i totonu o le togalaau poʻo luga o le poletito, ma i le taumalulu latou manaʻomia e maua ai le filemu.

O lemoni e totoina i le eleele matala ua aulia le tausaga o le 1-2 tausaga, i le i ai o se maloloina ma malosi foliga mai. E fautuaina le totoina o fatu i luga o le 'upega tafaʻilagi i le vaitau mafanafana, pe a maeʻa ona faʻamafanafanaina le lalolagi.

Isi tausiga

I le lumanaʻi, oe manaʻomia le tausia o le vevela a itiiti mai 18 tikeri. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona faʻasūsūina le eleele i le fagu paʻu. O le pipiʻi ata poʻo le pulou e aveʻese faʻatasi i le aso e ea ai fatu mo le tusa o le 15 minute. Afai e aliali mai le faʻapasi i luga o le ata poʻo le pulou, aveʻese.

A oso mai laʻau, e manaʻomia foʻi ona e maitauina le maualalo o le faʻasui vai.... E faasolosolo lava, o togafiti e masani i le ea o le potu, ma a 4-5 laulaʻau ola i totonu o latou, e mafai ona faia se piki.

E taua le manatuaina o lenei laʻau e fiafia i le tumau o le vevela, e faigata ona faʻatagaina le suia o tulaga, ma e manaʻomia foi le susu. A o tupu le tipolo, ua fai lona pale, o lala vaivai o le a mautinoa lava manaʻomia e aveʻesea.

Se ata

I le ata oe o le a vaʻaia ai foliga o se laʻau tipolo:

Atonu mea sese ma fautuaga

  1. O le mea sili ona taua e le o le lolovaia o fatu pe a uma ona toto. E mafai lava ona pala.
  2. Lemon fatu e le manaʻomia ona loloto tanu, a leai o le a faigata mo le laʻau sosolo i totonu.
  3. Afai e te le faia se greenhouse aafiaga, ona tatau lea ona faʻatali mo se taimi umi i fatu.
  4. O le vai mo le faʻasusu e faʻaaogaina i le vevela o le potu.
  5. O se tamai tipolo e le manaʻomia le faʻateleina ma le fafagaina.
  6. A o pikiina fatu, e sili le filifili o 'ele' ele. Filifili foi fatu sili ona lelei.
  7. O fatu e tatau ona i ai i se nofoaga susulu, ae e taua latou te le oʻo i le susulu o le la.

Nei o le subtleties o le totoina tipolo i le fale ma fafo e le o lilo mo oe. E taua le mulimuli manino i tulafono ua faʻamatalaina ina ia mafai ona totupu fatuma o tatupu ua avea ma mea totō malosi. Ma e le umi ae mafai ona e fiafia i le laʻau manogi, ma pe a fai tui ma suamalie fualaʻau.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i le totoina tipolo mai se fatu:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E tagi ai o le fatu - LMV (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com