Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga, penefiti ma afaina o tumutumu tumutumu. Faʻaogaina o lau fualaʻau

Pin
Send
Share
Send

O fua o faʻatoʻaga a Rusia e masani ona vaevaeina i "tumutumu" ma "aʻa", o lona uiga o mea na e faʻaaogaina le pito i luga o le laʻau, ma isi e faʻaaogaina le vaega pito i lalo. O le Radish e ana le vaega mulimuli, peitaʻi, o tumutumu pupula e mafai foi ona faʻaaogaina o meaʻai ma e avea ma mea masani. Lenei tusitusiga o le a talanoaina pe o le a le radish greens ei ai ma faʻafefea ona e faʻaaogaina ia mea i lou lelei.

Radish o se sili taʻutaʻua fualaʻau i lo tatou atunuʻu; o lona aʻa fualaʻau e faʻaaogaina mo meaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le 2-3 senitimita i le lautele, pogisa mumu, piniki poʻo le moli piniki i le lanu. O fualaʻau e mafiafia, ma o latou aano paʻepaʻe. O le tofo o le radish e fai lava le manogi ona o le i ai o le sinapi suauʻu i lona tuʻufaʻatasiga.

E faʻafefea ona foliga ma faʻapefea?

O le igoa o le radish e sau mai le Latina radix, o lona uiga aʻa. O ia lea o le mea sili i le radish, ma o greens, poʻo tumutumu o laulaʻau lanumeamata uumi e pipiʻi mai le eleele i le togalaʻau, e masani ona tiaʻi i fafo pe a gaosia se fualaʻau.

Faʻafefea ona galue?

O laulausisi laʻititi e umi ma lautele i pito, lanumeamata poʻo le lanumeamata lanumeamata i le lanu, o isi taimi e pogisa mumu pito. O laulaʻau e pei o le kapisi, e le o se mea e ofo ai aua o nei laʻau e sau mai le aiga e tasi. O le lau e faʻaloaloa lona umi, o le latalata i le aʻa faʻatupu, o le lauitiiti lea e avea.

Le vailaʻau vailaʻau ole laisisi lau

Luga tumutumu aofia ai le tele o vitamini ma minerals. Muamua lava, o mea nei o vitamini B:

  • riboflavin (0.04 mg);
  • thiamine (0.01 mg);
  • filifili (6.5 mg);
  • pyridoxine (0.1 mg);
  • pantothenic acid (0.18 mg);
  • folates (6 mg).

I se faʻaopopoga, o tumutumu e mauoa i:

  • iodine (8 mg), e taua tele mo tatou iodine-le lava itulagi;
  • potassium (255 mg);
  • fluorine (30 mg);
  • uʻamea (1 mg);
  • chromium (11 mg);
  • metala paʻepaʻe (0.2 mg).

A o le aoga i mea aoga o lau radish, e fai lava sina maualalo. 100 kalama o lenei lanumeamata aofia ai naʻo le 20 kcal.

Lea:

  • polotini 1.2 kalama;
  • gaʻo 0,1 kalama;
  • gaʻo gaʻo 3.4 kalama;
  • acid oona - 0.1 kalama;
  • taumafa i meaʻai - 1.6 kalama.

E i ai le tele o suka i le tuufaatasiga o nei lau - tusa ma le 3 kalama i le 100 kalama o pito i luga, lea e faʻafaigofie ai ona 'ai.

O loʻo faʻamatalaina ii nisi auiliiliga e uiga ile tuufaatasiga ole vailaʻau male kalori o loʻo i totonu nei.

E mafai ona 'ai ma e iai ni faʻafitauli?

Faʻavae i luga o le faʻamatalaga tuʻuina mai, o tumutumu o le radish e leai ni mea oona. Pau lava le mea e mafai ona ono ono afaina ai le tino o le sinapi suauʻu ma organic acid. O le mea lea, o tumutumu o le radish, e pei o le radish lava ia, e le fautuaina mo tagata e iai le soliga o le acid paleni i le manava, ma le papala poʻo gastritis. Uma isi mea o loʻo i le tuʻufaʻatasia o laumei laulaʻau e le mafai ona mafua ai se afaina ma naʻo faʻamanuiaga.

Na matou talanoa e uiga i faʻalavelave i le faʻaaogaina o le radish ii.

Foliga aoga

Pei ona e iloa, o le paleni meaʻai e tatau ona aofia ai le lava aofaʻi o fualaʻau ma herbs. MA lau susulu laʻitiiti fetaui lelei i le taumafataga a se soifua maloloina tagata:

  • Muamua, e i ai alava.
  • Lona lua, o laulaau laulaʻau e 'aina fou.
  • Lona tolu, latou te aofia ai le tele o aoga mea.
  • Lona fa, o loʻo ola i totonu o le tatou atunuʻu, ma e le gata i faʻatoʻaga faʻamaopoopo, ae faʻapea foi i le toetoe lava o togalaau aina uma.
  • Radishes e faigofie ona tupu, suamalie ma aofia ai le tele o penefiti soifua maloloina.

Faitau e uiga i aoga ma le lamatiaga o le radish i lenei mea.

Laulau meaai

  1. O le ipu autu, lea e masani ona tuʻu i ai laʻula, o le mea moni, okroshka. Lenei supo malulu taumafanafana aofia ai kvass, radish aʻa, kukama, kuka kuka, aano / sosisi.

    A o le i tuʻuina atu, o pito i luga o le radish e tata lelei ma faʻaopopo i le supo; e maua ai e le okroshka se faʻaopoopoga oona tofo.

  2. E mafai foi ona e faʻaopopoina laulaʻau i le supo lauiloa sorrel supa, pe suia foʻi le sorrel na tipiina i le fua faʻatatau o le 1: 1. O vailaʻau o loʻo i le radish o le a maua ai le tofoina o le acid malamalama e sili ona e fiafia iai i le supo.
  3. O le mea moni, o radish greens e lelei tele mo salati. Luga faʻatoa fufuluina pito i luga e mafai ona faʻaopopo i soʻo se salati lanumeamata pe a uma ona tipi.
  4. O mea lelei e gaosia i fualaʻau 'aina e lelei tele mo le faʻaopopoina o mea aoga mai tumutumu tumutumu. Ina ia faia lenei mea, olo olo lanumeamata i totonu o se paluga ma palu faatasi ma isi lamolemole mea (seleri, nati, ma isi).

Infusions

Infusions o laumei laulaʻau e faʻaaogaina i tagata vailaʻau o se aneti-afaina ma siama sui sooupu.

  1. Liligi se sipuni tele o fualaʻau lanumeamata ma le 250 ml o le vai vevela ma tuʻu mo le itula.
  2. A maeʻa lena, o le infusion e faʻamamaina ma ave 3 taimi i le aso, lua sipuni pe a maeʻa taumafataga.

Sua fou

O laumei laula ei ai le tele o susu, e mafai lava ona oomi le sua mai ia latou. Peitai, inuina undiluted e le aoga ona o le maualuga anotusi o le taua suauʻu, e mafai ona faʻaleagaina ai le manava ufiufi.

  1. Faʻasusu suavai suavaʻa fou i le vai i le fua faʻatatau o le 1: 1, ma ave iai ma le le lava o vaitamini ma faʻaititia ai le puipuiga.
  2. Faʻaʻaisa le vai fou i totonu o poloka ma faʻaopopo i le minerale ma le vai fou mo se lanumeamata lanumeamata.

Green ufimata

O le vailaʻau vailaʻau o le radish greens fuafuaina lona aʻafiaga i le tagata paʻu, aemaise lava, ona paʻepaʻe meatotino.

Faʻafefea ona fai se greenery mask:

  1. Oomi le tumutumu tumutumu i totonu o le paluga.
  2. Faafefiloi ma le kefir.
  3. Faʻamau i ou foliga mo le 15-20 minute.
  4. Fufulu.

I luga o la matou '' upega tafaʻilagi oe o le a maua ai faʻamatalaga e uiga i ituaiga o radishes, faʻapea foi ma manu e mafai ona fafagaina i radishes, ae leai.

Auala faʻaopoopo: faʻafefea isi mea e mafai ona e faʻaaogaina?

Lafoaʻi ma mago laulaʻi laulaʻau e fetaui lelei mo le kuka i aso uma o se mea manogi. La latou tuʻufaʻatasiga ma le i ai o vailaʻau oona fuafua ai le tofo lelei ma manogi, lea e maua ai faʻaopoopo tofo i supo, salati, vasega lua.

  1. Ina ia faʻaaoga tumutumu tumutumu o se mea faamanogi meaai, e tatau ona e mulumulu lelei lau mai le eleele ma tata lelei.
  2. Ona mamago lea o laulaʻau lau i le ogaumu ma faʻamago luga o le windowsill. O le mea e maua mai o laʻau mago mafai ona palu faʻatasi ma le masima mo le teuina lelei ma tuʻuina i totonu o le ipu malamalama poʻo le palasitika.

E mafai ona teuina fualaʻau mata fou i totonu o le pusaʻaisa. E mafai ona muaʻi tipi pe leai foi, tuʻu i totonu o se ato ma aveʻese mai iina pe a manaʻomia.

O lea la, o tumutumu tumutumu o sili lelei greens togalaʻau e ola i soo se mea i lo tatou atunuʻu ma e talafeagai uma o se meaʻai oloa ma o se teuteu oloa. Ole tuutuuga autu ole faʻaaogaina o laʻau lanumeamata ile fou e mafai ai.

Mai le vitio o le a e aʻoaʻo ai pe aisea e te le manaʻomia ai ona tiaʻi ese tumutumu o le radish:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: U ZUBAŘE. MamaVlog #193. Máma v Německu (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com