Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E faʻaumatia e le kalama siama ma siama? O a microbes e tau ai ma faʻafefea ona fesoasoani e faʻafetauia i latou?

Pin
Send
Share
Send

I le vaitau o le tautoulu ma le taumalulu, o le mataupu o le togafitia o malulu ma faʻamaʻi viral e talafeagai. E mafai ona togafitia oe i fualaʻau, ae i le taimi e tasi faʻaaoga o lona uiga e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O nisi tagata e le gata e faʻaaogaina vailaʻau, ae o loʻo suʻesuʻe foʻi i vailaʻau masani. Ma e toʻatele e fiafia i le fesili pe o le papala e fesoasoani e fasioti siama ma faʻafefea? Saili uma e uiga pe o lenei fualaʻau fualaʻau fasiotia virusi ma faʻafefea ona faʻaumatia.

E fasi e le laau le siama ma siama?

Tele o tagata faʻaaoga kaliki vailaʻau ma prophylactically e aveʻesea siama. Kaliki faʻalauteleina puipuiga puipuia. O lenei oloa o le a fesoasoani ia aua nei afaina, faʻapea foi ma le faʻateleina le teteʻe o le tino.

O le oloa aofia ai:

  • ascorbic, sulfuric, phosphoric acid;
  • sela sela;
  • polotini;
  • vitamini;
  • kalisiu, ma isi

O le mea e sili ona taua o le allicin... O se tuʻufaʻatasiga o meaola e gaosi pe a tipiina ni papala. E i ai sona faʻapitoa aafiaga i siama ma siama. E mafai ona finau o le kaliki e aoga e fai ma togafitiga ma le puipuia o malulu ma le SARS. Faʻapea foi, le aʻa fualaʻau e faʻaaogaina mo isi faʻamaʻi o le respiratory tract.

E aoga le kapiki mo faʻamaʻi pipisi ona e leaga le afaina i siama. O le oloa faʻatupuina puipuiga i le faʻagaoioia o sela.

I totonu ole ea

Garlic, e taʻua o le manaʻomia o suauʻu manaʻomia ma vailaʻau, e le fasiotia ai siama i le ea, ae puipuia mai le faʻatele atili.

I le tino o le tagata

O sauniuniga papala ma le oloa lava ia e aoga e tetee atu ai i le siama ma le fulū... E mafai e le laʻau ona puipuia le tulaʻi mai o faʻalavelave i le ARVI. O le vailaʻau allicin, o loʻo maua i le aʻa fualaʻau, poloka le faʻavaeina o enzymes ma puipuia i latou mai le ulufale atu i le toto.

Garlic e leai sona malosi faʻaleagaina aʻafiaga o le tino. O le mea taua o virusi ma siama e le mafai ona atiaʻe le puipuiga mai le aʻa faʻatoʻaga. Garlic e le fasiotia ni siama, e faʻaitiitia ai le mafai ona ola. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai e le tino lava ia ona puipuia e faʻatonutonuina siama leaga ma matua faʻateʻa uma.

O a meaola niniʻi e fesoasoani e faʻatamaʻia?

I le taimi o le suʻesuʻega, na maua ai o le kaliki e i ai sona aafiaga malosi i viral ma fungal meatotino. O vaega uma o loʻo i totonu o fualaʻau e avatua ia faʻamalologa meatotino.

Fasioti fasiga le mafuaʻaga sooupu o faʻamaʻi, kolela, fiva taifoi... Ma o le aʻa fualaʻau faʻaumatia le tubercle bacillus le saoasaoa. Ua faʻamaonia e saienitisi o le fualaʻau e tau ai siama ma mea leaga e mafua ai faʻamaʻi nei:

  • herpes o ituaiga I ma II;
  • sulu;
  • fatafata vaivai;
  • gasegase;
  • streptococcus;
  • susu ma le kanesa o le faʻaʻautagata;
  • ate ma le kanesa kanesa;
  • lymphoma;
  • kanesa o le toto;
  • melanoma;
  • Pseudomonas aeruginosa.

Kaliki mafai foi ona aveʻesea 14 ituaiga o faʻamaʻi pipisi, aofia ai:

  • mycobacterium tuberculosis;
  • kolela;
  • candidiasis;
  • siama puipuia;
  • aflatoxicosis;
  • faʻamaʻi pipisi

E afaina pe faʻafefea ona e kukaina?

O le aʻa fualaʻau e aoga i soʻo se ituaiga, o le mea autu e le sili atu i le aso faʻatagaina fua faatatau. O le faʻaaoga tele e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. E fautuaina e aua neʻi sili atu ma le tasi le pulupulu o kaliki i le aso.

E sili le filifili o fualaʻau fou. I le gasologa o le vevela, o le laʻau na leiloa nisi o mea aoga. E i ai se tuusaunoaga o le le onosaʻi o le fou oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, heartburn, kesi faʻavaeina i le manava. I lenei tulaga, o le oloa e sili ona faʻaumatia faʻapuna pe falai. Faʻatau atu i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina meaola meaʻai o loʻo faia i luga o le faʻavae o le oloa.

Tagata puapuagatia mai gastritis, manava papala, ate ma fatugaʻo faamaʻi tatau ona matua faaeteete. Kaliki e tatau ona faʻaumatia i meaai.

Afai o se tagata e leai ni faʻailoga, ia le aʻa fualaʻau mafai ona faʻaopopoina i sosi, salati ma aano fou... Mo le tele o meatotino, o le laʻau e sili ona tataina pe tataina. O le faʻaaluina o le asu mai kaliki o le a faʻapuʻupuʻuina ai le umi o le malulu.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga: faʻafefea ona teu i totonu o se fale mautotogi mo le faʻaaogaina?

I taimi o faʻamaʻi o le fulū ma isi faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaoga kaliki i le fale, e faʻataʻoto i potu eseese. E tatau ona fofoʻe le aʻa fualaʻau, vaevae i fasi ma tipi i ni nai vaega. Ona faʻatulaga lea i luga o ipu ma tuʻu i nofoaga eseʻese o le fale mautotogi. I le aluga o taimi, o le a amata ai ona mago cloves, o lea o le a latou manaʻomia ai e sui i ma fou.

Aoga vailaʻau o loʻo i totonu o fualaʻau o le a afaina ai le nofoaga malolo ma teteʻe atu i siama faʻamaʻi. Lenei o se ituaiga o aromatherapy. Afai o loʻo i ai se tagata faʻamaʻi i totonu o le aiga, ona tatau lea ona e ave ni fualaʻau e fitu o le kaliki, tata ma alu i le potu o le tagata maʻi. O le kaliki o le a amata amata osofaia siama.

O le kapeti e taʻutaʻua e le gata mo lona tofo, ae faʻapena foi mo ona aoga aoga. O faʻamanuiaga o le oloa ua uma ona tofotofoina e taimi ma saienitisi. O le aʻa fualaʻau e faʻaaogaina e le gata i le kuka, ae faʻapea foi i vailaʻau. E tau i siama ma siama eseese, faʻavaivaia ai lo latou atinaʻe. O le mea autu e le sili atu i le aso masani.

Vitio i le aʻafiaga o le kalapu i siama ma siama:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: blood tube sealer with battery backup samoan (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com