Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Figueres i Sepania - o le nofoaga fanau o le uo pepelo Salvador Dali

Pin
Send
Share
Send

Figueres (Sepania) o se aulelei tele taulaga, lea atonu e le iloa e se tasi pe a le o Salvador Dali. O iinei na fanau ai le sili ata mautinoa, na faaaluina le tele o lona olaga ma maliu.

Figueres, o loʻo tu i le itu i matu sasaʻe o Catalonia, o se tasi o taulaga tele i le itumalo o Girona: e aofia ai le lautele o le 19 km ² ma o lona faitau aofai e tusa ma le 40,000 tagata. Mai le laumua o Catalonia, le taulaga o Barcelona, ​​Figueres e tu 140 km le mamao, ma le tuaoi i le va o Sepania ma Farani ua na o le maa lafoai.

E masani lava o le toatele o turisi e omai i lenei taulaga mai Barcelona i le aso e tasi. E faigofie lava lea, pe a fai o le laʻititi va i le va o 'aʻai, ma le mea moni i Figaras uma vaʻaiga i le tasi aso e mafai ona vaʻaia.

Fale Mataaga-Fale Mataaga o Salvador Dali

O le Fale Mataaga-Fale Mataaga o Salvador Dali, o le sili lauiloa o le seneturi luasefulu, o le faʻailoga a Figueres ma o le fale mataaga sili ona asiasi i Sepania.

O le Falemataʻaga Dali o le sili ona surrealistic mea faitino i le lalolagi ma o se tasi o sili ona tele galuega a le poto poto pepelo. E masani foi ona fai mai o le autu faʻaaliga o se falemataaga o le falemataaga lava ia.

O lenei nofoaga tutotonu na faavaeina e Salvador Dali i lona olaga atoa. O le tatalaina aloaia o le faailo na faia ia Setema 1974, le tausaga o le atisi 70 tausaga.

I le auala, aisea o se fale mataaga-fale mataaga? Muamua, muamua, a o lenei fale e leʻi avea ma faʻatafunaga, na faʻatutuina le taulaga municipal fale tifaga. Ma lona lua, o le tele o faʻaaliga na faʻaalia iinei atonu e ono faʻatusatusa i se tamaʻi tala faʻafiafiaga.

Fofo fausaga

O Dali lava na faia tusiga o ata mo le poloketi, e tusa ma le mea na toe faʻaleleia le fale ua le toe aoga. O se vaega o faʻataʻitaʻi tusiata na aofia ai i le faʻatinoina o nei manatu.

O le iʻuga o se maota faʻaleoleo anamua e pei o se keke aso fanau. I luga o puipui susulu o le terracotta, o patu auro e leai se mea e sili atu nai lo Dali e fiafia i ai Catalan buns. Faʻapaleni fua fuamoa ma auro Humpty Dumpty mannequins o loʻo faʻataʻamilomilo i le itu o le taualuga ma luga o olo. O se tasi o vaega iloga o le maota, o le fale malamalama manino lea e faʻapaleina ai, na fuafuaina e le tusiata o Emilio Perezu Pinero.

O le avanoa i totonu o le fale mataaga fausia ai le manatu sese o le i ai i se lalolagi eseʻese lava. O loʻo i ai auala faʻamuta e faʻaiʻu i itu ua mate, o puipui tioata opaque atoatoa, ma potu na faia i se vaega e tolu-vaega o mea na faia e Dali.

Aʻafiaga

O le aoina o le fale mataaga aofia ai 1,500 o sili ona tele faʻaaliga.

E oʻo lava i puipui iinei e tutasi lava: e vali e Salvador Dali pe teuteuina i le toe gaosia o ana galuega. Ma o le "Hall o le Matagi" na maua lona igoa mai le igoa o le ata o loʻo faʻaalia i luga o le faʻalo ma faʻaali ai vae o Salvador ma Gala.

O le Falemataʻaga a Figueres o loʻo iai le tele o ata na puʻeina e Dali, o lona faʻavae o lana lava aoina. "Galatea with Spheres", "The Phantom of Sexual faatosina", "Galarina", "Atomic Ice", "Poetry o Amerika", "Mysterious Elemene i le laufanua", "Ata o Gala ma Lamb Ivi Faʻapaleniina i luga o Lona Tauʻau" ua na o se vaega o le lalolagi ata vali lauiloa na tusia e Dali, tuu i totonu o puipui o le fale mataaga. O le ata sese "Nude Gala maitauina le Sami" e sili ona fiafia i ai tagata asiasi - e taua le tilotilo iai mai se mamao atu, a o se ata o Abraham Lincoln oso mai mai laina malepelepe ma lanu lanu.

O le fale mataaga o loʻo i ai atavali e isi atisi mai a Dali a latou lava aoina. O ata nei a El Greco, William Bouguereau, Marcel Duchamp, Evariste Valles, Anthony Pichot.

E i ai isi mataʻaga i le Salvador Dali Museum i Figueres: faʻatagata faʻatagata, faʻapipiʻiina, tolu-lapisi fualaʻau na faia e le pule sili o surrealism. I le faitotoʻa, e faʻafeiloaʻi tagata tafafao maimoa i se vaʻaiga e le masani ai: o le "Rainy Taxi" ma le "Great Esther" o loʻo tu ai, na faia e le vaneina ata o Ernst Fuchs. O loʻo uu e Eseta le pou a Trajan, gaugau mai paʻu, o loʻo faʻamau ai le kopi o le faʻatagata a le "Pologa" a Michelangelo. Ma o lenei tulaga le masani ai na maeʻaina e le vaʻa a Gala faʻatasi ma tootoo.

O le isi le masani ai foafoaga o le atamai atamai surrealist o le potu foliga o le Hollywood fetu Mae West. O le ata o le tamaitai fai ata e faia i totonu mea: laugutu-sofa, mata-ata, isu-afi ma le afi mumu i le isu. Oe mafai ona vaʻai i le ata ata e ala i se tioata faʻapitoa i se peleni faʻamalolo i le va o vae kamela.

I le 2001, o se faʻaaliga o mea teuteu na faia e tusa ma ata a Dali na tatalaina i totonu o se isi potu o le fale mataaga. O le faʻaputuga aofia ai 39 galuega sili auro ma maʻa taua, faʻapea foi ma ata e 30 ma ata tusia o le sili mautinoa.

Crypt

E i ai le tasi faʻataʻitaʻiga tulaga ese i le hall i lalo o le tioata dome: o se maʻa tuʻugamau i maamora papaʻe ma le faʻailoga “Salvador Dali i Domenech. Marques de Dali de Pubol. 1904-1989 ". I lalo o lenei laupapa o loʻo iai se crypt, ma o loʻo iai i totonu le tino faʻamemea o Salvador Dali.

Faʻamatalaga aoga

Le tuatusi o le sili ona taua tosina mai Figueres: Plaça Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueres, Girona, Sepania.

O le Dalí Theatre-Museum i Figueres e faʻagaioia e tusa ai ma le faʻasologa lenei:

  • Ianuari-Fepuari, Novema-Tesema: mai le 10:30 i le 18:00;
  • Mati ma Oketopa: 9:30 am to 6:00 pm;
  • Aperila-Iulai ma Setema: mai le 9:00 i le 20:00;
  • Aukuso: mai le 9:00 i le 20:00 ma mai le 22:00 i le 01:00.

I le taumafanafana, o le Dali Museum mauaina tagata asiasi i aso uma, o le taimi o totoe i Aso Gafua o se aso malolo. Ae e te leʻi alu e asiasia, e fautuaina pea oe e siaki le faʻasologa o taimi nei i luga ole upega tafailagi aloaia: https://www.salvador-dali.org/en/museums/dali-theatre-museum-in-figueres/.

Tau faatosina:

  • pepa atoa i le ofisa pepa o le fale mataaga - 15 €, pe a faʻatau i luga ole laiga luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia - 14 €;
  • mo tamaiti aʻoga ma penisiona - 11 €;
  • asiasiga i le po ia Aukuso - 18 €;
  • po asiasiga + faʻaaliga - 23 €;
  • tamaiti i lalo ole 8 tausaga le faʻatagaina ulufale fua.

O pepa e aofia ai taimi faʻapitoa (9:00, 9:30, 10:00, ma isi), ma e aoga pea mo le 20 minute (mai le 9:30 i le 9:50, mai le 10:00 i le 10:20, ma isi mea faapena) Faʻaopoopo). A faʻatau i luga ole laiga, e mafai ona e filifilia soʻo se taimi. I le ofisa pusa, o loʻo faʻatau atu se tiketi mo le lumanaʻi.

Mea e fia iloa e tagata asiasi i le fale mataʻaga

  1. E sili atu le fuafua o se asiasiga i le falemataaga i le taeao. I le 11:00 o le tele o tagata ua uma ona potopoto, oe o le a tatau ona laina i le tiketi ofisa ma i le falemataaga lava.
  2. O le fale na ulufale i totonu o 2 tuaoi faitotoʻa: kulupu ulu atu i le agavale, tutoʻatasi tagata asiasi ulufale le taumatau.
  3. E leai se taʻiala faʻalogo, ae i le potu faʻatali e mafai ona e maua ai se polosiua-faʻasino i fale mataaga i Lusia. I se faʻaopopoga, oe mafai ona faʻaaogaina le tautua a le Rusia-tautala faʻasino taiala.
  4. I le faitotoʻa o loʻo iai le ofisa tauagavale-ato, lea e tatau ona toe faʻafoʻi ai ato lapoʻa, o toʻavalava, ma faamalu.
  5. O le faʻaaliga teuga e tu ese mai le fale mataaga autu, o le faitotoʻa e i le taumatau o le autu mataaga, latalata i le tulimanu. I le faitotoʻa, ua toe siaki foʻi pepa, o lea aua le faʻatopetope e tiaʻi ese pe a tuua le fale mataaga (e te le tau faʻatau se isi ticket).
  6. E faʻatagaina ona puʻeina ni ata i totonu o fale faʻafiafia, ae leai se emo: o moli ua lelei, o ata e maua e oʻo lava i le po. O nisi o faʻaaliga e le faʻatagaina ona puʻeina ata - o loʻo faʻapipiʻiina ni peleti faʻapitoa i o latou autafa.
  7. Tele mea taulima ata e aoga ma manaʻomia se siaki totogi, o lea e fautuaina ai ia i ai ni tupe iti o le 1 euro, 50 ma le 20 sene ma oe. O le mea sili ona taugata i lenei ituaiga - "Rainy Taxi" - o le a tamoʻe mo le 1 €.
  8. O loʻo iai le fale faʻamanatu i le auala i fafo mai le fale mataaga, ae o tau e maualuga: o se mug mai le € 10.5, mea teuteu € 100 pe sili atu. E sili le faʻatau o faʻamanatuga i fale 'aʻai o loʻo i ai le faʻalua taugofie.

O a isi mea e vaʻai i Figueres

I Figueres, e i ai se mea e vaʻaia faʻaopopo i le Dali Museum, aua o se 'aʻai ma lona umi umi talaʻaga.

O auala o le taulaga tuai

I le vaitaimi o le ogatotonu o tausaga, o Figueres na siomia e le tele o pa. Pau mea o totoe o le taimi nei o le Gorgot Tower, lea ua avea ma vaega o le Dali Theatre-Falemataaga. E i ai isi elemeni o le Middle Ages, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Town Hall Square, o le tuai o le kuata a Iutaia ma lona auala tutotonu, Marghe.

Ma o le fatu o Figueres o La Rambla, fausia i le 1828. Mo mafuaaga o le tumama, ona o lea o le moega o le laiti vaitafe Galligans sa tumu i luga ma matagofie fale ma foliga fausaga o neoclassicism, baroque, eclecticism ma ona po nei na fausiaina i ona autafa. O luga o La Rambla o loʻo iai ni vaʻaiga a Figueres e pei ole Toy Museum ma le Museum of History and Art. E i ai foi le faʻatagata o Narcissus Monturiola e Enrik Casanova.

Lotoa Potato

O Plaça de les Patates na maua lona igoa o se faʻaiuga o le mea moni o pateta ma fualaʻau eseese na faʻatau atu iina seʻia oʻo i le ogatotonu o le 20 seneturi. Lenei ua tapunia fefaʻatauaiga iinei - o se matagofie faʻatulagaina aso nei tagata savavali nofoaga e fiafia ai tagata o le taulaga ma turisi.

I le taimi lava e tasi, o le Plaça de les Patates o se faʻailoga mataʻina foi, ona o loʻo siʻomia e fale o le 17th-18th seneturi ma foliga matagofie mai le baroque i le classicism.

Ekalesia a Sagato Petelo

I tafatafa o le Dali Museum, i luga o Plaça de Sant Pere, o loʻo iai foʻi leisi taulaga faʻatosina mai: o le Ekalesia a St. Peter.

Na fausia i le XIV-XV seneturi i luga o le tulaga o le malumalu Roma anamua. I lalo o le 'olo i le itu i matu o le falesa, o loʻo iai toega o le fausaga tuai a Roma na amata mai le seneturi lona sefulu male 11.

O le St. Peter's Church na faia i se tu masani faʻa Gothic.

O totonu o lenei malumalu na papatisoina ai Salvador Dali.

Figueres Faletalimalo

Booking.com ofo mai e uiga i 30 'eseʻese faletalimalo ma fale mautotogi i Figueres. Pei o isi taulaga i Sepania, o tau mo mea e nonofo ai e fuafuaina ile numera o "fetu" ma le tulaga lelei ole auaunaga ile faletalimalo, ole mamao ole fale mai le taulaga tutotonu.

O le averesi o le tau o le po e nofo ai i le potu faʻalua i le 3 * faletalimalo e tusa ma le 70 €, ma le tele o tau e fai lava si tetele: mai le 52 € i le 100 €.

Ae mo fale mautotogi, o latou tau mai le 65 € i le 110 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Figueres mai Barcelona

E tele filifiliga mo auala e te sau ai mai Barcelona i Figueres na o oe lava.

E ala i nofoaafi

A fuafua pe faʻafefea ona alu i Figueres mai Barcelona i nofoaafi, e taua le iloa e mafai ona e alu ese mai le tele o nofoaʻiga nofoaga: Barcelona Sants, Passei de Gracia poʻo El Clot Arrago. Ae o le filifiliga pito sili ona lelei e sau mai le nofoaga o Barcelona Sants (e faigofie ona e alu iai ile metro i laina lanumeamata, lanumoana, lanumumu).

E 3 vasega o nofoaafi i lenei itu:

  • Media Distancia (MD) o se averesi nofoaafi i le tulaga o le saoasaoa ma le mafanafana. O le faigamalaga e alu ile 1 itula 40 minute, ole tau ole totogi e 16 €.
  • Itulagi (R) o se nofoaafi lemu, itiiti le toʻafimalie nai lo MD. O le faigamalaga e fai lava sina sili atu i le 2 itula, o le tau o pasese i le vasega II e amata mai le 12 €.
  • AVE, AVANT - nofoaafi televavave televave. O le malaga e naʻo le 55 minute le umi, o le tau o le pasese e 21-45 €.

O faʻatau e faʻatau atu i ticket ticket ma i ofisa o nofoaafi nofoaga tiketi, faʻapea foʻi ma luga ole laiga i luga ole laiga Sipaniolo nofoaafi: I luga o le tulaga lava e tasi e mafai ona e vaʻai i le faʻasologa. Nofoaafi tamoʻe masani: mai 05:56 i le 21:46 ma le taimi masani o le 20-40 minute.

Tiʻetiʻega pasi

E 3 pasi pasi i Barcelona e mafai ona e alu iai i Figueres:

  • Estació dʻAutobusos de Fabra i Puig;
  • Estació del Nord;
  • Rda. de St. Pere 21-23.

O le sili ona talafeagai ma sili ona lelei faʻatulagaina o le Estació del Nord North Bus Station.

Figueres e 8 vaalele i le aso, muamua i le 08:30, o le mulimuli i le 23:10. O loʻo avanoa faʻamatalaga auiliili luga o le upega tafaʻilagi tulaga: https://www.barcelonanord.cat/en/destination-and-timetables/journeys/.

I Sepania, e le taliaina e pasi pasi tupe i totonu o tinoitupe, e tatau ona e faʻatau se tiketi i le ofisa o le pepa pasi poʻo luga o le upega tafailagi o le kamupani e feʻaveaʻi Sagales: https://www.sagales.com/. O le tau o le malaga e 20 €. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 2 itula 40 minute.

Taxi

O leisi auala e alu ai mai Barcelona i Figueres o le ave taxi. O se auala taugata tele o le faʻataʻamilo i Sepania, ma o le toe alu malaga o le tau e tusa ma le 300 €.

E faigofie le alu i se taxi mo se kamupani e toʻa 4 tagata, ma e sili ai le oka muamua o se taʻavale. I luga o le 'upega tafaʻilagi kiwitaxi, oe mafai ona tusiina soʻo se taʻavale: tamaoaiga, faʻamafanafanaga poʻo vasega pisinisi mo 4, 6 ma e oʻo lava 16 tagata.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O afea le taimi sili ona lelei e sau ai i Figueres

O talaʻaga, faʻataʻitaʻiga ma faʻafiafiaga faʻaleaganuʻu o Figueres i Sepania e tatala i turisi i le tausaga atoa.

O le taimi sili ona lelei e suʻea ai le taulaga o Figueres (Sepania) e taʻua o le vaitaimi mai ia Aperila ia Oketopa, pe a sili ona lelei le faʻaalu o le taimi i fafo. I le tautotogo ma le amataga o le tautoulu, o le ea ea i le ao iinei tumau i le + 20 ° C, ma i le taumafanafana e seasea oso i luga + 25 ° C.

Se asiasiga i le Salvador Dali Museum ma le tele o mea moni mananaia e uiga i le tusiata:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O LE ALA O LE OLA - Salevao ft. daughter Mariah Alainuuese (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com