Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tortosa o se 'aʻai anamua i Sepania ma se mauoa faʻasolopito

Pin
Send
Share
Send

Tortosa, Sepania - o se nofoaga e mauoa ma manaia lona talaʻaga, o loʻo tu i luga ole vaitafe o Ebro. E ese mai isi 'aʻai Sipaniolo i le toʻatele o turisi ma le iai o tu ma aganuʻu e tolu i le taimi e tasi - Mosalemi, Iutaia ma Kerisiano, o ona foliga e mafai ona vaʻaia i le tusiata fale.

Faʻamatalaga lautele

Tortosa o se taulaga i sasaʻe Sepania, Catalonia. Ufiufi le eria o 218.45 km². O le faitau aofai e tusa ma le 40,000 tagata. 25% o le aofaʻi o le faitau aofai o le taulaga e aofia ai o tagata malaga mai na taunuu i Sepania mai 100 atunuu.

O le muamua taʻua o Tortosa na amata mai i le lona 2 seneturi. BC, ina ua faʻatoilaloina le teritori e Roma. I le 506 na pasi atu i le Visigoths, ma i le 9th seneturi na aliaʻe ai iinei le 'olo o Saracen. I le 1413 o se tasi o finauga taʻutaʻua faa-Kerisiano-Iutaia na tupu i Tortosa, lea na lauiloa ai le taulaga i Europa atoa.

Faʻafetai i le tele o oa talaʻaga ma le eseʻese o aganuʻu, i Tortosa oe mafai ona maua uma fale o le vaitaimi Isilama, faʻapea foi ma Iutaia, Kerisiano. E le faigata ona fai lea - alu i le Old Town.

Vaaiga

O Tortosa o se 'aʻai anamua, o le mea lea e matua' eseʻese ai mataaga i vaʻaiga na e vaaia i le tele o isi taulaga Sipaniolo. Toetoe o fale uma i le taulaga e fausia i maʻa samasama, ma afai e te le iloa o loʻo e i Catalonia, oe ono manatu na e faʻaiʻu i Italia poʻo Croatia.

O le natura faʻanatura e faʻapea foi ona faʻafiafiaina - o se numera tele o lanu meamata paka, boulevards ma sikuea faia le taulaga o se lauiloa aso malolo taunuʻuga.

Peitai, e taua le maitauina e le o tagata tafafao maimoa e fiafia i le Old Town o Tortosa: e toatele e fai mai o fale o loʻo i se tulaga leaga le leaga, ma o loʻo faifai malie lava ona avea ma faʻaputuga lapisi. Ua maitau foi e tagata faimalaga e tele nofoaga eleelea ma le manaia i le taulaga, e le tatau ona o iai turisi.

Falesa o Tortosa

O le falesa o le lauiloa lauiloa o Tortosa, lea o loo tu i le taulaga ogatotonu. O le falesa na fausia i luga o le tulaga o le sauniga tuai a Roma. O le mea e mataʻina ai, sa avea muamua le falesa ma malumalu, ma i le 1931 na faʻatauaina ai le tulaga o le basilica.

O le teuteuga i fafo o le faʻailo e le masani ai mo fale lotu: o le fale e faʻatumuina uma i maʻa maa, ma a vaʻaia mai se maualuga, e iai lona foliga faʻataʻatafa. E le masani ai foi o loʻo i ai terraces i luga fogafale o le malumalu (e le faʻatagaina turisi iina).

E taua le iloa o le Falesa e le o se faigofie basilica, ae o se atoa malumalu faʻafitauli, lea e aofia ai:

  1. Fale Mataaga. O iinei e mafai ona e mauaina uma faʻaliga e fesoʻotaʻi ma le malumalu ma mea mananaia e fesoʻotaʻi ma le tala faʻasolopito o Tortosa. Faʻatasi ai ma mea sili ona manaia, tagata tafafao maitau tusi tuai, musika tusi ma le Arapi pusa faia i le 12-13th seneturi.
  2. Fale autu. O se avanoa matagofie ma maualuga faʻalo ma moligaʻo. O le mea e sili ona fiafia iai o le fata laupapa e iai ona vaʻaiga mai le Tusi Paʻia.
  3. Cloister. Lenei o se ufiufi bypass galeri e faʻataʻamilo i le poletito.
  4. Falepuipui E le lapoʻa ma e le mafai ona faʻapea o se nofoaga sili ona ofoofogia. E ui i lea, o loʻo faʻaalia atoatoa le talafaʻasolopito o le falesa. I lenei vaega foʻi o le malumalu e mafai ona e vaʻai atu ai i ni faʻaaliga na maua i taimi o eliina o tala eli.
  5. Patio I lenei vaega o le faʻalavelave o loʻo i ai ni nai punavai ma fugalaʻau.

I luga foi o le teritori o le faʻafitauli e mafai ona e mauaina se faleoloa faʻamanatu, o lona tau e talafeagai lelei.

Fautuaga Aoga

  1. Faʻalogo i maʻa tuʻugamau ma faʻailoga ua tuʻuina atu i tagata ua maliliu i luga o puipui o le Faletalimalo.
  2. Faʻamolemole manatua o le puʻeina o ata e faasa i le falesa.
  3. Ua fautuaina e tagata tafafao maimoa e aua le asia le Faletapu i Tortosa i le ao, aua e vevela tele i lenei taimi ma e tau le mafai ona i luga o le taualuga o le falesa.

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga: Lloc Portal de Remolins 5, 43500 Tortosa, Sepania.
  • Itula faigaluega: 09.00-13.00, 16.30-19.00.
  • Tau: 3 Euro

Suda Castle (Suda de Tortosa)

O Suda de Tortosa o se maota o le senituri i luga o le maupuepue i le ogatotonu o Tortosa. Lenei o se tasi o le leva ola vaega i le taulaga. O pa muamua na fausia i lalo o le pulega a Roma. Peitai, na taunuu le maota i le vaveao sili i lalo o le au Mosalemi.

I le 1294, o le 'olo na avea ma nofoaga faʻapitoa o King Jaime le Manumalo, o lea na faʻaauupegaina i tekonolosi fou (faʻaopoopo puipuiga puipuiga na faʻaopoopoina) ma fale fou na faʻaopopo.

Mea e mafai ona vaaia i le teritori o le maota o Souda:

  1. O le 'olo autu. O le pito maualuga o Tortosa ma maua ai le sili manatu o le taulaga.
  2. O toega o koluma Roma o loʻo tu i le faitotoʻa o le potu. E tusa o le 9-10 faʻaaliga na sao mai.
  3. O le tane vai o se tamaʻeleʻele i lalo o le fale na teu ai muamua sapalai.
  4. 4 faitotoʻa: Ulufale, Luga, Totonu ma Tutotonu.
  5. O se fana ua faʻapipiʻi luga o se tasi o nofoaga.
  6. O se meatau na iai muamua meatau a le militeri. Nei - na o se vaega laʻititi.
  7. Fanuatanu o Mosalemi. E amata i le 900-1100 ma o se tasi o le matua i le atunuʻu. O le tele o tuugamau ua faaleagaina, ae o nisi o loo i se tulaga lelei.

Ua maitauina e turisi e le tele ni tagata asiasi i le maota o le Tortosa i Tortosa, o lea e mafai ai ona e savalivali solo i nofoaga uma.

O nai fesoasoani

  1. O le aʻegaʻe e maualuga lava le tifato, ma e le lava le poto masani avetaavale iinei.
  2. E i ai le faletalimalo ma faleʻaiga i le tumutumu o le maupuepue.
  3. O Souda Castle o se nofoaga lelei mo ata puʻe, aua e tele maimoa matamata ile taimi e tasi.

Nofoaga: Tortosa Hill, Tortosa, Sepania

Prince's Gardens (Jardins Del Princep)

O le Prince's Gardens o se lanumeamata lanumeamata i luga o le faʻafanua o Tortosa. Ae ui i lea, e le o se paka masani - o se malae vaʻalele tatala tatala, lea sili atu ma le 15 faʻatagata tuʻufaʻatasia mo fegalegaleaiga tagata ua faʻapipiʻiina.

E i ai le tamaʻi ofisa turisi i le faitotoʻa o le paka, lea e mafai ai ona e nonoina se faʻafanua o le togalaau ma faʻailoga matagofie o Tortosa i Sepania mo le leai se totogi. O loʻo iai foʻi le faleʻaiga ma le tamaʻi faleoloa i luga ole laiga.

E manaia lava o le paka faʻaonapo nei o loʻo tu i luga o le tulaga o se nofoaga faʻapitoa mo palneological. O vai faʻamalolo o Tortosa na lauiloa i talaatu o tuaoi o Sepania, ma na maua foʻi faʻailoga faavaomalo.

E masani ona i ai le tele o turisi i le togalaau, ma o le sili ona mataʻina e tosina mai i le 24 vaneina faʻavae tuʻufaʻatasia i faʻafitauli o tagata soifua. O lea la, o se tasi o faʻamanatuga faʻamatalaina e uiga i le faʻalavelave o Hiroshima, le isi - e uiga i le faʻatoʻilaloina o avanoa e tagata. O se tasi o fatuga vaneina sili ona manaia o le "7 Stages", lea e mafai ai ona e suʻea tulaga e fitu o le va feagai ai o se teine ​​ma se tauleʻaleʻa.

O le faʻatagata tutotonu i le paka ua taʻua o le "Tauiviga a Tagata", ma e fai ma sui o soʻotaga tino tagata. I autafa o loʻo iai isi fatuga faʻatusa e 4 ma igoa faʻatusa: "Le amataga ole ola", "Sosaiete", "Tuʻulafoa", "Goto o le olaga".

I se faʻaopopoga i faʻatagata le masani ai, o se aofaʻi tele o ituaiga seasea o laʻau ma fugalaʻau e tutupu i le paka, o se tele faʻaputuga o cacti mai atunuʻu eseʻese o le lalolagi ua faʻaputuputuina.

  • Nofoaga: Castell de la Suda, 1, 43500 Tortosa, Sepania
  • Galue itula: 10.00-13.00, 16.30-19.30 (taumafanafana), 10.00-13.00, 15.30-17.30 (taumalulu), Aso Gafua - tapunia.
  • Tau: 3 Euro

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Maketi (Maketi Municipal)

O le Maketi o Tortosa o se tasi o maketi pito tele tele i Catalonia. O loʻo tu i se fale tuai ole 19 senituri e pei ose faleʻie maa lapoʻa. Faʻatautaia se vaega o le 2650 sq. km

O se tasi lenei o nofoaga sili ona taʻutaʻua i le taulaga, e o uma i ai tagata ma turisi e omai. I luga o fata, e mafai ona e mauaina fualaʻau fou, fualaʻau, aʻano o manogi ma mea suamalie.

O le iʻa o loʻo tu i le isi fale (e fou) - o iina o le a e mauaina ai sili atu nai lo 20 ituaiga o iʻa, ula, lapisi ma isi tagata o le sami. Ia mautinoa e faʻatau ni ula i totonu o le atunuʻu.

Faʻafefea ona alu iina mai Barcelona

O Barcelona ma Tortosa e 198 kilomita le va, lea e mafai ona ufiufi e:

  1. Pasi Soʻo se 2-3 itula e alu ese ai le pasi a le HIFE S.A. mai le ofisa pasi autu o Barcelona. Ole pasese e 15-20 euro (faʻamoemoe ile taimi ole malaga ma le aso). Ole taimi ole malaga e 2 itula ile 20 minute.
  2. I le nofoaafi. Ave le Re nofoaafi mai Barcelona-Paseo De Gracia nofoaga i Tortosa nofoaafi nofoaga. O le tau e 14-18 euro. Ole taimi ole malaga e 2 itula 30 minute. O nofoaafi e tamoʻe i lenei itu 5-6 taimi i le aso.

Oe mafai ona vaʻai i le faʻasologa ma faʻatau tiketi, e sili ona faʻatau muamua, luga o 'upega tafaʻilagi aloaia a kamupani feaveaʻi:

  • https://hife.es/en-GB - HIFE S.A.
  • http://www.renfe.com/viajeros/ - Renfe Viajeros.

Lenei e mafai foi ona maua faʻamatalaga e uiga faʻalauiloa ma paʻu.

O tau ile itulau e mo Novema 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Ia mautinoa e aʻe i le maupuepue latalata i le Falesa mo se vaaiga matagofie o le tele o le taulaga.
  2. Sau i le maketi i le taeao, peʻa leai ni motu o tagata tafafao mai i le taimi nei.
  3. A e manaʻo e sefe se tupe, e tatau ona e mafaufau e faʻatau le Card Tortosa. O le tau e 5 euro. E avatua ia te oe le avanoa e asiasi ai i le autu mataaga mo saoloto ma maua se paʻu i nisi falemataaga ma faleʻaiga.

Tortosa, Sepania o se tasi o nai Catalan taulaga ma matagofie vaʻaiga ma leai ni motu o turisi.

O le autu vaʻaiga o le 'aʻai mai le mata o le manulele:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mount Maunganui. Mauao Summit Walk. Most famous landmark (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com