Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Catalina Island i le Dominican Republic - o le a le mea e vaʻai ma faʻafefea ona asiasi

Pin
Send
Share
Send

O le Catalina Island e aofia ai se vaega e naʻo le 10 km2, ae e ui lava i se laʻititi talafeagai, o se tasi lea o nofoaga tafafao maimoa i le Dominican Republic. O le motu, ma ona silika matafaga, manino vai ma togavao, foliga sili atu pei o se pepa malo ma matagofie vaaiga o Bounty Island. Puipuiga pulega puipuia le natura lalelei o Catalina, o le mea lea, aso nei o le motu ua i ai le tulaga o se atunuʻu paka. E i ai foʻi tuʻuga sili ona lelei mo le aau maulu i totonu o le Dominican Republic atoa. Afai e te faʻafiafiaina i lenei nofoaga, matou te fautuaina se maimoaga maimoa mai i le Catalina Island.

Ata: Catalina Island, Dominican Republic

Faamatalaga lautele

Catalina e masani ona taʻua o le leiloa parataiso, ona o le motu e le nofoia, lea e mafai ai e tagata faimalaga ona lagona pei o Robins Crusoe po o le anaina o latou lava matafaga. O le mea moni, o le Catalina Island i le Dominican Republic, e maualalo lona lauiloa ia Saone, e toalaʻitiiti lava tagata tafafao iinei ma e iai foʻi le avanoa e faʻafiafia ai i le matagofie ma le natura, ma maua ai foʻi le tulimanu tuufua e puʻeina ai ata manino.

Afai i totonu o iloiloga e te vaʻai i le faaupuga "parataiso mo tagata eseese i le Dominican Republic", ia e mautinoa - o lenei e faatatau i Catalina. Muamua lava, o le vai latalata i le talafatai e matua manino lava o le vaʻaia e oʻo atu i le 30 mita. Lona lua, o le malifa, lea na oʻo i tausaga ua ufitia i le amu amu, alu i le mamao ma uta i le matafaga. E ui lava, turisi na o atu i Aikupito fai mai o le maulu ma snorkeling i Catalina Island e maualalo ifo i faʻafiafiaga i lalo o le sami lalolagi i Aikupito. Peitai, o le Dominican Republic e tele foi mea e vaʻaia. O le nofoaga maulu lauiloa o Catalina - le “pa” o Muro - o se malifa e alu i le 100 m le loloto, e lua sitepu o iai - 25 m ma 40 m.

O lenei tamai fasi matagofie natura o loʻo tu i sautesasaʻe o le Dominican Republic, 2 km mai La Romana. O foliga o le motu e pei o se tafatolu.

Lelei e iloa! O le nofoaga sili ona lelei mo se tafaoga i le matafaga i le Motu o Catalina o le talafatai i sisifo, o loʻo i ai se matafaga mamā ma se faʻavaeina lelei turisi.

Avanoa i le motu e mafai faʻafetai ia Christopher Columbus, o le na mauaina Catalina i le Dominican Republic i le 15th seneturi. E maitauina o le motu o se tasi o nai nofoaga i luga o le fogaʻeleʻele ua manatu aloaia le nofoia. E toatele tagata e nonofo tumau iinei - o leoleo tuaoi ia o loo tiute.

Lelei e iloa! O le auala sili ona faigofie e alu ai i Catalina Island o se vaega o le vaega malaga mai La Romana. O le auala toe foʻi e mulimuli atu i le Vaitafe o Chavon, e ui atu i le togavao mafiafia, ma pasia ai le fale gaosi sika e sili ona tele i le lalolagi.

La Romana e iai lona malae vaʻalele faʻavaomalo, ae na te le taliaina vaʻalele mai atunuʻu uma o le lalolagi. Ae e mafai ona e lele i Punta Cana e aunoa ma ni faʻafitauli. Fesuiaʻiga o taʻavale e faʻatulagaina i le va o Punta Cana ma La Romana; o le malaga e 40 minute le umi. Ae mai La Romana e oʻo atu i Catalina Island, e faʻasolosolo lelei laina e faʻataʻavaleina.

Aisea asiasi i Catalina Island

E leai ni fale talimalo, fale talimalo ma isi nofoaga e nonofo ai i le motu, o lea e omai tagata femalagaaʻi ii mo le afa aso o se vaega o vaega o tagata tafafao. I le avea ai ma se vaega o se turisi tafaoga, tagata tafafao maimoa e maulu, aau i se ufimata, osooso ma le lototele lotoa mai le papa, ma tagata fiafia i le toafilemu na o taoto i luga o le matafaga, sunbathe ma aau. O se mea e tatau ona vaʻai i ai i luga o le polokalame faʻafiafiaga o tiʻetiʻega faʻi.

E talia fiafia le Aso Malolo ma tamaiti ile Catalina Island. O tulaga talafeagai uma o loʻo iinei mo lea - oneone lelei, vai manino, leai ni āu ma sili atu le tau ile tausaga atoa.

Matafaga

E naʻo vai e mafai ona e taunuʻu ai i le matafaga o le Catalina Island, i luga o le laina mafanafana poʻo luga o le catamaran o se vaega o se vaega o tagata tafafao. Uma tafaoga alu ese mai La Romana. I le taimi o se malaga i luga o le sami, latou te ofoina atu meainu, meaʻai mama, ma se polokalama faʻafiafiaga. Animator o le a aʻoaʻo ia te oe incendiary Dominican siva. E tuʻu le taofi i amu amu mo le aau.

Taua! O le ufimata ma fulufulu e tuʻuina atu ia i latou o loʻo manaʻo e faʻafiafia i le sami. O nisi tagata faimalaga latou te fautuaina le aveina o au mea faigaluega ma oe, aua o le ufimata o turisi ofisa e le masani ona lelei.

A maeʻa le folauga, e felauai le vai i le matafaga. O le motu e afua mai amu, o lea i luga o le talafatai e mafai ona e vaʻaia ai vaega o le aʻau na oʻo mai i luga. O niu, o loʻo fai ma paolo masani iinei, e faʻamafanafana ai i isi. I luga o le matafaga o loʻo i ai sun loungers, hammocks, gazebos, o se pa e saunia ai cocktails ma e mafai ona e faʻatau Dominican pia moni.

I le avea ai o se tulafono, o le tafaoga e fuafuaina mo le 4 itula, i le taimi lea e sauni ai meaai mo tagata femalagaaʻi. O tagata tafafao e faʻatonutonu a latou taimi avanoa na o latou - latou te sunbathe, aau, taʻalo volipolo. O i latou e manaʻo e o maulu, e o i se isi itu o le motu i vaʻa.

Snorkeling ma maulu

I le talafatai o Catalina Island i le Dominican Republic, e mafai ona e mauaina ni ula ma paʻu, ave ma leona. O le maulu iinei e avanoa mo turisi o vasega uma tulaga - poto masani eseese ma amata. O le motu o se tasi o tolu sili ona lelei tofu vai i le lalolagi.

Mo tagata amata, pa'ū Wall e fautuaina - o se puipui tele paʻu latou te magoto i le loloto o le 4 m i le 40 m. E maitauina o iʻa iinei e le fefefe uma turisi.

O le isi nofoaga sili ona loloto o le maulu o le Nofoaga o le Sulu o le Akuarium. Tele o meaola o le sami e mafai ona vaaia iinei.

Taua! E faasa le fagota i le motu o Catalina, naʻo le loloto o le tuliga moana.

Faʻatauga

O le mea taua tele i le Catalina Island o le ula. E tautuaina latou ile uaina paʻepaʻe. E mafai e tagata tafafao maimoa ona fagogota mo latou 'aiga o le aoauli - o le fagota tao o loʻo tautuaina e tagata tafafao. I se faʻaopopoga i ula, e mafai foʻi ona e fagota mullet, samasama, iʻa ogo, guatapana, mackerel poʻo mackerel solofanua. O le iʻa ua saunia iina i le matafaga. Tusa lava pe e te le laki i le fagotaga, e saunia e le pa se meaʻai manaia mai iʻa fou mo oe.

I le talafatai o Catalina Island, e mafai ona e vaʻaia iʻa lapoʻa, pei o le sami. E oʻo mai i le taimi nei, o le faitau aofai o iʻa lapopoʻa i lenei itu o le Dominican Republic na toeititi lava faʻaleagaina ona o le masani ona tulituli manu, o turisi na fiafia i ai ma faʻaauau pea ona fai. Ua filifili le pulega a le atunuu e faasaʻo lea tulaga ma o le asō ua toe faaleleia ai le aofai o iʻa i le sami. Ae o togalaʻau 'amu e malamalama ma mafiafia. Tagata 'eseʻese e masani ona o faʻatasi ma le lafu o iʻa.

Falemataaga a Pirate Kidd i lalo o le sami

Masalo o le mea e sili ona manaia i Catalina Island o le Kidd Pirate Museum. Na iai talu mai le 2011 ma e matua ese lava mai fale mataaga uma o iai. Muamua lava, o le mea moni o loʻo i luga o le sami ma o se vaʻa i taimi ua tuanaʻi sa umiaina ma faʻatautaia e le gaoi sili ona saua ma matapeʻapeʻa William Kidd. Fai mai le tala, o iinei na nana ai e le corsair le auro ma oloa na gaoia, ae le i maua lava e oʻo mai i le aso. O leisi mea ofoofogia o le fale mataaga o le ua taua o ola. O le mea moni o le tele o tausaga o i luga o le sami, na avea le vaʻa ma sulufaʻiga ma fale mo le tele o tagata o le sami. Afai e te manaʻo e asiasi i le falemataʻaga i le sami, e le gata o se maulu matagofie, ae o se faʻafiafiaga faʻafiafiaga faʻafiafiaga i le taimi o le malaga mai le talafatai i le tulaga o le goto le vaʻa. O le taupulepulega o le faʻaaliga na faʻapitoa mo le taua mulimuli a le gaoi, o se faʻaiuga na magoto ai lona vaʻa.

Nisi o mea moni manaia:

  • le igoa o le vaa faomea "Kwedag Merchant";
  • o le vaʻa na aveina atu e tusa ma le 45 afe pauna;
  • o vaega na totoe o le vaʻa - o se auivi laupapa, o nisi taula, o ni taʻi sefulu tone o taʻifau;
  • o le vaʻa e tu i le mamao o le 3 m mai le talafatai ma i le loloto o le 20 m;
  • I le faʻaopopoga i le Kwedag Merchant, e mafai e turisi ona vaʻai i se isi vaʻa, le Guadeloupe, lea na magoto i le 1724.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Flora, fauna, laufanua laufanua

Talu ai o le faʻalavelave a tagata i le natura o le motu e laʻititi, o laʻau eseʻese ma meaola na faʻasaoina iinei, ae o le mafuaʻaga autu lava o le malaga o se tafaoga tafaʻilagi. O le toe foi malaga i La Romana ave oe i le matagofie atisi nuu nuu o Altos de Chavon. I tua i le 1976, na fausia ai e le au tufuga se nuu i se nofoaga tuufua e latalata i La Roman, ua fai ma masani o se nofoaga masani i Sepania. O aso nei, o lenei nuʻu e lauiloa e turisi, e manaʻomia tele, o lea e aofia ai ma asiasiga a ofisa asiasi i lenei nofoaga i le polokalame.

I totonu o aʻoaʻoga i le lotoifale, e mafai ai ona e poto i soʻo se ata. O loʻo nonofo lava le au tusiata i le nuʻu, ma a latou galuega - o sikafu vali, keramika, mea valivali, mea teuteuga teuteuina, teuteuga - e mafai ona faʻatau i le fale faʻamanatu.

Ma i Altos de Chavon e i ai:

  • fale faʻaaliga;
  • ala savali;
  • faʻafiafiaga;
  • faleʻalo;
  • Ekalesia a St. Stanislaus - na faapaiaina i le igoa o le sui lagolago o Polani e faʻafiafia ai le Pope John Pal II, o se Pole i lona amataga.

E i ai le Archaeological Museum i totonu o le nuu, o loʻo taua ai le talaʻaga o Initia na nonofo i Catalina ae le i taunuʻu mai tagata Sipaniolo.

Faigamalaga

O tafaoga i Catalina Island e sili ona tusi muamua, e tele ofisa i luga ole Initaneti e faʻatulagaina malaga i le motu mai La Romana. E i ai foi i faletalimalo sui o kamupani malaga mai e mafai ai ona e faʻatau se malaga. Ole tau ole malaga e faalagolago ile tele o itu - ole umi ole malaga, ole polokalame. I le averesi, o le tau mo se tagata matua e $ 75, afai e te alu i le motu mo le aso atoa, o le a e totogia tusa ma le $ 120. O le tau o le malaga mai Punta Cana e amata mai le $ 540 i le $ 1400.

O le polokalama e masani ona aofia ai mea nei:

  • siitia mai le faletalimalo i le uafu, lea e alu ese ai le vaa po o le catamaran;
  • matamata i laufanua matagofie ma faʻafiafiaga faʻanatura;
  • se taumafataga o le aoauli e aofia ai ipu ai iʻa;
  • faʻafiafiaga e faʻatulagaina ma faʻatautaia e tagata faʻamalosi tino mo oe.

O faigamalaga e amata ile 9-30 - 10-00, ile 10-30 e taunuʻu ai femalagaaʻiga ile vaega muamua ole auala - o le nofoaga maulu, o le loloto avanoa e mai le 5 m i le 40 m. I le taimi o le faigamalaga, o le vaega o loʻo omai ma tagata faʻapitoa ua sauni e fesoasoani i tagata amata.

Pe tusa o le 11:30 i le taeao, e taunuʻu ai femalagaaiga i le matafaga poʻo le nofoaga o le aulu lua, fuafua i le polokalame o le malaga.

I le 13-00 o le chef i luga o le Catalina Island o le a saunia se taumafataga manaia ma manaia mo se vaega o turisi. A maeʻa le 'aiga o le aoauli, e tuʻuina mai i turisi taimi avanoa mo se malologa malolo, filemu. O le siʻosiʻomaga o le malologa o le a faʻatumuina e se pa e saunia ai cocktails.

Malaga mo le toe foi malaga i le 15-15 ma ua i le 16-00 turisi taunuu La Romana.

Lenei o se masani tafafao polokalama. E mafai foi ona e faʻatau ni malaga e asiasi ai tagata asiasi:

  • Nuu o Bayahibe;
  • faamautuina o milionea;
  • o le nofoia o Altos de Chavon ma ona mataʻupu: o le Ekalesia a St. Stanislaus, o le faʻafiafiaga ma le Archaeological Museum.

Mea moni manaia! Afai o loʻo e malaga ma uo, totogi se vaʻa e oʻo atu i le 10 tagata. O le tau o sea malaga faʻafiafia e $ 1400.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. O malaga i le motu e faia e vaʻa saoasaoa poʻo le telegese o catamarans. I le tulaga muamua, o le malaga o le a sili atu le saoasaoa, ae mafai ona mafua ai le le mautonu. I le tulaga lona lua, o le ae taunuʻu faʻalelei atili i le motu, ae e tele se taimi e alu ai.
  2. Ave lau pepa ma oe - tusifolau, inisiua, mafaufau i le afifiina ina ia latou le susu.
  3. Fai vave ou ofu taele i le faletalimalo.
  4. Ia mautinoa e ave ma oe - sunscreen ma le maualuga puipuiga, vai inu, se solo ma, ioe, mea puʻeata.

Catalina Island o loʻo aofia i le lisi o nofoaga o loʻo i lalo o le puipuiga a le UNESCO, talu ai o lona teritori atoa o se atunuʻu faʻanatura paka. E le masalomia, o lenei turisi nofoaga e aoga le asia pe afai o loʻo e asia le Dominican Republic.

Malaga i Catalina Island, faʻatusatusa ma le Saona Island:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Catalina Island Trip! What to do on Catalina (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com