Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

National Initia ipu tatau-ona tofo

Pin
Send
Share
Send

O le mea moni, afai e te saunia mea i luga o le autu o Initia kuka, oe maua se manaia multivolume lomiga. O le meaʻai a le atunuʻu e matua tele lava ona fesuisuiaʻi ma e tasi le asiasiga i Initia o le a le mafai ona tofoina ia le itiiti ifo i le tasi vaesefulu o le atunuʻu ipu. E tofu setete ma tele filifiliga o ipu e mafai ona tofoina iinei. Naʻo le tepa muamua lava i ai e foliga mai o tofo a Initia e tofo tutusa - na o le manogi, ae talitonu mai ia te aʻu, i le atunuʻu o loʻo iai le tele o meaʻai e aunoa ma mea manogi, matagofie meaai suamalie ma vai inu.

Faʻamatalaga lautele e uiga i Initia kuka

O ni isi ituaiga o atunuʻu ma tu ma aga a Initia, na faʻasaoina i totonu o le atunuʻu - latou te ave le faʻamuamua i fualaʻau, o ituaiga eseese o mea manogi, i le taimi e tasi e te le maua ai povi i luga o le lisi. O le vegetarian o le a mautinoa le lagona o se gastronomic parataiso tasi i Initia. E le 'aʻai aano o tagata pe iʻa foi.

Mea moni manaia! E tusa ma le 40% o tagata o loʻo 'aʻai na o meaʻai e afua mai i laʻau.

I taimi ua tuanaʻi, o fualaʻau eseese na faʻaulufaleina mai i Initia e tagata Mongol ma tagata Mosalemi. I se faʻaopopoga, o aʻoaʻoga faʻalelotu a tagata na aʻafia ai uiga ese o ipu a le atunuʻu o taumafa Initia - e ova atu ma le 80% o le atunuʻu o loʻo folafolaina o le Hindu, e le aofia ai ni vevesi. O le autu o lotu o soʻo se mea ola e faʻaleagaga, o loʻo iai se vaega o le Atua. O le mafuaʻaga lena o le tele o tagata i Initia o vegetarians, ae i le taimi lava e tasi Initia atunuʻu ipu maua a mauoa, susulu tofo, manogi, fasi.

O le faʻavae o meaʻai o araisa, pi, fualaʻau

Talu ai matou te talanoa e uiga vegetarianism i totonu o se faʻapitoa tulaga, o le tele o ituaiga o meaai mai cereals, fualaʻau, legume na aliali mai i le lotoifale taumafataga. O le sili ona taʻutaʻua o le sabji - fualaʻau fualaʻau ma lentil, faʻafefiloi ma mea manogi eseese. E 'aʻai ma araisa, keke keke.

Lelei e iloa! I Initia o se agaifanua le faʻaaogaina o saito umi basmati araisa. Ae mo legume, e sili atu ma le selau ituaiga o pi i le na o le atunuʻu; tamai moa, lentil, mung bean, ma dal e taʻutaʻua foi.

O se isi tusi i totonu o le tusi faʻamaumauga o meaʻai masani a Initia o le a tuʻuina atu i mea manogi ma mea manogi. O le sili ona lauiloa o le curry, i le auala, e le gata o se mea manogi, ae o le igoa foi o se susulu moli Initia ipu. O le meaʻai lea e maua ai le manogi manogi mafiafia ma se tofo tulaga ese.

Tele mea manogi e fefiloi i le curry, o le a faigata tele ona lisi uma, masalo, o Initia lava latou o le a le mafai ona taʻu saʻo le fua. Ua lauiloa mo mautinoa o le tuʻufaʻatasiga aofia ai: cayenne, mumu ma le uliuli pepa, kalama, ginger, coriander, paprika, cloves, kumina, nutmeg. E ui lava o le tuufaatasiga o curry ono fesuisuiaʻi, turmeric e masani ona i ai. E maitauina o aiga Initia e i ai a latou lava fua mo le faia o curry, e tuʻuina ma le faʻaeteete mai lea augatupulaga i lea augatupulaga.

Keke ae le o falaoa

Falaoa areto i le fomu lea e tao ai i Europa e le taliaina i Initia. Auauna keke mafolafola po o le manifinifi areto pita. O se ipu masani a Initia e taʻua o le chapatis, e o faʻatasi ma meaʻai uma mai le vasega muamua i le meaʻai suamalie.

E faigofie lava le faiga o kuka, e mafai e tina nofo fale uma ona toe fai - palu le falaoa mata, masima, vai, falai keke e aunoa ma le suauʻu (pe a kuka fafo, faʻaaoga se afi matala). O le keke maeʻa e pei o se polo, aua e fulafula, fualaʻau, legume e faʻaopopoina i totonu, e na ona 'aina ma le sosi.

O le isi ituaiga masani o mea tao tao i Initia o samosas - pai falai tafatolu faʻatumuina ma isi faʻatumuina. Tele o taimi latou te sauniuni ai mo le laulau fiafia. O le paluga o samosa moni a le atunuʻu e agamalu, magumagu, liusuavai, o le faʻatumu e tatau ona faʻamafanafanaina i luga.

Mea moni manaia! Afai e leai ni puta i luga o le paluga, o pai ua saunia e tusa ai ma le uluaʻi fua ma mulimuli i tekonolosi. Ina ia faia lenei mea, oe le manaʻomia le soʻona soona suauʻu.

Masani suamalie o suamalie yogurt

I Initia, tele ipu saunia mai susu. Yogurt e leai se tuusaunoa; fualaʻau ma fualaʻau e faʻaopoopo i ai.

Lelei e iloa! O se agaifanua le faʻavasegaina o vasega muamua ma yogurt masani aʻo leʻi tautua.

I se faʻaopopoga, yoghurt o le faʻavae o se meainu malulu ma i le taimi e tasi o se meaai suamalie - lassi. Faʻaopopo i ai le vai, aisa i totonu, sasaina seʻia faʻamaʻa mafiafia. O le iʻuga o se vai inu e matua faʻafouina i le vevela o le tau. Fualaʻau, aisa kulimi poʻo le kulimi e faʻaopopoina foʻi i le vai inu.

Nisi fesoasoani aoga:

  • toetoe lava o meaʻai uma i Initia e matua manogi lava, o le mea lea, afai e te le fiafia i peppery ipu, taʻu i le au faʻatali - iloa spicy, latou o le a faʻaopopo mea manogi i le togafiti, ae sili atu itiiti;
  • i faleʻaiga, ma e oʻo lava i maketi, o tulafono tumama e le masani ona mulimulitaʻia, o le mea lea e fautuaina malosi ai e aua le faʻataʻitaʻia fualaʻau mata ma fualaʻau aʻo leʻi faʻatau;
  • i Initia o loʻo i ai le lava utiuti o mamā, vai inu, e matua faʻasa ona inu vai paipa, oe manaʻomia le faʻatau fagu vai;
  • e sili atu foi le aloese mai le faʻaaogaina o le aisa e pei ona faia mai paipa vai.

Meaʻai masani a Initia

E pei ona matauina muamua, o le atunuʻu Initia kuka e matua eseʻese, ma e toetoe lava a le mafai ona ufiufi uma ipu tatau mo le faʻatauaina o turisi. Na matou filifili e faʻafaigofie le galuega ma saunia se aotelega o le sili atu 15 atunuʻu Initia ipu.

Curry

E i ai faʻamaumauga faʻamaumauga o kari, o se ipu Initia, na muaʻi saunia i le afe tausaga talu ai. O le igoa lea e le gata o se meaʻai lauiloa, ae o se meaʻai a le atunuʻu. E saunia mai legum, fualaʻau, o isi taimi o aano o manu e faʻaopopoina ma, ioe, o le atoa vaega o mea manogi. A maeʻa togafiti mafai ona aofia ai le oʻo atu i le lua taseni mea manogi. O le ipu maeʻa tuʻuina atu ma araisa.

Lelei e iloa! O laulaau betel e ave faʻatasi ma curry ma e 'ai i le uma o le taumafataga. Tipiina betel nut ma se seti o mea manogi o loʻo afifiina i laʻau. E masani ona taliaina o sea ituaiga o meaʻai faʻaleleia atili ai le faʻaleagaina.

E leai se fua se tasi mo le faia o curry, e eseese le tekonolosi faʻalagolago i le itulagi o Initia, faʻapea foʻi ma kuka kuka e manaʻomia i se tasi aiga. E maitauina o le kari o se ipu Initia, ae ua lauiloa i le tele o atunuʻu i le lalolagi atoa. O aso nei o loʻo i ai kurisi Thai ma Iapani, ma ua sauniuni foʻi i Peretania. I Initia, o le ipu e mafai ona manogi pe suamalie ma oʻona.

Sa aumai e le supo

O se faʻataʻitaʻiga masani o le tuʻufaʻatasia o fualaʻau, legume (pi), araisa, curry i le tasi ipu Initia o le dal. Soup e tatau mo se taumafataga Initia, e aofia ai legume poʻo pi, 'ai ma araisa, keke keke.

O supo Initia e taʻua e le naʻo se ipu a le atunuʻu, ae o se ipu malo, talu ai e matua lava saunia e aunoa ma le faʻateleina i aiga uma. O le muamua vasega na tautua i le vevela ma le malulu. Fai mai tagata o le nuʻu, e matua tele lava metotia e fai ai le supo e faigofie ai ona sauniuni i le tausaga atoa e aunoa ma le toe faia.

Mea aoga autu: aniani, kaliki, tamato, se seti o mea manogi, yogurt. O le ipu e vela, tao, kuka ma kuka foi. Faʻamoemoeina i le seti o oloa, o le metotia o sauniuniga, o le meaai e tuʻuina atu mo le 'aiga o le taeao, aoauli pe mo meaai suamalie.

Peleue Malay

Le isi lauiloa atunuʻu Initia ipu o falai tamaʻi pateta pateta ma sisi pane sisi. Faʻaopopo foi herbs, mea manogi, nati.

O le uiga o le igoa - meatballs (peleue) i cream cream (malay).

Lelei e iloa! Paneer o se vaivai, sisi fou sisi i meaai Initia. O le maeʻa oloa e le liusuavai, ei ai le maualalo acidity. O le faʻavae o le sisi o sisi fale faia mai susu, tipolo sua ma meaai acid.

Ua faʻaigoa e tagata o le nuʻu le ipu ona e manaʻomia ma le faʻaeteete ona tago. A e kukaina e aunoa ma se meaʻai lelei, o le peleue malay o le a liua e leai se uiga. I le auala, e oʻo lava i Initia e le o taimi uma e sauniuni lelei ai. O lona iʻuga, e le faʻalogo lelei turisi i meaʻai. Afai e amata kuka le matai moni, o le a faʻaosofia oe i le tofo malie o polo fualaʻau i le sosi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Palak Panir

O le lisi o ipu lauiloa a Initia e aofia ai le supo ma sisi sisi, mea manogi ma fualaʻau ua faʻaopopoina foi. Moni, i le faʻaliliuga palak o lona uiga o le spinach, ma paneer o se ituaiga o suamalie sisi e tutusa ma le Adyghe. O le ipu Initia e maaleale, faatasi ai ma se tofo manaia male suamalie. Auauna ma araisa, keke keke.

Fautuaga! Mo tagata amata o loʻo faʻamasani lava i tu ma aga a Initia ma meaʻai a le atunuʻu, e fautuaina e oka le palak paneer ma se vaega laʻititi o mea manogi ina ia lagona ai le tofo masii o le ipu.

Biriani

Ina ia manino, o le saunia-faia ipu a le atunuʻu mafai ona taʻua o Initia pilaf. O le igoa e sau mai le upu Peresia o lona uiga falai. Ua saunia e tusa ai ma lenei tekonolosi - basmati araisa ua falai ma le faʻaopopoina o le ghee suauʻu, fualaʻau, manogi. E maitauina o itulagi taʻitasi sa i ai a latou lava tuufaatasiga o mea manogi, o le kuka algorithm; saffron, kumina, kumina, cardamom, cinnamon, ginger, ma cloves e masani ona faʻaaogaina.

Mea moni manaia! Biriani e le mafai ona taʻua o se ipu Initia moni, talu ai Peresia faʻatau oloa aumai a latou fua i le atunuʻu.

Pakora

O le igoa o le Initia auala auala ipu tuʻufaʻatasia fualaʻau, sisi ma aano o manu falai i batamu. I taumafa Slavic, e i ai le faʻatusa, ae pau lava le eseesega, o Initia, nai lo le falaoamata o le saito, e faʻaogaina le falaoamata - latou te olo ai pipiʻi (hummus beans). O lona iʻuga, o le paʻu e vaivai, magumagu, ma e maua e le ipu se faʻaopopoga taua, aua o pi e maualuga i le polotini.

O le pakora sili ona taatele e faia mai fualaʻau aina; latou te faʻaaogaina se eseʻese tulaga - maukeni, keli suamalie, isalaelu, karisi, broccoli, kāloti, pateta. O le ipu maeʻa tuʻuina atu ma apu poʻo tamato meaʻai.

Fautuaga! Afai e te manaʻo e kuka pakora oe lava, o le mea autu o le filifili lea o le vevela saʻo ma tausi ia.

Thali (tali)

Faʻaliliuina, o le igoa o le Initia ipu thali o lona uiga o se fata ma meaai. O le mea moni, o lea - i luga o se ipu tele na latou tuʻuina ai ipu laiti ma ipu eseese. Muamua lava, na 'au-itu i luga o laufaʻi, i le isi itu, i nisi o itulagi o loʻo tautuaina pea pei o lea - o le auala tuai.

O se mea e manaʻomia i le thali o araisa, fualaʻau vela, papad (o le areto mafolafola e faia i le falaoa lentil), chapatis (keke falaoa), sosi chutney, o piko e tufaina foi. Masani ai, 6 ipu ua saunia i le fale, ae o se cafe poʻo se faleʻaiga tautua sili atu i le 25 ipu. Ole filifiliga o meaʻai e eseʻese ile itulagi.

Chapati

Masalo o le keke falaoa e sili ona taʻutaʻua i Initia ole chapati. E vave lava ona tapena le ipu, talu ai e manaʻomia le laʻititi o oloa - falaoa atoa. O le ipu Initia e faʻaaogaina se falaoa faʻapitoa e taʻu o le atta. O falaoa mafolafola e tao i totonu o le lapisi lapisi e aunoa ma le faʻaopopoina o le suauʻu. O le mea lea, o totila e lelei tele mo i latou e le mananaʻo e faʻaopopo ni kalori.

Fautuaga! Chapatis tatau ona 'aina vevela. Tele turisi e le iloa lenei mea ma i faleʻaiga latou te faʻaaogaina - latou te tuʻuina atu le ipu ananafi. E fautuaina le okaina o falaoa peʻa manaʻomia ina ia tuʻuina atu i le laulau se ipu fou.

Naana

O se tasi o ipu e sili ona fiafia iai i Initia o le naana flatbread. O yogurt ma fualaʻau fualaʻau e faʻaopoopoina i paluga fefete masani. Falaoa mafolafola tao i le ogaumu tandoori Initia.

I Initia, o loʻo iai le anoanoaʻi o totila, o tagata tafafao maimoa e fautua atu e faʻataʻitaʻi le pata naan (ma le pata), naan chiiz (ma sisi), naan bawang (ma kaliki).

Naan e mafai ona tofoina i totonu o soʻo se Initia cafe, faleaiga, totila e tautua o se 'oe lava' aiga pe faʻatumuina i aano, pateta poʻo sisi.

Tandoori moa

O le i ai i Initia ae le faʻataʻitaʻia le tandoori moa e tutusa ma le le i ai i lenei atunuʻu ese. Ma, o le tandoor o se masani Initia brazier ogaumu. I le taimi muamua, o le moa e faʻamamaina i yogurt ma, o le mea moni, mea manogi (o le tuʻufaʻatasiga seti o le cayenne pepa ma isi vevela pepa). A maeʻa ona tunu le manu i le vevela tele.

Lelei e iloa! I Initia, o loʻo i ai ni mea manogi faʻapitoa e avanoa mo le faʻamamagoina o moa ma le faia o le moa tandoori. I le uluaʻi faʻamatalaga, faʻatatau i tagata o le atunuʻu, o le ipu e liu tele, ma mo turisi o le aofaʻi o le eleele pepa ua faʻaititia. Moa ma araisa ma keke keke na tufaina.

Alu Gobi

O le tuufaatasiga o le ipu a le atunuu Initia e manino mai le igoa - alu - pateta, ma gobi - cauliflower. Faʻaopopo faʻaopopo tamato, kāloti, aniani, mea manogi. Latou te 'aʻai ma araisa, falaoa masani, fufulu faʻatasi ma Initia masala lauti.

Aisea na avea ai le ipu ma atunuʻu ma lauiloa? O oloa mo ana sauniuniga e mafai ona faʻatau i soʻo se maketi, tusa lava poʻo le a le vaitau.

Navrathan Korma

O le ipu o se fualaʻau fualaʻau vela i totonu o se kulimi ma sana sauu. E i ai tu ma aga e 9 i le ipu a le atunuʻu, talu ai o le uiga o le igoa e iva maataua, ma le fafagaina o lona uiga o le sana. Auauna i le araisa ma keke le faʻafefeteina.

Fautuaga! Mo le sosi, e mafai ona e faʻaaogaina le susu popo poʻo le yogurt masani nai lo le kulimi.

Jalebi

Initia a le atunuʻu o loʻo i ai le tele o filifiliga o suamalie ma meaʻai suamalie. Jalebi o se mauoa moli taimi pretzel lauiloa i tulimanu uma o Initia. O le togafiti e faia mai le paluga, e sasaʻa i totonu o le suauʻu paʻu ma faʻasusu i suka suka. O le meaʻai a le atunuʻu e paʻu, suamalie, ae ua liu gaʻo, suamalie, ma o le mea lea ua maualuga ai i kalori.

O tu ma aga ma aganuu a Initia e eseʻese faʻalagolago i le itulagi. Ae i se tulaga aoao, e tele vaega e mafai ona maitauina - manogi, manogi, meaʻai.

Inisiua Initia o se tasi o sili ona felanulanuaʻi i le lalolagi ma afai e te manaʻo e faamasani i le aganuu o le atunuu, ia mautinoa ia uai atu i le gastronomic itu.

Street meaai i Initia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Jalan Highway Pan Borneo 2020 Serian - Sri aman (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com