Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Alalaupapa Bastei ma maʻa - maʻa ofoofogia o Siamani

Pin
Send
Share
Send

E te iloa o le a le sili ona asiasi i ai tagata tafafao maimoa mai i Saxon Suiselani? Nei o le papa tele ma le alalaupapa Bastei. Masalo e aoga le faʻamaninoina: o lenei faʻanatura-faʻafitauli faigata o loʻo tu i Siamani, ma le Sakone Suiselani o se paka a le atunuʻu i sasaʻe o le atunuʻu, i le tuaoi ma le Czech Republic.

O le fale Bastei e tu i le 24 kilomita mai Dresden, i le va o tamaʻi nofoaga o Rathen ma Velen.

Maa Bastei

Saʻo i luga atu o le Vaitafe o Elbe, lea e faʻataʻamilomilo ai i lenei taimi, maʻa maualuluga, vaapiapi ma maualuluga pou faʻalauteleina i le maualuga o le lata i le 200 mita. O maa Bastei e pei o tamailima o se lima tele o loʻo aliaʻe mai i le loloto o le lalolagi. Bastei o se mamalu ma ofoofogia matagofie foafoaga o le natura, e aofia ai maʻa oneone ma le tele o terraces, ana, faʻataʻaliʻoliʻu, tumutumu, vanu vaapiapi. O motu o le togavao paina ma tasi laau e ola i nofoaga sili ona le maua ma le mafaufauina faia lenei maa elemeni maofa ola.

Ua leva ona tosina mai e le Saketone Suisilani tagata femalagaaʻi ma ona laufanua uiga ese, ma na amata loa ona liliu Bastei i se nofoaga tele o turisi. I le amataga lava o le seneturi lona 19, na fausia ai faleoloa ma le fale faʻamatamata, i le 1824 na fausia ai se auala laupapa i le va o papa, ma na tatalaina se faleʻaiga i le 1826.

Taua! I le taimi nei o loʻo i ai le tele o matamata tulaga i luga o le teritori o le faʻanatura-faʻafitauli faigata, ae ona o le tele tafe o turisi, vaapiapi ala ma le laʻititi o latou lava tulaga, e masani lava umi queues latalata ia latou. Sauni mo le mea moni e tatau ona e vave ulu atu i le 'upega tafaʻilagi, puʻeina se ata o Bastei vaʻai ma faʻaavanoa mo le isi turisi.

Faatasi ai ma atavali i le salafa o le lalolagi, o le Bastei Mountains i Siamani na lauiloa mo a latou "ala o atisi". O le ata sili ona taʻutaʻua valiina iinei o "Felsenpartie im Elbsandsteingebirge" saunia e Caspar David Friedrich. Ae o le lalelei o Saksone Suisilani na fiafia ma faʻamalosia e le gata o tagata vali: Alexander Scriabin, o le sa leva ona iinei, na maofa i le mea na ia vaʻaia, na tusia le faʻatomuaga "Bastei".

Faʻapea foi ma tagata tusiata ma tagata puʻe ata, o nei papa pupula sa masani ona fiafia i ai tagata feʻaʻei. Ma ina ia aua neʻi faʻaleagaina le maʻamaʻa tele o le maʻa ma mea feʻaʻei, o lenei ua i ai le faʻatapulaʻaina o auala mo tagata aʻea papa.

Alalaupapa Bastei

Mo turisi uma o loʻo agaʻi atu i Sakone Suiselani, o le Bastei Bridge e tatau ona vaʻaia. E le o se mea e ofo ai, aua o lenei setete-puipuia talafaʻasolopito ma fausaga faʻamanatu e matua ofoofogia matagofie.

Fautuaga! Afai o le a e faamasani i le autu vaʻaiga a le atunuʻu paka ma tamaiti laiti, oe manaʻomia le mafaufau: e tele sitepu, sitepu, auala. O lenei auala o le a sili atu ona faigata ona feoaʻi ma se stroller, o lea e sili ai le tuʻua i le amataga o le auala.

Muamua lava, o le auala laupapa na faia i laupapa, ae a o le aofai o turisi na taunuʻu mai ua faʻateleina le faʻateleina, na alagatatau ai ona suia i se sili atu anagata fausaga. I le 1851 na suia ai, faʻaaoga ai le sandstone e fai ma mea fau fale.

O le auala laupapa i aso nei o Bastei e 7 ona vanimonimo, e ufiufi ai le loloto o Mardertelle. O le fausaga atoa e 40 mita maualuga ma 76.5 mita umi. O loʻo faʻapipiʻi ni laupapa maʻa faʻamanatu i le auala laupapa, e faʻamatala mai ai mea taua na tutupu o mea na tutupu iinei.

Fautuaga! E sili le alu e asi le vaega lea, ua tele na faʻalogo iai i Siamani ma atunuʻu mamao, i le vaveao, ae leʻi o le 9:30. I se taimi mulimuli ane, e iai lava le tele o tagata tafafao maimoa mai, o le toʻatele e omai i pasi e avea ma vaega o tagata tafafao.

O le faitotoʻa i le Bastei Bridge (Siamani) e leai se totogi, ma mo le 2 euro mai ia te oe mafai ona e alu i se isi mataʻina tosina a Sakone Suiselani - le 'olo anamua o Neuraten.

'Olo malosi Neuraten

O le teritori, lea na i ai muamua se 'olo malosi o le seneturi lona 13, na faʻataʻamilomiloina i le siʻusiʻu o pogisa, ma nai toega o le' olo lava ia. I le auala, "bastei" ua faaliliuina o le "bastion", ma e mai i lenei upu na mafua ai le igoa o le lotoifale papa Bastei sau mai.

Savalivali i totonu o le laufanua o le 'olo tuai na mafai ona faʻatusatusa i le savali i totonu o le mauga labyrinth: sitepu faʻapipiʻi i le taumatau ma le agavale, alu i luga ma lalo. Nei o toega o fola laupapa, o se potu vaneina i totonu o le papa, o se catapult ma maʻa fanafanua. I totonu o le lotoa pito i lalo, o loʻo iai se vaieli faʻasolo na faʻaputuputu ai vai timu - na pau lava lea o le auala e mafai ai ona maua ni vaiinu i ii.

O iinei e tatalaina ai se tasi o vaaiga sili ona lelei o le auala laupapa, maʻa, Bastei gorge i Siamani. E mafai foʻi ona e vaʻai atu i le fale matamata o le Felsenbühne, o loʻo sosolo i totonu o le togavao, i lalo tonu o papa. Mai ia Me ia Setema, o opera o loʻo faʻatautaia i luga o le tulaga, ma faʻafiafiaga musika e faʻatautaia.

Faʻafefea ona sau mai Dresden

E pei ona uma ona taʻua, o le natura-faʻafitauli faigata o loʻo tu naʻo le 24 kilomita mai Dresden, ma e sau mai lenei 'aʻai e sili ona faigofie ona oʻo i ai i lenei mataʻaga i Siamani. E tele filifiliga mo auala e te sau ai mai Dresden i le alalaupapa o Bastei ma mato, o se tasi e sili ona aoga o le faʻaaogaina o auala nofoaafi. E tatau ona e alu i le taulaga lata ane o Rathen, i le nofoaga "Lower Rathen" - o le itu lea o Schona. Mai le nofoaga autu o Hauptbahnhof (o le faʻapuupuuga Hbf e masani ona maua), o le S1 nofoaafi tamoʻe iina.

E alu le nofoaafi i le afa itula, e laititi le itula ile malaga. Tasi le auala malaga tau 14 euro. Oe mafai ona faʻatau se tiketi i le ofisa tiketi i le nofoaafi nofoaga poʻo luga o le upega tafailagi luga o le Deutsche Bahn 'upega tafaʻilagi www.bahn.de. I luga o le tulaga lava e tasi e mafai ona e mauaina ni faʻamatalaga e uiga i Railway o Siamani: nofoaafi faʻasologa, tiketi tau.

Fautuaga! E mafai ona e sefe tele pe a e faʻatau se pepa o le aso mo le aiga: mo le 2 tagata matutua ma le 4 fanau e 19 Euro le tau. O sea tiketi faʻatagaina oe e faia le le faʻatapulaʻaina o malaga i luga o felauaiga lautele ma nofoaafi nofoaafi i le aso e tasi.

Fefe kolosi

O Lower Rathen, lea e taunuʻu mai ai le nofoaafi, o loʻo tu i le itu tauagavale o le Elbe, ma o maʻa ma le auala laupapa e o mai ai turisi iinei o loʻo i luga o Rathen i le itu taumatau. E tasi lava le auala e te alu ai i le alalaupapa o Bastei mai le nofoaga o nofoaafi mai Nizhniy Rathen: tiʻetiʻe i le vaʻa i le isi itu o Elbe. O le lautele o le vaitafe i lenei nofoaga e tusa ma le 30 mita, o le sopoia e tusa ma le 5. O le tiketi e 1.2 piliona tasi auala pe 2 Euro i auala uma e lua, ma e mafai ona e faʻatauina i le ofisa pepa pe a o e tietie i le vaʻa.

Tu i luga mai le vaa

I Luga Rathen, moni 100 mita mai le uafu, o le savali auala i le Bastei papa i Siamani amata. E tusa e tasi le itula le auala, e faigata tele ona leiloa, ona e iai faʻailoga ile auala.

Fautuaga! Ae e te leʻi alu i lau isi malaga, faʻamolemole vaʻai: o loʻo i ai se faleuila latalata i le uafu (totogi, 50 sene). I le aluga o le auala e leai ni faletaele, o le a latou latalata i le alalaupapa lava ia.

E ui lava o le auala e ui atu i totonu o se togavao mauga, e faigofie lava: e fetaui lelei mo tagata e le o sauniuni faʻaletino. O le itu e alu aʻe, o le lautele o le auala, o le natura o laufanua laufanua e suia i taimi uma: e tatau ona e savali i se lautele, agamalu auala, ona oomi moni lava i totonu o le tele o mato.

Toetoe lava i luma o le auala laupapa o le ai ai se faʻasolosolo ala savali e oʻo atu i se tasi o matamata tulaga. E mai ia te ia e mafai ai ona sili ona talisapaia le matagofie o le lauiloa Bastei fausaga ma le mamalu uma o le galuega na faia e le natura, fausiaina maofa ofoofogia "tamatamailima" maʻa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Dresden i Batsai i le taxi

E mafai foʻi ona e alu i se taxi mai Dresden i le Bastei natura-faʻasolopito i Siona Suiselani. O le tautua lauiloa na fautuaina e tagata tafafao maimoa mai i fafo o le KiwiTaxi.

O se taxi mai Dresden e 30 - 40 minute le umi, ae o le tau o le malaga, e fuafua i le nofoaga tonu e malaga ai, e 95 - 120 euro.

I le avea ai o se tulafono, taʻavale turisi taʻavale vave o mai i le paka taʻavale i le alalaupapa Bastei. Oe manaʻomia le savali i le isi 10 minute mai le paka taʻavale i le faʻatosinaina lava ia - o lenei auala e matua faigata ma matua matagofie. Ae, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tiʻetiʻe i se kariota matagofie e toso e solofanua.

Nai lo o le faaiuga

O le Saketone Suiselani e le gata i pupula matagofie ma le Alalaupapa o Bastei. O lenei paka i Siamani ua lauiloa mo le isi tosinaga - o le 'olo tuai Königstein, tu i luga o le mauga o le tutusa igoa. O lenei togalaʻau laʻau e sili atu ma le 50 fale eseese, e aofia ai le lona lua loloto loloto i Europa (152.5 m). O fale o meatau o se fale mataaga na faʻapaiaina i le militeri talafaʻasolopito o Siamani, ma o lana faʻaaliga sili ona taua o le atunuʻu muamua o le sami.

O tau ile itulau e mo Iulai 2019.

Sopo i le Alalaupapa Bastei:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BASTEI, Elbsandsteingebirge. Die spektakuläre Felsenwelt in der Sächsischen Schweiz (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com