Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kaleici eria: faʻamatalaga auiliili o le 'aʻai tuai o Antalya

Pin
Send
Share
Send

Kaleici itulagi (Antalya) o se tuai itulagi o le 'aʻai o loʻo tu i le matafaga o le Metitirani Sami i le itu i saute o le nofoaga. Ona o le tele o faʻamanatu faʻasolopito, latalata i le sami ma le lelei faʻavae turisi atinaʻe, o le eria ua manumalo talitonuina talitonuina i malo o Turkey. Na o ni nai sefulu tausaga talu ai, o le Kaleici eria e leʻi faʻaosoina soʻo se fiafia i tagata femalagaaʻi. Ae ina ua maeʻa ona faʻatautaia e pulega o Antalya galuega toe faʻaleleia i le teritori, na maua ai e le Old City se olaga fou. O le a le Kaleici, ma o a vaʻaiga o loʻo faʻaalia i totonu, matou te faʻamatala auiliiliina atu i lalo.

Faʻasolopito faʻamatalaga

I le sili atu ma le lua meleniuma talu ai, na sauni ai le pule o Pergamum Attalus II e fausia se taulaga i se nofoaga sili ona matagofie i le lalolagi. Mo lenei mea, na faatonuina ai e le alii ia ana tagatanuu e saili se parataiso e mafai ona faaosofia ai le matauʻa o tupu uma o le lalolagi. O le feoaʻi solo mo le tele o masina i le sailiga o parataiso i le lalolagi, na maua ai e le au tiʻetiʻe se vaʻaiga matagofie tele, o faʻataʻamilomiloina i lalo o Tauride Mountains ma fufuluina e le vai o le Metitirani. O iinei na faatonuina ai e le Tupu o Atalus le fausiaina o se taulaga, lea na ia faaigoaina i lona mamalu o Atalia.

Ina ua maeʻa lona vaitaimi taua, na avea le taulaga ma meaʻai suamalie mo le tele o atunuʻu. O le eria na faʻatamaʻia e tagata Roma, tagata Arapi, e oʻo lava i le au faomea a le sami. O lona iʻuga, i le 133 TLM. Na paʻu Antalya i lima o le Emepaea o Roma. O le taunuu mai o tagata Roma na faaali ai iinei le eria o Kaleici. Faʻataʻamilomiloina e pa malupuipuia, o le kuata na tupu aʻe latalata i le uafu ma maua ai le taua taua taua. Ina ua maeʻa le faʻatoʻilaloina o le eria e le autau a Ottoman i le 15th seneturi, na liliu Antalya e avea ma se taulaga itumalo masani, ma tu masani ai fale Islam na aliali mai i le Kaleici itulagi e sosoʻo ma Roman ma Byzantine fale.

I aso nei Kaleici i Turkey aofia ai se vaega o le sili atu 35 hectares ma aofia ai 4 itumalo. Lenei ua taʻua o le Old City o Antalya, ma e le o se mea e ofo ai, aua o le tele o fale anamua na faʻasaoina iinei toetoe lava i a latou foliga faʻavae. I ni tausaga ua tuanaʻi, sa faʻatautaia ai le toe faʻaleleia o fale i Kaleici, faleʻaiga, faleʻaiga ma faletalimalo laiti. O le mea lea, ua avea le Old Town ma nofoaga taʻutaʻua turisi, lea e le gata ona e tago ai i le talafaʻasolopito o tagata eseʻese, ae e iai foʻi se taimi fiafia i totonu o le cafe i le lotoifale, faʻatauaina laufanua o le Metitirani.

Vaaiga

O le taimi lava i le Old Town o Kaleici i Antalya, oe vave iloa le faʻafefea o le eria eseʻesega ma le toega o le nofoaga. Ose nofoaga eseʻese lava lea e felavasaʻi ai vaitau eseʻese ma tu ma aga i luma o ou mata. Fale Roma anamua, faletapoto ma 'olo faʻatagaina oe e suʻesuʻe le talaʻaga o Kaleici mai le amataga e oʻo mai i le aso. Savalivali i totonu o le eria, oe mautinoa o le a talimalo i le talimalo i auala vaiti, e te maua ai tamaʻi faleʻaiga ma faleʻaiga mafanafana. Fale tuai o loʻo afifi i ivy ma fugalaʻau, o le uafu ma atumauga ma le sami, e avea ai lenei nofoaga lelei atoatoa mo mafaufauga ma mafaufauga loloto.

O le Old Town e tele ona vaʻaiga mai anamua. Lalo o le a matou taʻuina atu ia te oe e uiga i mea faitino sili ona fiafia i ai turisi.

O le faitotoʻa o Hadrian

Tele taimi i le ata o le Old City o Kaleici i Antalya, oe mafai ona vaʻaia le tolu tolu faʻamau o aso anamua. O le faitotoʻa taʻutaʻua lea, na fausia i le 130 e faamamalu ai le tupu Roma anamua o Hadrian, ina ua ia filifili e asiasi i le eria. O le Arc de Triomphe o le faitotoʻa i le Kaleici eria. Muamua lava, o le fale na i ai ni vaega se lua ma, e tusa ai ma nisi suʻesuʻe, na teuteuina i faʻatagata a le tupu ma tagata o lona aiga. O aso nei e naʻo le muamua vasega e mafai ona tatou vaʻaia, teuteuina i pou maamora ma ata vaneina. O le faitotoʻa o loʻo tu i le va o 'olo e lua, o lona fausaga e amata mai i se vaitaimi mulimuli ane.

O se mea manaia i luga o le auala faʻavae anamua i le faitotoʻa, e mafai lava ona e vaʻai atu i faʻatusatusaga o seneturi o taʻavale faʻataʻavalevale ma e oo lava i atigivae o solofanua. Ina ia aua neʻi solia e le au soli tulafono, na faapipii e le pulega a Take se tamai auala laupapa i lalo o le faitotoʻa tutotonu. Oe mafai ona asiasi i le tosina i soo se taimi mo maua fua.

Yivli Minaret

A maeʻa ona e ui atu i le Faitotoʻa o Hadrian ma maua ai oe i totonu o le Aai tuai, o le a e maitauina loa se nofoaga maualuga i le ogatotonu o le itu. Na fausia i Turkey i le seneturi lona 13 o se faʻailoga o le manumalo o Seljuk manumalo i le Metitirani. Yivli o loʻo fausia i le sitaili o le amataga o fausaga a Isalama, ma o le fausaga o le minaret e le masani ai: e foliga mai e tipiina e valu semi-cylindrical laina, e maua ai le fausaga o le alofa tunoa ma le malamalama. I fafo atu, o le fale e teuteuina i piliki mosaics, ma i le pito i luga o loʻo iai se poletito, mai le mea na taʻua ai e le muezzin na faʻamaoni i tatalo.

O le maualuga o le fale e 38 mita, ona o lea e mafai ona vaaia mai le tele o vaega o Antalya. E 90 sitepu e tau atu i le olo, o le numera muamua o le 99: tutusa lelei ma le numera o igoa o le Atua i le lotu Isalama. I aso nei, o loʻo iai le tamaʻi mataʻaga i totonu ole Yivli, o loʻo faʻaalia ai tusitusiga anamua, lavalava eseese ma teuga, faʻapea foʻi ma mea a aiga o monike Isalama. E mafai ona e asiasi i le minaret i taimi o malologa i le va o tatalo e maua fua.

Mosele Mosque

Vaʻai i le faʻafanua o Kaleichi ma mataaga i Lusia, oe o le a vaʻaia se tauagafau fausiaina o loʻo tu i le matafaga o le vaa yacht. Faʻatusatusa i isi faletapuai i Turkey, Iskele o se matua talavou malumalu: i mea uma, e sili atu ma le selau tausaga le matua. E tusa ai ma le tala faasolopito, na sailia e le au tusiata fale se nofoaga mo le fausiaina o se mosque i le lumanaʻi mo se taimi umi, ma, ina ua latou mauaina se vaipuna latalata i le uafu i le Old City, na latou manatu ai o le mafuaʻaga o se lelei faʻailoga ma fausia ai se maota iinei.

O le fausaga ua maeʻa fausia i maʻa, lagolagoina e fa pou, i le ogatotonu o lea o se vaipuna o le vai mai le taʻutaʻua vaipuna. Iskele e fai si tauagafau i le lapoʻa ma ua taʻua o se tasi o pito laititi o mosque i Turkey. I tafatafa o le malumalu, i lalo o lauolaola lauusiusi o laʻau, e tele nofoa faʻataʻamilo e mafai ona e lafi ai mai le susulu o le la ma fiafia i le vaʻai mai o le sami.

Hidirlik olo

O le isi faʻailoga iloga o le Old City of Kaleici i Turkey ua avea o le Hidirlik Tower. O le fausaga na aliali mai i le lona 2 seneturi i le taimi o le Emepaea o Roma, ae o lona autu moni o se mealilo lava. O nisi tagata suʻesuʻe e mautinoa o le 'olo na avea o se faʻailoilo mo vaʻa mo le tele o seneturi. O isi e fautua mai o le fausaga na fausia mo le puipuiga faaopoopo o pa puipui na siomia ai Kaleici. Ma o nisi tagata atamamai e talitonu foi o Hidirlik o le tuugamau o se tasi o maualuga maualuga Roma.

O le Hidirlik Tower i Turkey o se maʻa fausia tusa ma le 14 mita le maualuga, e aofia ai le sikuea sikuea ma le pusa e faʻamau i luga. O le fale na ufitia i se maatulimanu gutu, lea na faʻaleagaina i le Byzantine vaitaimi. Afai e te faʻataʻamilo i le fale, oe o le a e maua oe i lona tuafale, lea o loʻo tu ai pea se fanafanua tuai. I afiafi, o moli susulu matagofie e o mai iinei ma turisi faʻaaogaina lenei backdrop e puʻeina manatuaina ata mai Kaleici i Antalya.

Uati Tower (Saat Kulesi)

Faʻatusatusa i isi vaʻaiga a le Old Town, o le Clock Tower o se faʻamanatu faʻasolopito iloga talavou. O le teuteuga autu o le fale o le uati faʻafoliga, faʻaalia ia Sultan Abdul-Hamid II e le emepela mulimuli o Siamani Wilhelm II. Na ioe le au tusitala talafaasolopito o le meaalofa lea na avea ma mafuaaga o le fausiaina o le olo. E maitauina ina ua maeʻa foliga o Saat Kulesa i Antalya, na amata foʻi ona tulaʻi mai fale uma i totonu o Turkey.

O le fausaga o le Uati Tower aofia ai lua tiers. O le fogafale muamua o se pentagonal fausaga 8 m maualuga, faia o talatala masonry. O le lona lua laʻasaga o loʻo nofoia e se sikuea faʻatafafā 6 m maualuga, fausiaina o maʻa lamolemole, lea o loʻo faʻailoa mai ai le uati. I le itu i matu, o loʻo i ai lava le tumutumu uʻamea, lea na masani ai ona tautau i fafo tino o tagata faʻasalaga oti, e vaʻai uma i ai. O aso nei o se tasi o mataʻaga sili ona manaia o le Old Town, lea ua faʻateleina le lauiloa i turisi.

Potu e matau ai

I le 2014, na aliali mai i Turkey i Antalya se suiga fou talafeagai - o se lautele lautele e ave ai tagata mai le Republic Square tuʻusaʻo i le Aai tuai. O loʻo i ai le nofoaga vaʻai i tafatafa o le lifi ma vaʻaiga matagofie o le uafu, Kaleici eria ma le matafaga tuai o Mermerli.

O le lifi e alu ifo i le mamao o le 30 m.O le fale e lava le lautele: e oʻo atu i le 15 tagata e faigofie ona ulufale i ai. I se faʻaopopoga, o le lifi e faia i tioata, a o le alu i luga ma lalo mai ia oe mafai ona puʻeina se ata o Kaleici mai matua eseʻese uma itu. I le vaitau o le taumafanafana, e toʻatele turisi e potopoto iinei, o lea la o isi taimi e te faʻatali ai mo ni nai minute e te alu ai i lalo. Ae e iai le tala fiafia - e mafai ona faʻaaoga fua le elevator.

Nofoaga i Kaleici

O faletalimalo i Kaleici i Antalya e tai pei o fale talimalo ma e le mafai ona mimita i fetu. I le avea ai o se tulafono, o faletalimalo e tu i totonu o fale i le lotoifale ma e faʻaauupegaina i na o nai potu. O nisi o fale tetele e ono aofia ai se faʻatanoa vai ma latou lava faleʻaiga. O se faʻamanuiaga iloga o faletalimalo faletalimalo o lo latou nofoaga: o loʻo tu uma i latou i le Old Town i tafatafa o nofoaga autu o mataaga ma le sami.

I aso nei i luga o le resitalaina tautua e sili atu ma le 70 nofoaga e nonofo ai i Kaleici i Antalya. I le vaitau o le taumafanafana, o le tau o le okaina o se potu lua i le faletalimalo amata mai 100 TL i le aso. I le averesi, o le tau e fesuiaʻi i le 200 TL. Tele o faʻapotopotoga e aofia ai meaʻai ile taeao ile tau. Afai e te fiafia i faletalimalo uma e aofia ai fetu e lima, o le nofoaga sili e te nofo ai o Lara poʻo Konyalti.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Ae e te leʻi alu i le Aai Tuai, suʻe Kaleici i luga o le faʻafanua Antalya. Le itiiti ifo ma le 3 itula e tatau ona vaetofia e asiasi i le kuata. Ma ia faʻamalieina atoatoa le siosiomaga o le eria ma ona avanoa uma, oe o le a manaʻomia se aso atoa.
  2. Afai e te fuafua e faʻaaoga femalagaaʻiga lautele i taimi uma i Antalya i Turkey, matou te fautuaina faʻatau se faʻapitoa Antalya Kart. Malaga o le a taugofie faʻatasi ma ia.
  3. Mo paketi faimalaga, matou te fautuaina le faia o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi i le Ozkan Kebap oz Anamurlular potu' ai. E tu na o le 5 minute savali mai le ogatotonu o le Old Town ma ofaina le tele o ituaiga o ipu i tau maualalo lava. I se tulaga lautele, e tatau ona manatuaina o le ogatotonu o Kaleici, o tau o tau i totonu o faʻapotopotoga e tele taimi sili atu maualuga nai lo ona lata ane.
  4. Afai i le taimi o lau malaga taamilo i Kaleici e te le mafaufau e alu i se malaga vaʻa, ona mafai lea ona e mauaina se avanoa i le yacht pier o le Old Town.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

O le tele o turisi e masani ona faʻaalia Antalya o se tafaoga i le sami ma faletalimalo fetu e lima, galo atoa e uiga i le tamaoaiga talaʻaga o Turkey. Pe a asiasi i le taulaga, o se mea sese le le amanaʻiaina o ona faʻamanatu faʻamanatuina ma tuai nofoaga. O le mea lea, a o e i le nofoaga malolo, ia mautinoa ia faʻaalu ni nai itula e te masani ai ia Kaleici, Antalya. I le uma, pe a maeʻa lenei, oe o le a maofa i le eseʻese ma le le mautonu Turkey ma ona 'aʻai mafai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Antalya Old TownKaleiçi- 2019 Turkey Travel Guide (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com