Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e fefiloi e le orchid le alofa ma o le a le mea e fefe ai? Toto ata

Pin
Send
Share
Send

Talu mai anamua aso, o le orchid na avea o se greenhouse, vavega vavega, talu ai na o sina vaega e mafai ona i ai sea oa i lo latou fale. Lenei o le orchid o le sili faigofie ma sili ona taatele le teuina fale. Hybrids ma 'eseʻese meatotino amata ona aliaʻe luga faleʻoloa fata.

I aso nei, e tusa ma le 35 afe ituaiga o orchids, ma e le o tele, e le laʻitiiti e tusa ma le 10 pasene o laʻau uma i le Lalolagi. O oketi e eseese o latou foliga ma ituaiga olaga. Latou i ai i le tulaga o laʻau ma laʻau afu, lianas, faʻapea foʻi ma lithophytes ma epiphytes.

O le a lea

O Orchids o se tasi o tele aiga, o ona sui o loʻo maua i konetineta uma, e aofia ai le toeititi lava o atunuʻu tau vagana ai Antarctica.

Faʻamatalaga auiliili o foliga vaaia

O le Orchid mix e maofa i ona foliga vaaia... Paʻepaʻe i le pāuli lanu viole. O le orchid mafai ona teuteuina i ila ma fuga. O le fugalaʻau laʻititi e oʻo i le lua senitimita, ma o le sili ona tele e oʻo atu i le sefululima senitimita, ae e seasea tupu lenei mea.

Talaʻaga o le amataga

Orchids na aliali mai i le 130 miliona tausaga talu ai. I nisi o atunuʻu anamua, o le tala faʻasolopito o le orchid mix na amata pe tusa o le tolu i le fa afe tausaga talu ai, ma sa taʻua foi o vailaʻau faʻafomaʻi. o le televave atinae o orchids na tupu 55-60 miliona tausaga talu ai.

O le a le eseesega autu?

O le eseʻesega tele i le va o oketi ma isi laʻau o le fausaga o fugalaʻau.... O ipu ma petals e feauauai ona faʻatulagaina i se liʻo faataamilo i le ogatotonu o le fugalaʻau. O le petal i le ogatotonu e tali foliga tutusa ma le laugutu ma e taʻua o Labellum. O le pito i lalo e toeititi lava faʻaititia pe faʻateleina.

Lagolago

O se tasi o ituaiga taʻutaʻua lauiloa o paluga o oketi o se fugalaʻau e faʻaigoaina o le Anthurium Andre, e lelei atoatoa mo le fausiaina o lanu susulu i totonu o le fale.

Se ata

Siaki atu le eseese orchid ata i lalo.





O afea ma faʻafefea ona faʻamavaeina?

Mo le orchid ia atiaʻe, e tatau ona tuʻu i se nofoaga e iai le paolo.... Ma le tausiga lelei, o le laʻau o le a fuga mo se taimi umi ma faʻafiafiaina isi i lona matagofie.

Faʻafefea pe a le fuga?

E tupu e tumau lanumeamata. Ina ia mafai ona totogo le laʻau, e tatau ona tipi ese le maʻai i le pito i luga e oʻo i le muamua mata pe matua tipi ese le peduncle ma tuʻu i totonu o se koneteina ma vai.

Tausi muamua ma mulimuli ane

Tausiga e tatau ona faʻaauau pe a maeʻa fugalaʻau. Vaʻaia tausiga pe a maeʻa fugalaʻau e toeititi lava tutusa ma muamua fuga. O le palu e manaʻomia le susu ma e tatau ona faʻasusu... A maeʻa ona toto le laau, ona manaʻomia foi lea ona fafagaina, ae faʻaititia le aofaʻi o le fetilaisa.

Filifiliga nofoa

Sili mo se orchid palu, o se faʻamalama sill e talafeagai, o faʻamalama ia faʻasaga i sisifo poʻo sasaʻe, talu ai o le ai ai le sili atu le aofaʻi o moli mo le laʻau.

Saunia o le eleele ma le ulo

I potu mautotogi, o isi taimi i le taumalulu ma le tautoulu, e mafai ona maualuga le susū... Ina ia le afaina ai le laʻau, e tatau ona tuʻu le limu. O le pito laʻititi o le paʻu ua manatu o le autu vaega o le substrate mo le orchid mix.

MANATUNATUGA: Afai o le eleele ua matutu, o le a pasi lelei vai. Ma, a o le paʻu sa i totonu o le vai mo le 48 itula, ona tatau lea ona ave i fafo ma fufulu lelei i lalo o le paipa poʻo le taele.

Vevela ma le susū

O le orchid fefiloi e tatau ona tuu i se nofoaga o le a puipuia ai mai eseese draft.... O le vevela sili ona lelei mo le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻeina, faʻapea foi ma le fugalaʻau lelei ia le itiiti ifo ma le faʻalua i le tausaga, o le 22 i le 25 tikeri Celsius.

Ina ia mafai e le laʻau fai kulupu, ose eseʻese o le 5-6 tikeri Celsius i le va o le ao ma le po e tatau ai.

O le sili ona lelei susu mea mo le palu orchid o le a 70 pasene susu... A paʻu le sūsū i le 40-50 pasene, e tatau la ona faʻasusu.

Moli

O le autu vaega i le totoina o lenei laau o le a moli.

E taua tele le malamalama mo le palu o le orchid, ae o le sili atu o le susulu o le la e oʻo atu ai i le mu i luga o lau.

Afai o le laʻau o loʻo i le itu i saute o faʻamalama faamalama, ona tatau lea ona suʻe i faʻaletino pupuni, mo lenei e mafai ona e faʻaaogaina pupuni. O le Orchid mix e tatau ona tusa ma le 12 itula ile aso ile la... Mo le laʻau e tupu ma tupu aʻe masani, e manaʻomia le liliu le laʻau ma itu uma i le la. O le mamao e tatau ona tusa ma le mita.

O le orchid e sili ona teu i totonu o se tanoa tapu, talu ai e le gata o laulaʻau, ae o aʻa foʻi o loʻo aʻafia i le photosynthesis.

Faasusu

E mafai ona e fuafuaina le mago o le substrate i le aveina o se fasi paʻu i ou lima. Aua le faʻamalosia e le soona faʻasusu. O aʻa e manaʻomia le ea. O le faʻasū soo e mafai ona fasiotia ai lau orchid... A faʻasusu, o le substrate tatau ona susu atoa. O le auala pito sili ona lelei o le tuʻuina o lau orchid i totonu o se pesini ma le baking soda mo le 20. E le tatau ona lolovaia le ulo. E tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo o le ulo e fesoasoani ai i le paʻu e mitiia ia lava vai.

Phalaenopsis o se tropical tropical, o lea e aoga ai le vaʻai i le vai vevela. E le tatau ona matua malulu.

Suavai faʻalua ile vaiaso ile taumafanafana faʻatasi ile lua vaiaso ile taumalulu. Fautuaina e taatele mo tagata uma, ae tatau i tagata fai togalaau ona faia sana ia lava vai. O le vai e tatau ona faia pe a maeʻa le substrate mago.... E mafai ona e fuafuaina lona mago ile paʻu mai le ulo.

Taua: E mafai ona mamaʻi le laʻau ma mate pe a fai o le eleele ua tele le vai. E sili pe a tuʻu le ulo vai i totonu o se koneteina vai mo le tasi vaetolu o le itula. E tatau ona mafanafana le vai, tusa ma le 28 tikeri.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻasusu saʻo o se oketi:

Laʻei pito i luga

Aua le soona fafagaina le laau ona o lenei e mafai ona mafua ai le mu i aʻa. E taua le faʻaogaina o fetilaisa ua faʻailogaina "mo orchids".

Faʻaliliuga

E le manaʻomia le toe faʻafouina soo o le palu ole orchid. Faʻatasi i le tausaga ua lava. Afai e totoina i le taimi o fugalaʻau, e mafai foi e le laau ona faʻamaligi uma fugalaʻau.

O le ulo o le orchid mix e tatau ona lapoʻa nai lo le muamua, ma tamaʻi pu ma malamalama. Muamua, ae e te leʻi tuiina, e manaʻomia le asiasia o aʻa ma tipi ese ia pala, faʻapea foi ma le siakiina mo le leai o parasite ma faʻamaʻi.

Matamata i se vitio e uiga i le tonu totoina oketi:

Toe gaosia

E mafai ona e filifilia metotia eseʻese o le toe gaosia o le orchid mix, faʻalagolago i le talafeagai o le toe gaosia... E i ai se auala faigofie e toe fanafanau ai. E manaʻomia e lenei:

  1. Aveese se matua matua mai le ulo.
  2. Tipi ese le rhizome mai puipui, faʻapea foʻi ma le koma 'ele. Pe a vaeluaina le rhizome, tolu atinaʻe sese ni matauila e tatau ona tumau.
  3. Ma, o aʻa o le laʻau tatau ona sausau i le malala.
  4. Ona toe tiaʻi lea i totonu o ulo eseese ma faʻaauau pea ma le tausiga masani.

E mafai foi ona e totoina se paluga oketi faʻaaogaina fatu. Ae leai i le fale.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Lafo... O le foliga mai o siliva ma lanumoana blotches o se faʻailoga o thrips. Alu ane ona o le maualuga vevela. I le taua faʻasaga i thrips, o le a fesoasoani tele togafitiga iniseti maualuga.
  • Apogaleveleve mite... Afai e aliali mai se tamaʻi apogaleveleve apogaleveleve i luga o le pito i lalo o le laulaʻau, ma amata ona aliali mai pupula samasama i luga o lau o lau. O le ea matutu le mafuaaga. O le fasimoli-alkaline fufulu o le a fesoasoani i le taua faasaga ia latou.
  • Aphid... O ni tamaʻi, laʻau uli. Latou nonofo i le atoa eria o le laau. O le mafuaʻaga autu o le maualuga vevela ma maualalo susu. Milk-vai solution (1: 1) ma le malamalama iniseti o le a fesoasoani i le taua faasaga ia latou.
  • Talita... O tamaʻi utu o loʻo tutupu ai laʻau i luga o laulaʻau, lea latou te nonofo ai. Faʻaalia i maualuga vevela. Milk-vai solution (1: 1) ma le malamalama iniseti o le a fesoasoani i le taua faasaga ia latou.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

Ina ia puipuia le laau mai le faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e tatau ona vaʻaia lelei le vaʻaia lelei.

Lenei ituaiga orchid ua faʻateleina atili lauiloa i o tatou taimi. O le laʻau o se sili lelei filifiliga mo amataina hobbyists oe ua faʻatoa amata faʻatulagaina a latou togalaau i totonu, pei orchid mix e faigofie lava ona tausi... O le mea taua o le mulimuli i tulafono uma mo le tausiaina o ia, ona fiafia ai lea o le orchid i isi ma lona matagofie pe a ma le tolu taimi i le tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ஜஸ: Jaw 2. Roy Scheider, Lorraine Gary, Murray Hamilton. Tamil Dubbed (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com