Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mafai ona e faʻateʻaina le aleroni i le tipolo? Mafuaʻaga, faʻailoga ma togafitiga o le faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

O le lemoni o se fualaʻau e le gata e manaia, faʻamalosia le tofo, ae e iai foʻi ma vailaʻau faʻafomaʻi. Ae o le fesili lea: e mafai e se tagata ona afaina i lenei fua?

Allergy i lemoni atiaʻe i seāseā tulaga. Faʻafesagaʻi ma lenei mo le taimi muamua, o se tagata ua leiloa: o fea e alu i ai, o le a tonu mafua ai le tali atu, o a metotia o togafitiga i ai?

I le tusitusiga ofoina atu i lou mafaufau e mafai ona e mauaina tali i nei uma ma le tele o isi taua fesili.

Mafuaʻaga o le faʻamaʻi i tagata matutua ma tamaiti

Tagata o soʻo se tausaga e ono afaina i le lemon allergy, ae i tamaiti e faʻaalia ia lava i taimi uma ma sili atu ona o le vaivai o le puipuiga pe a fai o le tipolo e le saʻo faʻaopoopoina i le taumafataga a se laʻititi tagata.

Lemon e faʻaosofia ai le gaosiaina o le histamine, e mafua ai faʻamaʻi pipisi... O le mea lea, i tagata matutua, allergy amata ona faʻaalia o ia lava i le tulaga o le faʻaaogaina o le tele o lemoni mo sina taimi puʻupuʻu, aua o lea o le gaosiga o le histamine faʻateleina faʻateleina. I se tulaga faʻapena, pseudo-allergy tulaʻi mai, peitaʻi, ina ia mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le mafuaʻaga o mea moni uma o le le faʻatamaʻia o porotini poʻo eseese acid o loʻo i totonu o le tipolo, o latou ia e malosi ai le tali atu o le tino puipuia ma tau faʻasaga ia latou.

Ile taimi lava e tasi, e mafai ona tupuola ni faʻamaʻi e le gata ile talaʻaga o le 'aiina o le tipolo, ae faʻapena foʻi ile fesoʻotaʻi ma meaʻai, cosmetics poʻo vailaʻau o loʻo iai lona vaega.

O leisi mafuaʻaga o le faʻaaloaloga a le tipolo o le suli.... A faʻapea e tasi le matua e i ai le allergy, e i ai le tele ono ono faʻapea e faʻasolo atu i tamaiti.

Faʻailoga

E le mafai ona le maitauina foliga vaaia o se allergy i lemoni, e aliali mai ia lava i luga o le paʻu i le tulaga o mumu mumu, faʻatasi ma le mageso ma mu.

O loʻo i ai ni faaletonu i le gastrointestinal tract (gastritis, niniva, puaʻi, maʻi o le manava o le manava), o le respiratory system (le lava le manava, afaina i le rhinitis, tiga o le faʻaʻi).

I tulaga ogaoga, o tali e foliga mai e manaʻomia vave ai se togafitiga faafomaʻi... Lenei o le Quincke edema, fomaʻi osofaʻiga, anaphylactic tei.

Se ata

E le gata i luga o le ata e mafai ona e vaʻai pe faʻapefea ona faʻaalia le aliali o lemoni:

Metotia faʻapitoa

Ina ia mautinoa o oe o afaina i le tipolo, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma faʻatautaia suʻesuʻega i se nofoaga faʻafomaʻi.

E tele auala e faʻamaonia ai:

  1. Metotia faʻapitoa. O le tipolo vaifofo e faʻaoga i le vaega o le paʻu o loʻo i totonu o le alofilima poʻo tua ma tamaʻi maosi e faia ma se mea faigaluega faʻapitoa - o se scarifi. O le tali atu e vaʻaia pe a maeʻa le 20 minute.
  2. Prik suʻega... E faʻataunuʻuina faʻaaogaina se nila faʻapitoa, lea e i ai le 1 mm limiter, o le loloto lea e tuiina le vailaʻau i lalo o le paʻu. O le iʻuga e vaʻaia i totonu o le 10 minute.
  3. Faʻailoaina komipiuta, poʻo Voll metotia... O lenei metotia faʻatagaina oe e faʻailoa le vailaʻau ma le maualuga saʻo. Faatasi ai ma le fesoasoani a komipiuta diagnostics, e matua faigofie lava ona fetuʻunaʻi togafitiga i le ala saʻo ina ia mafai ai ona maua le malosi malosi.
  4. Suʻega faʻalelotu... O le suʻesuʻega e aofia ai le faʻaogaina o le mea e faʻaoso ita ai (sua o le tipolo i le 1:10 dilution) faʻasolosolo. O le tali atu e manatu lelei pe a fai o le edema, mageso, hyperemia aliali mai i le vaega sublingual. O isi taimi e oso ai le mageso i le paʻu, olisi ma tale.

Faʻafefea ona togafitia i vailaʻau?

O vailaʻau e ave e faʻafetaui ai faʻailoga o le lemon allergy. Togafitiga fualaʻau aofia ai le faʻaaogaina o:

  • antihistamines;
  • sorbents;
  • sooupu autu - uu, kulimi ma gels.

Antihistamines

Antihistamines galue o histamine receptor poloka i le taua faasaga i tipolo lemu. Faʻafetai i lenei, o faʻaaliga o le tali atu i le faʻaleagaina e faʻaititia pe a faʻauluina le tipolo, poʻo ona vaega, i le tino o le tagata.

O vailaʻau e sili ona aoga e taʻua o le tolu poʻo le lona fa o augatupulaga, eg:

  • Erius... E faʻaaogaina mo rhinitis ma afaina urticaria (paʻu paʻu).
  • Telfast... Aveesea toeititi uma auga o lenei pathological tulaga. Le vailaʻau saogalemu ile va ole antihistamines.
  • Loratadin... Faʻaitiitia permeability capillary, puipuia le atinaʻega o aano edema.
  • Kestin... Faʻamamaina le mageso, mu lagona o le paʻu ma mucous membrane.

E tatau ona ou aveina sorbents i tutusa?

Faʻatasi ai ma le inuina o antihistamines, e fautuaina malosi e fomaʻi le inuina o faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le carbon activated, Enterosgel poʻo le Polyfel. I le avea ai o se tulafono, o nei vailaʻau lelei aveʻesea lelei vailaʻau oona mai le tino, faʻamalosia se vave toe faʻaleleia.

Fautuaga mo le inuina o sorbents:

  • o le vailaʻau tatau ona faʻaaoga tatau e tusa ai ma faʻatonuga;
  • o se vasega o togafitiga mo allergy ma sorbents e le sili atu ma le 8 aso;
  • inu le vailaʻau 1.5-2 itula ae le i 'ai;
  • o le va i le va o le inuina o se sorbent ma seisi vailaʻau e teteʻe ai i tui e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 itula.

Auala mo le faʻaaogaina i fafo

Afai, a uma ona 'ai le tipolo, mageso ma mageso e aliali mai, ona togafitia fafo o le a fesoasoani e aveʻese ia, lea e vaevaeina i:

  1. Lē hormonal... Faʻatonuina mo feololo malie, laiti rashes (Bepanten, Wundehil).
  2. Hormoni... I tulaga o faʻamaʻi tuga, ua aveʻesea faʻailoga i le lotoifale (Elokom, Advantan).

Immunotherapy

E faʻaaoga le Immunotherapy pe a faʻaititia e le vailaʻau le lelei o le olaga... O lona autu o le masani a le tino i le vailaʻau. O le faia o lenei mea, o le tipolo lemon e faʻaulufale mai i totonu o le tino i se vasega, ma e manaʻomia e faʻateleina le fualaʻau i taimi uma.

Immunotherapy fesoasoani e faʻaititia afaina ai faʻamatalaga, e oʻo atu i le mou atu o faʻailoga faʻapitoa. O le muamua togafitiga ua amataina, o le sili atu, talu ai ua faʻamaonia o le sili ona lelei aafiaga e maua tonu i le amataga laasaga o allergy atinaʻe.

Immunotherapy ei ai le tele o faʻafitauli:

  • manava manava;
  • faʻaletonu o le mafaufau;
  • faamamafa o le mama;
  • faamai oncological;
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi;
  • matala foliga o le fatafata vaivai;
  • fatu fatu;
  • ate ma fatugaʻo faamaʻi.

Faʻafefea ona togafitia i tagata fofo?

Ina ia faʻamalieina faʻailoga o le lemon allergy, e le gata o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina, ae faʻapea foi ma togafitiga a tagata. Lelei fua o fua:

  1. Calendula decoction... Ina ia saunia se decoction, liligi 10 kalama o laʻau fugalaʻau ma le ipu vai pupuna ma tuʻu mo 5-6 itula. Faʻai faʻatolu ile aso ile sipuni.
  2. Totogifuapauina vailaʻau... Mo le kukaina oe manaʻomia mea nei herbs: chamomile, dandelion root, horsetail, St.John's wort. Ave le 50 kalama o vaega taʻitasi, sasaʻa le vai pupuna ma faʻaalu i luga o le vevela maualalo mo le afa itula, ona faʻalili ma faʻapipiʻi le totoga. Inu se ipu tasi i le aso ile manava gaogao.
  3. Fofo a tina... Ina ia saunia se fofo, lua kalama o mummy tatau ona faʻamaʻapeina i le lita o le vai mafanafana. E fesoasoani ile tali atu ole paʻu, e faʻaitiitia ai faʻailoga, e tatau ona e solo ese le mageso.

Meaʻai

O le mea muamua lava e fautuaina e le au faʻamaʻi o le mulimuli i le antiallergic diet. O le taumafataga e faʻamalosia ai le toe manuia manuia, o le mea lea, afai e maua se tali atu i le tipolo, fautuaina e fomaʻi e faʻatapulaʻa le gata i lona taumafaina, ae faʻapea foi ma oloa e mafua ai cross-allies (moli, tangerines, mumu fualaʻau ma fualaʻau).

E tatau ona aveʻese mai le taumafataga pe faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai e masani ona faʻateleina ai le aʻafiaga o se faʻamaʻi, o mea ia:

  • nati;
  • fuamoa;
  • sami.

Tuʻu i lau lisi:

  • aano o manufasi;
  • lanumeamata;
  • fualaʻau;
  • cereals.

Thermal gaosi o oloa e taua, talu mai le taimi o kuka, falai, o le faʻalapotopotoga o vailaʻau oona i meaʻai e faʻaititia. Inu lua lita o vai mama i aso uma.

E toʻatele e talitonu o le tipolo e naʻo le pau lea o le puna o vaitamini C, peitaʻi e sesē lenei manatu. O le maualuga mea o lenei vaitamini o loʻo i ai i uliuli fualaʻau, rosa suilapalapa, ma pe a faʻaumatia, oe mafai ona toe faʻatumuina le tino manaʻoga mo vitamini C e aunoa ma le faʻaumatiaina o se vailaʻau oona.

E le mafai ona faʻamalolo tumau le alemoni lemu, e mafai ona e taofia faʻailoga le lelei. E leai se sili atu ona lelei auala e aveʻesea ai faʻamaʻi afaina nai lo le le aofia ai le fesoʻotaʻi ma se vailaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hava Nagila - Abraham Zevi Idelsohn - Lyrics and Translation (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com