Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sanssouci - o se paka faʻanana ma le maota i Potsdam

Pin
Send
Share
Send

O le maota o le Sanssouci ma faʻafiafiaga o paka (Potsdam, Brandenburg Land) e faʻatauaina aloaia o le sili ona matagofie nofoaga i Siamani. Talu mai le 1990, o lenei faʻailoga iloga i Siamani ua aofia i le lisi o nofoaga puipuia e UNESCO.

O le vaega atoa o le Sanssouci complex e 300 hectares. O se vaega o maupuepue ma laueleele maulalo sa iai ni taufusi. O le paka e tele mea mananaia, ma savali ai iina o se matua fiafia. "Sans souci" ua faʻamatalaina mai le Farani o le "aunoa ma se popole", ma na o lagona faʻapea e aliali mai i le taimi o se savaliga. Ma o le fale sili ona taua o le Sanssouci ensemble i Potsdam o le maota o le igoa e tasi, lea sa avea ma nofoaga o tupu o Prussia.

Le talaʻaga o le faʻaaliga o le Sanssouci faʻafiafiaga

O le gaioiga o le fausiaina o Sanssouci i Siamani e mafai ona vaevaeina i ni vaega taua se lua:

  1. Galuega amataina e Frederick II le Sili i le 1745 ma faʻaauau mo ni nai tausaga.
  2. Toe fausiaina tuai ma fausiaina o mea fou i lalo o le taʻitaʻiga a Friedrich Wilhelm IV i tausaga 1840-1860.

I le 1743, aoi ai i se faigamalaga pisinisi, na matauina e le tupu se lautele, matua matagofie foliga eria e latalata i Potsdam. Frederick II sa fiafia tele i ai ma na ia filifili ai e faʻaauupegaina se taumafanafana nofo ai iina.

Muamua, o laufanua ma togaolive na faataatia i luga o se maupuepue malu, lea na avea ma se ituaiga autu o le atoa nofoaga. Mulimuli ane, i le 1745, na amata ai ona fausia le maota o Sanssouci i luga o se tovine - "o se fale tau fealofani uaina", e pei ona taua e Frederick II. O lenei maota na fausia o se fale tumaoti taumafanafana, lea e mafai ai e le tupu ona faitau ana tusi e fiafia i ai ma matamata i galuega o faatufugaga, filosofia ma taina musika, ma tuu ana maile ma solofanua e fiafia i ai lata ane.

Old Fritz, e pei ona valaauina ai le tupu i tagata, o ia lava na faia le tele o tusiga o le lumanaʻi maota. Ona atiae ai lea e le au tusiata fale ni poloketi na faavae ia latou ma auina atu mo le faamaoniga i le tupu.

O le fale o le tovine na faaulufaleina i le 1747, e ui lava e le o ona fale uma na sauni i lena taimi.

Ina ua maeʻa maeʻa terraces ma tovine ma maota o le maota, na amata loa ona latou faʻatulagaina nofoaga: fugalaʻau, vao, moega fugalaʻau ma togalaau aina.

I lalo o Frederick II, o le Art Gallery, o le New Palace, o le Tea House ma le tele o isi mea na aliali mai i le Sanssouci Park.

Na maliu Old Fritz i le 1786, ma na o le 1991 na toe tanu ai ona toe tino i se tuugamau i Potsdam Park.

Seia oo i le 1840, o le fale tovine na toetoe lava a gaogao i taimi uma ma faasolosolo lava ina paʻu i le pala. Ae ina ua afio Frederick William IV i le nofoalii, o le na faʻatupuina moni le Sanssouci park atoa i Potsdam, o ia ma lona toʻalua nofo i le maota.

O apaʻau i autafa na manaʻomia le toe faʻaleleia, ma na faia e le tupu fou se galuega tele e toe fausia ai. Sa i ai le manatu e toe fausia le uluaʻi vaʻaiga o le maota, ae o le tuai ata e leʻi ola. O le toe faʻaleleia o galuega sa faʻatautaia ma le taleni maoaʻe, o le fou na tuʻufaʻatasia ma le tuai fealofani ma le maualuga lagona o sitaili.

O le fausiaina, lea na amata mai i le mauaina o le nofoalii o Frederick William IV, na tumau seia oʻo i le 1860. I le vaitaimi lea, na faʻapipiʻiina ai ni fanua fou i le Sanssouci Park, na fau le Castle Castle, ma faʻataʻamiloina ai se paka.

Seʻia oʻo i le 1873, o le fafine ua oti lana tane o Friedrich Wilhelm IV na nofo i Sanssouci, ma mulimuli ane ai ona au i le Hohenzollerns mo sina vaitaimi.

I le 1927, na amata galue le falemataaga i le maota, ma na faʻatagaina tagata asiasi e ulufale ai i totonu ma le paka. Na avea Sanssouci ma fale mataaga muamua i Siamani.

Maota o Sanssouci

Castle Sanssouci i Potsdam o loʻo tu i luga o le vine vine, i le itu i sasaʻe o le paka o le igoa tutusa. E ui lava o le maota ua lauiloa nei o le totonugalemu o le ato atoa, na fausiaina o se faʻaopoopoga i le lauiloa tovine.

O le Summer Palace o se tasi-fogafale fale umi ma e leai se potu i lalo. Faʻafetai i lenei fofo, e faigofie le tuʻua o nofoaga o le maota faʻasaga saʻo i le togalaʻau. I le ogatotonu o le fale o loʻo i ai se faʻapaologa oval, ma i luga aʻe o loʻo i ai se tamai fale ma se faʻailoga i luga o le potu o le Sans Souci. O le faʻapaologa e iloa atu ai tovine e tele ona faitotoʻa tioata e ulufale ai le susulu o le la i totonu o le fale. I le va o faitotoʻa o loʻo i ai ni faʻatagata e foliga mai i fafo e pei o le Atlanteans - o Bacchus ma lana au faʻatau. E naʻo le 36 faʻatagata, toetoe o latou uma e faia ile maʻa maamora ma le mafanafana.

O le potu autu o le Castle o Sanssouci o le Marble Hall, o loʻo tu i le faʻapaologa ogatotonu, i lalo o le taualuga. Luga, i le faʻalo, o se faʻamalama vaneina, foliga tutusa ma le "mata" i le Roman Pantheon, ma o le totonu cornice e lagolagoina e malosiaga pou. I le Marble Hall, e faʻapipiʻiina ai maʻa matagofie, ma faʻailoga o vaega eseese o le saienisi ma faatufugaga.

O le faletusi o loʻo i ai se sili ona mauoa ma matagofie teuteuga, o ona puipui e teuteuina i ata laupapa vaneina ma teuteuga. O le potu faʻafiafia e teuteuina matagofie lava: e tele ata ma faʻatagata e fausia ai se tuufaatasiga sologa lelei.

O le Maota o Sanssouci (Siamani) e masani ona faʻaali ata o atavali.

Le a le isi mea e vaʻai i le Sanssouci Park

Park Sanssouci i Potsdam (Siamani) o se tulaga tulaga ese, o se tasi o sili ona lalelei ma matagofie i le atunuʻu. E i ai le tele o faʻatanoa, fugalaʻau laʻau, o loʻo iai foʻi le faʻavae atoa o punavai, o le sili ona tele e faʻamatuʻu mai ai se vaitafe e 38 m maualuga.

  1. Friedenskirche ensemble ma Marly togalaʻau. I lalo o le fatafaitaulaga o le malumalu Friedenskirche, o loo i ai se tuugamau e malolo ai le tele o sui o le aiga tupu. O le Marley Garden na i ai lava ae le i aliali mai le Sanssouci, ma i le 1845 na atoa fausiaina.
  2. Grotto o Neptune. Lenei fausaga teuteuina o loʻo tu i lalo o le togavao. O le grotto ua teuteuina i se matagofie afu ma nisi cascades, faʻapea foi ma faʻatagata o le tupu o le sami ma naiads.
  3. Art Gallery. O le fale e tu i le itu taumatau o le maota o Sa-Susi. O le fale mataaga muamua lea i Siamani o loʻo iai naʻo atavali. O loʻo i ai nei se faʻaaliga o atavali, e tele na faia e tagata tusiata o le Renaissance Italia, faʻapea foi ma Flemish ma Dutch Baroque masters. Talu ai o le fale e sili ona lelei acoustics, o konaseti e masani ona faʻatulagaina iina.
  4. Vaelua terrace. O le faasitepu o le 132 tikeri e ui atu i totonu o togavine, e fesoʻotaʻi ai le maota o Sanssouci ma le paka. E tele vaipuna, faʻatagata, ma vao i lenei itu o le paka. I le itu taumatau o terraces o loo i ai le tuugamau o Frederick le Sili - e mafai ona iloaina e le fasi laupapa o loʻo iai pea pateta. O le manatua lea a tagata o Siamani o le tupu lea na aʻoaʻoina latou e toto ma 'aʻai pateta.
  5. Fale ma tarako. Muamua lava, na faʻatutuina ai fale o tagata uaina. O le fausaga ata o le fale o se ata o le "Saina" faiga o taimi. I le seneturi lona 19, na toe faʻaleleia le fale, lea ua iai faleʻaiga.
  6. Castle Potu fou. O lenei maota e tasi le fogafale na fausiaina faʻapitoa lava mo le au malo malo.
  7. Orangery Maota. O le maota na fausia i le faʻatonuga a Frederick Wilhelm IV o se fale talimalo mo Tsar Nicholas I ma lona toʻalua o Charlotte. O le Raphael Hall e matua manaia lava, lea e 47 kopi sili ona lelei o galuega a lenei aliʻi sa tu ai.
  8. Gazebo. I le itu i matu, o Sanssouci Park e faʻatapulaʻaina e le Klausberg Upland, lea e tu ai le Belvedere. O le fale fogafalelua lenei ma terraces ma se potu vaʻaia, mai le mea e toeititi vaʻaia uma ai le paka matagofie.
  9. Malumalu Anamua ma Malumalu o Faauoga. Lua paʻu rotundas tutu i le itu i sasaʻe o le Maota Fou, symmetrically e uiga i le ogatotonu auala. O le malumalu o faigauo ua faia i le faa-Eleni sitaili, o lona dome e lagolagoina e 8 koluma. E avea o se faʻailoga o le faʻamaoni i le va o tagata alofa. O le malumalu anamua o se tamaʻi kopi o le pantheon a Roma. Seia oo i le 1830 na avea ma falemataaga o tupe siliva ma maataua, ma mulimuli ane o le falelauasiga o le aiga Hohenzollern na fausia ai iina.
  10. Maota Fou. O le tolu fogafale Maota Fou, teuteuina i le tele o faʻatagata, na fausia e Frederick le Sili e faʻaalia ai le mana, malosi ma le tamaoaiga o Prussia. Na faaaoga e le tupu lenei maota mo na o galuega. Faʻafeagai o le Triumphal Gate ma le kolone.
  11. Charlottenhof park ma maota. I fanua na mauaina i le 1826 i saute o le Sanssouci Park, na filifili ai Friedrich Wilhelm IV e faʻaauupegaina le paka i le faiga faa-Peretania. Mo le 3 tausaga, o le maota o le igoa lava e tasi na fausia i le Charlbornhof Park, lea e iloga i lona mausali matagofie fausaga ma le ata.
  12. Taʻele Roma (taʻele). E le mamao mai le maota o Charlottenhof, i tafatafa o le vaituloto, o loʻo iai se vaega atoa o fale mananaia, i totonu o le avanoa o loʻo nanaina ai se togalaau matagofie.
  13. Fale lauti. O lenei “fale Saina i Potsdam ua taʻua o se tasi o le sili ona matagofie faleei e le gata i Siamani ae faapena foi i Europa. O le fale ei ai le foliga o se samasama clover: 3 totonu potu, ma i le va o latou o matala veranda. O le Tea House fale aoina o Saina ma Iapani poselane aitema.

Faʻamatalaga aoga

E mafai ona e mauaina le Sanssouci Park ma le Maota i lenei tuatusi: Zur Historischen Mühle 14469 Potsdam, Brandenburg, Siamani.

Faasologa

E mafai ona e asia le paka i le vaiaso atoa, mai le 8:00 e oʻo i le goto o le la.

O le Sanssouci Palace e tatala i aso uma o le vaiaso, seʻi vagana le Aso Gafua, i nei taimi:

  • Aperila-Oketopa mai le 10:00 i le 18:00;
  • Novema-Mati mai le 10:00 i le 17:00.

Ae mo isi fale o le laumata, o nisi o latou e naʻo taimi e mafai ai ona asiasi i ai i taimi o taumafanafana (Aperila poʻo Me - Oketopa). E ono faʻatapulaʻaina foʻi asiasiga mo isi mafuaʻaga. O faʻamatalaga auiliili e mafai lava ona maua i luga o le upega tafailagi aloaia www.spsg.de/en/palaces-gardens/object/sanssouci-park/.

Asiasi tau

O le ulufale atu i le teritori o le taʻutaʻua Siamani paka e matua leai se totogi, ma e tatau ona e totogia le asiasi atu maota, faatufugaga ala, faʻaaliga. O tau e eseese (e mafai ona e mauaina i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia), o le sili ona aoga o le faʻatauina o se tuʻufaʻatasia tiketi "Sanssouci +".

Sanssouci + agavaʻa ia te oe e asiasi i tatala uma fale i le Potsdam paka (e aofia ai le Sanssouci maota) i le aso e tasi. O le tau o le faʻatasi pepa faʻatasi o le 19 €, o le faʻatauga tiketi o le 14 €. O le pepa o loʻo faʻailoa mai le taimi e ulufale ai i mea faʻapitoa, a misi, e le toe galue mulimuli.

O faʻatau e faʻatau atu i luga o le upega tafailagi aloaia, tiketi ofisa poʻo nofoaga autu mo tagata asiasi (i tafatafa o le Sanssouci Palace ma le New Palace). E mafai ona faʻatau loa le pepa faʻatau mo le 3 €, e maua ai le aia e puʻe ai ata o totonu o fale o le Sanssouci Park i Potsdam.

I le ofisa pusa ma nofoaga tutotonu turisi, oe mafai ona ave se faʻafanua o lenei Siamani paka i Lusia mo maua fua.

Aoga aoga mai turisi poto masani

  1. Tutoʻatasi tagata faimalaga e tatau ona amanaʻia i le taimi o le maualuga vaitau, o maota o Sanssouci ma New i Aso Lua e le faʻatagaina fua tagata asiasi. Lenei aso o le vaiaso ua maeʻa faʻatulagaina mo tafaoga a vaega e taunuʻu mai pasi turisi.
  2. E tutusa lava le talafeagai e ulufale atu i le teritori o Sanssouci (Potsdam) mai itu uma, talu ai o le auala tutotonu (2.5 km) o faataatia i lona teritori atoa e se ave, ma tamaʻi ala o ese ese ai. E mafai ona e ulufale i le paka mai sasaʻe ma asiasi i le Sanssouci Palace, ona mulimuli ai lea i le teuteuina o auala i le New Palace. E mafai ona e asiasi muamua i le mauga o Ruinenberg e faʻafiafia ai i le paka atoa, ona e savali ai lea.
  3. Ina ia faamasani i le lauiloa Sanssouci ensemble i Siamani, e fautuaina ia faasoasoa ia le itiiti ifo ma le 2 aso: i le 1 aso e faigata ai ona tilotilo i mea uma ma sefe faʻamatalaga. I se tasi aso e mafai ai ona e tuuto i se savaliga i le paka, ma i le lona lua e mafai ona e asiasi i maota ma vaʻaia latou totonugalemu.
  4. Ina ia talisapaia atoatoa le matagofie o le sili lauiloa paka i Siamani, e sili ona lelei le asiasi i ai i le taimi o le mafanafana vaitau pe a o laʻau ua fuga. Ae i aso vevela lava, a oso le vevela i le + 27 ° C ma maualuga atu, e le faigofie ona savali iina: e le mafai ona minoi fua le ea ona o le tele o laʻau ma laʻau, e leai ni auivi, e vevela tele.

Savali i totonu o le paka ma le Sanssouci Palace i Potsdam.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sanssouci Palace Schloss Sanssouci - Interior splendor! Potsdam, Germany (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com