Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i Tel Aviv - o mea taua ia

Pin
Send
Share
Send

Tel Aviv-Jaffa o se taulaga Isaraelu i luga o le Metitirani Sami e tuʻufaʻatasia anamua aso anamua ma olaola faaonapo nei. I se faʻaopopoga i le alu i faleʻaiga ma po e faia ai fale i le po, o loʻo faʻatali mai se malo mauoa i ana malo: O mea taua a Tel Aviv e ofaina ma tulaga eseʻese.

I lenei tusitusiga, ua matou tuʻufaʻatasia se filifiliga ma se faʻamatalaga puʻupuʻu o ni nofoaga i Tel Aviv e masani ona faʻatosina mai ai tagata o turisi. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani lea i le toʻatele o outou e filifili poʻo a mea e vaʻaia muamua i Tel Aviv.

Jaffa tuai taulaga

E mai i Jaffa, o le matua vaega o Tel Aviv, e fautuaina e amata lau masani ma lenei lanu lanu o Isaraelu. O vaaiga e sili ona manaia e faʻatauaina ii:

  • Le Uati,
  • laau opeopea tulaga ese,
  • faletapuai tuai ma lotu Kerisiano,
  • mafutaga faaleaoaoga a tufuga atisi fou ma tufuga,
  • ala savali ma vaaiga ofoofogia o le taulaga,
  • uafu tuai o jaffa,
  • kuata ma auala e tusa ma faʻailoga o le zodiac.

Ma e moni lava i laʻasaga uma e te tau ai i faleʻoloa laiti ma faʻamanatu felanulanuaʻi ma mea tuai, faleʻaiga e le masani ai totonu ma meaʻai mananaia, fale fai keke ma falaoa manogi e faʻafouina uma o ituaiga eseese.

O se auiliiliga faʻamatalaga o mea mataʻina o le 'aʻai tuai o Jaffa e mafai ona maua ii.

Faʻaliga i turisi! Ia lapataʻi: o auala vaiti anamua o Jaffa fausiaina se labyrinth moni ma maʻa puipui. Ina ia mafai ona fiafia atoatoa i le matagofie o le siʻosiʻomaga o loʻo nofotupu iinei ma aua le leiloa, e fautuaina le faʻaaogaina o le faʻafanua Tel Aviv, o loʻo maka ai mata o le taulaga.

Tayelet Embankment

I tafatafa o matafaga lauiloa o Tel Aviv, e tusa ma le tele kilomita le mamao, e taʻua o le "Promenade" (i le faa-Eperu o le "Taelet"). E sili ona talafeagai le amataina o se savaliga i luga o le faʻailoga mai le taulaga anamua o Jaffa.

Savalivali faataamilo i Tayelet o se fiafiaga! E masani ona tumutumu iinei, ae ui i lea, o se lagona ofoofogia o le nofo toʻatasi ma le tuʻulafoaʻiina mai le motu o tagata na faia. O le embankment e matua mama, lautele, lelei saunia ma matagofie. Ma e ui lava o ata o lenei Tel Aviv tosina e masani ona susulu ma matagofie, latou te le mafai faʻamatalaina le atoa malosiaga o lagona mauaina mai se savaliga moni.

O tagata tafafao maimoa e savavali i se tasi o laupepa taʻutaʻua i Isaraelu o le a vaʻaia le tele o mea mataʻina e aofia ai:

  • o laufanua matagofie o Charles Clore Park;
  • o se maafaamanatu mo tagata na aafia i le osofaiga a le au faatupu faalavelave i le 2001 latalata i le Disko Dolphi;
  • o se maafaamanatu i foliga o se vaa, maualuga i Lonetona Lotoa, lea e kolosi ai auala o Yarkon ma Bograshov;
  • vai tafe i fafo "Gordon", lea e toso saʻo mai le vai mai le sami;
  • le uafu tuai i le itu i matu o Tel Aviv - o loʻo faʻatali mo turisi i le pito o le auala i luga ole faʻamavaega.

Peitai, e faigata tele ona ui atu i le atoa o le Taelet i le tasi le savali: o le tele o cafe e faʻalavelave.

Le uafu tuai i Tel Aviv

I le itu i matu o Tel Aviv o loʻo i ai le uafu i le sami, lea sa galue i le 1938-1965s. Naʻo i le 1990s, ina ua tuanaʻi le 30 tausaga o tuʻulafoaʻiina, na suia le uafu e avea ma nofoaga turisi, lea na vave ona taʻutaʻua o se taʻutaʻua a le taulaga.

O le teritori e matua teuteuina lava iinei: o auala savali savali e matagofie tele, e tele faleʻaiga lelei ma faleoloa.

I aso o vaiaso, e toʻafilemu le uafu, ma i luga o le Shabbat ma isi aso malolo e masani ona toʻatele tagata.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Itumalo o Neve Tzedek

O le muamua nofo i fafo atu o Jaffa na faavaeina i le 1887 ma faaigoa Neve Tzedek. O le au atinaʻe o ni tagata faimalaga mauoa mai Europa, o lea o auala o le itumalo o Neve Tsevek e tai tutusa lava ma auala o Prague, Munich, Krakow.

Ina ua amata tuputupu ae Tel Aviv vave i le afa muamua o le luasefulu seneturi, Neve Tzedek amata ona pei o se itumalo nuu nonofo i le ogatotonu o skyscrapers i le itu sautesasae o le taulaga. Vavega ola ma aloese mai le talepeina, o lenei eria maua le tulaga o se faʻamanatu faʻamanatuina faʻamanatuga.

Lenei o le Neve Tzedek kuata i Tel Aviv o se tosina e fiafia i taimi uma turisi eo mai i Isaraelu. E le masani ai fale mautotogi ma tulaga ese foliga, fale faʻafiafiaina ma fale mataaga, faleʻaiga mafanafana ma faleʻaiga - o nei mea uma e maua ai se savali filemu i totonu o se fale mataaga avanoa avanoa i se faʻataʻitaʻiga o ata susulu.

I lenei kuata, e tatau ona e vaʻai tino i le Shlusha Bridge, o fale masaga, o le aʻoga muamua a Alliance. Ma e tatau foi ona e asia na faʻafiafiaga i le lotoifale e pei o le fale mataʻaga o le atavali ma le vaneina ata o Nahum Gutman, o le ogatotonu o le fale faʻafiafia ma le ballet art "Susan Dalal".

Rothschild Boulevard i le White City

White City - o nofoaga ia e taʻua o pitonuu i le itu i sautesisifo o Tel Aviv, na fausia ma fale i le ituaiga Bauhaus. O lenei sitaili faʻavaomalo sitaili sa sili ona lauiloa ile 1920s-1950s - ona faʻatutuina ai lea o le tele o fale papaʻe i Isalaelu, ma o la latou faʻamaoniga silisili o Tel Aviv. O le tele o fale o le 4,000 fale i le 2003 na faʻalauiloa e le UNESCO o se vaega o le World Cultural Heritage.

Rothschild Boulevard, lea ua avea ma se tasi o nofoaga autu mo turisi i Tel Aviv, o loʻo tu i le ogatotonu o le White City. E amata mai le itumalo o Neve Tzedek ma faaiu i le fale faafiafia o le Habima.

O le a se mea manaia e uiga i le Rothschild Boulevard, o a ni vaʻaiga e mafai ona e iloa atu ii? I le ogatotonu o le auala tele o loʻo i ai se matagofie paka eria ma laina o ficuses ma acacias, ma se matagofie vaituloto. Oe mafai ona ave se sun malolo ma nofo i totonu ma se tusi mai le leai se totogi faletusi tu iinei. E mafai ona e savali filemu i le paolo e aunoa ma le galo e tilotilo i fale:

  • Nu 11 (fale o Iakopo),
  • Nu 23 (Golomb's house),
  • Nu 25 (faletalimalo "New York"),
  • Nu 27 (Carousel house),
  • Nu 32 (faletalimalo "Ben-Nachum"),
  • Nu 40 (Fale o le Komiti o Nuu ma Afio),
  • Nu 46 (Le fale o Levin).

I luga o le auala lava e tasi o loʻo i ai le Fale Tutoʻatasi, lea na saini ai le Tautinoga o le Tutoʻatasi o Isaraelu i le 1948.

Rothschild Boulevard o le ofisa tutotonu o Tel Aviv. I tua atu o fale tuai, i le laina lona lua, o loʻo i ai fale faisua faleoloa ma ofisa o kamupani tetele.

Maketi o Shuk-Carmel

Shuk Carmel Market (pe naʻo Carmel) o le sili lauiloa i maketi uma Tel Aviv.

O lenei e malamalama, aua o le sili ona tele, le gata i lea, o loʻo tu i le ogatotonu vaega o le taulaga: e nofoia le atoa Ha-Carmel Street, mai Magen David Square i le faaiuga o Karmalit, faapea foi ma tuaoi auala o Keren-Haytainam itu ma le tagata savali o Nahalat-Binyamin. Le isi faʻamatalaga o le taʻutaʻua o lenei maketi i le toeititi lava o tagata uma o Tel Aviv: o tau e maualalo ifo iinei nai lo faleoloa.

Faʻaliga i turisi! E ui lava i le mea moni e mai i itu uma e mafai e se tasi ona lagona le tagi a le au faʻatau "O le a ou avatua na o le aso mo le tau sili ona lelei", e tatau lava ona e faʻatau. Ma e manaʻomia lava ona e faʻaeteete: o tagata faʻatau atu e faigofie lava ona manaʻomia se 2-3 totogi lapoʻa pe le tuʻuina atu foʻi le selau o sekeli, aʻo faʻamaonia: "Na ou pasia mea uma !!!". O le filifiliga pito sili ona lelei o le avatu o tupe e aunoa ma se suiga.

O le Shuk Carmel o se maketi masani i sasaʻe, e pei o se faʻatosina e faʻatagaina ai oe ona iloa lelei olaga o tagata Isaraelu. O le maketi e feololo ma pisapisao, ae i le taimi lava e tasi susulu, malie, manaia. Tusa lava pe leai se faʻatau, e manaia le naʻo le matamata. E i ai le mauʻoa tele ituaiga uma o fualaʻau ma fualaʻau, o le tele o ituaiga o sisi ma mea manogi, ma le tele o isi mea mananaia e masani ona faʻatau atu e tagata faʻatau atu.

O se meaai mama, ma sili ona suamalie, o le a galue iinei foi. Afai e te ulufale i Carmel mai le itu o le Magen David Square, o loʻo i ai le fale faʻatau ma burekas (puff pastry pies) i le faitotoʻa - masani tagata faʻatau fai mai e matua suamalie. E fautuaina foi e asiasi i le "Hummus-Ha-Carmel" poʻo le "Ha-Kitsonet", e tautua ai le hummus suamalie ma piko e fai i fale poʻo fasiʻi aano o manufasi. Sili lelei beetroot sup mafai ona tofo i Savot-Mevshlot.

O le tele o kiosks e tatala mai le 8:00 i le taeao seʻia oʻo i le po. I le Aso Faraile, tapunia Shuk-Carmel i le aoauli, ma i le Aso Toonai, pei o isi nofoaga i Isaraelu, ua tapunia.

Tuatusi o le maketi Shuk Carmel: Alanui Allenby, King George ma Sheinkin, Tel Aviv, Isalaelu.

E mafai ona e taunuʻu i ai i nofoaga faitele i Tel Aviv:

  • mai le Central Bus Station fou e pasi pasi numera 4 ma le numera 204 poʻo pasi laiti numera 4 ma le numera 5;
  • mai le nofoaga tutotonu o nofoaafi "Merkaz" e pasi Nu. 18, 61, 82;
  • mai le nofoaga o nofoaafi "Iunivesite" e pasi Nu 24, 25.

Nahalat Binyamin auala

E latalata ile maketi a Shuk-Carmel, e iai foʻi leisi itu e masani ona fautuaina mo turisi uma. O loʻo matou talanoa e uiga i le auala savali o Nakhalat Binyamin, e fesoʻotaʻi ma le auala i matu o le auala Shuk-Carmel ma Gruzenberg.

Nahalat Binyamin o se tasi o auala sili ona tuai i Tel Aviv, ma le tele o fale 'ai ma faleʻaiga i le ea. E ese le manaia o le savali i ona autafa, vaʻai fale mananaia, nofo i totonu o se cafe mafanafana.

Ae faalua i le vaiaso, i le Aso Lua ma le Aso Faraile mai le 9:00 i le 17:00, Nahalat Binyamin e le iloaina: o se felanulanuai faʻasalalauga e tatala i luga o le tagata savali auala, lea latou te faʻatau atu ai galuega taulima. E i ai se mea e vaʻai ai iinei, e le gata i lea, e mafai ona e faʻatau ni gizmos sili ona manaia e le taugata tele: atavali, teuteuga, meataʻalo, lamepa, teuteuga i totonu.

Manaia! Toetoe lava o Aso Faraile uma, i le fetaulaiga ala o Nahalat Binyamin ma Alenbi auala, oe mafai ona matamata i le gaioiga a le lauiloa Isaraelu pese Miri Aloni.

Art Museum

O le Tel Aviv Museum of Art ose mataʻaga lauiloa ma o se tasi o fale mataaga tele i Isalaelu. E nofoia se atoa fale o fale:

  • O le fale autu i le 27 Shaul Ha-Melekh Avenue;
  • Malumalu o Aso Nei - fou apaʻau o le fale autu;
  • Lola Beer Ebner's Sculpture Garden, lata i le fale autu;
  • Elena Rubinstein Contemporary Art Pavilion i le 6 Tarsat Street;
  • Meyerhof Art School i le Dubnov Street.

O le aoina o atavali sili atu 40,000 faʻaaliga. I totonu o le fale mataaga e mafai ona e vaʻai ai i ata lauiloa a Claude Monet, Pablo Picasso, Alfred Sisley, Pierre Auguste Renoir, Jackson Pollock, Paul Cézanne, Henri Matisse, Amedeo Modigliani. Tagata tafafao maitau o le tautau o atavali e matua talafeagai: o tapoleni e le faʻalavelave le tasi i le isi, e tofu ma le faʻapitoa moli ma latou te le feʻilafi uma.

E latalata i le fale autu o le fale mataaga o le Sculpture Garden o Lola Ebner (o se mataʻina Isaraelu foliga tisaini ma tisaini). O iinei e mafai ona e vaʻai ai faʻatagata na saunia e Calder, Caro, Mayol, Graham, Lipschitz, Gucci, Cohen-Levy, Ulman, Berg. I le auala, e taua le manatuaina: pe a tuʻua le falemataʻaga i luga o le auala i totonu o le atavali vane, e tatau ona e aveina lau pepa faʻatasi ma oe, a leai o le a le mafai ona e toe foʻi i totonu o le fale.

Totogi ulufale:

  • mo tagata matutua 50 sekeli,
  • mo litaea 25 sekeli,
  • tamaiti i lalo ole 18 tausaga le taliaina e leai se totogi.

Taua! I le faitotoʻa o nofoaga, e mafai ona e aveina le laʻau laʻau laʻau nofoa, ma ofu i fafo ma ato (pe a fai e i ai) e tatau ona toe faʻafoʻi i lavalava.

O le Falemataʻaga o Faatufugaga taliaina tagata asiasi i taimi faapena:

  • i Aso Gafua, Aso Lulu ma Aso Toʻonaʻi - mai le 10:00 i le 18:00;
  • i Aso Lua ma Aso Tofi - mai le 10:00 i le 21:00;
  • i Aso Faraile - mai le 10:00 i le 14:00;
  • i Aso Sa - aso malolo.

Falemataaga o Palmach

"Palmach" - vaegaʻau a le militeli na faia ae le i tulaʻi mai le setete o Isaraelu. Na latou faʻatulagaina i le 1941, ina ua aliali mai le taufaamataʻu o le osofaʻiga a le au Nasi i Palesitina. O le osofaʻia o Palesitina e fitafita o le Tolu Reich o lona uiga o le faʻaleagaina o tagata Iutaia o loʻo nonofo i lenei atunuʻu. Na i ai lava iunite a Palmach seʻia oʻo i le 1948, ona avea ai lea o latou ma vaega o le Puipuiga a Isaraelu.

O le Falemataʻaga a Palmach, faʻapitoa mo le talaʻaga o le i ai o vaega faʻa-Iutaia, na i ai talu mai le 2000. Mai faʻamatalaga ma ata o vaʻaiga a Tel Aviv, e mafai ona vaʻaia o loʻo nofo i totonu o se fale e pei o se 'olo.

O le falemataʻaga faʻatulagaina e fesoʻotaʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani o vitio, ata o se ata tifaga foliga eseese ma eseese faapitoa aafiaga, tagata asiasi faailoaina atu i le talafaasolopito o le fausiaina o le Setete o Isaraelu. Pau a le mea e mafai ona vaʻaia mai i mea moni o faʻaaliga o nai ata ia ma fuʻa i le faitotoʻa.

Le tuatusi o loʻo i ai le Falemataaga a Palmach: 10 Haim Levanon Street, Tel Aviv, Isalaelu. E mafai ona e sau iina mai le taulaga tutotonu ile pasi masani numera 24.

O le tosina atu e mafai ona vaʻaia i lenei taimi:

  • Aso Sa, Aso Gafua, Aso Lua ma Aso Tofi - mai le 9:00 i le 15:00;
  • Aso Lulu - mai le 9:00 i le 13:30;
  • Aso Faraile - mai le 9:00 i le 11:00.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Vaʻavaʻaia vaʻaia o le Azrieli complex

O le isi faʻatosina mai Tel Aviv o le pisinisi Azrieli. E manaia aua e aofia ai le tolu fale vaʻavaʻa o foliga eseese tu i tafatafa o le tasi: o le olo faʻataʻamilomilo (186 m), o le tafatolu olo (169 m) ma le sikuea olo (154 m).

I le 49th fogafale o le olo lapoʻa, i le maualuga o le 182 m, o loʻo i ai se pupula vaʻaia faʻapitoa vaʻaia Azrieli Observatory. Mai lenei tulaga, e mafai ona e vaʻai i le Diamond Exchange ma vaaiga lautele o Tel Aviv, faʻapea foi ma le faʻafiafiaina o le talafatai o Isaraelu o le Sami Metitirani mai Hadera (matu) i Ashkelon (saute) ma mauga o Iutaia. Ae mai le iloiloga a turisi na asia iina, o sina lagona eseʻese o le Azrieli Observatory ua fausia:

  • tele fale fou maualuga ua maeʻa fausia faataamilo i 'olo, poloka le vaʻai lautele;
  • o le potu faʻamauina e aofia ai potu fesoʻotaʻi, o nisi o ia potu o loʻo faʻaaoga e fai ma fale teu oloa mo le teuina o laulau ma nofoa mai se faleʻaiga lata ane - o lenei meaafale e fausia ai le lagona o le lafoa ma ufiufi ai le tele o vaega o le vaʻaiga;
  • o le eria e susulu, ma o mafaufauga i luga o le palapala tioata e leai se sili sili aʻafiaga i luga o le tulaga lelei o ata.

O se saoasaoa televave aveina tagata asiasi i le Azrieli Observatory matamata potu - o loo tu i le fogafale 3 o le 'olo. O se ulufale ulufale (22 sekeli) e mafai ona faʻatau i le fata i talaane o le saoasaoa televavave, ae leai seisi siaki le tiketi i luga. Azrieli Observatory galue i aso uma mai le 9:30 i le 20:00.

Faʻaliga i turisi! I luga o le fogafale lava e 49, i tafatafa o le faleoloa vaʻai, i le potu pito i tua e iloa atu ai le sami, o loʻo i ai se faleʻaiga. Mai ona pupuni lautele, oe mafai ona vaʻaia sili atu matagofie foliga matagofie, ae na o oe pe a e alu iina o se faleʻaiga asiasi. Ina ia e alu i le faleʻaiga, oe le manaʻomia le faʻatau o se tiketi; oe mafai ona alu i ai i luga e ala i le lifi mo maua fua.

O loʻo tu le faʻafitauli Azrieli, 132 Petach Tikvah, Tel Aviv, Israel. Mafaufau i le mea moni o le Azrieli skyscrapers o se tasi o maualuga fale i le taulaga, nei vaʻaiga mafai ona vaʻaia lelei mai soʻo se mea i Tel Aviv. E matua faigata lava ona oʻo atu ia i latou: o le nofoaga o le A-Shalom e latalata ane ma pasi ai le auala auala Ayalon.

O vaaiga uma a Tel Aviv o loo taʻua i luga o le itulau ua faailogaina i luga o le faafanua i Lusia.

Vitio: faʻafefea ona faʻaalu se tafaoga puʻupuʻu i Tel Aviv ma le Sami Mate i Isaraelu, faʻamatalaga aoga e uiga i le taulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 4K JERUSALEM: Late Night Walk Through Mea Shearim ULTRA ORTHODOX NEIGHBORHOOD (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com