Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vasteras - o se falefaigaluega i aso nei i Suetena

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Vasteras e tu latalata i le laumua o Suetena, Stockholm, i se nofoaga matagofie e tafe atu ai le Vaitafe o Swarton i le Vaituloto o Mälaren. Lenei 'aʻai manuia tuʻufaʻatasia o se mauoa faʻasolopito o taimi ua tuanaʻi, pisinisi nei ma le matagofie o le siʻosiʻomaga laufanua. E i ai ni vaʻaiga iinei e faʻamatalaina tele e uiga i le tala faʻasolopito ma le aganuʻu a le atunuʻu. A e faimalaga i Suetena, e tatau ona e tu i Westeros, a itiiti mai mo le tasi le aso.

Faʻamatalaga lautele

O le taulaga o Vasteras (Suetena) ose falegaosi fale tele ma se taulaga o vaitafe. E salalau luga o se vaega o le 55 km 2 i le paʻu o Swarton vaitafe ma Suetena lona 3 tele tele Lake Malie. I tulaga o le faitau aofai (tusa o le 110 afe), Westeros tulaga lima i le tulaga o taulaga i Suetena.

O le taulaga e toeititi atoa le afe-tausaga talafaasolopito. I le faaiuga o le seneturi lona 11, na aliaʻe mai ai se nofoaga iinei, lea e tusa ai ma lona tulaga faale laueleele, na taʻua o le "Fofoga o le Vaitafe" - Aros. I ni seneturi mulimuli ane, na faʻamaninoina ai le igoa ma le upu "Sisifo" - Vestra Aros, lea na iʻu ina liua i Westeros.

Talu mai le 13th senituri, o le nofoaga na maua ai 'olo puipui ma maua ai le tulaga o se taulaga. I le amataga o le seneturi lona 16, na faatoʻilaloina Vasas (Suetena) e le Danes, ae na vave ona faasaolotoina. I le senituri lona 17, na maua ai tupe teu apamemea i tafatafa o le taulaga lea, ma na avea Vasteras ma totonugalemu o le faapamuina o apamemea, lea na lafo ai ai fana mo le ami a Sweden

O le Swarton River e taua tele i le atinaʻeina o le tamaoaiga o le taulaga. I se faʻaopopoga i le mea moni o le atunuʻu ala vai, talu mai le faʻaiuga o le sefuluiva seneturi. o se afi eletise na fausia i luga o le vaitafe, sapalaiina o le malosiaga i le taulaga o le alamanuia olaola.

O lenei i Westeros e lima pisinisi tetele, faʻatasi ai ma le lauiloa Suetena-Suiselani kamupani ABB ma le lala o le Kanata kamupani Bombardier. O le taulaga o le fale o se tasi o sili ona tele iunivesite i Suetena - Melardalen, lea e tusa ma le 13 afe tamaiti aʻoga.

Westeros e lua malae taalo hockey tetele. E masani ona avea le 'au a le taulaga ma siamupini o Suetena i lenei taʻaloga.

O le lalolagi lauiloa H&M lavalava igoa amata i Westeros, lea na faʻavaeina ai i le 1947. I Suetena, o Westeros e sili ona taʻua o le "taulaga o kukama", o se igoa tauvalaau tausua na ia toe foi mai i le 19 seneturi, faafetai i le sili ona lelei uiga ma tele aofaʻi o lenei fualaʻau i le lotoifale maketi.

Vaaiga

Vasteras (Suetena) o loʻo vaʻai i latou vaitau taua, o le tele o latou o tusiata fale ma faʻamanatuina o faʻamanatuga o le 13th-16th seneturi. Ae o loʻo i ai vaʻaiga i lenei 'aʻai na faia i aso nei. O tagata Suetena e faʻatauaina tele a latou measina faʻasolopito ma aganuu, latou te fiafia i le fiafia o le au valaʻaulia i taimi ua tuanaʻi ma le taimi nei o le atunuʻu. O le mea lea, o le uiga agaʻi i turisi i Suetena e sili ona lelei ma, taua, o le ulufale atu i le tele o mataʻaga e leai se totogi.

Wasapark

Tagata tafafao maimoa mai i Westeros o le a feiloai i se tasi o taua taua o le taulaga i tafatafa o le nofoaafi nofoaga. O se paka tuai na faʻavae i le seneturi lona 16 e le Tupu o Gustav Vasa o Suetena. Ae e leʻi taitai faia lena mea, o le togalaʻau o le monastery Dominican latalata ane sa i ai iinei, ae ina ua maeʻa le toe fuataina na amataina e le lava Gustav Vasa, na tapunia le monastery ma na toʻulu le togalaʻau.

I le faʻatonuga a Gustav Vasa, na totoina ai fualaʻau aina i luga o le nofoaga o le monastery garden, ma o le togalaau fou na taʻua o le Royal Park. I le seneturi lona 19, na faʻapipiʻiina ai le pa apamemea a lona faʻavae i totonu o le paka, o loʻo tumau pea i aso nei. I le faʻaopopoga i lenei faatosinaga, o loʻo iai foʻi isi mea manaia ata i Wasapark.

O le ata vaneina "Vaga" e aofia ai vaega e 6 o loʻo faʻaalia ai tulaga o le solofanua o loʻo savali i luga atu o le vaitafe. O le muamua faʻatagata faʻaalia ai se masalosalo manu i tafatafa o le vaitafe, ona o le solofanua mautinoa ulu atu i le vai. O faʻatagata e faʻaalia ai tulaga o lona faʻatofuina, e oʻo atu i le toeitiiti atoa le mou i lalo o le vai. I le faaiuga, o le solofanua alu saogalemu i le matafaga.

O le igoa o lenei ata vaneina "Vaga" i le faʻaliliuga mai Suetena o lona uiga o le "filifiliga", o le uiga lelei lea na taumafai le faʻataʻitaʻi Suetena lauiloa Mats Obberg e faʻailoa mai i le ata ata. Vaga na faʻapipiʻi i Vasapark i le 2002. I tafatafa ane o loʻo iai leisi faʻatagata e le matai lava e tasi - ose tamaʻi faʻatusa o le fafine moe, e faʻaigoa ole "Sovande" (moe).

O le isi faʻatosinaina o Vasapark o Hotell Hackspett (hotel faletalimalo). O lenei faletalimalo faletalimalo e le masani ai ona o loʻo tu i luga o lala o le laʻau tuai i le maualuga o le 13 m. Na fausia i le 1998 e le tusiata o Mikael Yenberg. O tagata na fausiaina le uluaʻi faletalimalo na latou faia e aunoa ma le tuʻiina o fao poʻo ni fao i totonu o le laʻau, o le fausaga e lagolagoina e uaea malolosi.

Wasapark e tatala i tagata lautele i aso uma, Ulufale fua.

Westeros Town Hall

Mai Vasapark oe mafai ona vaʻaia se efuefu faatafafā olo 'oloʻo iai ni fuʻa e fa e vaʻai atu i le Westeros Town Hall. O le taulaga fale fale na fausia i 1953 tusa ai ma le mamanu o le tusiata Sven Albom. I le uluaʻi poloketi, o fale ia e lua o laconic, e feagai ma maila maamora efuefu. Peitaʻi, ina ua eliina se faʻavae faʻavae, na maua toega o le monaseri anamua, lea na faʻamalosia le tusiata e faʻatumu le logo olo. E tusa ai ma lona manatu, i lenei nofoaga faʻapaʻiaina, pei o le tele o seneturi talu ai, na tatagi le logo na tatau ona toe ili.

O le iʻuga, 5 tausaga talu ona maeʻa le fausiaina, na faʻaopoopoina le 65-mita olo i le fale o le taulaga, lea e 47 logo na faʻatutu ai. O lenei "bell orchestra" o se tasi o faʻailoga iloga o Westeros, o lana tusi faʻataʻitaʻi e aofia ai galuega a le tele o fatupese o aso ua tuanaʻi ma aso nei: Vivaldi, Mozart, Balmain, Ulf Lundin, ma isi.

Falesa i Vasteras

O le Falelotu anamua o le faʻatosina sili lea a Westeros. O le aso na fausia ai e avea ma 1271, ae talu mai lena taimi o le fausiaina o Vasteras Cathedral ua toe fausiaina i le tele o taimi.

Ile iʻuga ole senituri lona 17, ina ua maeʻa le afi, na toe faʻafouina ai le falelotu logo o lona maualuga e lata i le 92 m.O tagata o le taulaga, na fefefe ua solo le olo, na amata ona fau ni lagolago faataamilo ia te ia ma faitio i le tupu e uiga i lenei mea, e foliga mai e mataʻutia. O le tusiata o Nicodemius Tesin, o le tusiata o le olo olo, na mafai ona faatalitonu le tupu i le maufaatuatuaina o lenei fausaga, na aveese lagolago, ma o loo faaaogaina pea le olo. O le lona tolu 'olo maualuga maualuga i Suetena.

O le teuteuina totonu o le falesa na faasaoina mai Dolteran taimi - mai le 15th seneturi. Ae maise lava le maitauina o le sarcophagus a le Tupu Eric XIV, o kapoti laupapa na vaneina e tufuga Dutch ma le faleoloa o le aiga o Brahe.

O le sarcophagus o Eric XIV e faia i maamora taua. Na tupu ina ua mavae lona maliu, na maua e lenei tupu le tele o mamalu nai lo le taimi o lona olaga. O ia o le tupu o Suetena i le 1560-1568, ae na vave ona aveʻesea mai le nofoalii e ona uso, ma na latou taʻua o ia ua valea. O Eric XIV na totoe lona olaga i le falepuipui, ma o le aso, ina ua suʻesuʻeina ona toega, ua maua ai le tele o arsenic, ma mafua ai masalosaloga o le fuafuaina o le 'ona.

I le faʻaopopoga i le Sarcophagus o Eric XIV, Vasteras Cathedral o loʻo iai le tele o isi falelauasiga o tagata lauiloa i Suetena. E i ai le falemataaga i le Falesa.

  • Galue itula o le falesa: i aso uma, 9-17.
  • Ulufale fua
  • Le tuatusi: 6 Vaestra Kyrkogatan, Vasteras 722 15, Sweden.

Vallby Open Air Museum

I le ogatotonu o Westeros, i luga o le auvai o le vaitafe, o le Open Air Museum, o se toe fausiaina o se tuai Suetena nuu. E tusa ma le 40 fale o le nuʻu o loʻo aoina iinei. E mafai ona e ulufale i se tasi o latou e faʻamasani i le olaga i aso uma ma talanoa ma le "tagata nonofo" o le nuʻu Suetena, oofu i laʻei o le atunuʻu.

E sili ona manaia iinei ile tau mafanafana, peʻa tiʻetiʻe solofanua toso solofanua i auala, 'oti ma moa. O se tamaʻi tamaʻi manu ma sui o le itumalo Suetena o loʻo tatala iinei mo tamaiti. O loʻo iai faleoloa faʻamanatu i luga o le teritori, o loʻo iai le cafe faʻatasi ai ma totonu ole atunuʻu.

  • Tatalaina itula: aso uma, 10-17.
  • Ulufale fua
  • Le tuatusi: 2 Skerikesvaegen, Vasteras 724 80, Sweden.

Faʻamanatu ma uila uila Aseastremmen

I Westeros, faʻapea foʻi ma isi taulaga o Scandinavian, o uila e tele sona sao i feʻaveaʻiga. O le alofa o tagata Suetena i le taʻavale e lua uili lea o loʻo atagia mai i leisi itu o le taulaga - o le maʻa faʻamanatu mo tagata tiʻetiʻe uila Aseaströmmen.

O lenei faʻamanatu o loʻo tu luga o le sikuea autu a Westeros - Stura Tornet, o lona igoa o lona uiga o le Lotoa Tele. O le vaneina faʻavae foliga o se laina o uila vilivae tiʻetiʻe tasi i le isi.

O fua o uamea lafo e faigofie ona iloa o ni tagata faigaluega i lo latou auala i le faleoloa sifi. O lenei ua faʻamaonia e le igoa o le maʻa faʻamanatu. I tua atu i na mea, Aseaströmmen aofia ai upu "vaitafe" ma le igoa o le tele Westeros kamupani ASEA (nei ABB). O le igoa ASEA Flow e le malamalama lelei - o le faʻatopetope ona o le fai uila vilivae, ma le tafe o le eletise na fausia e meafaigaluega na gaosia i lenei masini, ma le malosiaga taua na faʻatumuina e le ASEA le tamaoaiga o le taulaga.

Nofoaga

E fai lava si faʻafitauli le sailia o se faletalimalo i Westeros ile taumafanafana, o lea e manaʻomia ai ona e tusi muamua lau mea e te nofo ai. O i latou e leʻi maua se taimi e faia ai lenei mea e mafai ona nonofo i se tasi o tele faletalimalo i taulaga. O le tau o le potu e lua fetu faʻalua ma le 'aiga o le taeao e aofia ai i le taumafanafana e tusa ma le € 100 / aso. I le taumalulu, e alu i lalo tau.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

'Ai i Westeros e fai si taugata. E mafai ona e taumamafa faʻatasi mo le € 7 i le McDonald's, mo le € 9 i se cafe taugofie. Mo taumafataga o le aoauli i se faleʻaiga ogatotonu, e tatau ona e totogi le € 30-75. O le tau o meainu e le aofia ai i nei faʻatusatusaga.

E sili ona aoga le kuka na o oe, talu ai o oloa iinei e taugofie tele:

  • falaoa (500 g) - € 1-2,
  • susu (1 l) - € 0.7-1.2,
  • fuamoa (12 pcs.) - € 1.8-3,
  • pateta (1 kg) - € 0.7-1.2,
  • moa (1 kg) - mai le € 4.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina i le pasi

E 4 auala pasi mai Stockholm pasi pasi agaʻi i Vasteras i aso uma: i le 9.00, 12.00, 18.00 ma le 22.45. Ole taimi ole tuʻuga e tatau ona faʻamaoti mai, aua e mafai ona suia.

O le umi o le faigamalaga e 1 itula 20 minute.

Tau tiketi - mai le € 4.9 i le € 6.9.

Faʻafefea ona alu iina i le nofoaafi

Mai Stockholm Central Station, nofoaafi alu mo Vasteras i itula uma. Ole taimi ole malaga e amata ile 56 minute ile 1 itula.

Tau tiketi – €11-24.

O se malaga i le taulaga o Vasteras mai Stockholm o le a taugata, ma o lagona mai le masani ai o le a tumau pea le sili ona matagofie. E tasi le aso ua lava mo maimoaga tafafao. Aua neʻi galo ia aofia ai lenei 'aʻai fiafia i lau polokalama femalagaaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com