Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Taʻiala taulaga i Utrecht i Netherlands

Pin
Send
Share
Send

Utrecht o se taulaga i Netherlands, faʻavaeina i le ogatotonu o le muamua seneturi. Na avea ma puipuiga i le tuaoi o le Emepaea o Roma. I se taimi mulimuli ane, sa nonofo ai iinei ma sui o ituaiga Siamani, oe na tupuga mai o loo nonofo pea i Netherlands i aso nei.

Utrecht o loʻo tu i le ogatotonu o le atunuʻu. O lona vaega e oʻo atu i le 100 km2, ma o le aofaʻi o tagata e 300,000 tagata. O aso nei o loʻo avea ma matafaioi o le autu o nofoaafi fetaulaʻiga i Netherlands, ma o ana autu mataʻina o anamua fausaga fale, fale mataaga ma togalaau.

Talafaʻasolopito mea moni! I le 1579 na saini le iuni i Utrecht, tuufaatasia malo o Holani i se setete tasi.

O le a le mea e vaʻai ai i Utrecht? Faʻafefea ona faʻaalu lau tafaoga i se tasi o taulaga sili ona tele i Netherlands, o a ni mea mananaia e te manaʻo e te asia? O tali i au fesili uma o loʻo i lenei tusitusiga.

Faʻailoga o Utrecht (Netherlands)

Utrecht o se sili ona felanulanuaʻi ma eseese 'aʻai. E toeititi 20 fale mataaga ma 12 paka, vaʻa ma asiasi i maota anamua. Mo i latou o loʻo nonofo i le taulaga mo sina taimi puʻupuʻu, ua matou filifilia ni vaaiga se 8 o Utrecht, e mafai ona vaaia i le aso e tasi.

Alavai Utrecht

O Utrecht e vaevaeina i luga ma lalo e ala vai e tuʻufaʻatasia le taulaga ma le laumua ma isi itumalo o Netherlands. E le pei o Amsterdam, o alavai i Utrecht e lua itu - e faʻalolotoina i le eleele ma foliga mai e vaeluaina le taulaga i ni vaega se lua, o le tasi o ia mea o loʻo i luga o le faʻamalama, ma o le lona lua e tasi le maualuga maualuga, i luga o auala tatou masani ai.

O le tele o turisi, ina ua taunuʻu mai i le taulaga, ona o loa lea i luga o le taamilosaga folau, ae o isi e fiafia e savali faʻataʻamilo i tafatafa ma malolo i totonu o apitafita kafe. Mo i latou e manaʻomia le tutoʻatasi puleaina a latou gaioiga ma aʻoaʻo i le matagofie o vaʻaiga vai i le taimi e tasi, e i ai vaega mo le lisiina o catamarans, vaʻa ma paopao i le taulaga atoa.

Rietveld Schroder Maota

I le 1924, sa leai se taimi masini, ae ua uma ona i ai le fale Schroeder. Tulaga ese, mai le manatu o lena vaitau, o le fale i aso nei mafai tatau ona taʻua o le sili ona le masani ai fale o taimi uma.

O Mr. Schroeder na avea ma se tasi o nai tagata toʻaitiiti e mafai ona faʻamalieina tuʻinanauga uiga ese o lona toʻalua. I lana talosaga, na mafai ai ona fausia e le Dutch Dutch designer ma le tusiata se fale e aunoa ma ni pa, lea na avea mulimuli ane ma falemataaga ma le UNESCO World Heritage Site. O meaafale uma, na fausia e Gerrit Rietveld, e gaugau uma i le maeʻa ai ona faʻaogaina, o faitotoʻa i potu e tatala ma levers ma faʻamau masini, ma e iai le lifi i le va o le fogafale muamua ma le lua e tuʻu ai meaʻai.

Fale Schroeder o loʻo tu i fafo o le taulaga i Prins Hendriklaan 50. Totogi ulufale - 16.5 €, mo tamaiti mai le 13 i le 17 tausaga le matutua - 8.5 €, mai le 3 i le 12 - 3 €.

Faʻasologa:

  • Tue-Thu, Sat-Sun mai le 11 am i le 5 pm;
  • Aso Faraile mai le 11 i le 21

Taua! E mafai ona e ulufale i le Maota i se tiketi na faʻatau muamua i luga o le upega tafailagi a le Central Museum of Utrecht - centraalmuseum.nl. Faʻamolemole manatua o le faitotoʻa i le tosina atu e matala i itula uma mo le maualuga o le 12 turisi.

Togalaau Botanic

O le sili ona leva togalaau faʻatoʻaga i Netherlands na maua i le 1639. Muamua, o lenei nofoaga o se fale talavai taulaga mo tamaiti aʻoga ma faiaʻoga o le Iunivesite o Utrecht, ae i le 18 seneturi le togalaau avea ma na o se saienisi tulimanu, ae o se sili lelei nofoaga e malolo ai.

Ile lata atu ile 400 tausaga ole latou olaga na iai, ua suia ma faʻalauteleina le Botanical Gardens ile tele o taimi e avea ai ma fale o le latalata ile 18,000 o laʻau mai le silia ile 10,000 ituaiga. I aso nei, o iinei e mafai ona e vaʻaia ai ni faʻapitoa tulaga ese mai le lautele o le lalolagi, o le tele o ia o loʻo teuina faʻapitoa lava saunia greenhouse.

Manaia le iloa! Mo le numera ma ituaiga o laʻau i le Botanical Gardens, na atiaʻe ai se polokalame faʻapitoa mo komipiuta.

I le faʻaopopoga i faʻaputuga ma laʻau mataʻese, o loʻo i ai se togalaau tele faʻasolopito i luga o le teritori o le tosina, tatalaina i le 1995 O le nofoaga e sili ona fiafia iai le 'au malaga talavou, aua o iinei e mafai ai ona latou suʻesuʻe foliga o mea totino e ala ile faʻataʻitaʻiga lelei, faʻapea foi ma le faʻamasani ia latou faʻafetai ile faʻafouina o mea faigaluega.

E tele faleoloa, vai ma faleʻaiga i togalaʻau. E sili atu le tolopo le asiasiga i lenei faatosinaina seia oʻo i le afa muamua o le aso ina ia mafai ai ona maua le taimi e faamemelo ai i lona matagofie ae leʻi tapunia. Le tuatusi saʻo: Budapestlaan 17, itula amata: 10am i le 4:30 pm Tau ulufale: 7.5 € mo tagata matutua, tamaiti i lalo ole 12 fua.

Dome Cathedral ma lona 'olo (Dom van Utrecht)

O le Dome Cathedral, na fausia i le senituri lona 13, o le faʻailoga faʻalelotu autu a Utrecht. E ui lava i le mea moni o le tasi lenei o le sili matagofie ekalesia Gothic i Netherlands, tagata tafafao maimoa e le o lenei, ae o se tele 'olo, lea e vaʻaia ai se vaaiga lautele o le taulaga.

E manaʻomia le tele o le malosi ma le lototele e aʻe ai i luga o le potu vaʻai. O le mea masani, sili atu ma le 400 sitepu, o le 95-mita le maualuga ma le umi aʻeaʻe i luga o sitepu faʻasolo pogisa e le fefefe ai tagata femalagaaʻi, ae o nisi e mananaʻo e faʻamemelo i le lalelei matagofie mai nofoa poʻo luga o laulau o faleʻaiga o loʻo i totonu o le "togalaʻau epikopo" - o le lotoā i totonu o le falesa.

O faitotoʻa o le malumalu e matala mai i le tafa o ata e oʻo atu i le afiafi, e mafai ona e ulu atu i ai e aunoa ma se totogi. E tatau ona e totogia na o le umi alu i luga - 9 € mo tagata faimalaga e aunoa ma penefiti, 5 € - mo tamaiti matutua 4-12, 7.5 € - mo tamaiti aʻoga ma matutua aʻoga. Oe mafai ona faʻatau muamua pepa i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia www.domtoren.nl.

Faʻaaliga! O le aʻe i le maitau o le olo o loʻo faia i ni kulupu i itula uma. Afai e te manaʻo e puʻeina ata matagofie o Utrecht, ae le o ana turisi, ulu ii se itula pe lua talu ona tatalaina.

Le nofoaga tonu o le tosina - Domplein 21. O le olo e matala i aso uma: Aso Lua i le Aso Toʻonaʻi mai le 10 i le taeao i le 5 i le afiafi, Aso Sa ma le Aso Gafua mai le 12 i le 5 pm.

Fale Mataaga Tutotonu (Fale Mataaga i Luga)

O le falemataʻaga na fausia i le 1838, mai se tamaʻi faʻaputuga o atavali tuai na avea ma potu tele, o loʻo tu i luga o fola e lima o ni fale tuʻufaʻatasi. E i ai mea uma e tatau ona iloa e uiga i Utrecht - o se 'aʻai onapo nei ma sili ona mauoa faʻaleaganuʻu measina. O lenei tosina, i lona uiga, aofia ai le tele, laʻititi laiti:

  1. O le Art Gallery, o loʻo faʻatutuina ai galuega tetele a Morelse, Korel, Bokoven, Neumann, Maris ma isi atisi mai Netherlands;
  2. O le Falemataʻaga o le Utrecht Archaeological Society, lea e mafai ona e maua ai anamua elemeni o Dutch aganuu ma rarities amataina i tua atu o le afe tausaga;
  3. Fale Mataaga Tutotonu, o loʻo taʻu mai ai mea uma e uiga ia Utrecht ma tagata o loʻo nonofo i le taulaga;
  4. Archb Bishop's Museum ma faʻafiafiaga faʻalelotu tulaga ese.

O le fale atoa e matala i aso uma, seʻi vagana ai Aso Gafua, mai le 11 i le 17. Tau atoa ulufale - 13.50 €, mo tamaiti 13-17 tausaga le matutua - 5.5 €, mo tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga faataʻitaʻi - leai se totogi. O le tosina atu o loʻo tu i Nicolaaskerkhof 10.

Maketi Fugalaʻau (Bloemenmarkt)

Alu i lenei faatosinaga, onosai ma aua le ave uma au tupe ma oe. I lenei maketi fugalaʻau, e oʻo foʻi ia i latou e le mananaʻo tele i nei sui matagofie o le lalolagi o mea totino ua leiloa ulu. Tele rosa, matagofie tulipe, sunflowers, asters ma le selau ma selau o fugalaʻau i totonu o ulo - o nei tamaoaiga uma e faʻatau atu iinei i Aso Toʻonaʻi uma taeao i tau le malie.

O le tau o bouquets i luga o le maketi e amata mai i le 1-2 euro, ma, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le 50 chic fresh tulip e mafai ona e totogia naʻo le 5-7 €. Bloemenmarkt faʻatau atu foi tipolo ma moli laau laʻau, totonu o fale ma le tele o isi laʻau. Oe mafai ona faʻafiafiaina lou agaga ma se vaega o manogi matagofie ma tulaga ese matagofie i le Janskerkhof Square.

Falemataaga o Otometi Musika Mea Faigaluega (Falemataaga Speelklok)

O le isi fale mataʻaga e taʻutaʻua le taulaga o Utrecht o loʻo iai le sili ona tele o faʻaputuga o jukeboxes i Netherlands uma. Pusa musika ma uati, totoga o auala, ta piano a oe lava, pese, okeni ma isi faʻaaliga o le a faʻalogo atu ia te oe, e ui lava i ou tausaga mamalu.

O lenei falemataaga fesoʻotaʻiga e sili ona manaia mo tagata matutua ma tamaiti. E mafai ona e tutoʻatasi liliu le faʻamaneta auala e faʻalogo ai i lona fati, pe paʻi moni i le ata e ala i le faʻaseʻeina o le au o se tasi o faʻaaliga. Toʻatele tagata faimalaga fautuaina malosi le faia o se taʻiala taʻamilo mo se totogifuapauina, ona o nisi mea faigaluega ono aofia ai se taʻiala.

O le faatosina o luga o Steenweg 6. O lenei nofoaga maoaʻe e matala i aso uma mai le 10 am i le 5 pm. Tau ulufale - 13 €, tagata asiasi 4-12 tausaga le matutua maua le 50% paʻu.

Nei! Oe mafai ona totogi mo le ulufale atu i le falemataʻaga luga o le 'upega tafaʻilagi, ae i le okaina tiketi lugalaina i luga o le tulaga aloaia o le tosina atu, oe mafai ona maua se faʻaopoopoga meaalofa, mo se faʻataʻitaʻiga, se ipu limasone mai le faleʻai.

Falemataaga Felaʻuaʻiga Auala (Het Spoorwegmuseum)

O le isi mea ofoofogia faatosina a Utrecht ma Netherlands o le Railway Museum. O loʻo tu i luga o le tulaga o le tuai Maliebaanstation, lea na auai i le laina Utrecht-Amsterdam, ae na tapunia i le 1921 ona o le maualuga tauvaga. I le amataga o le 2000, o lenei nofoaga na toe fausia atoa: o le tele o le teritori na tumu i taavaletoso ma locomotives o vaitau eseese, ma le tasi tulaga na tofiaina e faʻataunuʻuina lona masani masani - o se nofoaafi e sau iinei mai le nofoaga tutotonu o le taulaga.

E pei ona fai mai tagata faimalaga, o se asiasiga i le fale mataaga nofoaafi mafai ona faia le afa aso, aemaise lava pe afai o oe ma tamaiti. Het Spoorwegmuseum ua vaevaeina i lua afa:

  • O le muamua aofia ai le tuai nofoaafi nofoaga ma tele tuai faʻaaliga. Lenei vaega e leai se totogi, soʻo se tasi e mafai ona sau iinei ma savali faataamilo i taʻavale le masani ai mo o tatou taimi;
  • O le vaega lona lua o loʻo iai ni faʻaaliga e sili ona manaia, o se vaega o fesoʻotaʻiga a tamaiti, faʻaopopo potu faʻaali (mo se faʻataʻitaʻiga, "o se malaga i luga o se nofoaafi tuai"), o se fale suʻesuʻe e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia faʻamalositino, faleoloa faʻapitoa ma se cafe. Ole tau o lana asiasiga e 17.5 euro, mo tamaiti i lalo ole tolu tausaga le ulufale e leai se totogi.

E te fiafia iai! O le Het Spoorwegmuseum o loʻo i ai le tele o faʻaaliga iloga, o se tasi o ia Wilson, o le toa o le lauiloa katuni "Chuggington Engines".

O le fale mataaga e matala i aso uma, seʻi vagana ai Aso Gafua, mai le 10 am i le 5 pm. Oe mafai faʻatau tiketi luga o lenei 'upega tafaʻilagi www.spoorwegmuseum.nl.

Nofoaga

O tau o mea e nonofo ai i Utrecht e le tu matilatila mai isi taulaga i Netherlands. E naʻo nai luasefulu faletalimalo i le taulaga, o tau maualalo i le po e amata mai le 25 € i le tagata (i le fale talimalo). O le nofo lelei atili i le faletalimalo faletalimalo o le a tau le itiiti ifo i le 60 € mo le lua, i le faletalimalo faletalimalo - 80 €.

O se sili atu tau tamaoaiga filifiliga o fale mautotogi lisi tuʻusaʻo mai tagata nonofo i Netherlands. Totogiina o se potu potu potu ma se umukuka tumaoti ma faletaele o le a tau le itiiti ifo i le 40 €, ae o tagata femalagaaʻi i luga o se paketi mafai foi ona totogi se potu mai tagata e ona mo na o le 20-25 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faleʻaiga ma faleʻaiga

E tele fale aʻoga i Utrecht, o le tele o latou fale o loʻo tu i nofoaga o faʻatosina sili ona lauiloa, i auvai o vaitafe ma le taulaga tutotonu. O tau o meaʻai i lenei itu o Netherlands e faʻapea:

  • Meaʻai o le aoauli i se cafe taugofie tolu vasega - 15 € mo le tagata e toʻatasi;
  • Faigamaʻai meaʻai i le averesi faleaiga mo le lua - mai le 65 €.

O le tele o faʻatulagaina ofo Italia, Farani ma Metitirani meaai.

Faʻafefea ona e alu i Utrecht (Holland)

O le a le galue e alu saʻo i le taulaga i vaʻalele, talu ai e leai se malae vaʻalele i totonu, ma tele o taimi tagata malaga e tatau ona felelei atu i le laumua o Netherlands, ma mai iina alu i le latou taunuʻuga. E ufiufi le 53 km le va i le va Utrecht ma Netherlands, e mafai ona e faʻaaogaina:

  • I le nofoaafi. Intercity Intercity alu ese mai le nofoaga tutotonu a Amsterdam Centraal i le 'afa itula mai le 00:25 i le 23:55, ma e naʻo le 27 minute le umi e taunuʻu ai i le nofoaga o le Utrecht Centraal. Oe mafai faʻatau tiketi mo 6-12 euro i luga o le 'upega tafaʻilagi o le Netherlands nofoaafi;
  • Taxi O sea malaga e tusa ma le itula le tau ma e tusa ma le 100 Euro le tau. Lenei filifiliga mafai ona aoga mo se kulupu o tagata faimalaga ma le tele o ato.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Utrecht o se taulaga i Netherlands e mafai ona valaʻauina o se tasi o sili ona le masani ai i le atunuʻu. Asiasi i ai ma vaʻai mo oe lava. Manuia lau malaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AMSTERDAM vs UTRECHT: An Americans Experience Living in the Netherlands (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com