Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nuuk taulaga - faʻafefea ona nonofo tagata i le laumua o Greenland

Pin
Send
Share
Send

Nuuk, Greenland o se taulaga faʻataulaitu lea na faʻatutu ai e Santa Claus lona nofoaga. O moli i matu e masani ona iinei, ma o le ofoofogia o le natura e faʻaosofia. I le laumua o Greenland, e mafai ona e tofoina i mea tau meaʻai i le kukaina na o Nuuk e saunia, ma, ioe, vaʻaia ni vaaiga eseʻese. Nuuk o se sili femalagaaʻi taunuʻuga mo i latou e fiafia i se le masani ai tafaoga, na o le nuance e tatau ona amanaʻia pe a fuafuaina se malaga e sili atu le taugata mo apitaga ma taumafataga, ma oʻo atu i le laumua e le faigofie. Ae ui i lea, o le taumafaiga faʻaaluina o le a sili atu nai lo le faʻapaleniaina e lagona manino ma le masani ai ma le uluaʻi aganuʻu o Greenland.

Ata: Nuuk, laumua o Greenland.

Faamatalaga lautele

O le laumua o loʻo tu i le itu i sisifo o Greenland, i lalo o le Mauga o Sermitsyak. E tusa ai ma faʻamaumauga aloaia, e sili atu nai lo le 15 afe tagata nonofo iinei. O le aso aloaia o le faʻavaeina o le laumua o Greenland, Nuuk, o le 1728.

Mea moni manaia! I le gagana a le atunuʻu, e leo ai le igoa o le taulaga - Gothob, o lona uiga - Manuia. Seia oʻo i le 1979, o lenei igoa sa aloaia, ma Nuuk o le igoa na tuuina atu i le taulaga e le Eskimo.

Tuuina atu i le nofoaga nofoaga o le taulaga - latalata i le Arctic Circle i matu - i le tautotogo ma le taumafanafana e sau se vaitaimi o papaʻe po. Faʻafetai i le mafanafana West Greenland Nei, o le tau i Nuuk e fai si malu - i le taumafanafana o le ea mafanafana e oʻo atu i le 15 tikeri, i le taumalulu e toetoe lava a leai ni 'aisa tetele ma e le liu aisa le sami. Mo lenei mafuaʻaga Nuuk o le nofoaga fagota o Greenland.

I luga o le teritori o le taulaga i ona po nei sa i ai nofoaga o Eskimos, ae archaeologists mafai ona maua faʻailoga o sili atu anamua nofoaga, lea e sili atu i le 4 afe tausaga le matua. Faʻamaonia le mea moni - i le 9th seneturi na nonofo ai Vikings i Nuuk ma nonofo ai iinei seʻia oʻo i le 15th senituri.

Nuuk o se tamaoaiga faʻatulagaina ma se iunivesite (na o le tasi i Greenland) ma le faiaoga kolisi. E ui lava i le mea moni o aso nei Nuuk e le mafai ona taʻua o se lauiloa tafafao maimoa, ae ui i lea, o le turisi vaega i le aʻai o loʻo galue malosi. O le tele o tagata faimalaga latou te maitauina le le fiafia o le taulaga, o le mea e sili ona fiafia iai o fale o tagata o le nuʻu, o loʻo valiina i lanu eseʻese ma o se mea e faʻateʻia ai le eseesega o laufanua o le laueleele.

Lelei e iloa! O le eseʻesega taimi i le va Nuuk, Kiev ma Moscow o 5 itula.

Ata o le taulaga o Nuuk.

Atinae Eseese

Nuuk, o le sili ona tele nofoia i luga o le motu, o loʻo tu i le matafaga o le Good Hope Fjord, mai le talafatai o le Labrador Sea. O le laumua laumua o Greenland o se le masani ai tuʻufaʻatasia o anamua fausaga ma tagata taʻitasi aofia ai o le amataga, faʻaonapo nei faʻataʻitaʻiga o le taulaga fuafuaina i luga o le motu. Afai e te vaʻai atu i le taulaga mai le vaʻai a le manulele, e te maua le lagona na fausia ona fale, pei o se, mai le Lego seti.

Manaia le iloa! O le leva kuata o le laumua o Greenland - Kolonihavnen, o le faʻasolopito autu o Nuuk.

Nofoaga manaia o le taulaga:

  • Jegede - o le nofoaga e faia ai faʻatasiga aloaia ma faʻamanatuga;
  • malumalu ma falesa;
  • Togalaau Arctic;
  • Iunivesite, Kolisi ma Seminare;
  • maketi o aano o manu;
  • Faamanatuga a le Tupu Tamaitai;
  • faletusi;
  • Nofoaga Faʻaleaganuʻu;
  • kalapu kalapu.

Ole tele o mea faʻatosina e faʻatumauina faʻapitoa i luga ole auala e taufetuli ile va ole falemaʻi, kolisi male ofisa ole falesa a Santa.

O se faʻaputuga tele o mea taua o loʻo faʻaputuputuina ile National Museum of Greenland ma le National Archives, lea e iai le fale e tasi. E manaia le asiasi atu i le fale o Nils Linges, o se lauiloa vali ma faifeau. Ioe, e le mafai e se tasi ona le amanaʻia le Nofoaga o Santa Claus, o loʻo iai lona lava ofisa ma le falemeli.

Nuuk e i ai tulaga tulaga ese tulaga faʻalenatura ma faʻafanua mo taʻaloga. O le laumua e siʻomia e le sami, o se uluaʻi vaʻaiga vaʻaia ua faʻaauupegaina i luga o le matafaga, lea e omai turisi e matamata tafola, o loʻo i ai se polar yacht paka latalata, ma o loʻo i ai se nofoaga faʻafiafia Ororuak latalata i le malae vaʻalele. O le autu vaega o le 'aʻai o lona compactness, oe mafai ona oʻo atu i mataʻaga uma ma faʻafiafiaga nofoaga i vae. Uma malaga i totonu o le motu, i le matagofie fjords, amata mai le tutusa vaega o le taulaga.

Mea moni manaia! O se tasi o faʻafiafiaga sili ona faʻafiafiaina ma le masani ai i le laumua o Greenland o le paʻepaʻe papaʻe o le aisa i le itu sisifo o Nuuk.

Vaaiga

E ui lava i le mea moni o le taulaga e fai lava sina puʻupuʻu ma laʻititi, e tele nofoaga tafafao fiafia e le taumateina e asiasi e faʻamasani i le aganuʻu, tala faʻasolopito ma tu ma aga a Greenland.

National Museum of Greenland

O le fale mataaga muamua lea na tatalaina i Nuuk, Greenland, i le ogatotonu o le 60 o le seneturi talu ai. Ua faʻatumuina le aoina i faʻaaliga mai le National Museum of Denmark. O faʻaliga e tuʻuina atu i toega o mea, talaʻaga, mea taulima ma faatufugaga.

Faatasi ai ma le faʻaaliga o vaega o fale anamua, falelauasiga ma faʻatafunaga. O le faʻaaliga faʻaaliga aofia ai le vaitaimi o 4.5 afe tausaga. Le sili ona lauiloa aoina o mummies ma se faʻaaliga o taʻavale a tagata o le itu i matu:

  • vaʻa;
  • maile faasee.

Le masani ai felauaiga fetuutuunai i faigata tulaga tau. O mea na maua i totonu o le atunuʻu na faʻaaogaina e gaosi ai mea manogi - paʻu o manu, paʻu o manu ma uaua, uaua ma tafola. O le mitamita o le aoina o le 9 mita le umi Eskimo vaʻa ma taʻifau taʻavale.

O se eseʻese faʻaputuga ma lavalava e matua fetaui lelei i le malulu ma le faʻapitoa olaga o tagata tulimanu. O faʻamatalaga laʻititi lava e mafaufau iai ina ia le afua le afu. Tele lavalava faʻataʻitaʻi ua suia.

O le falemataʻaga o loʻo iai se siʻosiʻomaga ofoofogia o faʻataulaitu, shamanism ma tu ma agaifanua. O le asia o le faʻatosinaina, oe o le a malamalama pe faʻafefea ona ola tagata i ni tulaga faigata tau, ma faʻatupuina ma le fiafia i le saua ma i le taimi lava lea e faʻataulaitu Greenland.

Faʻamatalaga aoga.

O le fale o loʻo tu i luga o le faʻamalama, i tafatafa o le pasi pasi a le Citycenter, i le tuatusi: Hans Egedesvej, 8;

O le taimi faigaluega e faʻamoemoe i le vaitau:

  • i le taumalulu (mai ia Setema 16 ia Mati 31) - mai le 13-00 i le 16-00, i aso uma seʻi vagana le Aso Gafua;
  • i le taumafanafana (mai ia Iuni 1 i le Setema 15) - mai le 10-00 i le 16-00, i aso uma.

Tau tiketi:

  • matua - 30 CZK;
  • ulufale e saoloto mo tamaiti i lalo ole 16;
  • Aso Sa uma e mafai ona e asia le fale mataaga e leai se totogi.

Nofoaga Faʻaleaganuʻu Katuac

Mo le laumua o Greenland, o lenei o se faʻatosina tulaga ese; o le fale fale o se faʻaaliga nofoaga, o se fale tifaga, o se aʻoga ata, o le Polar Institute, o se cafe ma se Initaneti kalapu. E i ai foi potu fono ma konaseti nofoaga i totonu. O se nofoaga e fiafia tele i ai lenei tafaoga e le gata mo turisi, ae faʻapea foi ma tagata o le atunuʻu. I le po, o le nofoaga faʻaleaganuʻu e liua i se nofoaga mo malamalama faʻaali.

O le nofoaga faʻaleaganuʻu o loʻo tu i le nofoaga autu o pisinisi o Nuuk, i lona vaega ogatotonu. E ui lava i le uluaʻi mamanu o le fale, e pei o se galu faʻaʻaisa i luga o le matafaga, e ogatusa lelei i le laufanua Arctic.

Mea moni manaia! O le Maota Autu nofoaga faʻalemasina faʻaaliga o Greenlandic atisi ma tala faʻafiafiaga faʻafiafiaga.

O le faitotoʻa i le nofoaga faʻaleaganuʻu e leai se totogi, o itula amata e:

  • mai le Aso Gafua i le Aso Faraile - mai le 11-00 i le 21-00;
  • faaiuga o vaiaso - mai le 10-00 i le 21-00.

Fale mataaga ata

O le faʻaaliga o loʻo faʻatusalia e atavali e Scandinavian masters ma atisi Europa. E mafai foi ona e vaʻai i faʻatusa, mea a le fale e faʻaaoga e tagata o le itu i matu, o ata faʻapitoa mo Greenland. O se tasi o fale faʻafiafia o loʻo faʻaalia ai se faʻaputuga o faʻatagata na faia i mea eseese - ponaivi, nifo, fafie.

  • O le falemataʻaga e 600 m2 o loʻo teu i totonu o le falesa Adventist muamua i Kisarnkkortungunguake 5.
  • O le faitotoʻa i le fale mataaga e totogi - 30 CZK, ae o Aso Tofi mai le 13-00 i le 17-00 e mafai ona e asia le faʻatosina mai fua.

E taua! I le taumalulu, o le fale mataaga e masani ona tapunia, e matala i na o le lelei tau ma mo le sili atu i le 4 itula. I le taumafanafana (mai le 07.05 i le 30.09) e mafai ona e asia le faʻaaliga mai le Aso Lua i le Aso Sa mai le 13-00 i le 17-00.

Falesa

O le tosina e lauiloa foi ole Ekalesia a le Faʻaola. O le falelotu o Luteru na fausia i le ogatotonu o le 19 seneturi. O le tamaʻi fale, faʻafetai i lona lanu mumu mumu ma le tumutumu maualuluga, o loʻo tu mai fafo i totonu o le taulaga. Vaʻaia, o le falesa ua vaaia o se susulu tulaga faʻasaga i le talaʻaga o le kiona-papaʻe atumauga o atumauga. O le aofaʻi atoa o le aʻai e potopoto iinei i le taimi o le faʻamanatuina o Greenland's National Day.

E faigata ona sao i totonu o le falesa, talu ai e matala lava faitotoʻa mo tagata asiasi i taimi o sauniga. I tafatafa o le falesa o loʻo iai se maʻa e faʻatutuina ai se maʻa faʻamanatu mo Hans Egede, le patele na muamua folafolaina le faʻaKerisiano i Greenland. I le faitotoʻa o le malumalu, o loʻo i ai se faʻamanatu o le okeni Jonathan Peterson.

Mea moni manaia! O le Falesa e masani ona faʻaalia i pepa malo faʻapitoa mo Greenland.

Sisorarfiit ski eria

Afai o loʻo e tafafao i Nuuk i le taumalulu, ia e mautinoa e te asiasi i Sisorarfiit, iinei e mafai ona e alu faaseʻe, faaseʻe i le kiona faʻapea foi ma le faasee. E i ai ni lifi faʻaseʻe e lua i luga o le teritori - o le telē ma le laʻititi, o loʻo iai le cafe o loʻo tuʻuina atu i ai meaʻai mananaia ma vai inu vevela.

Sisorarfiit ei ai auala o tulaga faigata eseese - mo tagata afeleti atamamai, amataina ma e oʻo lava i tamaiti. O loʻo iai se masini lisiina mea e mafai ai ona e mautotogi faaseʻe, snowboard ma isi mea manaʻomia. I le taumafanafana, ofoofogia malaga sopo e ofoina atu iinei.

Faʻasologa:

  • mai le Aso Gafua i le Aso Faraile - mai le 14-00 i le 19-00;
  • faaiuga o vaiaso - mai le 10-00 i le 18-00.

Tagata asiasi e mafai ona faʻatau:

  • vaitau tiketi: tagata matua - 1700 kroons, tamaiti - 600 kroons;
  • day card: matutua - 170 kroons, tamaiti - 90 kroons.

Nofoaga

O filifiliga a faletalimalo i le laumua o Greenland e matua faʻatapulaʻaina. O le Booking.com e naʻo le 5 avanoa e nonofo ai turisi i Nuuk. O le uiga eseʻese o faletalimalo o lo latou nofoaga - tusa lava poʻo fea e te nofo ai, e le faigata tele ona feoaʻi solo i le aʻai. O le mamao maualuga i le taulaga ogatotonu o 2 km. O le potu e faʻaluaina e sili ona taugata o le a tau ai le 160 euro, o le tau maualalo e 105 euro.

Nuuk faletalimalo o tamaʻi fale e le sili atu i le 2 fola maualuga ma uma mea lelei ma tautua. I le taumafanafana, matala terraces e matala, ofoina matagofie vaaiga o le fjords. O potu e iai potu taele, TV, avanoa Initaneti e leai se totogi, telefoni. O loʻo iai le meaʻai ile taeao ile tau.

Lelei e iloa! I le tau mafanafana, oe mafai ona totogi se igloo fale. Nofoaga o turisi e fiafia e nonofo i faʻatoʻaga. Afai e te manaʻo e sefe le tupe, filifili se fale talimalo, ii fale totogi o le a taugata tele taimi faʻatau nai lo le faletalimalo.

Ata: Nuuk taulaga, Greenland

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Nuuk

O le auala sili ona faigofie ma saoasaoa e alu ai i Nuuk o le vaʻalele. O le malae vaʻalele na tatalaina i le 1979, e tasi le auala vaʻalele ma taliaina naʻo femalagaaʻiga i totonu o le atunuʻu, faʻapea foi ma I Island. O le siakiina e amata ile 2 itula ae e leʻi alu le vaalele ma maeʻa le 40 minute ae e te leʻi alu. Oe o le a manaʻomia se tusi folau ma se pasese ulufale e lesitala ai.

Nuuk Malae vaʻalele taliaina Air Greenland malaga mai Kangerlussuaq Malae vaʻalele. E mafai ona e pikiina ni malaga ma se fesoʻotaʻiga i Copenhagen poʻo Reykjavik. Ole umi ole faigamalaga e amata ile 3 ile 4 itula.

E le gata i lea, ua faʻamautuina fesoʻotaʻiga vai - vaʻa vaʻa i le va o Narsarsuaq ma Ilulissat, ae naʻo le vaitau mafanafana.

Nuuk e i ai se faʻapitoa arctic auala lanu, e mafai ona e masiʻi ii i auala e tolu:

  • i vaʻalele - e vaʻalele ma helikopters;
  • i le vai - turisi vaʻavaʻa vaʻa ma vaʻa;
  • luga o le eleele - mo lenei, dog sleds, snowmobiles po o se faaseʻe e faʻaaogaina.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Nuuk (Greenland), e ui lava i tofo uma ma faʻafiafia faʻapitoa, e le faʻaleagaina e mafaufau o turisi. E mafua tele ona o le faigata faʻafanua nofoaga o le 'aʻai. Ae ui i lea, oe le a faʻanoanoa i le faia o se malaga ma asiasi i se tasi o le sili ona le masani ai taulaga i le lalolagi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Amazing Greenland (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com