Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O Sintra o le taulaga e sili ona fiafia iai tupu o Potukale

Pin
Send
Share
Send

Sintra (Potukale) o se 'aʻai maugā i sisifo o le atunuʻu ma le konetineta atoa. E tu e le mamao mai Cape Roca, le pito i sisifo o Eurasia, ma le laumua o le setete, Lisbon. E i ai ni nai tagata o le lotoifale nonofo i Sintra - 380 afe tagata nonofo i se taulaga ma le lautele o le 319.2 km2. Sili atu i le miliona tagata faimalaga e asiasi i lenei itulagi i le apitagalu o le Vasa Atalani i tausaga uma.

Ona o ona mataʻaga vaʻaiga, ua aofia ai Sintra i le UNESCO World Heritage List. Ina ia faʻamalieina atoatoa ona matagofie uma, oe o le a manaʻomia 2-3 aso, ae tusa lava pe tasi le aso o le a lava e manatua ai lenei matagofie 'aʻai faavavau.

Talafaʻasolopito faʻavae

I le 11th seneturi TA, i luga o se tasi o maupuepue o le Iberian Peninsula, o le taua taua Moors fausiaina se 'olo, lea i le tele o tausaga mulimuli ane na pueina e le muamua tupu o anamua Portugal - Afonso Henriques. I le faʻatonuga a le pule sili i le 1154, na fausia ai le falesa o Sagato Petelo i totonu o pa o lenei 'olo, ma o le mea lea, o le 1154 o loʻo avea ma aso aloaʻia o le faʻavaeina o le taulaga o Sintra.

Mo 7 seneturi, Sintra o soʻo se nofoaga o le Potukale tupu, o lea la o le 'aʻai e tele matagofie maota, anamua falesa,' olo ma isi fausaga faʻamanatu. O lenei nofoaga na atili ai ona mamalu i le seneturi 19-20, ona o le tau laʻititi nai lo isi vaega o Potukale, na amata ai ona feoaʻi sui o le au taʻutaʻu iinei, ma fausia ai ma ni fale mananaia i soʻo se mea.

Vaaiga

Quinta da Regaleira

O le maota ma malae taʻavale faʻafitauli o loʻo avea ma vaaiga lilo i Sintra (Potukale). I luga o le teritori o le esetete o loʻo i ai le Gothic fa fogafale maota ma se le masani ai paka, o le Roma Katoliko falelotu, le faʻamatalaina tunnels ma le "vaieli o amataga.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le maota, vaʻai ii.

  • Le tuatusi: R. Barbosa do Bocage 5.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 9:30 i le 17:00. Tau ulufale – 6€.

Ponesi mo le 'aufaitau! I le faaiuga lava o le itulau, oe mafai ona maua se faʻafanua o Sintra ma mataʻaga i Rusia, lea o loʻo sili ona manaia nofoaga faʻailogaina.

Pena Maota

Fesili i le lotoifale mea e vaʻai muamua i Sintra, ma o le ae faʻalogo i le tali tutusa. O Pena o le mimita moni lea o Potukale, o se maota tulaga ese na fausia i le 1840. O le aofaiga atoa o le maota ma malae taʻavale e 270 hectares, ma o le maualuga o le mauga na fausia ai e oʻo atu i le 400 mita.

Fautuaga! O le terraces o le Pena Palace o loʻo ofoina mai ai se vaaiga lautele o le taulaga, iinei oe mafai ona puʻeina ata sili ona matagofie o Sintra (Potukale).

  • Le tuatusi: Estrada da Pena.
  • Tatalaina itula: mai le 10:00 i le 18:00 fitu aso o le vaiaso.
  • Ulufale i le faigata o le a tau ai le 14 euro.

Oe o le a fiafia: o se auiliiliga faʻamatalaga o le Pena Palace ma se ata.

Castle o le tumutumu

Mai lenei nofoaga, o se 'olo na fausia e le au Moors i le 11th seneturi, lea o le talafaʻasolopito o Sintra amata. I le taimi o lona olaga umi, o le maota na tele na ui atu i ai: o se sulufaʻiga mo Potukale, tagata Iutaia ma tagata Sipaniolo, na matua faʻatamaʻiaina i taimi o taua a le vaegaʻau a Farani ma toe fausiaina, suia le medieval Romanesque style. O le maota o le Moors o loʻo tu i le maualuga o 420 mita ma o loʻo i ai le lautele o le 12,000 sikuea kilomita.

  • E mafai ona e alu i le 'olo mai le ogatotonu o Sintra i le 50 minute o se laʻasaga toʻafilemu.
  • E tatala mai le 10 i le taeao e oʻo i le 6 i le afiafi i aso uma.
  • Pepa ulufale tau mai le 8 euro.

O faʻamatalaga uma e uiga ile Castle of the Moors ma lana asiasiga i lenei itulau.

Sintra National Palace

Fausia e le au Moor i le sili atu ma le afe tausaga talu ai, o lenei maota o le nofoaga o tupu o Potukale i le 15-19 seneturi. O lona autu foliga o potu le masani ai: o se tasi o latou teuteuina i ata o le 136 fasefulu, o le lona lua o loʻo valiina i le 30 swans, o le lona tolu o le maafaamanatu sili ona leva o le aganuu a Arapi, ma le lona fa o loʻo i ai lava ofu mafanafana o 71 setete.

  • Le tuatusi: Largo Rainha Dona Amélia.
  • Galue itula: 9: 30-18: 00 fitu aso i le vaiaso.
  • Taʻitaʻiga taamilo i potu o tupu o Potukale o le a tau i le 8.5 euro.

Faʻaaliga! Uma mataaga i Sintra e leai se totogi mo tamaiti i lalo o le 5 tausaga, ma tamaiti aʻoga matutua 6-17 ma matutua matutua i luga 65 maua i le 15% pau i luga o le tulaga masani tiketi.

Montserrat

O se fale mataʻutia e teuteuina ai le pito i tua o Sintra. Na fausia i le lima seneturi talu ai, o se tasi o faʻailoga iloga i Potukale i le Romanesque style ma faʻafiafiaina i lona matagofie teuteuga. I tafatafa o le fale talimalo o se tele paka ma 3000 totō mai uma i le lalolagi atoa, lea i le 2013 na maua ai le igoa o le sili faʻasolopito togalaau i le lalolagi. I totonu e le gata e te fiafia i laufanua matagofie ma vaipuna, ae e fiafia foi i ipu suamalie o le atunuʻu, siva i musika manaia, puʻeina ata matagofie.

O le maota e 15 minute le tiʻetiʻega mai le nofoaga faʻasolopito o Sintra ma e mafai ona oʻo i ai le pasi 435.

  • Tatala i aso uma mai le 10 am i le 6 pm
  • O le faitotoa tau 6.5 EUR.

Faalogo! Tagata tafafao maimoa na asia lenei faatosinaga o Sintra ua fautuaina e fesili muamua i le avetaavale pe a tuua le pasi mulimuli mai Montserrat ina ia mafai ona sefe tupe i luga o se taxi ma o atu i le faletalimalo e aunoa ma se faalavelave.

Talaʻaga tutotonu o Sintra

O le ogatotonu o le taulaga anamua o se labyrinth moni o le tele o auala ma fale matagofie, maota matagofie, faleʻaiga ma faʻamanatuga. E mafai ona e mauaina se vaaiga sili atu ona mataʻina i le taulaga i le itu e ala i le sopo poʻo le totogiina o se uila.

Lenei oe mafai faʻatau se uluaʻi mea faʻamanatu, tofo açorda po o le bakalhau, puʻeina ata ma tagata faʻafiafia i auala ma tagata musika. E sili pe a sau ile afiafi pe a paʻu le vevela ole ea ma oso aʻe lagona o tagata i luga o auala.

Faletele o le taulaga

O le fale o le malo faʻaonapo nei o Sintra o loʻo tu latalata i le nofoaga o nofoaafi, i luga o Largo Dr. Virgílio Horta 4. I fafo, pei o le tele o isi, e pei o se maota mai tala faʻasolopito a Disney: felanulanuaʻi solo, uʻumi 'olo, valiina keramika ma se faʻailoga masani - e le o se mea e faateʻia ai le tele o turisi tuʻu latalata i le taulaga tele e iloiloina auiliili ai.

Ae paga lea, e le faʻatagaina turisi ona ulufale i le taulaga tele, ae e matua aoga lava le faʻatauaina o le matagofie o lenei faʻailoga o le Great Geographic Discoveries.

Vaalele Falemataaga

Afai e i ai ni mataaga i Sintra e matua manaia tele e le gata mo tagata matutua, ae faʻapea foi mo tamaiti, o lona uiga o le Vaʻalele Falemataaga o se tasi o latou. O ai oi tatou e le manaʻo e avea ma pailate ma lagona e pei o se avetaavale o se vaʻa malosi?

O le Vaalele Falemataaga na tatalaina i le Portugal Aeroclub, fausia i le 1909. I aso nei o loʻo iai le fia sefulu o faʻaliga mai vaitau eseese, toniga o sui o vaʻalele, faʻailoga ma ata o pailate sili ona lelei ile lalolagi.

Asiasi tau falemataaga - 3 Euro, mo tamaiti ma tamaiti aʻoga - leai se totogi... I se faʻaopopoga, uma laʻititi tagata femalagaaʻi i le faitotoʻa o le a mauaina se faʻailoga meaalofa mai le fale mataaga's brand store.

Nofoaga: e fia?

Ona o le mea moni o Sintra o loʻo tu i Lisbon ma e tele ana mea faʻafiafia, e sili atu le taugata ona nonofo ai nai lo isi taulaga i Potukale. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se po faʻaaluina i se potu lua o se faletalimalo tolu-fetu, e tatau ona e totogia a itiiti mai 45 euro. O le nofo ai i se faletalimalo e fa fetu o loʻo tu i le ogatotonu o le talafaʻasolopito o Sintra, e toeititi lava faʻatoluina le tau, ma o tau i faletalimalo maualuga e amata i le 150 € i le po.

Tagata tafafao maimoa oe mananao e sefe tupe i mea e nonofo ai mafai ona gauai atu i fale tumaoti, lea e tau mai le 35 € i le aso. E aoga foi le manatuaina o le tautoulu ma le taumalulu, tau mo aso malolo i Potukale paʻu e tusa ma le 10-15%, lea o le ai ai foi aoga aoga i lau paketi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Sintra mai Lisbon na o oe lava?

I Potukale, nofoaafi ma pasi auala o felauaiga ua matua atiaʻe, e le mafai ae faʻamalosia turisi toaʻaga. O le mamao i le va o Sintra ma Lisbon na o 23 km, lea e mafai ona ufiufi e:

  1. I le nofoaafi. Ole auala sili ona taugofie ma faigofie lea e oʻo atu ai i Sintra. Mai le nofoaga tutotonu o Lisbon, e aofia ai le nofoaga o Rossio, mai le 6:01 i le 00:31 e alu le nofoaafi i le afa itula i le itu matou te manaʻomia. Taimi o malaga - 40-55 minute (fuafua i le auala ma numera o taofi), pasese - 2.25 euro. Oe mafai ona vaʻai i le taimi faʻatulagaina tonu ma faʻatau tiketi i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le Potukale nofoaafi - www.cp.pt.
  2. Pasi Ina ia oʻo atu i Sintra, oe o le a manaʻomia le 27 minute ma le 3-5 euro. O le pasi i le itu e matou te manaʻomia e alu ese mai le nofoaga o Marquês de Pombal ma alu saʻo i le nofoaga o Sintra Estação. Le vaitau o gaioiga ma tau saʻo o tiketi - luga ole upega tafaʻilagi a le kamupani - www.vimeca.pt
  3. Taʻavale O le tau o le lita o kesi i Potukale ile averesi e oʻo atu ile 1.5-2 €. E mafai ona e taunuʻu atu i Sintra i le na o le 23 minute i le auala tele o A37, pe a fai e leai ni auala i luga o auala.
  4. Taxi O le tau o sea malaga e 50-60 € i totonu o se taʻavale mo le fa tagata.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga! Afai e te maua le avanoa e malaga ai mai Lisbon i Sintra i nofoaafi, ia mautinoa ia faʻaaogaina. O auala tetele a le laumua ua vaʻaia lava i le va o le 8 i le po ma le 11 i le po, o lea la o lau malaga e ono alu ai le itula.

O tau i le tusitusiga e mo Mati 2018.

Sintra (Potukale) o se taulaga o matagofie maota ma matagofie natura. Olioli i lona matagofie faataulaitu ma lanu susulu i le atoa!

O vaaiga o le taulaga o Sintra, o loʻo faamatalaina i le tusitusiga, ua makaina i luga o le faafanua i Lusia.

Vaʻai i le ea o Sintra, ona maota ma matafaga - o nei mea uma i se puʻupuʻu matagofie matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Urine Problem Solution In Urdu. Home Remedy For Frequent Urination Bar Bar Peshab Aane Ka Ilaj (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com