Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso Malolo i Trincomalee - e aoga le alu i le itu i sasaʻe o Sri Lanka?

Pin
Send
Share
Send

Trincomalee (Sri Lanka), poʻo le faigofie Trinco, o se tasi o sili ona taʻatele nofoaga ma matagofie i le atunuʻu. O le taulaga e tu 256 km mai Colombo i se faga loloto-vai. E tele tagata femalagaaʻi i lenei talaʻaga - Marco Polo, Claudius Ptolemy, Admiral Nelson. Na faamatala e le vaega mulimuli le faga o se nofoaga lelei ma talafeagai mo faatautaiga. Ua maeʻa nei ile XII seneturi, o le faga na avea ma se uafu taua, na maua ai fesoʻotaʻiga i le va o le motu ma fafo atu o le lalolagi. O aso nei o se malu toʻafilemu nofoaga e o tagata e fiafia ai i le mama uiga ma le tofo i le lotoifale.

Faamatalaga lautele

Trincomalee o le pulega nofoaga autu o le Sasaʻe Itumalo o le motu ma o se tasi o autu taulaga o Sri Lanka. Nofoaga 10 itula mai Colombo Malae Vaʻalele ma 180 km mai Jaffna. O aso nei o le fale mo le toeititi 100 afe tagata. O le nofoaga e tu i luga o le penisula, lea e tuʻu eseʻese ai taulaga e lua - fafo ma totonu.

O le faga e telē tele e ofi ai vaʻa uma. O le lona lima lona tele natura taulaga i le lalolagi. E le o se nofoaga sili lea ona pisa i Sri Lanka. Afai e te manaʻo e siva ma faʻafiafia, e sili atu le filifilia o se nofoaga i le itu i sisifo o le motu, mo se faʻataʻitaʻiga, alu i Hikkaduwa, le nofoaga ma le sili atu atinae turisi atinae.

Faʻafefea ona e alu iina

Faʻafefea ona sau mai Colombo i Trincomalee i le nofoaafi

O le ofisa pepa o le nofoaafi nofoaga faʻatau atu se pepa ulufale o tolu vasega. Afai e te manaʻo e malaga faʻalelei i le 1st vasega, tiketi manaʻomia faʻatau 4-5 aso muamua, talu ai ua aveʻesea.

  • Vasega 3 - nofoa faʻamau, o le tulaga e le suia i soo se auala, e leai ni ea malulu, o le pasese e tusa ma le 300 LKR;
  • Vasega lona lua - o nofoa e taʻoto i tua laititi, e leai ni ea malulu, o le tau o le pepa e tusa ma le 460 LKR;
  • Muamua vasega - atoa moe nofoaga, o loʻo i ai ea malulu, o le tau o le pepa malaga o 700 LKR.
  • Ia mautinoa e siaki le taimi faʻatulagaina o nofoaafi muamua, e mafai ona faia lenei mea i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia (www.railway.gov.lk) pe faʻaaogaina se polokalama atamai faapitoa.

Fautuaga! O le nofoaafi i Trincomalee mai Colombo e tusa ma le 8-9 itula, o lea e sili ai le aua le faʻatau ni pepa pasi mo le vasega lona tolu.

Mai Colombo ile pasi

Mai Colombo i Trincomalee o loʻo i ai le pasi pasi numera 49, alu ese mai le pasi nofoaga (tu latalata i le nofoaafi). E 8 i le 10 itula le umi o le faigamalaga. O le tau o le pepa e tusa ma le 293.

E tasi le itula e alu ai le pasi, o le malaga muamua e tusa o le 5 i le taeao, ae o le pasi mulimuli i le 5 i le afiafi. O le faasologa e mafai ona suia, siaki ae le i alu le malaga i luga o le 'upega tafaʻilagi www.sltb.lk.

E taua! O faʻatau e faʻatau atu ile pasi. E le mamao mai le nofoaga o pasi, e mafai ona e taumafai e suʻe pasi faʻalelei ma pasi.

O tau ma taimi faʻatulagaina o felauaʻiga o loʻo faʻailoa mai i luga o le laupepa o loʻo iai nei ia Ianuari 2018.

I le vaalele i Trincomalee mai Colombo

E faʻatele ona faʻagaioia le vaalele ile vaiaso mai Ratmalan Airport. O vaalele faavaomalo uma o loʻo tautuaina e le malaevaʻalele autu i Colombo - Bandaranaike. E mafai ona e sau mai le isi malae vaʻalele i le isi i le taxi.

Fautuaga! E tele kamupani vaʻalele lele i Trincomalee mai le malae vaʻalele autu, o lea ina ua taunuʻu i Colombo, fesili e uiga i sea vaʻalele.

Taxi

Totogiina se taxi mai le malae vaʻalele autu i Colombo o le a tau tusa ma le 20-25 afe piliona. O le tau o le malaga e faʻamoemoe i le taʻavale.

E taua! E mafai ona e oʻo atu i Trincomalee mai Colombo i le taʻavale i le 5-7 itula, fuafua i le taimi o le aso. Oe mafai ona oka se taxi muamua, oe o le a sili atu totogi mo le 'auʻaunaga, ae o le avetaavale e mautinoa e faʻatali mo oe i le malae vaʻalele.

Faʻafefea ona e alu i Trincomalee mai isi taulaga i Sri Lanka

  • O pasi e tuʻu ese mai Kandy i soʻo se itula, e tusa ma le 4 itula le faigamalaga, e le mafai ona e faʻatau muamua se pasese.
  • Mai Sigiriya poʻo le 'aʻai o Dambula e iai le pasi numera 49 - Colombo - Trincomalee. E 3 itula le faigamalaga, e faʻatau saʻo foʻi tiketi i le nofoaga o pasi, e le faʻatau muamua atu.
  • O pasi e alu ese mai Batikaloa i le afa itula. Oe foi manaʻomia le faʻatau o tiketi i le pasi nofoaga, oe le mafai faʻataua ia muamua.

Fautuaga! E latalata i Batikaloa o loʻo iai se tamaʻi nofoaga o Pasikuda poʻo Kalkuda. Ia mautinoa e te asia ona matafaga pe a mafai.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Le mea e vaʻai ma fai

Afai o loʻo e sailia ni aso malolo taugata ma le faʻamafanafanaina e taua tele, Trincomalee e ono le fiafia ia te oe. E omai tagata iinei e taʻoto lemu i luga o le matafaga, aau ma se ufimata, asiasi i se tasi o atunuʻu faʻasao a le atunuʻu ma faʻatafunaga o fale anamua, ma faʻataʻitaʻi foʻi i yoga.

Fort Frederick

Fausia i le seneturi lona 17 e le au Potukale, o aso nei o lenei maota malosi ma faʻatuatuaina ua avea ma faʻailo o Trincomalee. O se fitafita fitafita na faasaoina i luga o le teritori o le 'olo; malaga taamilo iinei. I se tulaga lautele, o le 'olo e maua ai le lagona o se tuʻulafoaʻi ma galo fale. Ua maofa tagata tafafao maimoa i manu feʻai o le vao o loo savavali lemu i tafatafa ane.

Malumalu o Koneswaram Hindu

O le malumalu faʻapitoa mo le atua Shiva o loʻo tu i le teritori o le 'olo; e sili atu ona lelei le vaʻaia nai lo le' olo.

  • Ulufale fua
  • Tamaitai e tatau ona i ai ofu e ufiufi o latou tulivae faatasi ma i latou. Afai e leai se, o le ofu talaloa o le a avatua i le faitotoʻa.
  • O tagata asiasi uma na aveese o latou seevae aʻo leʻi asiasi atu i le malumalu.

Buddhist monastery Velgam Vihara

E sili atu le saʻo, e le o le monaseri, ae o lona faʻatafunaga. Lenei o le sili ona leva fale i uma o Sri Lanka. E i ai se faʻapitoa faʻafilemuina atemosifia iinei. O loʻo siʻomia oe e mea anamua, e mafai ai ona e savali saoloto e aunoa ma le lagona o le osofaʻiga a tagata o turisi. O le mea sili ona mataina o le faatagata Buddha atoa.

  • E saoloto le faitotoʻa.
  • E mafai ona e sau mai le taulaga i le naʻo le 20 minute.

Uafu

Sauni mo le mea moni o le a manaʻomia oe e ulufale i tupe, ae leai se tulafono faʻapenei, ma turisi e le tuʻuina iai tiketi. O le mea lea, lagona le saoloto e puipuia au aia tatau.

O le mea pito sili ona manaia i le uafu o se fanuatanu vaʻa moni, lea e maua ai se lagona faʻanoanoa ma faʻanoanoa.

Pigeon Island

O aso nei o Pigeon poʻo Pigeon Island o se paka a le atunuʻu. O le fale i se ituaiga seasea o lupe - o le lupe. I se faʻaopopoga, o le motu o loʻo i ai ituaiga 'amuʻese ma ituaiga eseʻa o iʻa, malie ma laumei sami aau.

O le matafaga o le Lupe e papaʻu, ma avea ai ma tulaga sili ona lelei i totonu o le snorkeling. E mafai ona e oʻo atu i le motu e ala i le faʻatau o se tafaoga i luga o se tasi o matafaga poʻo se isi faletalimalo. O le tau o le maimoaga taamilo o le a tau ai le averesi o le 4500 rupe i le tagata. O le tau e aofia ai le totogiina o snorkeling mea faigaluega.

  • E sili pe a e alu i le motu i le taeao po, aʻo le vevela, ma aso o le vaiaso, pe a toʻaitiiti tagata.
  • Aua neʻi galo e aumai lau kulimi ma vai inu.
  • E leai se mea e 'aʻai ai iinei, e sili ai la pe a ave ma oe meaʻai.

Kanniyai

O vaipuna vevela e fitu ia. O le nofoaga i luga o le Initaneti ua faʻalauiloaina, ae sauni mo le mea moni o le a le mafai ona e taooto ma malolo. O le mea moni, 7 punavai o vaieli e te manaʻomia e utu ai vai ma sasaʻa ifo ia te oe lava.

Fanuatanu o le Katoliko

O se manaia mataʻina, i fanuatanu o loʻo iai tuugamau anamua ma maʻa uiga ese.

Jungle Safari

I ni nai itula, o le a e vaʻaia ai ni manufelelei, ni puaʻa, aila ma pafalo io latou nofoaga masani - o le togavao.

Yoga

O vasega yoga e faia saʻo i le matafaga latalata i faletalimalo ma le taulaga.

Ata ma tia

I le sili ona vevela taimi o le aso, manu faasao latou lava i le togavao, ae mai le 4 pm latou mafai ona maua latalata i le nofoaga pasi, iinei aila o loʻo sailia ni meaai.

E mafai ona maua tia i auala o le taulaga, ua latou masani i tagata, ma ave meaai mai o latou lima. Ole meaʻai e sili ona fiafia iai ole faʻi.

E taua! O loʻo iai se faaseʻe i Trincomalee, peitaʻi o le Windurfers moni o le a taʻua faʻapea e leai ni galu moni iinei.

Matamataina o Tafola ma Dolphin

O se tafaoga fiafia a tagata tafafao maimoa i matamata ma tafolā, lea e foliga mai e mamao ese mai le talafatai o Sri Lanka. Ua faamauina e saienitisi ituaiga e 26 o tafola e aau i le tausaga atoa i vai mafanafana o le Vasa Initia mai le talafatai o le motu. I se faaopopoga, o tafolā folau pasia le motu i tausaga uma, ma i tausaga uma latou malaga ese mai le Arapi Sami i le Bay o Bengal.

O le ola o le sami i le talafatai atoa e fuafua i le vaitau - i le taumalulu, faʻaputuputu meaola o le sami i le itu sisifo o Sri Lanka, ma i le taumafanafana - i le itu i sasaʻe.

O tafaoga mo i latou e fia vaʻai i tafola o loʻo faia i le vasa lautele. Ioe, na o le tau lelei e mafaia ai lenei mea. O vaʻa e tuʻu ese le uafu i le 7-00, o le umi o le malaga mai 3 i le 5 itula. O le tau o le pepa e ese mai le 10 i le 15 afe Sri Lankan Rupee ma e fuafuaina e le vasega o le vaʻa. O le totogi e masani lava ona aofia ai vai inu, inisiua faamalosia ma tasi taumafataga i le aso.

Fautuaga! O nisi kamupani latou te toe faʻafoʻiina se vaega o le tupe pe a fai o le malaga e le mafai ona vaʻaia tafola poʻo iʻa. O lenei fuaiupu o le maliliega e tatau ona soalaupuleina aʻo leʻi oʻo le malaga. Ia mautinoa e aumai au mata tioata ma kulimi puipuia UV.

Matafaga

Trincomalee matafaga o, ioe, o se tasi o mafuaʻaga autu e asiasi ai i Sri Lanka. O tagata tafafao maimoa e tosina mai i le lautele lautele o mama, oneone lelei, le itiiti ifo le manino o le vai ma felanulanuaʻi o vai i lalo o le sami. Afai e te manaʻomia se malologa, masani masani i le matafaga, sau i Trincomalee.

Matafaga mapu

Laʻititi, mafanafana matafaga, mama lava. Pau lava le mea e mafai ona faʻapouliuligia ai le aso malolo o le tele o tagata o le nuʻu, aemaise lava i faʻaiuga o vaiaso. O loʻo i ai le potu malolo, faʻamalu, taele ma fale i luga o le matafaga. Ua vaevaeina le matafaga i ni vaega se lua - o se lautele ma se VIP eria. Tagata tafafao maimoa e fiafia e malolo i le sili atu ona teuina ma sili atu le tumutumu vaega o le VIP.

Uppuveli

O le matafaga lea e tu i le 4 km mai le taulaga tutotonu o Trincomalee. O le gataifale e mama, o mea tetele i luga o le tulaga, faleʻaiga ma faleoloa o loʻo galulue.

O le vai i Uppuveli mafanafana lelei (oo atu i le 29 ° C). O le savali i le talafatai e manaia - o se lautele lautele o oneone auro e masani ona fufulu.

O le faʻafanua o le taulaga o loʻo faʻaalia mai ai le nofoaga e tu ai pasi "Uppuveli Beach", afai e te alu ese mai ii ma savali i le apitaogalu, o le a e maua oe i luga o le tumutumu o tagata, o loʻo saunia lelei i le matafaga ma mea uma e te manaʻomia mo se tafaoga i le matafaga. O le mamao ese mai le pasi pasi e te alu ai i le taumatau, toalaiti tagata tafafao maimoa ma sili atu i le lotoifale fagota - fagota vaʻa ma tagata o nonofo i le taulaga.

Afai e te fiafia i gaioiga i fafo, alu i le agavale. O loʻo i ai nofoaga maulu, vai taʻalo volipolo ma faleʻaiga.

E mafai e tagata asiasi ona 'ai i le matafaga i le Fernando Bar. Tele o tagata faimalaga latou te maitauina tau taugofie, musika lelei ma le faʻauo o le siosiomaga.

Nilaveli

Nofoaga 12 kilomita mai Trincomalee. O le oneone oneone o loʻo ufitia i le oneone sinasina. O Nilaveli o loʻo avea ma matafaga sili ona lelei i Trincomalee, e ui o le mea moni o loʻo atinaeina pea atinae iinei.

I faaiuga o vaiaso e pisa lava ma tumu, i aso o le vaiaso e toeititi lava a leai ni tafaoga. E mama le oneone, e leai ni atigi maʻa. E le tele ni faletalimalo, afai tatou te talanoa e uiga i paketi filifiliga, e le sili atu i le sefulu o latou.

E toeititi leai se mea 'ai iinei, naʻo nai faleʻoloa laʻitiiti i le apitaogalu e naʻo vaiinu e faʻatau atu ai.

O loʻo amataina le fausiaina, masalo e le o toe mamao, o le a avea ai lenei matafaga ma nofoaga fiafia e fiafia iai i Sri Lanka.

Pigeon Island

E omai tagata iinei mai ia Aperila e oʻo ia Oketopa, pe a oʻo i le vai e mama aʻia pe a mafai. Ole taimi sili lea ona lelei e alu ai e tofu maulu pe maʻi faʻafofola.

E toetoe lava leai se malo iinei, talu ai o le motu o se atunuʻu paka, o taumafaiga a le pulega o le taulaga ua taulaʻi atu i le faʻasaoina o le mama natura.

Afai e te manaʻo e tuʻufaʻatasi ma le natura ma faʻafiafiaina le tulaga ese, masani ese, sau i le motu. O le tiʻetiʻega vaʻa mai le motu tele e na o ni nai minute.

Malolo luga o matafaga ma tamaiti

O matafaga uma o le itu i sasaʻe o Sri Lanka e talafeagai lelei mo aiga ma fanau. E i ai le oneone lelei, vai manino, o le faitotoʻa i le vai e papaʻu, i le maualuga vaitau e toeititi lava leai ni galu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i le matafaga

  • O pasi mai le Trincomalee Bus Station e o ese uma ile 20 minute. E mafai ona e alu iina i le 7 i le 20 minute. Tau tiketi mai le 15 i le 60 LKR.
  • I luga o se uila. O le totogiina o se taʻavale e tusa ma le tau LKR 1200 ile aso. Lelei - o leoleo e seasea taofi turisi papalagi, ae e manaʻomia lou tiʻetiʻe i se puloutau.
  • Tuitui Atu. O le tietie-tuk-tuk o le tau 200-300 LKR. Lagona le saoloto e faʻatau ma aumai i lalo le tau, masalo, i le taimi muamua latou te fesiligia oe mo le tele o sili atu.

E taua! E leai ni supamaketi tetele i matafaga, naʻo tamaʻi faleoloa e iai meainu ma aisa kulimi ma faleʻaiga e mafai ona maua. E te le mafaia faʻatau meainu 'ava i luga o matafaga, e tatau ona e aumaia le ava mai Trincomalee.

Tau ma le tau, o afea le taimi sili e alu ai

Sunny tau i Trincomalee tumau pea toeititi atoa le tausaga. E i ai timuga, ae seasea lava ma vave ona muta. Peitaʻi, o kamupani femalagaaʻi latou te iloa le eseesega i le va o vaitau maualuga (matutu) ma maualalo (timuga).

O le maualuga vaitau i sasae o Sri Lanka amata ia Mati ma tumau ai seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. Ile taimi nei, e leai se matagi, peʻa poʻo ni galu maualuluga - o ni tulaga lelei mo le malologa ile matafaga.

O le tau maualalo amata ia Setema ma tumau seʻia oʻo i le amataga o le tautotogo. I le amataga lava o le vaitau, e mafai ona tuulafoaʻia le leaga o le tau, e maua ai se tofo faʻapitoa, ae ia Novema ma Tesema o le tau e le talafeagai mo se tafaoga i le matafaga - malosi mononeons, timuga timuga, maualuga galu.

Fautuaga! Afai e te manaʻo e faʻamanatu le Tausaga Fou e tusa ai ma aganuu i le lotoifale, sau i le taulaga ia Aperila. O le aso tonu e fuafuaina i tausaga taʻitasi e le au sai fetu.

E le masalomia, Trincomalee (Sri Lanka) e aofia ai i isi atunuʻu. O le taulaga o le a mautinoa apili ia i latou e fiafia i le natura mama, filemu, toafilemu ma mananao e faagalo le pisapisao taulaga mo sina taimi.

Tele mea aoga e uiga ia Trincomalee, maimoa i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BEAUTIFUL HINDU TEMPLE IN TRINCOMALEE (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com