Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O fea ma o afea e vaʻaia ai moli i matu

Pin
Send
Share
Send

Tagata tulimanu moli i matu - o loʻo i ai se mea faigata ma fiafia i ai. Afai e te fiafia e faimalaga, e te le fefe i faigata, ma e te manaʻo e vaʻai ma ou lava mata le sili ona mataʻina foliga masani, o lenei taʻiala tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe e faia lau miti o se mea moni. Seʻi o tatou vaai poʻo fea e te iloa atu ai le itu i matu o moli, ma o le a le poto faʻapitoa fautuaga e manaʻomia e mulimuli ai ina ia mafai ona molimauina se tutasi vaʻaiga.

Faʻamatalaga lautele e uiga i se mea masani

Faʻasaienisi, o se susulu e aliali mai i le maualuga o le 80 i le 100 km o se faʻaiuga o le fegalegaleai o molelaʻau i le ea ma vaega totogia malosiʻaga e ulu atu i totonu o le ea teutusi mai le vanimonimo. I se isi faaupuga, vaitafe o le susulu o le la, e oʻo atu i vaega o le ea, mafua ai le pupula susulu o nitrogen ma okesene atoms.

E mafai ona e maitauina se mea masani e le mamao mai pou maneta, e iai ile vaega e gata ile 67 ma le 70 tikeri o latitu.

E faigata ona vaʻai i le aurora borealis latalata i le pou maneta i le itu i saute o le lalolagi ona o le mea moni e leai ni nofoaga talafeagai mo tagata nonofo i nei latitude. I le itu i matu o le paneta, e mafai ona e mauaina le sefulu ma le lua nofoaga ma tulaga lelei mo le maitauina o le tulaga ese tulaga ese.

Faʻafefea ona vaʻai i le aurora - faʻatonuga aoga

Sauni mo le mea moni o lenei e seasea lava. Ina ia vaʻai iai, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le tele o tulaga i se paso e tasi. E foliga mai o le ae malaga i matu e leai se aoga. Peitaʻi, o le mulimuli i faʻataʻitaʻiga faigofie, o le a faʻateleina ai ou avanoa e te manuia ai.

A i ai le susulu

O le vaitau o susulu faalelagi o le vaitaimi mai le lona tolu sefulu tausaga o Setema i le faaiuga o Mati. O le tumutumuga o gaioiga e tupu i le vaitaimi o le malulu - mai ia Novema ia Fepuari. I le tau malulu, i latitu i matu, o po uʻumi na sau - 18-20 itula, o lea la o sina susulu i le lagi o le a vaʻaia manino ma e mafai ona e puʻeina se ata matagofie, faʻataulaitu o moli i matu.

E taua! O le mamao atu o le itu i matu e te alu i ai, o le tele foi o le ono e vaʻai i le mea mataʻina ia Mati ma Aperila. O le taimi sili ona lelei o se po manino ma malulu, mai le 21-00 i le 23-30. I lenei taimi, o le oscillations maneta o pou ua i le latou maualuga.

Mataitu gaoioiga i luga o le La

Lenei o le autu aiaiga mo le foliga mai o se natura mataʻutia i le lagi. A maeʻa gaioiga a le la, e 2 i le 5 aso e tatau ona pasi ai - i lenei taimi o le malosi tafe e oʻo atu i le lalolagi. O le sili atu le malosi o le faʻateʻaina, o le sili atu le avanoa o le manuia. E i ai 'upega tafaʻilagi o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga lata mai.

E taua! O le maneta gaioiga a le La o loʻo faʻailoa mai e le K-index, lea e amata mai i le 1 i le 9. O se tulaga lelei mo le foliga mai o le susulu o se K-index o le sili atu 4.

Alu ese mai le taulaga

I taulaga, e tele moli eletise e faʻalavelave ai le eseʻesega o le po o le po ma faʻalavelave i le maitauina. I nofoaga tetele o taulaga, o le ono vaʻaia o le aurora e foliga mai e oʻo i le tulaga, o le mea lea e te manaʻomia ai ona e tuʻua le taulaga i le mamao e 50 i le 70 km. Afai o oe i totonu o se tamai nuʻu, ua lava e tiʻetiʻe 5-10 km ese.

Naʻo le tau lelei.

O le aurora borealis e aliali mai i le maualuga o 80-100 km, o le ao puaoa e maualalo, o lea la o ao e nana atoa le susulu. I le malulu o le tau, o se tulafono, e le itiiti le ao, o lea la, e iai isi avanoa e alualu ai i luma.

Mulimuli matua i matu

O le alu ese agaʻi i matu, e mautinoa e te latalata atili mai i lau miti.

Mea e te manaʻomia ile malaga

  • Taʻavale Lenei mafai ona avea ma a oe lava taʻavale pe mautotogi felauaiga. Tuuina atu le faigata tau tulaga o le sone le mea e tatau ona e i ai, o le taavale e le gata maua ai se mafanafana gaioiga, ae o le a mafanafana oe.
  • Faʻasoa i luga o penisini. Faʻatumu le tane ma uu ni kalone, ona o le taʻavale e tatau ona tuʻuina i lalo e tuʻu i le vevela mafanafana.
  • Mea inu vevela ile thermos. Aua le tagofia le 'ava malosi i soo se tulaga, aua e mafanafana mo sina taimi puʻupuʻu. Sili le tuʻua o le 'ava malosi i le auala i le fale e faʻamanatuina le manuia.
  • Seevae Tagaʻi faʻapitoa i le filifiliga o seevae, aua e tatau ona e tu i le kiona mo se taimi umi.
  • Tripod Afai e te manaʻo e puʻe ata ma ata vitio sili ona lelei o moli i matu, e le mafai ona e faia e aunoa ma se tripod.
  • Faasaoina maa. I le malulu, o maa ua vave tele ona faʻateʻaina, faʻaputu i luga o le aofaʻiga tatau o ato 'ato e sui ai i se moliuila, telefoni, mea puʻeata, camcorder pe a manaʻomia. Teu i latou i se nofoaga mafanafana.
  • Pueata faʻapolofesa. I le teori, o le masani faia se fasimoli ipu, ae e aoga tele le uia o se umi ma faigata auala e ave ni nai fuzzy, blurry ata? O loʻo e faimalaga e puʻe se mea moni e te maofa ai, o lea o ata faʻapitoa ma ata vitio o le filifiliga sili lea.

Lea e iloa atu ai moli i matu

Na matou oʻo i le mea sili ona manaia - lea e iloa atu ai moli i matu.

O fea e vaʻaia ai moli i matu i Rusia

I Lusia, e le uma ni avanoa avanoa mo ni tagata saili tulimanu, pei o le afa o le atunuʻu o loʻo sopoʻia le Arctic Circle. Ae ui i lea, e toetoe lava a le mafai ona oʻo i nisi nofoaga i le taumalulu ma o le tau faʻasolo ina faigata tele (vevela i lalo -45 tikeri - o se suʻega e le mo tagata malaga vaivai).

O le filifiliga pito sili ona lelei o le lele mai Moscow poʻo St. Petersburg i le Arkhangelsk poʻo Murmansk. O sea malaga e le gata e talafeagai mai le vaaiga o tulaga tau, ae o le a tau maualalo ifo nai lo le malaga i Taimyr po o Chukotka.

Murmansk

O le nofoaga latalata lea ile laumua o Lusia. Le faigamalaga i nofoaafi o le a alu ese mai le 30 i le 35 itula, ma i le vaalele oe o le a lele i le 2 itula. E mafai ona e nofo iinei i soʻo se taulaga laititi, o le mea taua o le malulu o le tau o loʻo i ai fesoʻotaʻiga. Manatua e tatau ona e alu i le taʻavale.

Faalogo i le nuu o Teriberka, le nuu o Vidyaevo, le taulaga-ituaiga taulaga o Pechenga. O le vaalele tiketi i Murmansk o le a tau ai le averesi o le 7-8 afe rubles, pe a e mulimuli mai Moscow. Ona e manaʻomia lea o se taʻavale.

Aua le fefefe i le vevela o le vevela, i le Murmansk itulagi e mafai ona e vaʻaia se matagofie matagofie ua maeʻa mai ia Setema i le vevela teisi i lalo +10 tikeri.

I le tepa muamua, o se saienisi malaga e mafai ona liua i faʻafiafiaga ma asiasi i le Khibiny Mountains. O lenei o se nofoaga lelei mo faaseʻe mauga. Gauai atu i le nofoaga autu o faʻafiafiaga Kuelporr, e mafai ona e alu iai mai Kirovsk e solofanua aisa.

Itumalo o Arhangelsk

O le aoga sili o Arkhangelsk ma nofoaga lata mai o le tele o le tau, o moli i matu e mama ma susulu iinei. Tagata malaga e omai iinei mai ia Setema ia Aperila.

Tele tagata atamamai faʻamautinoaina e oʻo lava i le taulaga lava ia e mafai ona e vaʻaia le pupula i le lagi, peitaʻi, i le tulaga o le malosi ma le faʻatumuina o lanu, e matua paʻu maualalo lava i le aurora i le Murmansk.

O le auala e sili atu ona lelei faʻataotoina i totonu o Moscow poʻo St. Petersburg. O le vaalele o le a tau ai 6-7,000 rubles. O totoe o le a faʻalauteleina e se asiasiga i le malae vaʻavaʻa fale mataaga fale mataaga. O ata sili ona lelei e puʻeina i le talafatai o le Northern Dvina.

Yakutia

Tagata o loʻo teteʻe atu ile tau maualalo o le tau e omai ii, talu ai ole nofoaga lea ole tau malulu e le gata ile Lusia, ae faʻapea foʻi ile lalolagi atoa.

A o e faʻatali mo moli i matu, e mafai ona e alu i lalo o le faaseʻe i le faaseʻe i ski, folau i lalo o vaitafe, ma aʻe i tumutumu o mauga. Tagata fiafia i le mafanafana o le a mautinoa le fiafia i se folau i luga o le Lena River.

Penisula Taimyr

O se tasi o faʻamaonia nofoaga i Lusia e masani ona tupu ai moli i matu o le Taimyr Reserve. E toeititi lava leai ni faʻailoga o gaioiga a tagata. Atinae Eseese ua atinaeina i le lata ane o le puipuiga eria - latou faia rafting i luga o le vaitafe, savali ma snowmobiling. Afai e lava ou taimi ma mea tautupe, ia mautinoa ia e alu i le pulega pulega o le faʻaleoleo - Khatanga.

Moli i Matu i Nouei

O le vaitaimi sili ona lelei mo se asiasiga i Nouei e amata ia Tesema ia Fepuari. I le faʻaopopoga i le susulu i le lagi, e i ai le isi natura mataʻutia iinei - o le lanumoana susulu i le ao.

O le auala sili ona lelei e alu ai i se folauga o le folau i le talafatai o Nouei. Ave se auala mai Tromsø i Trondheim. O le fa aso tafafao maimoa i le averesi o le 500 Euro.

E mafai ona e asia le nofoaga tutotonu o loʻo tu i Nouei i le motu o Eastvogue i le tamaʻi nuʻu o Laukvik. Lenei oe o le a fiafia i le pupula faalelagi, asiasi i faʻaaliga ma faʻapitoa tuʻuina atu i natura mataʻutia.

Tuusao mai Moscow, e mafai ona e alu i se vaʻa malaga i le atumotu Spitsbergen, tu ai na o le itula ma le afa mai le North Pole. E faʻatulagaina ni malaga faʻapena i Nouei. E i ai malaga masani mai Oslo i le laumua o atumotu - Longyearbyen.

Afai e te le manaʻo e tuʻua le laufanua o Nouei, asiasi i taulaga o Tromsø ma Alta.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Moli i matu i Iceland

Seʻia oʻo mai nei, sa avea I Island ma tagata e le masani ai ma ua le mafai ona ausia e le tagata femalagaaʻi. Peitaʻi, o i tonu lava e masani ona vaʻaia ai moli i matu.

Amata lau malaga mai Stokeseyri, o se taulaga laititi i le itu i saute o Iceland, tu ai na o le 60 km mai Reykavik.

Lenei oe mafai ona asiasi I Islandia Wonder Center, faʻalogo i tala ofoofogia e uiga i faʻiry meaola ma tofo i se vai inu faia mai le aisa o se aisa faʻapitoa. A maeʻa se vaega o vavega, malaga tagata malaga i le Ghost Center. Lenei e mafai ona amata amata tulimanu mo se matagofie matagofie natura.

O tagata asiasi mai i Iceland e sili ona tauanau e malaga i le aloalo o Jokulsarlon. Lenei oe o le a maua matagofie matagofie ma tele mea ofoofogia - afu, geysers, vevela vaipuna.

Aurora Borealis i Finelani

Ua taʻua Finelani o vaituloto uiga ese ma vaomatua, ae i totonu o le auivi o le matou autu, e manaia le isi mea moni - i le itu i matu o le atunuu, e matua mama lava le ea e oʻo mai le susulu o le lagi iinei e oʻo i le 200 taimi i le tausaga. E sili atu le sau i Finelani ia Fepuari-Mati po o Setema-Oketopa.

E sili atu le amata o lau faigamalaga i le taulaga o Rovaniemi, o le pulega faʻatonu o Lapland. Lenei, o vaʻaiga vaʻaia na fausiaina, lea e auina atu i latou taunuʻuga i pasi lelei pasi. E mafai foʻi ona e alu i le faaseʻe poʻo le rene. Tagata tafafao maimoa e ofoina atu se fiafia i le po snowmobile safari, lea e tau ai le averesi o le 60 Euro i le tagata.

I le itumalo o Lapland, o loʻo i ai Sodankylä, o loʻo tu ai le fale vaʻavaʻai ma le Maota o Moli Matu. E faʻafeiloaʻi turisi i le tausaga atoa, faʻatautaia taʻamilosaga ma faʻaaliga matagofie.

Oulanka Park o se nofoaga matagofie e le gata ona e vaʻaia ai le pupula, ae e te fiafia foʻi i laufanua matagofie ma le matagofie o le natura. E i ai le faletalimalo ma le Finnish taʻele i le paka.

O lenei ua e iloa tonu le mea e vaʻaia ai le Malamalama Matu, ma ia laki. Lagona le saoloto e alu i lau miti, aua o lagona ma lagona o le a mautinoa avea ma se tasi o sili ona susulu i lou olaga.

Vaʻai le vitio mo le mea e pei o le pupula pupula foliga mai i le malosi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cropped Hoodie with Side Tie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com