Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Meatotino o maualuga-lelei foam paʻu mo se sofa, ona ituaiga ma ituaiga

Pin
Send
Share
Send

O le faʻaonapo nei fale gaosi mea e faʻaaoga ai le tele o ituaiga o mea masani, uma faʻanatura ma faʻasolosolo, e faʻatumu mo sofa. Ae o le tele o taimi e faʻaaogaina le polyurethane foam, lea e sili ona lauiloa i le lautele o tagata faʻatau o foam foam. O lenei mea na lauiloa talu mai aso anamua, i le aluga o tausaga o lona soifuaga na feagai ai ma ni suiga taua ma ua matua faʻaleleia lava. O isi taimi e tuʻufaʻatasia ai e le au gaosi le paʻu o le foam mo se sofa ma isi faʻatusa - padding polyester, latex, lagonaina, ae o le tele o taimi latou te faʻaaogaina ai tuʻufaʻatasiga o le mea lava e tasi e fesuiaʻi tikeri o le maualuga. O a mea lelei ma le lelei o i ai i le PPU, pe faʻafefea ona latou aʻafia i foliga aoga o meaafale, e tatau ona malamalama i ai tagata faʻaaoga uma o loʻo sailia le sofa atoatoa.

Vaega o mea lelei

Ina ia aua neʻi leiloa le uluaʻi meaafale i luga o taimi, e tatau ona e uaʻi atu i uiga o le tagata e faʻatumu pe a faʻatau. I le mea muamua o le maualuga o le foam foam mo le teuina o se sofa, e tatau ona i ai se faʻailoga o le 22 kg / m3. I lenei tulaga, o le tautua olaga o le sofa o le a umi, o meaafale o le a mafai ona tatalia faʻateleina avega. O le lona lua taua taua faʻailoga o le mafiafia o le foam paʻu mo padding le sofa, tatau ona le itiiti ifo i le 4 cm.

O tagata gaosi oloa e le amanaʻia tulaga, o le lelei o meaafale o loʻo i se tulaga maualalo, ma o lona olaga e matua faʻaititia.

O meaafale taugata e faʻapipiʻi ai meaafale e gaosia mai le faʻamama paʻu oona i totonu. Lenei ituaiga o polyurethane foam o loʻo i ai le multistage "puff pastry" fausaga. I le masani faʻamatalaga, e aofia ai se manifinifi luga laupepa o maualalo maualalo ma le pito i lalo vaega, lea e sili atu gaugau. O le fogafale i luga e maua ai le maualuga maualuga o le mafanafana, ae o le pito i lalo o le fogavaʻa maua ai le lagolago saogalemu. E ui lava i le mea moni o na mea e taugata, ae o loʻo manaʻomia le gaosiaina o meaafale, aua e mautinoa ai le maualuga o oloa gaosi.

I le taimi nei, o le mafanafana o se moega e le masani ona faʻamoemoe i lona tele poʻo le vaivai. O le sili ona lelei orthopedic aafiaga e maua pe a o le foam laulelei e agavaʻa mafai ona olaola ma faʻapalepale. O le mea lea, pe a faʻatauina meafale ufiufi, oe tatau ona faʻalogo i le faʻailoga o le faʻamafanafanaga. E i ai le masani mo masani vasega o maualuga maʻaʻa e tatau ona suia e analogues ma faʻaleleia atili uiga. O meatotino Orthopedic o loʻo umiaina e foam foam mo se sofa i totonu o le potu malolo ma le maualalo o le 30 kg / m3. Mo le pito i tua, o le faʻatumuina o le 25-30 kg / m3 e masani ona faʻaaogaina. Lenei density ua i ai se utaina tapulaʻa o 60-80 kg. Mo maualuga maualuga, e leai ni tapulaʻa luga o le gaosiga o le mamafa.

Mo faʻateleina le faʻamafanafanaga, o le mea e tuʻufaʻatasia ma vaivai ma sili atu vaivai pepa HS.

Eseese

Eseese ie paʻu ma taaiga ese i le lemu ma le maʻaʻa. O oloa o:

  1. Filemu - o lenei ituaiga mea faʻatumu e mafai ona faʻaaogaina i meaafale naʻo le tuʻufaʻatasia ma se mafiafia faʻavae faavae. O le sili fetuutuunai polyurethane foam (PUF), lea e faʻateleina le mafanafana i maeʻa oloa. Ae e tatau ona manatuaina o le tutoʻatasi o le faʻaaogaina o mea, o le fatuga gaosia e le mafai ona sili atu i le 60 kg.
  2. Mautu - malo, mafai ona tatalia mamafa avega oʻo i le 100 kg.
  3. Faʻateleina le maaa - maualuga-faigata o le polyurethane foam mafai ona tatalia le tele o sili atu i le 100 kg.
  4. Elastic maualuga le mafanafana - foam foam e sili ona fetaui lelei mo meaafale meafale na fuafuaina mo le moe. E mafai ona e malolo faʻalelei i luga o sea luga.
  5. Elastic ma le orthopedic effect - o oloa e faʻamatalaina e ala i le faʻamaloloina o meatotino, aʻo latou faʻaititia le avega i vaega uma o le tino.

Paʻu paʻu ma orthopedic aafiaga "fetuʻunaʻi" i tagata taʻitasi taʻitasi, o le mea autu o le filifili lea o mea mo le mamafa vaega o le tagata faʻatau.

Faigata

Filemu

Fale gaosi meaafale

O gaosiga o ona po nei e faʻaaoga ai togi o le PPU:

  1. ST o se tulaga masani mea aofia ai se polymer pei polyol (polyesters). O le maʻaʻaʻa o oloa e maua i le filifilia o le fua faʻatatau o vaega o le mea taua. O le iʻuga o laupepa e eseʻese uiga. Lona uiga, a itiiti mai 2 ituaiga o polyols e faʻaaogaina.
  2. EL - faʻateleina le maʻaʻaʻa.
  3. HL - faigata, aofia ai ituaiga eseese o polyols.
  4. HS - vaivai ma maoae vaivai. O se faʻapitoa polyester nai lo ST pe faʻaopoopo i ai o loʻo aʻafia i le gaosiga.
  5. HR - maualuga faʻalelei. O le tuʻufaʻatasiga e naʻo polyols i le 2 poʻo le 3 tuʻufaʻatasiga.
  6. Faʻapitoa - e le noatia i le susunuina, e viscoelastic.

O le fausiaina o le muamua ituaiga aofia ai se faʻapitoa melamine pauta, PHD polyols mai Bayer, afi faʻamamaina i le tulaga o se faʻaopoopoga. Teteʻe afi o loʻo saunia e le melamine, i le taimi e tasi e le lelei le afaina o meatotino o meaafale paʻu paʻu. O vasega viscoelastic o loʻo iai polyesters ma isocyanates.

O le taatele masani o meaafale faʻatumu o:

  • HS2520 - monolithic faamalosia o loʻo faʻaaogaina i tua o le sofa ma le uta o 80 kg;
  • HS3030 - mamafa maualuga 100 kg;
  • HS3530 o le sili paʻu paʻu paʻu mo upholstered meaafale, backrests ma se uta o 100 kg o loʻo faia ai, ma nofoa - 80 kg.

Paʻu paʻu ua makaina e tusa ma 3 faʻailoga: ituaiga, density ma maʻaʻa... Mo se faʻataʻitaʻiga, o le EL2540 vasega o se laupepa malo, o le maualuga o lea 25 kg / m3, o le maʻaʻa e oʻo i le 3.2 kPa.

HR

EL

Hs

Faʻapitoa

HL

ST

HS3030

HS3530

HS2520

Criterias o filifiliga

Filifili maualuga lelei sofa foam paʻu, e taua le uaʻi totoʻa atu i faʻatatau nei:

  1. Density E aafia saʻo lava ile umi ole taimi galue. O le faʻailoga na maua se isi igoa - "manino manino", talu ai o le sela sela o le laupepa faʻaavanoaina mo le i ai o le ea tele. Faʻatasi ai ma isi mea, o le tele o le meaafale foam o loʻo i ai se aafiaga tuʻusaʻo luga o le compressive popolevale. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le 25 kg / m3, lona uiga la o lenei faʻailoga e tatau ona 4 kPa.
  2. Elasticity, lea e aʻafia ai le mafai gafatia faʻalelei i luga o le sofa luga. O le parakalafa ua fuafuaina faʻaogaina se polo faʻapitoa e pa'ū saoloto mai le maualuga. O le atili ai ona oso ese ese le foam filler faʻataʻitaʻiga, o le laʻititi ole faʻaputuga ole faʻavae e iai.
  3. Faʻalavelave faʻafitauli - o le taua faʻailoa le maualuga o le maʻaʻa o le foam sheet. E tusa ai ma le ISO 3386 DIN 5377, o lenei fuainumera e fesoasoani e fuafua le malosiʻaga (kPa) faʻapipiʻiina e faʻasolosolo le laupepa i le 40%.
  4. Suʻesuʻega tumau (faʻaletonu) - faʻaalia ai le mafai o mea e tumau ai i ona faʻavae muamua ma foliga i le taimi atoa o le faʻagaioiga. O le manaʻoga autu e faʻaeeina i meaafale paʻu paʻu - e tatau ona i ai se maualalo le faʻatapulaʻaina fua.
  5. O le faigata e maua ai le malosi faʻamalosi ma le maualalo o le faʻaumiumi.
  6. O le faʻamafanafanaga mea moni fuafua pe faʻafiafiaina lagona pe a paʻi luga.
  7. O le lagolago fua faʻatusatusa o loʻo faʻaalia ai le agavaʻa o le tagata faʻatumu e taofi lona foliga ma tufatufaina le gaosiga uta.

O le density index o le foam foam e ono eseese e tusa lava poʻo le a le gaosi oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le laupepa na mimilo malosi mo se taimi umi i le taimi o felauaiga, o le compressive stress pa'ū i le 3.4-3.5 kPa.

O le suia o le paʻu paʻu i le sofa o se sili taugata tautua, o lea e sili ai le muamua totogiina mo sili ona lelei ma anagata anagata, aua, pei ona e iloa, oe le mafai ona sefe i le mafanafana.

Elasticity aafia ai le mafai ona nofo lelei i luga

O le paʻu paʻu e tatau ona i ai se tau paʻu maualalo

O le lagolago fua faʻatagaina le faʻatumu e taofi lona foliga

O le maualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le 22-30 kg / m3

O le faigata e maua ai le malosi faʻamalosi

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 2012 Bengals Defense (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com