Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le gaioiga o le faia o se pusa o drawers e faia oe oe lava

Pin
Send
Share
Send

Taʻitasi tagata e ana fale nofo fale manaʻo e faʻatulagaina fale i se matagofie ma faʻavae auala, o le mea lea, faʻatau meaafale e tusa ai ma le i totonu totonu sitaili. E masani ona fai si faigata ile suʻeina o fausaga i luga ole maketi e faʻafetaui uma manaʻoga ma manaʻoga, o lona uiga o le tutoʻatasi faia o meaafale talafeagai e avea ma tali sili ona lelei mo tagata taʻitasi. O le pusa faia-oe-oe lava ata e manatu e sili ona lelei, lea o le a i ai le manaʻoga fuataga, aofia ai o le manaʻomia numera o compartments ma drawers, ma o ona foliga vaʻaia fetaui lelei ma le potu lea na fuafuaina e faʻapipiʻi ai.

Fuafuaina ma le fausiaina o se ata

O le fausiaina o soʻo se mea i totonu e manaʻomia se muamua tusiaina o se ata ma se ata, e faʻaaoga ai ia mautinoa o se moni maualuga-lelei ma sili ona lelei mamanu, lea o vaega uma o le a tutusa ma saʻo fesoʻotaʻi. I luma o tuʻusaʻo fuafua, o le autu tapulaʻa o le lumanaʻi fausaga ua fuafuaina:

  • mea e gaosia ai - o le tele o taimi e faʻaaogaina le laupapa chips, MDF poʻo le laʻau masani. Ole filifiliga mulimuli e manatu e sili ona lelei, talu ai ole fausaga ole laʻau e lelei le siʻosiʻomaga, faʻatuatuaina ma anagata, ma e lalelei foʻi i soʻo se ituaiga totonu. Afai e leai ni taua tupe mo lenei gaioiga, ona faia lea o se pusa laupapa pusa o drawers;
  • fuataga o le lumanaʻi fausaga - masani, pe a filifilia lenei parakalafa, o le nofoaga e fuafua ai le pusa o drawers e faʻamauina e amanaʻia. Faʻalagolago i lona tulaga ma foliga, o le sili ona lelei itu o meaafale e filifilia;
  • le aofai o drawers ma compartments - ua filifili pe o le drawers o le a avea drawers pe o le a fai ma sui o masani masani i totonu o le pusa o drawers. O le aofai o faitotoʻa ma le auala e tatala ai latou e faʻapea foi ona fuafuaina, talu ai e mafai ona seʻe pe faʻataʻavale, ma e mafai foi ona e faʻaaogaina ni faʻavaega fou e le masani ai e faʻatagaina ai oe ona tatalaina faitotoʻa i tulaga eseʻese tulaga;
  • le i ai o backlighting - afai e i ai se backlight, lona uiga o le pusa o drawers e manatu e sili ona faigofie e faʻaaogaina, talu ai o le a mafai ona iloiloina lelei mea o totonu o potu uma o lenei mamanu.

O fua sili ona lelei o le pusa o drawers e mai i le 80 i le 130 cm le lautele ma le 85 cm le maualuga, talu ai e matua manaia le faʻaaogaina, ma e manatu foi e le tele ma talafeagai.

A maeʻa ona faʻamatalaina uma tapulaa manaʻomia, amataina le fausiaina o le matagaluega. Afai e leai ni tomai i le tutoʻatasi faʻatinoina o lenei gaioiga, ua fautuaina e faʻaaoga faʻapitoa polokalama komipiuta leai se tau. Afai e te malamalama ma le totoʻa i la latou fesoʻotaʻiga, ona leai lea o ni faigata i le ata.

I auala uma lava, o se ata o se pusa o drawers e faia ma ou lava lima, ma oi latou ia o le a manaʻomia e faʻaaogaina i le lumanaʻi pe a fausiaina le fausaga, ma o lenei o le a aloese mai faʻalavelave matuia poʻo isi faʻafitauli. E sili ona lelei le faia o ni ata, ma o le tasi o ia mea o le a i ai i le vaega, lea o le a sili faʻafaigofieina ia lava auala mo le fausiaina o se pusa o drawers.

Afai e te fuafua e faia lavalava ma ou lava lima, o ata o loʻo faia ma le amanaʻia o nisi tulafono:

  • afai o se laupapa laupapa o drawers na faia, ona o le mafiafia o laupapa poʻo papa e faʻaaogaina e le tatau ona laʻititi ifo i le 1.6 cm;
  • i le va o elemeni ogaoga o drawers ma le puipui pito i tua o le oloa, o le mamao a itiiti mai 1 cm e mautinoa o loʻo totoe;
  • pe a fausiaina inset facades, o se va ua faʻaopopo, e le itiiti ifo i le 3 mm mafiafia.

O ata o eseʻese ata e mafai ona vaʻaia i lalo, ma e faʻatagaina foʻi ona faʻaaogaina polokalame ua uma ona sauni pe a fai o le tagata e fuafua e faia lenei gaioiga e leai ni ona tomai ma poto masani i le fausiaina o ata sili ona lelei.

Sauniuniga o mea, mea faigaluega ma mea faʻaaoga

Faʻavae i luga o le ata na faia, o se fuafuaina e faia e fuafua ai le tele o mea masani mea tatau ona faʻatauina ina ia o le fuafuaina gaioiga e faia e aunoa ma le faʻalavelave ma taofi. Faʻamatalaga e faʻaopoopoina e amanaʻia:

  • 2 ufiufi ma 2 itu;
  • 1 lalo;
  • 2 fasipepa;
  • o le aofai manaʻomia o toso, e manaʻomia e faia ni tosoina;
  • Fiberboard mo le puipui pito i tua;
  • toso 'au;
  • faitotoʻa;
  • faʻamau e faʻalelei ai faitotoʻa.

Faʻavae luga o lenei auiliiliga, o le manaʻomia aofaʻiga o mea e faʻatau. I le taimi lava e tasi, e toʻatasi lava le tagata e filifili pe fia ni atigipusa o le a fausiaina, faʻapea foi ma a latou fuataga o le ai ai. O isi meafaigaluega masani e mautinoa lava saunia, e aofia ai le sikulipi ma le viliina ma isi mea faʻapipiʻi, o se hacksaw mo fafie, faʻamaoniga poʻo tulimanu o meaafale, o se pito faʻapitoa mo vaega e faʻateleina lo latou malosi, ma faʻapipiʻi ia lava sikipi, ma nisi mea masani meafaigaluega e ono manaʻomia foʻi ona lelei ma se pusa talitonuina o drawers.

Meafaigaluega

Laupapa

Mea ma mea faʻaaoga

Sauniuniga o vaega

Faʻafefea ona fai se ofu i ou lava lima? Muamua, e tatau ona saunia uma vaega o loʻo manaʻomia e maua ai se sili lelei tisaini. O le atoa gaioiga e vaevaeina i laʻasaga:

  • o ata na faia muamua o le pusa o fata e tuʻuina atu i pepa;
  • o fua o faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻi i le fafie, a maeʻa ona auiliiliina ma se penitala poʻo se isi mea faigaluega talafeagai;
  • o auiliiliga sili ona lelei e vavaeʻese mai laʻau, ma o le tele o le mafaufau e totogia i le lelei o le tipi, talu ai o le afiafi ma le manaia o le fasi vaega o totonu lava ia faʻamoemoe i lenei;
  • o pito o vaega na maua ua saunia, lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o se palasitika lipine, lea o le a mautinoa ai lo latou malosi ma le aulelei, faʻatasi ai ma le faʻafoligaina o ni mea faʻaletonu, pe a faʻatagaina i latou i le gaioiga o le tipi ese o vaega.

O le mea lea, o le sauniuni o vaega mo se ofu e ala i ou oe lava lima o se faigofie ma taugofie galuega. I le faʻagasologa o le fausiaina o vaega, e taua le faʻalatalata atu i fuataga ma siaki i taimi uma ata, talu ai o ni tamaʻi faʻaletonu ma ni le atoatoa e mafai ai ona maua se mea piʻopiʻo pe le mautu o meaafale e maua.

O vaega e tipiina i se lapisi vaʻai

Fono Aoao Faitulafono

O le taimi lava ua maeʻa maeʻa uma vaega, oe mafai ona faʻaauau i la latou maualuga-lelei potopoto. Lenei faiga e vaevaeina i laʻasaga:

  • i luga o faʻamatalaga, o nofoaga o le ai ai faʻamau e faʻailogaina, ma e mautinoa lava i le taimi o lenei galuega e manaʻomia le faʻataʻitaʻia e ata ma le ata, ma dowels poʻo sikulini e manatu o le filifiliga sili ona lelei mo faʻamau;
  • o le pito i luga o le pusa o drawers e faʻapipiʻi i autafa puipui, ma mo lenei, masani masani meafale tulimanu e masani ona faʻaaogaina, ma fesoʻotaʻiga faʻamau faʻamau ma ia lava-tipi faʻovilivili o se lelei filifiliga foi;
  • i le tutusa auala, o le pito i lalo o le lumanaʻi pusa o drawers ua faʻamau;
  • vae po o uili ua faʻapipiʻi i lalo, ma o lenei e faʻamoemoe pe ua fuafuaina e maua se feaveaʻi fausaga poʻo se le tumau tasi;
  • o le pito i tua puipui ua faʻapipiʻiina, lea e masani ona faʻatusalia e le malamalama fiberboard, ma e tatau ona mautinoa mautinoa ufiufi pito o autafa, faʻamalama ma lalo, ma tamaʻi fao e faigofie lava ona faʻamau;
  • ua potopoto pusa, o le aofai o na fuafuaina muamua, ma o vaega uma e faʻamau i faovilivili poʻo dowels faia i laupapa;
  • mo drawers, taiala e faʻapipiʻi i le talafeagai vaega o le pusa o drawers.

A maeʻa ona faʻatulaga le pito i tua o le pa, e tatau ona fua lona diagonal ina ia mautinoa ai o le taunuʻuga o le fausaga e tutusa, ma afai e le faʻatonuina poʻo ni piʻoga na maitauina, e tatau ona vave aveʻesea, a leai pe a maeʻa se taimi puʻupuʻu o le taimi e faʻaogaina ai le pusa o fata, e mafai ona maitauina lona faʻaletonu.

Afai la, afai e te mulimulitaʻi i le saʻo faʻasologa o gaioiga, o le a mafai ona e vave maua se sili maualuga lelei o meaafale ma laʻititi tupe faʻaalu o tupe ma taumafaiga. Fai-oe-oe lava lavalava vitio mafai ona maimoaina i lalo e mafaufau i uma nuances ma foliga o lenei gaioiga.

Faapipii ni drawers

Faaputuputu ia vaega i fao ma kelu fafie

Vaega sauni

Drawers tatau ona aunoa ma luga ma luma puipui

O loʻo faʻapipiʻi atu itu i autafa

Groove manaʻomia faia i pito

Saunia o mea lanu

Faʻalelei elemene

Teuteuina

Faia o se pusa o drawers i ou oe lava lima e le maeʻa aunoa ma se teuteuga. Afai na faʻaaogaina le laʻau masani mo le galuega, e leai la se mea e manaʻomia ai le faʻaumaina o mea, talu ai o le fausaga laupapa lava ia o le a foliga matagofie.

E teuteuina ia fausaga, eseʻese metotia teuteuina e mafai ona faʻaaogaina:

  • ufiufi ma varnish e puipuia le laualuga o se laupapa fausaga mai eseese aafiaga;
  • faia o se ufiufi o soʻo se vali, o lea o se pusa o drawers mafai ona i ai ni lanu eseese;
  • le faʻaaogaina o ata tifaga faʻapitoa, ma e matua faigofie lava ona faʻaaogaina, ma i le taimi e tasi e mafai ai ona maua se mea i totonu e ofi lelei i totonu o soʻo se potu e faia i se ituaiga sitaili poʻo le lanu ata.

O le mea lea, o le faia o se ofu i ou lava lima o se sili faigofie galuega. Ina ia faia lenei, oe tatau ona faʻaaogaina se ata o loʻo iai se ata poʻo se ata o le lumanaʻi tisaini. E le gata i lea, o laʻasaga saʻo o galuega e tatau ona amanaʻia, ina ia oʻo i le iuga e leai ni faʻaletonu poʻo ni faʻafitauli i le maeʻa o le fausaga. E ala i se tutoatasi gaioiga, e mafai ona maua se muamua ma tulaga ese pusa o drawers i se tau maualalo.

Uma vaega e primed ma ufiufi i uliuli vali

O pu na faia i elemeni uma mo le faʻamamaina o masini faʻamama

O elemeni uma e tatau ona vali luga ma faʻamamago

Teuteuina o le pusa o fusi i elemene lanu

Sauni pusa o drawers

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O oe le tupu moni (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com