Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o mea fai faovilivili, fesoasoani mo le filifilia

Pin
Send
Share
Send

O le pisinisi faʻaonapo nei o loʻo ofoina mai ai le tele o filifiliga o mea fou e toe faʻaleleia, e faʻafaigofieina ai le faʻatasia o meaafale meafale, faʻateleina le vaitaimi o lona faʻagaioiga, e oʻo lava i tulaga sili ona leaga. Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga o fesoʻotaʻiga totoga mo meaafale, o meaafale faovilivili ave le taʻitaʻi nofoaga.

O le a le mafuaʻaga

O se mea faʻovilivili meaafale o se faʻamau faʻapitoa, o le autu mafuaʻaga o le faʻafesoʻotaʻi vaega e faia i laupapa mea e ala i le mimilo i totonu ma fausia se filo totonu o le oloa. E faʻaaogaina i le faʻaputuputuina o meaafale meafale, falegaosimea ma fale oloa, talu ai o ia faʻamau e iai sona aʻafiaga lelei i le tulaga lelei o meaafale, lona olaga tautua, ma mea matagofie.

E faʻaaogaina mo mea fau fale o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o meaafale a le kapeneta, pei o:

  • lapisi laupapa laupepa;
  • laupapa tipika;
  • fibreboard;
  • Chipboard;
  • laupapa laupapa laupapa;
  • mago manifinifi.

I fafo, o se mea faʻovilivili faʻamau o se ai uamea faia i uamea ma teuteuina i:

  • o se ulu o se ituaiga foliga, o se vaega o le faapipiiina, ma auauna atu foi e auina atu torque;
  • slot - o se malologa o se ituaiga foliga i le pito o le ulu masini;
  • lapoʻa, lautele lautele protruding luga atu o le autu ai uʻamea, filo, o le pito i lalo liliu o ia o conical ma i ai notches;
  • tumutumu maai.

Faʻafetai i le tele filo ma shank luga, o le popole i luga o le itu mimilo ua faʻaitiitia. O lona iʻuga, ua teteʻe le faʻavae tuʻufaʻatasia i soʻo se aʻafiaga. Faʻapea foi, le fao o loʻo fesoʻotaʻi vavalalata ma mea e faʻamau ona o le tutusa lapoa o le lamolemole ma tootoo vaega o mea faigaluega.

I le gaosiga o meaafale faovilivili, maualuga-lelei maualuga malosi malosi uʻamea o loʻo faʻaaogaina, lea, ona o lona vailaʻau tuʻufaʻatasi ma le vevela togafitiga, o loʻo i ai le faʻafitauli talafeagai o uiga masini. Lenei faʻatagaina oe e faigofie ona aveese le masini mai mea ma mea le lelei faʻapipiʻiina. Ina ia faʻateleina meatotino e tetee i le pala, o togafiti e togafitia ma se faʻapitoa e faʻavae i luga o nickel, metala paʻepaʻe, apamemea.

O le faovilivili meaafale e iai mea lelei ma mea le lelei. Uiga lelei aofia ai:

  • faʻamautuina ma faʻamautuina faʻamautuina;
  • o le faigofie faʻapipiʻiina;
  • o le mafai gafatia mamafa mamafa gaugauina avega;
  • le agavaʻa e faʻafesoʻotaʻi elemene faʻavae tasi i le isi;
  • faʻamamafaina faʻamamaina o meaafale meaafale;
  • e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, faigata fesoasoani masini.

I se faʻaopopoga i mea lelei, e manaʻomia le faʻailoaina o le leaga o faovilivili mo meaafale:

  • le manaʻoga mo masking oloa e ala i se palasitika fulufulu i le lanu o mea;
  • O elemene fesoʻotaʻi ma mea faigaluega e le mafai ona aveʻesea, talu ai o le fausaga o le a le tatalia toe faʻaputuputuina.

O le faovilivili sikuea e nafa ma le faʻamauina faʻatasi o mea tino a le tino, faʻapipiʻi fata, faʻafesoʻotaʻi vaega. Faʻatuatuaina o le fesoʻotaʻiga, saogalemu, o le agavaʻa e faigofie ona aveʻese ma faʻaputuputu meaafale e aunoa ma le faʻaituau iai pe a fai e te manaʻo e minoi faʻamoemoe iai.

Eseese

Le sili atu lauiloa ma lauiloa faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina i le gaosiga, faʻapotopotoga, faʻapipiʻiina o meaafale fasi aofia ai:

  • faovilivili lautele;
  • faʻamaoniga

Faʻapea foi i le meaafale alamanuia, o le numera o uiga faʻovilivili e faʻaaogaina ma le pupula pito, tele filo faʻafetauina mo chipboard, faʻapitoa ulu. O se tasi o ia oloa o se uamea galvanized faovilivili e mafai ai ona e faʻapipiʻi fasi laupapa i luga o le 90 tikeri.

Faovilivili lautele

Faʻamaoniga

Faovilivili lautele

O le oloa o loʻo faʻaalia i le tulaga o le ai uʻamea i le tulaga o le ogāumu ma le tele o ituaiga o ulu ma filo fafo. O lona autu galuega o le faʻamauina o tagata taʻitoʻatasi elemeni i totonu o meafale meafale. O le pito i luga o lenei faovilivili mafai ona eseese foliga:

  • a countersunk ulu o le oloa, lea, a maeʻa mimilo, atoa magoto ma e le protrude luga o mea e tatau ona faʻamau, o lona lautele o le faʻapipiʻi o fata, 'au, faʻamau, auala faʻataʻitaʻi mo drawers;
  • o le ulu semi-countersunk, ona o le sologa lelei sifi mai le sasa i le filo i le taimi o mimilo, alu i totonu o mea, faʻapea foi ma le paʻaga;
  • a semicircular ulu, o le faalava vaalele ma le pito i totonu o le pito i luga o le semicircular ulu o lea, i le taimi o le faapipiiina gaioiga, faaopoopoina uunaia mamafa i luga o le mea ua faapipiiina, faateleina le malosi o le fausaga iunite, lea aveese lona deformation.

O le i ai o se faʻapitoa faʻapitoa mafai ai ona faigofie ona faʻamama le sikulima e oʻo lava i ituaiga sili ona faigata o fafie. Meafaigaluega ma mea faʻapipiʻi e mafai ona faigofie ma faʻaaoga. O oloa ma le koluse malologa o loʻo i ai le tele o le maalofia faʻamanuiaga:

  • o le sikulaki poʻo le vili ua vave faʻamau i le ulu;
  • naʻo le tasi le sikulipi e aoga;
  • o le faʻapipiʻiina gaioiga i nofoaga faigata ona oʻo i ai e faia e aunoa ma le tele taumafaiga.

A o faʻaaogaina sikulini lautele, e tatau ona e faʻaauupegaina oe i se sikulipi, sikulipi e faʻapipiʻi solo. Mo se maualuga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o mea, i le faʻagasologa o le faovilivili i faovilivili, viliina pu, o le lautele o lea o le a avea ma 70% o le mafiafia o mea faigaluega, ma filifili foi le saʻo drill.

Faʻamaoniga

O nei oloa o loʻo iai le isi igoa - euro sikulipi, lea i mea faʻaonapo nei gaosiaina meafaigaluega ua manatu o se sili atu lauiloa ituaiga o faʻamau ma faʻamauina masini, talu ai o latou i totonu o sili ona faʻatuatuaina, taugofie soʻoga soʻoga. O ia oloa e teteʻe atu i masini faʻafitauli, faʻapea foi ma le gagau.

Faʻamaonia e faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai fausaga na faia i mea pei o laupapa, laminated chipboard, laupapa laupapa, chipboard. I le tele o tulaga, sikurini ma fua o 5x50 mm ma 7x50 mm o loʻo faʻaaogaina. I le faʻaopopoga i vaega faʻapipiʻiina, o faʻamau euro e sui ai le tulimanu masani, faʻatinoina le faʻagaioiga o le tino, aʻo tuʻuina uma avega lolou. Ina ia faia kapeneta meaafale foliga matagofie aulelei, faʻamaoniaina ua faʻaopoopoina ma palaka faia i palasitika. Latou te faʻamamaina le vaʻaia o le pulou e faʻafetaui le lanu o meaafale meafale.

Eseese foliga o nei faʻamau o filo matala, tumutumu puputa, ulu paʻu, laina hexagon. A faʻaputuputuina fausaga, mea e faʻaoga mo mea e faʻaaoga mo le hexagon e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, ni meafaigaluega faʻapitoa.

O le sikulini fusi e faʻaogaina e faʻaaoga ai le hex bit, se sikulipi, se ki faʻapitoa, se vili. Aua le faʻaogaina oloa gaosia i le Phillips faovilivili. O lenei tekonolosi o le a le faʻatagaina fufusi faʻamau le fesoʻotaʻiga elemeni. O lona iʻuga, o le fausaga o le a faʻamamaina.

Foliga ma fua

O mea e faʻaoga ai meaafale e sili ona lauiloa ile faʻapipiʻiina ile fausiaina ma le faʻatasia o meaafale. E tele lapoʻa ma foliga o mea faigaluega ua fuafuaina e faʻatino ni galuega faʻatekinolosi e fesoʻotaʻi ma le gaosiaina o meaafale meafale.

O le umi ma le lautele o ia mea faigaluega e fuafuaina ile milimita poʻo le numera. O le fuataga o le lautele i le umi eseʻese mo tulaga taʻitasi, ae o nei eseʻesega e le taua tele i le aoga. O le numera e fuafuaina e le numera mai le 1 i le 20, o le maualuga o le numera, o le mafiafia o le oloa. Diamita ma le numera 2,3,4,6 ua lautele faʻaaogaina.

GOST faʻatonutonuina tapulaʻa o le oloa, ae o oloa mafai foi ona i ai atypical fua ma gaosia, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o se faʻatonuga faʻapitoa. Nomenclature laulau mo sikoa lautele i milimita.

Lapoa2,53,03,54,05,0
Umimai le 10 i le 25mai le 10 i le 30mai le 10 i le 40mai le 13 i le 50mai le 16 i le 70

Ole lapoʻa masani mo meaafale ole 3 x16 mm; 3.5 x16 mm; 4.0 x16 mm. O faʻataʻitaʻiga o faovilivili lautele e faʻatonutonuina e ituaiga nei o le GOST.

GOST 1144-80O se sikulima ma se ulu semicircular ma faʻamatalaina e se saʻo slot
GOST 1145-80Faʻamau faʻapipiʻi e tuʻufaʻatasia se ulu lauulu ma se avanoa tuʻu saʻo ma koluse
GOST 1146-80O se oloa ma le afa-countersunk ulu

O faʻamaoniga o meaafale e tolu ona lapoa, o le 7.0 e masani ona faʻaaogaina. Laulau filifilia mo Euro sikulini i milimita.

Lapoa5,06,57,0
Umi40-5050mai le 40 i le 70

Lisi o tulaga faʻatulagaina o faʻamaoniga i millimeter.

Lapoa7
Faʻasologa lautele6,7-7,1
Faʻamau leo3
Tino lautele4,7
Lapoa lapoa4,4-4,5
Le-filo vaega lapoa3-6
Ulu maualuga10-12
Ulu lautele9,5-10,3
Loloto slot2,7-3,2

O faʻataʻitaʻiga o faovilivili e taʻitasi mo ituaiga taʻitasi. O le faʻauigaina autu o faʻailoga o lo latou umi ma le mafiafia. O le umi o le va i le va o le iuga ma le vaalele i lalo o le pulou. O lenei fuainumera i le tulaga o le 6 - 150 mm. O le mafiafia e tutusa ma le lautele o le filo luga o le pito i fafo o le masini, ma lona tele e amata mai 3.5 i le 6 mm. O le mamafa o le masini taʻitasi e faʻalagolago i ona faʻataʻitaʻiga ma e mafai ona i ai i le tulaga o le 0.3 - 16.6 g, ma le mamafa o le afifi o loʻo aofia ai le afe fasi o le a amata mai le 0.26 i le 20 kg.

Fua

Faʻasologa

O le fomu

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo

Mo le filifiliga saʻo o se mea faʻovilivili meaafale, e tatau ona amanaʻia i mea o le a faʻapipiʻiina. O le filifiliga o le ulu o le a faʻalagolago i le malosiʻaga faʻaaogaina ma le avanoa o le a avanoa pe a mimilo. E taua foʻi le filifili e le gata i le ituaiga ulu, ae faʻapena foʻi le faʻataʻitaʻiga mo le mea faigaluega na faʻaaogaina.

Faʻatasi ma le filifiliga saʻo o le mea laititi, o le mausali o le uuina o le faʻamau ma le meafaigaluega faʻovilivili e mautinoa. Naʻo le mea lava lea e sologa lelei le fao, ma ulu tutusa i laupapa laupapa, faʻamago, laupapa laupapa lamepa, MDF.

Nisi taua tele o le a fesoasoani i tagata faʻatau o faʻamau e sili atu ona lelei faʻatautaia o latou ituaiga, faʻapea foi ma le faia o le filifiliga saʻo:

  • lanu - faovilivili o le tutusa faaputuga e tatau ona teuina i le tutusa lanu fuafuaga. O lenei o loʻo faʻailoa mai o oloa uma ua uma ona faʻatautaia le tutusa gaioiga i tulaga tutusa, ma i ai foi le malosi talafeagai, o loʻo taofia le pala;
  • parameter - o le lapoʻa o le tasi faaputuga o oloa e le tatau ona vaʻaia eseesega mai le tasi i le isi, ma ia usitaʻia foʻi ma tulaga faʻatulagaina;
  • sitepu - o le avega i le va o filo e tatau ona tutusa tufatufaina;
  • pu - o le slot e tatau ona faʻamatalaina e le manino, symmetry, ma ia loloto loloto;
  • makaina - o le faʻailoga masani o faovilivili o se numera lea o le numera muamua o le tele o le filo filo, o le lona lua o le umi o le oloa mai lona lava ulu i lona maʻai pito.

Afai o sikurini mo meaafale e faʻataunuuina aiaiga faʻatulagaina, ona mafai lea ona e mautinoa le lelei o meaafale faʻamau e le malepe i le taimi o le faʻapipiʻiina.

Ina ia mafai ona lelei faʻaputuputu ma faʻapipiʻi mea fai meaafale, e manaʻomia le faʻaaogaina o se talafeagai, taugofie fesoasoani i le faʻamauina o galuega, pei o se sikulima. Lenei ituaiga o meaafale faʻafouina o le a le gata faʻafaigofieina le potopotoga ma faapipiiina taualumaga, ae o le a le vaʻaia foʻi pe a maeʻa le faʻapipiʻiina maeʻa maeʻa, ona o lona tulaga tulaga ese. Uma fausaga ma faʻavae faʻamautuina ma ia faʻamau o le a taofia o latou foliga, foliga vaaia, meatotino mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Classic Crochet Crop Top. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com