Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka beets i le microwave

Pin
Send
Share
Send

Ua faʻaaoga uma e tagata le ogaumu a le microwave, ae le tele ni tagata e mafaufau i le tele o mea fai a lenei masini. I le microwave, o meaai e le gata i le vevela. O le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona kuka beets i le microwave vave ma manaia.

Faʻapuna beets o loʻo aofia i le tele o fua, e aofia ai: vinaigrette, beetroot, salati, malulu borscht, caviar, pate.

O isi taimi e te manaʻomia vave faʻapuna beets mo salati, ae leai se taimi. O le a le mea e fai i sea tulaga?
Ina ia foia le faafitauli, oe manaʻomia se microwave. Faʻatasi ai ma lenei masini, o le a faʻaletonu o le a liu vave nai lo o se ulooti i luga o le ogaumu. Nei o auala e fa e kuka ai beets kuka i le microwave. Ma oe filifili pe o le fea e latalata.

Kalori mea o loʻo faʻapunaina beets

O le kalori mea o loʻo tunu beets o 49 kcal i le 100 kalama.

Beetroot tulaga lua i totonu o fualaʻau na faʻaaogaina e saunia ai au mea e fiafia i ai pe a maeʻa pateta. Ma e le maumau, talu ai e susulu, suamalie, taofia se laʻititi o vitamini i le taimi atoa teuina ma e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le tuputupu aʻe. Leitioa a avea o ia ma masiofo o Rusia taumafa.

O matou tuaa na amata ona kuka beets, e ui lava i le taimi muamua latou na o lau fualaʻau latou te faʻaaogaina.
O le kukaina o se fualaʻau aʻa fualaʻau e matua faigofie lava, ma e mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa mo ni nai aso.

Auala saoasaoa i le 5 minute

Ou te fautuaina se auala e vave kuka ai beets i le microwave i le 5 minute.

Kaloriia: 49 kcal

Polotini: 1.8 g

Gaʻo: 0 g

Karbohidates: 10.8 g

  • Fufulu ma fofo le aʻa fualaʻau. Oti i fasi laiti.

  • Tuʻu fasipepa i totonu o se pesini tioata poʻo se isi koneteina. Ufiufi le foloa i se ipu vai ma le ufiufi.

  • Tuʻu le pesini i le microwave i le maualuga o le paoa mo le 5-7 minute. Ona siaki lea o le sauni. Ave se naifi ma faʻamau le pito. Afai e ulufale saoloto, ua saunia le beets.

  • Alu le vai. Faatali lua i le tolu minute ia malu.


Aua le tuʻuina fualaʻau vela i totonu o le vai ona o loʻo suavai ma leai se aoga. Ia mautinoa e faʻalu le vai.

Cook kuka i le microwave i totonu o se ato

Mafaufau i se auala e kuka ai beets i le microwave faʻaaogaina se ato. Ou te faʻaaogaina se ato tao keke. Afai e leai se afifi, o le a masani ona teuina, na o le muamua siakiina e le liu suavai i le microwave.

Faʻafefea ona kuka:

  1. Fufulu le aʻa fualaʻau ma faʻamamago solo pepa. Ona tuʻu lea i totonu o le taga faʻapipiʻi poʻo le cellophane. Ina ua uma ona faia tele punctures, nonoa.
  2. Tuʻu le ato i totonu o le microwave ma le mana tao taoina i le maualuga. Tuu ia tao mo le 15 minute, ona taʻoto lea i le ato mo le isi 5 minute.
  3. Ave i fafo le bit beets. O nisi taimi, o le tipiina o le oloa, le hostess maua ai o le mata i le ogatotonu. E le taufaafefe, o se fualaʻau aʻa mata e sili atu le maloloina. Afai e le aoga lenei mea, ona faʻaalu lea mo ni nai minute.

E faʻapipiʻiina beets e le gata i le suamalie, ae mauʻoa foʻi i vaitamini ma minerale, o le mea lea e fautuaina ai e faʻaaoga e faʻalelei ai le manava ma faʻamai eseese. E aoga faapitoa mo tina maʻitaga i le vaitaimi o le faʻaititia o le puipuiga.

Faʻafefea ona kuka beets i le microwave pe a leai se vai

E te le manaʻomia le vai e kuka ai i le microwave. O se fualaʻau aʻa e feololo le lapoʻa, o se tamai ulo ma se tapuni, poʻo se apa tunu e talafeagai mo lenei gaioiga.

SAUNIUNIGA:

  1. Fufulu le fualaʻau, tipi ese le siʻusiʻu ma luga. E te le tau fofoʻe le paʻu.
  2. Faʻamamago i se solo pepa, fai ni tui i se naifi poʻo se nifo.
  3. Tuʻu i totonu o se apa ma lafo i le ogaumu i le 800 watts. Faatali 10 minute, ona vaʻai lea. Tuʻu mo le 5 minute pe a fai e susu.
  4. Ave i fafo le oloa maeʻa ma ufiufi i le vai malulu mo vave maluluina.

O le kukaina taimi mo beets faalagolago i le malosiaga o le ogaumu ma le tele o le beetroot. I le averesi, e 10-20 minute. Afai o loʻo e kukaina ni fualaʻau, e fautuaina e faʻafetaui i latou ile tele e tasi. O le tele o le malosi o lau microwave, o le laitiiti lea o le taimi e te faʻaaluina ai kuka.

Faʻafefea ona taoina beets i le microwave


I totonu o le microwave, o tao e taoina atoa pe o ni fasi pepa, aveʻese le paʻe. O le a ou taʻuina atu laʻu tala o laʻu kukaina o lenei fualaʻau i le microwave.

Sauniuniga:

  1. Fufulu le aʻa fualaʻau ma fai ni punctures i se naifi. Faʻafetai i pu, o le beets o le a le pa i lalo o le aafiaga o le vevela ma o le a le faʻasaua le ogaumu ma le sua.
  2. Tuʻu se solosolo pepa i le pito i lalo o le microwave, ma se fualaʻau i luga o le pito i lalo, ina ia mafai ona vaʻai i luga le siʻusiʻu.
  3. Liliu le ogaumu i le maualuga o le paoa ma tao mo le 5-10 minute. Afai o loʻo e kukaina tele aʻa fualaʻau, faʻaopopo le taimi kuka ile 3 minute mo fualaʻau taʻitasi.
  4. Afai i le iʻuga o le taimi e susu le beets, afifi i totonu o le pepa e faʻamaeʻa ai le taoina ma toe tuʻu i totonu o le ogaumu.
  5. Tape le microwave, aveʻese, ma faʻatali seʻia malulu i le pepa.

Vitio sauniuniga

O lenei o le a ou faʻaalia le lilo o le saʻo filifiliga o beets i le faleʻoloa. O se fualaʻau lelei e iai lona paʻu lamolemole, lau susulu ma se aʻa umi. A manifinifi le aa, e lelei le aʻa. Tuʻu le fualaʻau i fasi pepa poʻo ni poloka e fai ma ipu i autafa. Ma aua neʻi galo e uiga i beet kvass.

Fautuaga Aoga

Tele o tagata e talitonu o le kuka i le microwave e le maloloina aua o meaai e vevela mai totonu. Lenei ua faʻamaonia o se sese manatu. O le oveni oveni e pei o se ogaumu ma ogaumu faʻaveveve tafe meaai mai fafo. O le mea lea, meaʻai vela o le a faʻamanuiaina, ae le afaina.

  1. Faʻatau i le faleoloa ia beets manifinifi paʻu Bordeaux aua e vave ona kuka ma e suamalie i le fale.
  2. Aua le faʻamasimaina se fualaʻau i le taimi e kuka ai, e sili le faʻamasima o se ipu vela.
  3. Aua le aveʻese le paʻu seʻi vagana ua e 'ai i le taimi nei, a leai o le vitamini C ua leiloa.
  4. Liligi le fualaʻau aʻa mamago ma le vai vevela ma tuʻu mo sina taimi. O le a toe foi i lona tulaga muamua.
  5. Aua le sasaa i ai le supa fualaʻau, e lelei mo lou soifua maloloina.
  6. Faʻaoga laulaiti. O loʻo iai le tele o vaitamini.

Beetroot o se vailaʻau oloa o le a avea ma sili fesoasoani i le tele o faʻamaʻi ma latou puipuia. E fautuaina e faʻaaoga mo ia faʻaletonu i le tino:

  • puta lapoʻa;
  • tiga i le taimi o le masina;
  • faanoanoa;
  • faaititia tui puipuia;
  • oncology;
  • maualalo le hemoglobin.

'Ai le aʻa o fualaʻau mata ma kuka. Inu vai beetroot ona e sili atu le maloloina. Ae ia manatua, oe le mafai ona 'ai beets i taimi uma mo nisi faʻamaʻi, aofia ai:

  • maʻi suka;
  • gastritis;
  • manava tatā;
  • gout;
  • gugu;

I isi tulaga, taumafai e faʻamalosi oe i ipu ia le itiiti ifo i le faalua i le vaiaso, aemaise lava talu ai ua e iloa le auala e vave kuka ai i le microwave.

O le aʻa fualaʻau aofia ai vitamini, phosphorus, iodine, kopa ma minerals. Aveese e le Beetroot ni vailaʻau oona ma faʻamama le toto, faʻamalosia le metabolism ma puipuia le soʻona mauaina o le mamafa. E le pei o isi fualaʻau, e le leiloa mea aoga i lalo ole aʻafiaga ole vevela togafitiga.

Ou te faʻamoemoe na e fiafia i aʻu auala e faʻaalu ai i pelega o le biteti ma faʻaleleia atili au meaʻai i se mea maloloina e aunoa ma le faʻaaluina o le tele o taimi i le umukuka

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Air Fried Beets - Deluxe Air Fryer - Adventures in Everyday Cooking (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com