Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka yogurt i totonu o se kuka lemu, i se yogurt fai ma aunoa, i se thermos

Pin
Send
Share
Send

O le lelei o oloa faʻaonapo nei ua ofaina i faleʻoloa ma luga o le maketi, ua faʻatupuina masalosaloga i tagata faʻatau, aemaise pe a oʻo i le faʻasusu o le susu. O le masani ai i latou lava ma le fatuga, ua fefefe tagata. O le mea lea, latou te fiafia i le auala e fai ai yogurt i le fale.

O le yogurt o se oloa tulaga ese e aofia ai le tele o mea aoga e faʻaleleia ai le faʻagaioiga o le digestive system ma puipuia ai le tino mai le faʻatamaʻia o siama ma siama. Naʻo se oloa masani e mafai ona mimita i ia ituaiga uiga, e le talafeagai le faʻatau i totonu o le faleoloa. Mo lenei mafuaʻaga, o le talimalo talimalo saunia yoghurt i le fale.

O se vavega auala e taʻua o le yogurt maker fesoasoani e kuka se faʻasusu susu oloa i le fale, faʻailoa mai e le mafaatusalia tofo ma aoga taua. Tusa lava pe le o i ai le mea faigaluega, aua le faʻavaivai, e mafai ona saunia yogurt i totonu o le fale i totonu o se apaoti, thermos poʻo se kuka faifaimalie.

O tagata Take na muamua faia yoghurt. I le aluga o taimi, o le fua mo le suamalie na salalau i le lalolagi atoa ma mauaina le tele o suiga fuafuaina e faʻafaigofie ai le sauniuniga taualumaga.

O le lelei o le homemade yoghurt faalagolago i le starter culture o loʻo avanoa i le tuʻufaʻatasiga. E masani lava, mo lenei faʻamoemoe, kuka faʻaaogaina yogurt faʻapisinisi, lea, ina ua tali atu ma le aoga siama ma susu masani, avea aoga.

Fua fua yoghurt fua

Faigofie yogurt i le fale e faigofie. Oe o le a manaʻomia susu ma sourdough, o se ulooti, ​​o se mafanafana ie afu, ma le onosai, talu ai o le susu faʻamalolosi faʻasologa auala e oʻo i le sefululima itula. A faʻamaʻa lelei le faʻafefeteina, e mafiafia ma maʻaleʻale le palu faatasi i le yoghurt. Mo lenei faʻamoemoe, o le fale oloa o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa mo le le itiiti ifo i le fa itula.

  • susu pasteurized 1 l
  • aganuu amataga mago 1 taga

Kaloriia: 56 kcal

Polotini: 2.8 g

Gaʻo: 3 g

Karbohidates: 4.6 g

  • O le laasaga muamua o le saunia o ipu. Liligi vai faʻapuna i luga o se tamai ulo. Ma i totonu o se ulo, faʻasusu le susu i le 90 tikeri, aveʻese mai le ogaumu ma malulu i le 40 tikeri.

  • A maeʻa ona faʻamalulu i lalo, faʻaopopo le aganuu amata i le susu. Faʻasusu i le susu ma palu. I le tulaga o faleoloa-faʻatau yogurt, muamua faʻapipiʻi i le aofaiga o 125 ml ma le susu ma sasaʻa i totonu o se ulo.

  • A maeʻa faʻafefiloi le mea faafefete ma le susu, afifi ipu i se ie mafanafana mafanafana poʻo se sikafu lalaga ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le 10 itula. A maeʻa le yoghurt, faʻamago mo le fa itula. I lenei taimi, o le a oʻo atu i le manaʻoga tumau.


Ou te le tuʻueseina o le muamua taumafaiga o le a le manuia. Afai e tupu lenei mea, aua le faʻavaivai. Tele fafine tausi fale, i le faʻagasologa o le faʻamasaniina i tekonolosi o le faia masani o le fale yogurt, faia mea sese, o le sili ona taatele o le le-faʻamalosia o le vevela pulega e faʻamaonia ai le tofo ma le tumau.

Ou te fautuaina oe e taofi le vevela ma le umukuka thermometer. Ina ia aloese mai tulaga faʻapea, ia mautinoa ia afifi lelei ipu ma faʻamafanafana. Afai o loʻo e sailia se soifua maloloina oloa, faʻaaoga pasteurized susu, o loʻo sili atu vitamini nai lo lona analogue faʻatulagaina mo se taimi umi teuina.

Fua mo le faia o yogurt i le gaosi yogurt

I le taimi muamua, fafine faʻafofoa fafine faʻafefeteina susu i totonu o ulo, o lenei ua faʻaaogaina se yogurt. O tagata poto masani i mea tau kuka na latou faatauina le masini ua leva ona talisapaia le lelei o tekonolosi e otometi lava ona faatumauina le vevela e faamalosia ai le atinae o lactic acid siama.

O le yoghurt faia fesoasoani fesoasoani ia oe faia homemade kefir, fale sisi, kulimi kulimi ma yogurt aunoa ma le taumafai. Soʻo se tasi o oloa ua lisiina atu e faʻatau atu i totonu o se faleoloa i totonu o se fagu matagofie poʻo se ato ma se igoa susulu, pe a le o le mea e tasi. E toetoe lava a leai se aoga i le tino o oloa gaosi susu mai faleoloa.

Afai e te filifili e fesuiaʻi lou aiga i yogurt fale, amata i se aganuu amata lea e faʻatau atu i le fale talavai. Ole susu mafanafana faʻamamaina e sili ona talafeagai mo le faia o yoghurt. Ou te fautuaina le pupuna faʻapipiʻi susu. O le mamafa o le oloa e fuafua i le gaʻo o le susu susu. Afai e te mulimuli i le palu susu meaʻai, faʻaaoga le pauta susu mo mafiafia yogurt.

Vaega:

  • Susu - 1.15 lita.
  • Aganuu amata suavaia "Narine" - 200 ml.

Sauniuniga:

  1. Fai se mea faafefete. Ina ia faia lenei, vevela 150 ml o susu i 40 tikeri, tuʻufaʻatasia ma suavai amata suavaia ma faʻaoso. Faʻasusu le agavaʻa amata i le gaosi yogurt mo le itiiti ifo ma le sefululua itula, ma le isi lua itula i le pusaʻaisa.
  2. Amata ona fai yogurt. Faʻamafanafana sina lita o le susu, faʻafefiloi ma le lua sipuni tele o sourdough, faʻagaeʻe ma sasaʻa i fagu. E tumau pea ona ki le masini mo le ono itula.
  3. Tuu se tapuni i luga o fagu taʻitasi ma faʻamaʻa le yogurt afifi mo le lua itula. A maeʻa le meaai, ai filemu pe faʻaaoga e pei o se ofu salati.

Vitio sauniuniga

Fesuiaʻi le tofo o lau meaʻai suamalie i le fale ma mea masani. Fualaʻau 'aina fualaʻau, pinati, siamu, meli, fualaʻau gaʻo, sukalati ma le tele o ituaiga sipi e talafeagai. A faʻafefiloi le yogurt i totonu o le fale ma cereal, e te mauaina se taumafataga atoa o le taeao.

A e fuafua e faʻaaoga fualaʻau fou, faʻaopopo i le oloa ua maeʻa, a le o lea, ae le o le yogurt, o le a e maua le kefir suamalie. Ou te fautuaina oe e faʻagaeʻe mea faʻaopopo pe faʻatumu i latou i vaega. E faʻamoemoe lava ile iʻuga e manaʻomia. O se yogurt maker o le a fesoasoani e fausia ni galuega eseese, aua o ona agavaʻa e faʻatapulaʻaina e le kuka mafaufauga.

Faʻafefea ona kuka yogurt i se kuka faifaimalie - 2 fua

Yogurt e faigofie ona faia i le fale. I le taimi muamua, o lenei manaʻoga titanic galuega, ae o le taunuʻu mai o le multicooker faafaigofieina le tulaga. O le multifunctional masini e talafeagai mo le sauniaina o ituaiga o ipu ma meaai manaia.

Fua masani i se kuka lemu

Faʻasoa muamua meaai. O yoghurt i le fale e faia mai le susu ma le sourdough starter mai le faleoloa-faʻatau yoghurt. E masani ona faʻaaogaina le kulimi nai lo le susu. O le a ou faʻasoa lua sitepu ma lea laʻasaga fua. O le a ou amata i le masani lomiga.

Vaega:

  • Susu faapipii - 1 lita.
  • Faleoloa yogurt - 1 afifi.

Sauniuniga:

  1. Liligi susu i totonu o se ulo ma vevela i le 40 tikeri. Faafefiloi susu mafanafana ma yogurt, ma sasa le paluga mulimuli ane ma se palu.
  2. Liligi le faʻafefiloi i totonu o fagu faʻamamaina, ufiufi ma pepa alumini ma tuʻu i totonu o le pesini multicooker, pe a uma ona ufiufi le pito i lalo i se solo. Liligi vai mafanafana i totonu o le multicooker e ufiufi ai kalone i le tulaga o ua.
  3. A maeʻa le tapuni o le tapuni, faʻagaoioi le auala faʻavevela i le setiina o le taimi mo le luasefulu minute. Ona tape lea o le masini ae tuʻu fagu i totonu o le masini mo se itula.
  4. A maeʻa le faiga faʻavevela, toe faʻagaoioia mo le 15 minute ma tape mea faigaluega mo le itula.

I le taimi mulimuli, ou te fautuaina le lafoina o ni fagu o yogurt homemade i le pusaaisa, ma tuʻua le toega i le multicooker seia oo i le taeao. O lona iʻuga, faʻataʻitaʻi faʻatulaga se taimi talafeagai mo le faʻamamaina o le oloa.

Fua fua

Vaega:

  • Susu - 500 ml.
  • Kulimi - 500 ml.
  • Yogurt - 1 afifi.
  • Suka - 3 kulimi. sipuni

Sauniuniga:

  1. Tuufaatasi mea aoga i totonu o se tamai pesini ma faaoso. Liligi le mea e maua ai i totonu o tamaʻi fagu, lea e tuʻuina i totonu o le multicooker.
  2. Liligi vai mafanafana i totonu o le pesini o le masini, tapuni le multicooker ma se tapuni ma faʻagaoioia le auala faʻavevela mo le 60 minute. Toso ese le masini ma tuʻu le yogurt i totonu o le vaʻa.
  3. A maeʻa le lua itula, aveese le meaai suamalie mai le multicooker ma lafo i se nofoaga malulu e toto ma faʻafofoa.

A faʻapea na e vela muamua kapisi taaiga poʻo puaa vela i totonu o se kuka kuka, o lenei ua mafai ona e faia se mea lelei suamalie ma maloloina.

Kukaina yoghurt i se vevela

E leai se lilo o le tino o le tamaititi e faigofie ona faʻaopopo i mea faʻaopopo, vali ma mea e faʻatumuina. O isi taimi e oʻo lava i le le afaina o foliga o oloa susu faʻapipiina e mafua ai le tali atu i se tamaititi. O lenei mea moni e faamalosia ai matua e vaavaai mo se tali i le faʻafitauli.

I le tele o tulaga, tina popole e uiga i le soifua maloloina o a latou fanau eo atu i le tekinolosi supamaketi ma faʻatau se yogurt faia. Latou te talitonu e naʻo lenei masini e maua ai e tamaiti mea lelei e tausi ai. Ae, e mafai ona kuka yogurt fale i se thermos. Ioe, na e faʻalogo saʻo. O le thermos e talafeagai e le gata mo le faʻatumuina o lauti ma fai kofe.

Vaega:

  • Susu faapipii - 1 lita.
  • Aganuu amata mamago - 1 fagu.

Sauniuniga:

  1. Liligi le susu i totonu o se tanisi, faʻapuna ma palu i luga o le vevela laititi mo ni nai minute. O lona iʻuga, o le a maua ai le lanu o le susu tunu. Malulu i le 40 tikeri ma fofoʻe ese le pepa alumini e avatu ai i le fale-yogurt se faʻasolosolo faʻalelei.
  2. Faʻasusu saʻo le paluga i totonu o le fagu i le faʻaopopoina o sina susu sauni. A faʻamama loa le tagata e amataina, palu faatasi ma le tele o susu.
  3. O le isi laʻasaga e aofia ai le sauniuni o se thermos, lea ou te fautuaina oe e sasaʻa i le vai pupuna i le tele o taimi. Liligi muamua le paluga i totonu o se thermos, tapuni le tapuni ma tuʻu mo le ono itula. I le vaitaimi lea, ou te le fautuaina le faʻaseʻeina o le thermos, a leai o le a faʻalavelaveina gaioiga e tutupu i totonu.
  4. Ave le meaʻai susu faʻapipiʻi fale i seisi ipu ma lafo i le pusaaisa mo ni nai itula. O le maualalo o le vevela o le tau o le ai ai sona aafiaga lelei i le tofo. Ina ia avea atili le yogurt maona, faʻasusu i se thermos mo ni nai itula uumi.

Faʻamanuiaga ma soifua maloloina penefiti o homemade yogurt

O le ituaiga onapo o yoghurts ofo mai e faleoloa ma supamaketi e ofoofogia. Ae o le mauaina o se meaai suamalie e moni maloloina ma saogalemu mo le soifua maloloina o se faʻafitauli pe a e le saunia le togafiti i le fale.

  1. O le yoghurt e fai i le fale e masani ma e tele ai siama ola. E leai ni vali, meaʻai faʻasao poʻo mea faʻaopopo leaga.
  2. E faʻafaigofie ona faʻatonutonuina le poto masani i le faʻaaogaina o mea eseese o mea lololo eseese. Ou te fautuaina oe e faʻataʻitaʻi ma le tofo, faʻaopopo fualaʻau, fua, nati.
  3. Ou te fautuaina le faʻaaogaina o le yogurt homemade o se ofu mo fualaʻau ma salati fualaʻau. O loʻo avea foʻi ma faʻavae mo sosi.
  4. Pau lava le toe faʻafitauli o le homhade yoghurt o lona puʻupuʻu olaga, lea e tele aso. E le o se mea e ofo ai, aua e leai ni mea faʻasao i le oloa.

Faia lelei yoghurt manaʻomia lelei susu, sourdough, ma fualaʻau ipu. Ou te le fautuaina le sauniuni o se meaʻai i totonu o koneteina palasitika, aua o lenei mea o le a faʻasoa resins afaina. O mea kuka kuka alumini e le talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Ae e leʻi sauni le mea taumafa manaia, fufulu lelei ipu umukuka ma sasaʻa ile vai pupuna. O loʻo matou talanoa e uiga i sipuni, thermometers, koneteina. Afai o le a e faʻaaogaina mea faʻaopopo, palu faatasi ma le yogurt maeʻa. Lelei siama e manaʻomia le lelei lelei siʻosiʻomaga susu mo masani atinae. Manatua, suka ma fualaʻau fesoasoani i le tuputupu ae o putrefactive siama.

Afai e te fuafua e togafitia tamaiti, palu le meaai suamalie ma le sua, fua, nati, poʻo fualaʻau. O yoghurt e fai i le fale e tuʻufaʻatasia ma strawberries, faʻi, currants ma peach. Oti i latou i ni fasi mea laiti pe olo i latou i se palu. Faia se sili aisa kulimi poʻo se soifua maloloina taeao faʻavae i luga o se togafiti e ala i le palu faʻatasi ma cereals.

Afai e i ai lava ou masalosaloga e uiga pe o meaʻai manava fale e sili atu nai lo le fale gaosi faia i tulaga o penefiti ma tofo, taumafai e faia yogurt ma vaai mo oe lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Power Breakfast. Homemade Yogurt and Plant Power! (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com